Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Kèrdèsem az lenne,hogy van nekem egy supra ply3.4 hangfalkábel nègyszögletes litze szerkezetű.A hangfalba illetve az erősítőbe bekötèskor össze kell-e sodorni a kábelvègeket vagy tilos mert èppen ezt a speciális szerkezetet kutyulom össze?
Kábelezzünk
JPS Labs Superconductor+ hangsugárzókábele volt valakinek, ismeri valaki?
Tapasztalatok a hangjáról?
Kábelezzünk
Na ezen igazodjon el az ember!Német High-End.
A képen lévő kábelek jelentős része a Schnerzinger saját "virtuális föld" megoldásához tartozik - bár ők nem így hívják és nem ásványi anyagokkal töltött fadobozokat használnak.
longkft.hu/audioblog/
Kábelezzünk
Kezdek örülni annak,hogy ahogy öregszem, úgy romlik a hallásom...
Nem ritka, hogy a kábel rezgés csillapítás 'nűanszmizéria' előtt még sok egyéb előbbre való ficamtalanítás (lenne.) Nálam az akusztikai panelek a padlón állnak (a vékonka hsz kábelekre ültetve) kizárt, hogy rezegjenek. A 200W-os Viba végfokok a böszme toroidokkal meg "némán" teszik a dolgukat. Ezek szerint lehet búgás nélküli erősítőt is gyártani.
.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Kábelezzünk
Irigylésre méltó, aki a fejlesztésekkel oda jutott, hogy már csak a fakockákat kell a kábelek alatt cserélgetnie. Én egyelőre arra sem találtam hiteles választ, hogy a csavart vagy a párhuzamosan vezetett érpáros hangfalkábel a jobb és ha igen miért...
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Kábelezzünk
Kezdek örülni annak,hogy ahogy öregszem, úgy romlik a hallásom...
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Kábelezzünk
Minek mennék? Mennyiben segítene az, meghallanám nálam? Elég alacsonyról indul a kábel és a Kondo spz azért elég jó kábel ahhoz, hogy akkorát ne dobjon rajta, hogy hanyatt dobjam magam. Biztos vagyok benne, hogy számít de nálam ez most nem hallatszik, legalábbis nem nagyon tesztelem vele és nélküle csak azért, hogy elmondhassam, hogy jé tényleg.
Nnnna jó... Kb, mintha azon vitatkoznánk, hogy milyen síwaxtól kényelmesebb a Lange síbakancs... :-)
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 162
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Merev kábelnél annál inkább gond, hogy a hangsugárzó rezgéseit átviszi az erősítőre, ami mivel csöves, valamennyire mikrofóniás.
De nem feltétlenül a rezgések miatt kell a kábelek alá tenni ezt-azt, annál ez a kérdés bonyolultabb...
Biztos hogy nem viszi át nálam szerencsére, olyan az elrendezés.Természetesen nem csak rezgés lehet gond hanem a sztatikus feltöltődés is meg sok parazita kapacitás is.
Padlószőnyeg különösen alkalmas erre a rengeteg műszál miatt.
72audio.com
Kábelezzünk
Kedves opel123 ha nálad a kapott hangra nincs változással a kábel alátámasztása akár pozitív vagy negatív értelemben akkor ott valami baj van!Gyere el szívesen megmutatom a változást.
Minek mennék? Mennyiben segítene az, meghallanám nálam? Elég alacsonyról indul a kábel és a Kondo spz azért elég jó kábel ahhoz, hogy akkorát ne dobjon rajta, hogy hanyatt dobjam magam. Biztos vagyok benne, hogy számít de nálam ez most nem hallatszik, legalábbis nem nagyon tesztelem vele és nélküle csak azért, hogy elmondhassam, hogy jé tényleg.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5149
Kábelezzünk
A cuccaim meg a kábeleim elhelyezése miatt nem tudnám ésszerűen megoldani. Ill. az én hangfal kábelen nagyon merev, az IC-k meg a levegőben lógnak.
Merev kábelnél annál inkább gond, hogy a hangsugárzó rezgéseit átviszi az erősítőre, ami mivel csöves, valamennyire mikrofóniás.
De nem feltétlenül a rezgések miatt kell a kábelek alá tenni ezt-azt, annál ez a kérdés bonyolultabb...
Nem mennék tovább a vitába.Nálam is megfordult 20 év alatt egy pár kábel márka és nem a belépő modellek.Tudom mit beszélek.
