Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1299
Cd játszók
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Marantz CD 5005-ös lejátszót. Sajnos úgy érzem lassabbak lettek lejátszáskor a hirtelen beütések a lemezeken, lelassult a lejátszás, nem olyan dinamikus mint volt.
Szeretném tudni, ki milyen kábelt használ a fenti CD lejátszóhoz. Digitális/analóg. Kösz.
Szerintem a cd komoly átalakításával nyersz legtöbbet. Utána jöhetnek a kábelek is.
Cd játszók
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Marantz CD 5005-ös lejátszót. Sajnos úgy érzem lassabbak lettek lejátszáskor a hirtelen beütések a lemezeken, lelassult a lejátszás, nem olyan dinamikus mint volt.
Szeretném tudni, ki milyen kábelt használ a fenti CD lejátszóhoz. Digitális/analóg. Kösz.
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Cd játszók
Valakinek van valami ötlete, hogy jelenlegi, CD-ről leszokó világunkban mire lehet használni?
CD írásra, esetleg grabbelésre. Volt pár ilyen külső íróm, futóműnek mind pocsék volt. Az árát meg inkább hagyjuk.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Cd játszók
Barátaim!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek. Rendrakás, tavaszváró selejtezés közepette kiesett a szekrényből egy régen elfelejtett ilyen:
https://www.cnet.com/products/yamaha-cr ... nal/specs/
Valakinek van valami ötlete, hogy jelenlegi, CD-ről leszokó világunkban mire lehet használni?
Előre is köszönöm.
Amazonon 385 dodoóért megy elvileg használtban. Mennyi lehet az itthoni értéke, amennyiért eldobni már nem kótyavetye?
https://www.amazon.com/Yamaha-CRW-F1UX- ... B000075ARE
Cd játszók
Valójában nagyon kevés kivételtől (pl. T+A) eltekintve nincs külön digitális-analóg konverziós egység a PCM-re és a DSD-re. Manapság az esetek túlnyomó többségében (úgy 90-95%-ban) az alkalmazott DAC chipben mind a PCM, mind a DSD egy "köztes" (valójában ez nem teljesen fedi a valóságot, de szemléletes) nagy mintavételi frekvenciájú alacsony bitszámú (~ 4-5 bit) ún. delta-szigma formátumra kerül konvertálásra (legtöbbször komoly - gyakran a felhasználó által választható - digitális szűrőalgoritmusok alkalmazásával), majd abból történik az igazi D-A konverzió.
Persze vannak megoldások, ahol egy DAC chipben külön architektúrát alakítanak ki a DSD-hez és a PCM-hez. Ha jól tudom az AKM 4490-es családja ilyen.
A "24/96" nem jelent mást, minthogy képes a bemenetén ennek a felbontásnak a feldolgozására, illetve azt hogy az átviteli csatorna transzparenciája jó esetben többé-kevésbé közelíti egy 24-bites 96 kHz-en mintavételezett PCM csatornáét.
De nem feltétlenül kell a DSD<->PCM átalakítást sem kizárni, az SACD-nél alkalmazott 2,8 MHz-es 1-bites DSD és a 96 kHz-es 24-bites PCM csatorna nagyjából hasonló transzparenciát biztosít, megfelelő szűrő/konverziós algoritmus alkalmazása esetén az emberi hallás számára gyakorlatilag veszteségmentesen kivitelezhető. Nagyon komoly eszközök élnek ezzel a megoldással, pl a TAD is.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Cd játszók
Vagy egy olyan hálózati audiólejátszóra, ami hálózaton keresztül lejátssza natívan a DSD fájlokat, nincsen DSD PCM konverzió. (Igaz ha SACD ISO-k vannak, akkor általában ki kell a DSD trackeket szedni belőlük, de így már viszi a DSD-t). Azért egy natívan lejátszott DSD track vagy egy PCM-be átkonvertált track között van különbség a natív DSD javára. Szerintem.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Cd játszók
Sziasztok,
tegnap összefutottam egy Sony DVD-SACD lejátszóval, egyik kedves barátomé. RCA audio outja van, így IC kábellel kötöttük be az előfokba. Tegnap még annyira nem is gondoltam bele, de ma elég sok kérdés felmerült bennem ezzel kapcsolatosan és megköszönném ha eloszlatnátok a ködöt
Szóval ma gondoltam jobban utánajárok a dolognak, ha ez a készülék SACD lejátszó, akkor elvileg ott valami 1bit, sok Mhz stb. lapul a technológia mélyén (pl. DAC-oknál ha valaki DSD-t, SACD.iso-t akar megetetni, akkor minimum USB csati kell hozzá, jófajta XMOS bele, DSD képes proci benne stb.).
Meglepetésemre a felhasználói kézikönyvben az alábbiak szerepeltek:
1., BurrBrown 24 bit/96kHz a maximális képessége a lejátszónak
2., az optikai/COAX, HDMI digitális kimenetek nem működnek, ha SACD-t játszunk le (abban reménykedtem, hogy kiküldöm külső dac-ra a jelet, és kikerüljük a belső dac-ot, bár úgyis 24 bit/192 kHz lett volna a max)
Kérdésem: ilyen műszaki feltételek mellett az SACD adatfolyam átalakítása hogyan tud 100%-osan megtörténni? Nincs egy jókora adatveszteség, amikor kimegy a jel az IC-kábelek felé?
Ha ez így van, ahogy gondolom - tehát nagy veszteség van - , akkor mi értelme van ennek a lejátszónak SACD lejátszó képességének? (azt értem, hogy tudja az 5.1-et, de akkor is ha az SACD a 2.0 CD-t és az 5.1 SACD minőséget tartalmazza, hogyan tud a beépített 24bit/96 kHz dac megbirkózni ezzel a feladattal?)
Köszi előre is a válaszokat,
üdv,W
Sa-cd lejátszásakor soha nem fog semmi kijönni digitális kijáraton, ez az Sa-cd szabvány. az sa-cd 1 bites kódolást használ 2,8 MHz frekivel.
Sa-cd lejátszasakor a dekódolás máshogy működik, gyakorlatilag egy aluláteresztő szűrő. itt nincs sok bit és 96 kHz, semmi köze ehhez (ez a PCM-re van).
szerencsés esetben a lejátszó direktben konvertál DSD-ből analógra (nincs veszteség), szerencsétlenebb esetben vagy egy köztes PCM konverzió.
olcsó (dvd) lejátszóknál gyakorlatilag nincs értelme a sa-cd képességnek. ahhoz, hogy az sa-cd-t a cd-hez képest jobbnak értékeld, minőségi lejátszóra van szükség. remélem segítettem.
Sa-cd faq:
https://en.wikipedia.org/wiki/Super_Audio_CD
Cd játszók
Természetesen, annyira jó. De jobb elfelejteni. Nem szívesen emlékszem vissza.
- hollohazi
- Törzsvendég

- Értékelés: 315
Cd játszók
Megkérdezhetem hogy miért? Annyira rossz volt, vagy annyira jó?
Természetesen, annyira jó. De jobb elfelejteni. Nem szívesen emlékszem vissza.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
Cd játszók
Volt alkalmam a saját CD játszómat/800e/ rákötni a Gemini dacra. Inkább ne tettem volna.
Megkérdezhetem hogy miért? Annyira rossz volt, vagy annyira jó?
- hollohazi
- Törzsvendég

Cd játszók
azzal szemezek...
Volt alkalmam a saját CD játszómat/800e/ rákötni a Gemini dacra. Inkább ne tettem volna.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
Cd játszók
A magyar forgalmazó az Analog Audio. Úgy tudom M-on van legalább egy komplett/futómű+dac/ is van eladó, meglehetősen kedvező áron.
azzal szemezek...
- hollohazi
- Törzsvendég

Cd játszók
Köszönöm szépen Ear, pontosan ilyen véleményekre vagyok kíváncsi,sokat segítettél! Egy mcintosh és e között vacilálok, még nem döntöttem. Meglátjuk...
A magyar forgalmazó az Analog Audio. Úgy tudom M-on van legalább egy komplett/futómű+dac/ is van eladó, meglehetősen kedvező áron.
Cd játszók
Referencia szint? Kinek mit jelent? A Flatfish tökéletesen illik a 47 Labs filozófiájába. A végletekig lecsupaszított eszközök, minimális alkatrésszel, rövid jelutakkal, stb. Számomra és még sok rajongója van rajtam kívül, akik szerint rendkívül jól hallgatható, a gépitől, a mesterségestől legtávolabb álló digitális hangot tudják. A Shigaraki CD futómű és DA is ilyen, a Flatfish még ilyenebb. Viszont ez önmagában nem komplett készülék, csak egy CD futómű, tápegység nélkül. Gyakorlatilag egy Sanyo CD mechanika és vezérlés, meg a kezelőszervek. Hogy működjön, kell hozzá a Humpty Dumpty táp, hogy jól is szóljon, kell hozzá a mellé tervezett Gemini D/A és ahhoz is egy vagy még inkább két Humpty Dumpty táp. Amúgy van magyar forgalmazó is, nála meg tudod fülelni.
Köszönöm szépen Ear, pontosan ilyen véleményekre vagyok kíváncsi,sokat segítettél! Egy mcintosh és e között vacilálok, még nem döntöttem. Meglátjuk...
Cd játszók
Mi a kérdés?
Nagyon keveset tudok róluk,és látótérbe került egy ilyen lejátszó. A kérdésem gyakorlatilag hogy milyen minőséget képvisel? Valóban referencia szintű e? Érdemes e rajta gondolkodnom,vagy inkább valami mást nézzek a "nagypályások" között? Sajnos magyarul alig találtam rola valamit. Köszönöm a segítséget!
- kaboca36
- Fórumlakó

- Értékelés: 223
Cd játszók
Tisztelt Hozzáértők!
Egy Marantz cd 63 mk2 KI rendetlenkedik nálam. Viszonylag hosszú állás után olyan tüneteket kezdett produkálni, hogy egy-egy szám lejátszása közben visszaugrott a track elejére és újta kezdte játszani. Későbiekben ez módosult, jelenleg minden lemezen a 3. számot szereti. A 4. lejátszása közben pár másodperc után a 3. elejére ugrik vissza folyamatosan. Ha kinyitom a tálcát és visszacsukom, akkor azonnal a 3 számot kezdi játszani, de előtte kiír egy 33-at, illetve egy errort, majd kezdődik a visszaugrálás a szám elejére. Olyan mintha teljesen összezavarodott volna.
Valaki tapasztalt hasonlót, illetve sejti a probléma okát ?
Az esetleges választ előre is köszönöm.
koszos lehet az optika és,vagy a lézerolvasó sínje és megakad.... ha szerencséd van. a fútómű CDM12.1 ha jól emlékszem
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
Cd játszók
Tisztelt Hozzáértők!
Egy Marantz cd 63 mk2 KI rendetlenkedik nálam. Viszonylag hosszú állás után olyan tüneteket kezdett produkálni, hogy egy-egy szám lejátszása közben visszaugrott a track elejére és újta kezdte játszani. Későbiekben ez módosult, jelenleg minden lemezen a 3. számot szereti. A 4. lejátszása közben pár másodperc után a 3. elejére ugrik vissza folyamatosan. Ha kinyitom a tálcát és visszacsukom, akkor azonnal a 3 számot kezdi játszani, de előtte kiír egy 33-at, illetve egy errort, majd kezdődik a visszaugrálás a szám elejére. Olyan mintha teljesen összezavarodott volna.
Valaki tapasztalt hasonlót, illetve sejti a probléma okát ?
Az esetleges választ előre is köszönöm.
Cd játszók
Uraim, akinek volt már dolga 47 LAB FLATFISH cd-vel lenne oly jó és megosztaná a tapasztalatait? Előre is köszönöm!
Cd játszók
Kedves Fórum tásrak!
Alto CD játszómba sajnos a meghajtó szíj elszakadt. Tud valaki segíteni, hogy honnan tudnám beszerezni? Sajnos a futómű pontos tipusát (úgy tudom sony) sem tudom, így elég nehéz bármit is találnom.
Cd játszók
Keresek egy CD playert, Pioneer, króm külső, 90's évek első felére tehető talán. Nem komoly darab, de szép és nem lelem. Nem a fordított mechanikás vonal, sem nem duplamagas ház, hanem csinos, kecses. Típusszámot, esetleges változatokat jó lenne
Valamelyik?
http://www.vintage-device.de/pioneer-pd-4100/
http://www.pioneer-vintage.de/images/pd-7050-005.jpg
.
Cd játszók
Keresek egy CD playert, Pioneer, króm külső, 90's évek első felére tehető talán. Nem komoly darab, de szép és nem lelem. Nem a fordított mechanikás vonal, sem nem duplamagas ház, hanem csinos, kecses. Típusszámot, esetleges változatokat jó lenne
- baluauto
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 16
Cd játszók
Kedves Fórumtársak! Én is egy kéréssel fordulok hozzátok.Szeretnék egy Cd játszót vásároni kb 100-150e forintig,milyen márkák és tipusait lenne érdemes meghalgatni?XLR kimenet nem lenne hátrány.
Láttam itt a fórumon egy NAD S500-at azzal érdemes lehet foglalkozni?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6551
Cd játszók
Kedves Fórumtársak! Segítséget szeretnék kérni, egy régi Philips CD850 MK II lejátszó tálcamozgató fogaskerék cseréjével kapcsolatban. A fogaskerék elkopott, döcögve, kotyogósan húzza be a tálcát. Érdeklődöm, hogy érdemes e a készülék javításával foglalkozni és, hogy tudtok e ajánlani egy megbízható szerelőt. Előre is köszönöm!
Én most rendeltem ebay-ről egy barátomnak fogaskerekeket.Egy ezres környékén meg lehet úszni.
Kb. tíz perc (max negyed óra) kicserélni.
https://www.ebay.co.uk/itm/322036146133
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Cd játszók
Kedves Fórumtársak! Segítséget szeretnék kérni, egy régi Philips CD850 MK II lejátszó tálcamozgató fogaskerék cseréjével kapcsolatban. A fogaskerék elkopott, döcögve, kotyogósan húzza be a tálcát. Érdeklődöm, hogy érdemes e a készülék javításával foglalkozni és, hogy tudtok e ajánlani egy megbízható szerelőt. Előre is köszönöm!
Szia!
Elvileg ez jó bele.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... omsearch=1
Ha nem mersz nekilátni, aliscáék foglalkoznak ilyesmivel is.
http://www.retroaudio.hu/doc/rolunk.php
.
Cd játszók