Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3255

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Jellemzően angol, igen, hiszen What a hifi. Azért van Dyno, Wilson Benesch, Wilson audio, Totem, Eclipse Audio, Focal, JBL.

Az a baj, hogy ezek a hi-fi magazinok sajnos nem elég objektívek, pedig ezt várnánk tőlük. Legyen Angol, vagy akár Német, bizony mind "hazabeszélnek". Egyik ismerősöm egyenesen belterjesnek tartja őket. A külföldi szaklapok közül legtöbbször a Német Stereoplay-t forgatom, és bizony egy készüléktesztet, szinte mindíg valamely hazai gyártású gép nyeri meg. Valahogy azt látni, hogy a külhonból érkezett portéka, mindíg hendikeppel indul a megmérettetésen.
Sokszor kell tudni olvasni a sorok között.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Jellemzően angol, igen, hiszen What a hifi. Azért van Dyno, Wilson Benesch, Wilson audio, Totem, Eclipse Audio, Focal, JBL.
24/30.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9539

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Wilson Benesch Angol.Sheffield
Jogos, azt húzd ki.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Jellemzően angol, igen, hiszen What a hifi. Azért van Dyno, Wilson Benesch, Wilson audio, Totem, Eclipse Audio, Focal, JBL. Wilson Benesch Angol.Sheffield

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Általában a hifiről

Amerikában és Olaszországban nem is készül rendes hangsugárzó. Ahogy a kontinensen sem, de még Észak-Európában sem nagyon. Brit ez a lista. Nem is kicsit.Van azért ott Wilson Audi,Totem ès Dyno is!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Általában a hifiről

Amerikában és Olaszországban nem is készül rendes hangsugárzó. Ahogy a kontinensen sem, de még Észak-Európában sem nagyon. Brit ez a lista. Nem is kicsit.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

A legjobb 30 hangsugárzó. :j
https://www.whathifi.com/features/best- ... s-lifetime
Amerikában és Olaszországban nem is készül rendes hangsugárzó. Ahogy a kontinensen sem, de még Észak-Európában sem nagyon. Brit ez a lista. Nem is kicsit.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Általában a hifiről

Az árak eléggé szórnak ebben a felsorolásban azért.

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

Markecing....... 

Haaaat, azert van itt egy-ket olyan, amit kevesen vitatnanak. A tobbseget meg szerintem nem is hallottuk. Mondom mindezt ugy, hogy nem igazan izgatnak fel az ujsagirok, inkabb a forumokon szoktam tajekozodni.
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Általában a hifiről

Közelíthetünk úgy is, van amiben nem. Amelyik márkának több pénze van reklámra, markecingre, annak mindig jobbak az esélyei...
Persze, de ettől függetlenül, igaz, hogy van benne pár olyan, amit még nem hallottam, viszont, amit igen, azok tényleg jók voltak. Az, hogy a legjobb-e a kategóriában, azt nem tudom korrekten megítélni, de tény, hogy jó.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3193

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: audioline »

Jah, de van amiben egyet értünk.

Közelíthetünk úgy is, van amiben nem. Amelyik márkának több pénze van reklámra, markecingre, annak mindig jobbak az esélyei...
.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6447

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Ez tény.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

Van
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Általában a hifiről

Kiegészíteném: a What Hifi szerint...  

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6447

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Kiegészíteném: a What Hifi szerint...  
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Általában a hifiről

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11159
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Igazi megoldást DSP-zett rendszer jelenthet megfelelő akusztikai kezeléssel, de lássuk be ezt sem sokan engedhetik meg maguknak.....
Egyetértek, de tegyük hozzá, az elsődleges visszaverődések miatti durvább beszakadásokon, kioltásokon a DSP sem segít. Hiába toljuk az energiát a problémás frekvencián, a visszaverődés is erősödik, tehát az eredőjük ugyanúgy nulla lesz.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Általában a hifiről

Keménymagos audiofileknél biztosan, de ennek is vannak fokozatai.... Volt szerencsém egyszer -pont egy ilyen eset kapcsán- hallani egy profi módon ekvalizált szobát (ki ill. bekapcsolt DSP-vel), hát..... elég látványos a különbség.
Én tudom, tapasztaltam én is.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Általában a hifiről

A helyzet az, hogy legtöbbünknél a hangszórók elhelyezése messze nem ideális miután az adott dobozok/ helység nem tesz lehetővé túl sok variációt (meg persze legtöbbször a lakberendezési összképhez is igazodni kell - WAF  ....)
Szóval el lehet játszani a térbeli helyezgetéssel, de valamennyi hullámosság mindig lesz a mélyátvitelben, a lényeg az, hogy megtaláljuk a számunkra legelfogadhatóbb kompromisszumot.
Mérések sokat segíthetnek, de lássuk be, nem sokan rendelkeznek a megfelelő hardverrel ehhez, úgyhogy leginkább a fülére hagyatkozhat az átlagos hifista.
Ha lehet arra érdemes figyelni, hogy a padlótól/ oldalsó/ hátsó faltól mért távolságok ne legyenek egyenlőek, ez a legrosszabb eset. Szőnyegezés, könyvespolcozás is javíthat, de megoldani nem fogja a problémát, esetleg enyhíthet a káros hatásokon. Igazi megoldást DSP-zett rendszer jelenthet megfelelő akusztikai kezeléssel, de lássuk be ezt sem sokan engedhetik meg maguknak.....

A DSP nem szitokszó a hifisták körében?

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Abban azt írják, hogy tedd bátran az oldalfal mellé őket? Kétlem.

Lustaság, fél egészség, de citromot reggeliztél, faló? :-)

Savanyú a cici? :-)

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Azokkal semmit... Olyan hangdobozoknál ahol a mélyközép 50-60 cm-re van a padlótól (ráadásul általában az oldalfalaktól is, az esetek nagy részében ez a helyzet) 150-250 Hz között lesz egy tartomány, ahol a padlóreflexió miatt jelentős beszakadás van az átvitelben, ezzel gyakorlatilag semmit nem lehet tenni -passzív rendszereknél legalábbis nem.

http://arqen.com/acoustics-101/speaker- ... erference/

termeszetesen en ügyelek arra, hogy a 3 faltol (oldal, hatso, talaj) valo tavolsaga "szep" viszonyban legyen a "melyközepnek"

Te hogyan latod a hatso vs. oldalso faltol tavolsag kerdeset ?  (reflexio szempontbol nyilvan a tavolsag szamit, nem az, hogy hogyan is nevezzük azt a falat - a talaj azert altalaban masmilyen [merevsegü], mint a függöleges falak; de egyeb pl. "futasidö", idöbeli "kenödes" a direkt es elsödleges reflexio utjan beerkezök között; vagy ez nem igazan szamit ? mi szamit ?)

nagyon kerdezösködök, es persze belatom: a mérés mondana meg a tuttit. ugyanakkor jo / szeretek igy zenet hallgatni, ahogy most van, persze felveteltöl függöen de joparszor megijedek, keresem, hogy mi zajongott, honnan szolt a hang, de rajövök: a hangsugarzok bizony, nem más.  a ter melysegerzetevel is nagyon elegedett vagyok (mögöttem kb. 160, hangfal mögött kb. 107 cm "tér" van)

talan igy is mondhatom: igy a Jungson LS3/5A (+Rel T2) tererzetben, hangszerelhelyezhetösegi pontossagban több, pontosabb, mint egy nem hangositott koncert;
persze dinamikaban, gyomrozasban, nagy hangeröre kepessegben messze elmarad egy elö rockkoncerttöl.
az elözöben alig tudnek javulast elkepzelni, teljesen elegedett vagyok, az utobbiban pedig gondolom a realisan elvarhato sem lenne sokkal több

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Nem akarod érteni, de nem baj. A saját hangdobozod építésénél sem értettél egy nagyon egyszerű dolgot. Az oldalsó falakhoz való közelség problémáját könnyű kezelni, de mit kezdesz a kezelhetetlen basszus anomáliákkal?
Keverednek a dolgok, már egy 4 évvel ezelőtti történetet is sikerült iderángatni (bár nem tudom, mire gondolsz). Az alacsony frekvenciás (60 Hz alatti) módusokat elnyeletni igen nehéz, ott leginkább az elhelyezésekkel tudunk variálni, ahogy Fülelek is írta. De itt most nem erről a problémáról van szó, hanem a közeli falfelületek elsőrendű, korai visszaverődéséről. Az esetek többségében a hangdoboz és a hátsó fal távolsága 0,5 - 1,2 m, tehát a szokásos beszakadás 100-200 Hz közé esik. Ilyen frekvencián azért nem olyan lehetetlen hatékony csillapítást elérni. Alig pár hete végeztünk egy ilyen módosítást egy megrendelőmnél, a hangdoboz és a fal közé egy könyvekkel megrakott polcot tettünk (aminek hatása nagyjából azonos 10 cm vastag ásványgyapot tábláéval). Az alábbi ábrán talán észrevehető a változás, bármennyire is lehetetlennek gondolják itt néhányan, pedig ez sima akusztikai rutinfeladat, tehát számos hasonló ábrával rendelkezem. A piros vonal mutatja a polc behelyezése után mért választ.

És egy szemléltető ábrán a közeli oldalfal hatása (értelemszerűen ugyanaz a jelenség a padló és az oldalfal esetében is):

Tehát mindkét jelenség kezelhető, enyhíthető, elhárítható.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Nem akarod érteni, de nem baj. A saját hangdobozod építésénél sem értettél egy nagyon egyszerű dolgot. Az oldalsó falakhoz való közelség problémáját könnyű kezelni, de mit kezdesz a kezelhetetlen basszus anomáliákkal?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Mivel itt konkrétan egy Contour s 1.4-ről van szó, mindenkinek a figyelmébe ajánlanám a használati utasítását ennek a doboznak, én is linkeltem már PDFben ezt az anyagot, de a Dyno oldalán elérhető. 
Abban azt írják, hogy tedd bátran az oldalfal mellé őket? Kétlem.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Egyszóval mégiscsak jobb, ha a hátsó faltól van távolabb a hangdoboz.
Melyik a jobb gyümölcs? Az alma, vagy az alma? Kezeletlen falú szobában én hosszú távon nem hallgatnék zenét, meg olyanban sem, ahol a hangsugárzókhoz nagyon közel kell lennie bármilyen falnak. Azon el lehet vitatkozgatni, hogy ha ezek nem teljesülnek, akkor mit érdemes tenni, de számomra ez már a gányolás kategória. A középtartományban legyenek erős kilengések és instabil térhatás, vagy a basszus sávban legyen egy jókora kioltás? Ha rajtam múlik, egyik se legyen.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”