És minden kábel alatt ez volt a legjobb?
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7571
Kábelezzünk
Nem mennék tovább a vitába.Nálam is megfordult 20 év alatt egy pár kábel márka és nem a belépő modellek.Tudom mit beszélek.
És minden kábel alatt ez volt a legjobb?
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- hollohazi
- Törzsvendég
- Értékelés: 308
Kábelezzünk
Ideális esetben a kábeleket ugyanúgy kéne izolálni, mint a készülékeket, lehetőleg minél nagyobb hosszban, beleértve a hálózati kábeleket, elosztókat is,figyelembe véve audioline és soundmania által leírtakat . Én bükklapot, illetve akácparkettát próbáltam, az akác jobban tetszett.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
Kábelezzünk
Tükrös tölgyparkettával mik a tapasztalatok? Igazi, nem szalagparketta, laminált, stb.
Valaki próbálta már? Tripla OCOS, elég vastagra összetekert, grafitos műanyag szigetelésű koaxiális rézkábel.
Kedves opel123 ha nálad a kapott hangra nincs változással a kábel alátámasztása akár pozitív vagy negatív értelemben akkor ott valami baj van!Gyere el szívesen megmutatom a változást.
Nem lennék benne biztos, hogy Opelnál van a baj. Gyártanak már nagyon jó kábeleket , rezgéscsillapitásos burkolattal is.... meg mindenféle nyalánkság . Lehet,hogy az Övé is pont olyan . Így nem biztos, hogy alátétezés bármit is hozna . Szerencse ha nem is ront !
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1200
Kábelezzünk
Nem lennék benne biztos, hogy Opelnál van a baj. Gyártanak már nagyon jó kábeleket , rezgéscsillapitásos burkolattal is.... meg mindenféle nyalánkság . Lehet,hogy az Övé is pont olyan . Így nem biztos, hogy alátétezés bármit is hozna . Szerencse ha nem is ront !
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Akkor saját tapasztalat nélkül hogyan tudsz véleményt alkotni a Cardas fáról?Nem mondtam véleményt és nem is akarok a cardas fáról, egy másfajta nézőpont alapján közelítettem meg a kábel alá támasztást. Lényeg hogy neked jelentős javulást hozott.
72audio.com
Kábelezzünk
Hallható e vagy sem az alátámasztás hatása? Nem mindegy, hogy fa parkettán, járólapon vagy szőnyegen fekszenek a kábelek, az sem, hogy mennyire merev vezetékekről van szó és igen a végfokon is... E mellett a rendszer installálásának és hallgatójának kifinomultságán is múlhat az eredmény. Sztem.
.
Kábelezzünk
Hogy mi is történik Cardas-nál? Működik kézzel megemelve is. Főleg, hogy szépen tekercsbe lett tekerve az árnyékolatlan kábel. Trükkösen van példálózva, jó markecing. Amúgy kívancsi lettem volna, ha valamelyik saját kábelét tette volna próbára, hogy hasonló lenne e a mérés eredménye?
https://m.youtube.com/watch?v=9uhobsHs-_o
CD : Ayon CD1
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba
Kábelezzünk
Ez a fa amiből készül “Myrtle fa”csak Oregon államban él.Annyira nem sufnizható!Működik a készülékek alatt.Gondolom nem gyártaná a Cardas ha átverés lenne.
Kis kiegészítésként !
Csak az oregoni Myrtle wood-nak van 12 alfaja, de ha hozzá vesszük, hogy a "laurel" családhoz tartozik, hát kicsivel több. Ezeknek a koruk, mintázatuk, ebből adódóan a rezonanciáik is teljesen eltérőek.
Ismereteim az egzotikus hangszerfák relatív megismeréséből fakad. Fel tetszenek menni egy akusztikus gitárok építésével foglalkozó rendes honlapra, és rengeteg az információ ! A Myrtle wood akusztikus gitárok oldal, és hátlapja egyes esetekben.
Üdvözlettel,: TEAC
Kábelezzünk
Véleményem szerint a legszemetebb rezonancia a morgó toroid. Míg az nincs megszüntetve, semmi ilyesmivel nem érdemes foglalkozni. Hogy miért nem tudják a dc-t levenni minden toroid előtt, nem értem. Ha ront is a hangon a dc csapda, biztosan nem annyit, mint a trafó zúgása/rezgése/morgása. Van olyan készülék ( akár nem is olcsó ), amibe egyszerűen táncolnak a toroidok, kézzel érintve a készülékházat rendesen érezni.
