Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Hálózati audio lejátszók
2018. 04. 01. at 12:06, SSS írta:
Tárolásra ott a Google Drive, a Chromecast eszközök pedig a legolcsobb, kompatibilis eszközök amelyek ráadásúl a Google saját termékei, kompatibilitással nem lehet gond. Aztán persze van bármilyen UPNP eszköz is jó, egy pl mconnectel, vagy bubleUPNP-vel telefonról meghajtva.
Köszönöm!
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
- study
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 47
Hálózati audio lejátszók
7 hours ago, Palm said:
Olyan Bluetooth audio adapter, ami rendelkezik analóg mellett digitális kimenettel is és a hangja jó. Digitális kimenet terén USB, coax, optikai valamelyike vagy több féle. DAC ne legyen benne. Telefonról, tabletről küldhető zene az adapterre, amit rá lehet kötni DAC valamely bemenetére (usb, coax, optikai).
Alternatívák?
"Bluetooth" és" hangja jó" ezeket nem lenne szabad egy napon említeni.
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
- sony309
- Fórumlakó
- Értékelés: 29
Hálózati audio lejátszók
2 perce, alto írta:
Adódik persze a kérdés, hogy mi a jó fenéért akarna valaki egy jó minőségű drága DAC-on bluetooth által lebutított zenét hallgatni?
Ezért nem értettem a kérdést és most sem értem!
Csak van más módja is eljuttatni a hallgatni kívánt anyagot!
S3x, Hi-Fi & Rock and Roll
6 hours ago, sony309 said:
Ha BT a kapcsolat, akkor nem teljesen mindegy a DAC minősége?
(Nem valószínű, hogy a DAC lesz a szűk keresztmetszet.)
Nem hiszem, hogy jobb lenne a minőség, ha DAC-ra menne és nem az analóg kimenetét használnád! Az én tapasztalatom ez!
De vannak itt hozzáértőbbek, ők majd megmondják a "frankót".
Kétségtelen, hogy a Bluetooth egy veszteséges tömörítést tartalmazó megoldás, így ront a hangminőségen. A saját tapasztalataim szerint azonban nem mindegy, hogy a bluetooth vevők tipikusan fostalicska kategóriájú beépített DACjának még további minőségromboló kimenetét hallgatjuk, vagy egy jobb minőségű külső DAC-ét. Adódik persze a kérdés, hogy mi a jó fenéért akarna valaki egy jó minőségű drága DAC-on bluetooth által lebutított zenét hallgatni?
Hálózati audio lejátszók
6 hours ago, sony309 said:
Nem hiszem, hogy jobb lenne a minőség, ha DAC-ra menne és nem az analóg kimenetét használnád! Az én tapasztalatom ez!
Kétségtelen, hogy a Bluetooth egy veszteséges tömörítést tartalmazó megoldás, így ront a hangminőségen. A saját tapasztalataim szerint azonban nem mindegy, hogy a bluetooth vevők tipikusan fostalicska kategóriájú beépített DACjának még további minőségromboló kimenetét hallgatjuk, vagy egy jobb minőségű külső DAC-ét. Adódik persze a kérdés, hogy mi a jó fenéért akarna valaki egy jó minőségű drága DAC-on bluetooth által lebutított zenét hallgatni?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
6 hours ago, Palm said:
Olyan Bluetooth audio adapter, ami rendelkezik analóg mellett digitális kimenettel is és a hangja jó. Digitális kimenet terén USB, coax, optikai valamelyike vagy több féle. DAC ne legyen benne. Telefonról, tabletről küldhető zene az adapterre, amit rá lehet kötni DAC valamely bemenetére (usb, coax, optikai).
Alternatívák?
Olyanról nem tudok, amiben nincs dac. Ennek viszont van digitális kimenete is: Advance Acoustic WTX-1000
Hálózati audio lejátszók
6 hours ago, Palm said:
Alternatívák?
Olyanról nem tudok, amiben nincs dac. Ennek viszont van digitális kimenete is: Advance Acoustic WTX-1000
BARTIMEX AUDIO Honlap
- sony309
- Fórumlakó
- Értékelés: 29
Hálózati audio lejátszók
S3x, Hi-Fi & Rock and Roll
Hálózati audio lejátszók
Alternatívák?
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok! Advance Acoustic WTX-StreamPro lejátszóhoz volt már valakinek szerencséje? Érdemes azzal foglalkozni...mondjuk egy Yamaha WXAD-10-hez képest, amit itt is ajánlottak olcsó de jó alternatívaként? Kösz.
Hálózati audio lejátszók
Olyan hálózati lejátszó létezik, ami kompatibilis a Google Play-el és nem csak lejátszani, de tárolni is tudja a megvásárolt zenéket és filmeket?
Tárolásra ott a Google Drive, a Chromecast eszközök pedig a legolcsobb, kompatibilis eszközök amelyek ráadásúl a Google saját termékei, kompatibilitással nem lehet gond. Aztán persze van bármilyen UPNP eszköz is jó, egy pl mconnectel, vagy bubleUPNP-vel telefonról meghajtva.
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14
- cserkesz
- Törzsvendég
- Értékelés: 186
Hálózati audio lejátszók
én most váltottam, ma még a 105D is itthon van.
hang: elöször alig különbözik, sima sztereón nem is tudok különbséget tenni. sacd-n egyértelmű: nő a transzparencia, minden szélesebb és tisztább.
kép: hát a 4K az nem 2K. ennyi. Ráadásul az 55-ös sony projektorom lejátsza a 4K-t, vagyis igazából nem, de lebutítva megkapta az anyagot. ennek nagyon örülök.
összesítve: sztereón más dac kell eleve, nagy felbontású anyagnál kijön a különbaség. kép szuper.
De! a 105-ös is kiváló lejátszó, sztereóra pedig egyik sem az igazi. de mindegyikhez a cfw elkerülhetetlen.
mindez szerintem - csak.
Hálózati audio lejátszók
Olyan hálózati lejátszó létezik, ami kompatibilis a Google Play-el és nem csak lejátszani, de tárolni is tudja a megvásárolt zenéket és filmeket?
Sziasztok!
Volt korábban már téma, hogy érdemes-e Oppo 205-re váltani 105 D-ről? Nem nagyon találok ilyen beszélgetést.
Az Oppo 205 lejátsza NAS-ról az ISO formátumú filmet?
Hangban mivel tud többet a 205 a 203-nál? Én lekevert sztereóban hallgatom.
Az ISO lejátszás a gyári firmware-ben le van tiltva, CFW kell hozzá.
Hangban 205 pont annyival tud többet a 203-nál (külön dedikált sztereó DAC a 7.1-es DAC mellett) mint a 105 a 103-nál.
A 205 és 105 között képminőségben van lényeges eltérés, sztereó zenelejátszás üzemmódban hasonlóan szólnak.
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
Volt korábban már téma, hogy érdemes-e Oppo 205-re váltani 105 D-ről? Nem nagyon találok ilyen beszélgetést.
Az ISO lejátszás a gyári firmware-ben le van tiltva, CFW kell hozzá.
Hangban 205 pont annyival tud többet a 203-nál (külön dedikált sztereó DAC a 7.1-es DAC mellett) mint a 105 a 103-nál.
A 205 és 105 között képminőségben van lényeges eltérés, sztereó zenelejátszás üzemmódban hasonlóan szólnak.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
Szerintem nem játszik Iso formátumot,de miért játszaná NAS-ról?Ha nen fontos a 4K lejátszás,akkor nem biztos,hogy érdemes,de azok jobban el tudják mondani akik váltottak.Gondolom a tied CFW-vel okosított.
- rudulf
- V.I.P.
- Értékelés: 46
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
RoksanXerxes/OriginLiveSilver/OrtofonHMC30,Audiomeca/Mephisto1,SonerAudio/nagy DAC,előfok,végfok,SL1hangfal,SonusFaberElectaAmateur2,SL1hangfal,DevialetExpert250PROHighwire/1100összekötô,JPS/DigitalAC,SonerAudio/DACtápkábel,HarmonicTechnology/MagicésMagicTweeterhangfal,Magic,AC10táp
- cserkesz
- Törzsvendég
Hálózati audio lejátszók
nekem sajnos nem működik így sem
Hálózati audio lejátszók
hálózati felderítés legyen bekapcsolva, tűzfal engedje ki az alkalmazást, kapásból ennyi.
- cserkesz
- Törzsvendég
Hálózati audio lejátszók
nekem az audio stationban megjelennek a lejátszók, de nem megy át a zene. a jriverben pedig nem jelennek meg a lejátszók... mi lehet a baj?
Hálózati audio lejátszók
én csak a media playerről tudok. a jrivernek nem találok beállitást külsö lejátszóra
nem is nagyon kell beállítani semmit. a helyi hálón lógó lejátszók elvileg megjelennek a "playing now" menü alatt, és ide azt húzol be bármelyik libraryből, vagy akár intézőből, amit akarsz.
- cserkesz
- Törzsvendég
Hálózati audio lejátszók
Ha Synology NAS-od van, használd az Audio Stationt. Nincs natív, Windows alá telepíthető változata, viszont beállíthatsz neki egyéni felhasználói kezdőlapot és akkor a böngészőben teljes lapon fog megnyílni, nem kell az eléréséhez bejelentkezned a NAS kezelőfelületére. Ha az Audio Station lapodat berakod a böngészőben a könyvjelzők közé egy kattintással megnyithatod a felületét. Az Audio Station a legtöbb OpenHome renderer hálózati lejátszóval hibátlanul működik.
Ehhez először engedélyezned kell a felhasználói fiókodnak a Felhasználói kezdőlapot:
Majd:
eddig köszi, tovább hogyan? megtennéd, hogy priviben az audio station beállitását is megmutatod?
- cserkesz
- Törzsvendég
Hálózati audio lejátszók
jriver, foobar, mediamonkey, vlc, stb... elvileg még a windows media playert is be lehet erre idomítani.
én csak a media playerről tudok. a jrivernek nem találok beállitást külsö lejátszóra
Hálózati audio lejátszók
gondolom az mka-ról beszélünk. az utóbbi időben én is leszedtem róla az 5.1-et.
más: tudtok windows alól önálló streamelő progit, ami a network playerbe küldi a nas file-okat? nem akarom mindig a telefonomat használni, különösen, ha a géppel dolgozok. kézenfekvő, hogy onnan indítsam a zenét is. csak a windows media playert találtam, más kliens progit nem.
jriver, foobar, mediamonkey, vlc, stb... elvileg még a windows media playert is be lehet erre idomítani.
- gyszabolcs
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 42
Hálózati audio lejátszók
tudtok windows alól önálló streamelő progit, ami a network playerbe küldi a nas file-okat? nem akarom mindig a telefonomat használni, különösen, ha a géppel dolgozok. kézenfekvő, hogy onnan indítsam a zenét is. csak a windows media playert találtam, más kliens progit nem.
Ha Synology NAS-od van, használd az Audio Stationt. Nincs natív, Windows alá telepíthető változata, viszont beállíthatsz neki egyéni felhasználói kezdőlapot és akkor a böngészőben teljes lapon fog megnyílni, nem kell az eléréséhez bejelentkezned a NAS kezelőfelületére. Ha az Audio Station lapodat berakod a böngészőben a könyvjelzők közé egy kattintással megnyithatod a felületét. Az Audio Station a legtöbb OpenHome renderer hálózati lejátszóval hibátlanul működik.
Ehhez először engedélyezned kell a felhasználói fiókodnak a Felhasználói kezdőlapot:
Majd:
- cserkesz
- Törzsvendég
Hálózati audio lejátszók
gondolom az mka-ról beszélünk. az utóbbi időben én is leszedtem róla az 5.1-et.
más: tudtok windows alól önálló streamelő progit, ami a network playerbe küldi a nas file-okat? nem akarom mindig a telefonomat használni, különösen, ha a géppel dolgozok. kézenfekvő, hogy onnan indítsam a zenét is. csak a windows media playert találtam, más kliens progit nem.
Hálózati audio lejátszók
"utana meg letoltest kovetoen a letoltok 80%-a szedi szet a kontenert, mert nincs szuksege a masik hangsavra, vagy eppen nem azt akarja hallgatni"
erről szólana valaki bővebben?
üdv: glider
A jó Hi-Fi...az varázslat.
Hálózati audio lejátszók
A jó Hi-Fi...az varázslat.