Az erősítőm átépítésekor az eredeti toroid gyakorlatilag fél méterről hallható morgással működött. Kicseréltem egy böszme nagy NDK trafóra, az is morgott és kézzel is érezhetően rázta a házat. Jól átgondolt csillapítással (fém-gumi szilentekkel, amiket Caterpillar motorvezérlők felfogatásához használt a gyártó plusz gumi és lágy műanyag, fém alátétek segítségével) az erősítő háza teljesen nyugodt, hangja sincs, nem ráz. Ez a hangján is hallatszott. A kábel alátámasztás ezek után nem hozott semmit. Az alátámasztásokat gőzőlt bükkből csináltattam (tíz centis kis lapos téglatestek vájattal) és csak azért, mert jobban néz ki, ha nem a szőnyegen tekereg a kábel. Nem vártam tőle semmit, nem is hozott semmit. Ezt bebuktam, de jó, ha jön valaki és nézi mi a fene az ott a földön. Erre lehet jó kis voodoo mágiát mesélni
Kábelezzünk
Na de hány fajta fa van?!
Nem azért írtam hogy bárkit is lebeszéljek... csak egy vélemény erős szubjekívitással.
Egy kis guglizással megkeresném az oregoni mirtusz sűrűségét és egy ahhoz hasontó nemesfát választanék, asztalos meg van a környéken....ha szeretnék valami hasonlót.
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Te próbáltad a Cardas-t?A cuccaim meg a kábeleim elhelyezése miatt nem tudnám ésszerűen megoldani. Ill. az én hangfal kábelen nagyon merev, az IC-k meg a levegőben lógnak.
72audio.com
Totál igaz, minden mozog és mindig minden rezonál. Az, h ezt hogyan sikerül "kalibrálnunk" saját fülünknek/elvárásainknak/lehetőségeinknek megfelelően, az minden esetben egyéni szoc. probléma :-), optimális esetben a user megelégedésével oldódik meg.
Véleményem szerint a legszemetebb rezonancia a morgó toroid. Míg az nincs megszüntetve, semmi ilyesmivel nem érdemes foglalkozni. Hogy miért nem tudják a dc-t levenni minden toroid előtt, nem értem. Ha ront is a hangon a dc csapda, biztosan nem annyit, mint a trafó zúgása/rezgése/morgása. Van olyan készülék ( akár nem is olcsó ), amibe egyszerűen táncolnak a toroidok, kézzel érintve a készülékházat rendesen érezni.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7571
Kábelezzünk
Totál igaz, minden mozog és mindig minden rezonál. Az, h ezt hogyan sikerül "kalibrálnunk" saját fülünknek/elvárásainknak/lehetőségeinknek megfelelően, az minden esetben egyéni szoc. probléma :-), optimális esetben a user megelégedésével oldódik meg.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Kábelezzünk
De ez működik más fajta fával is, viszont ha a kábeleket alá támasztják akkor meg az alá támasztási pontoknál törjük meg a rezgéseket amit a levegőben tartott kábelek szednek jobban össze. Tehát másfajta rezgések fognak a hangra rá telepedni. Mert bármiből is legyen a távtartó a káros rezgéseket a levegőben lógó kábelen nem szüntetik meg.
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Próbáltam 5 fafajtából de mindig a Cardas volt a jobb.Nálam a kábelalátét is nagyon működik.Persze az én rendszeremben.Lehet próbálkozni. Na de hány fajta fa van?!
Nem azért írtam hogy bárkit is lebeszéljek... csak egy vélemény erős szubjekívitással.
72audio.com
halkan jegyzem meg, hogy a KáCsa-nál a 'készlet'ezett dolgoknál jelezett 'db' és ár a teljes készletre, jelen esetben 6db-ra vonatkozik...
Akkor tényleg nagyon lenyúlják a népeket
Ez nekem pont ugyanannyira jön ki..
Nagyon érdekes:)
Kábelezzünk
halkan jegyzem meg, hogy a KáCsa-nál a 'készlet'ezett dolgoknál jelezett 'db' és ár a teljes készletre, jelen esetben 6db-ra vonatkozik...
Akkor tényleg nagyon lenyúlják a népeket
Ez nekem pont ugyanannyira jön ki..
Nagyon érdekes:)
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok