Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Legioner
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Legioner »

Sziasztok!

5.0/5.1 építésén agyalok és a segítségeteket kérem.

Adott egy kb 17,5 nm nagyszoba, jobb oldalt kis nyitott résszel kb. még 7 nm. ( lásd a gyönyörű paint rajzot  )

A nappali bútor és a kanapé helyzete fix, a kanapét tudom esetleg egy 5-10 cm-t előrébb tenni. A surroundok álványon vagy fali konzolon lennének.

A hangfalak pozíciója jó lehet így vagy nagyon közeli a hallgatási ponthoz a két hátsó, illetve érdemesebb-e inkább a tv felé fordítani őket (vagy ez majd a szoba akusztikája és az én fülemből majd adódik?).

Mehetnek az álló frontok vagy sok lenne ide?

Az erősítő is adott, Pioneer vsx-920k. Főleg a mozi élménynek adnék, persze zene is fog szólni rajta, de sztereó szempontjából nincsenek nagy igényeim és eléggé mindenevő vagyok jazz, metal, elektronikus zene, így nem gondolom, hogy találnék pénztárca barát megfelelő frontokat ilyen célokra...  + szerintem ez nem is ennek a recievernek a célja.

A keretösszeg max. ~250k. Szemeztem a Dali Spektor 6+1+Vokal settel, nem tudom mi a tapasztalat velük, de félek, hogy sok lenne ide. A mélynyomó lehetősége fent áll a későbbiekben, ill. nem lehet, hogy jobban járnék egy kisebb setel pl: Klipsch quintet + mélynyomó? Az alapvető feltevésben sem vagyok biztos, élvezhető ilyen elrendezésben egy 5.x rendszer, vagy jobban járnék egy 3.1 el?

Kicsit tanácstalan vagyok, bármilyen ötletet szívesen fogadok, az is ha közlitek, hogy az erősítő cseréjével kellene kezdenem. 

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5992

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

2017. 12. 27. at 19:53, izirajder írta:

Sziasztok!

Valakinek van tapasztalata a Dali Alteco C-1 atmos hangszórókkal?

Egy Spektor 5.0 szettet szeretnék kiegészíteni velük.

Az Alteco-ra én is rákerestem itt a fórumban, mert venni szerettem volna egy párat. De láttam, hogy nemcsak itt, hanem egyéb, nemzetközi fórumokon is nagyon-nagyon kevés konkrét felhasználói tapasztalat (nem tesztre gondolok) van ezzel a hangsugárzóval kapcsolatban.

Végül csak tesztek olvasása után döntöttem, és a múlt héten vettem egy párat, magassági hangsugárzónak 5.1.2 rendszerbe. A rendszer többi eleme: Zensor 7-es frontsugárzók, Zensor 1 szatelitek és ehy Ikon 2 Mk2 center. Az erősítő egy Denon AVR-X2400H. Tehát, ha még aktuális a kérdés, íme:

A frontsugárzók tetejére helyezve “Atmos enabled” elrendezésben korábban sem hittem, és ezt a tapasztalat is igazolta... Annak nincs értelme, vagyis nekem nagyon kellett erőltetnem a képzeletemet, hogy a “front upfiring” pozícióba helyezett Alteco-k által adott pluszt “észrevegyem”.

Ezért felkerültek a falra, - a szoba mérete és adottságai miatt itt volt a legtöbb gondolkodás, hogy hová... végül az oldalfalakra kerültek fel, egészen a mennyezet alá, a fő hallgatási pozícióhoz képest egy kicsit (kb 40 cm-rel) előbbre, míg a “normál” szatelitek a hallgatási pozícióhoz képest lehelletnyivel (kb 15-20 cm) hátrább vannak. Az erősítőn “Top Middle” pozíciót állítottam be nekik. Ez az elrendezés úgy tűnik beválik, Atmos filmhanganyagot hallgatva egyértelmű a különbség, és a nem-atmos anyagok Dolby Surround és DTS Neural:X “felkonvertálása” (főleg 5.1-ből, de 2.0-ból is) meglepően jól működik. A Dolby Surround nekem jobban tetszik, ezzel használom az Alteco-kat.

A rendszernek vannak korlátai. A magassági effektek hallhatóan fölülről jönnek ugyan, de nem feltétlenül precízen pozicionáltak, ez alighanem az 5.1.2 hátránya, az igazi a négy magassági hangsugárzó lenne, de így is egyértelmű és jól hallható az előrelépés a “sima 5.1-hez képest.

Ha az Alteco-k hangminősége érdekel: a Dali között ez belépő szint, kb a mint Zensor 1-ek hangja. Dizájnra pedig a Spektorokra hasonlít leginkább.

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Zeneati
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: Zeneati »

Hát igen... Az AP jó hangú doboz, ár/érték arányban is rendben van, nem utolsó sorban szép is, de rohadt kényes az elhelyezésre. Anno én is sokat vacilláltam egy AP Scorpio és egy Triangle Quartet között, (végül több Triangle után egy Focal Electra 1027BE lett belőle) a Triangle nyert, pedig az AP jobb hangot produkált, de csak akkor, ha legalább egy méterre elhúztam a faltól, amit sajnos a nappalink használhatósága már nem bírt el. Az SF Concerto Domus mélye nálam 37m2-en kevésnek bizonyult, de Nálad jó lehet!
Sok sikert!

Egy időben ezzel is szemezgettem, talán végül megtartotta a tulaj, nem kispályás doboz, kissé a megadott fájdalomküszöb fölött van az ára és ez is Debrecenben van, ha jól tudom, de esetleg érdekes lehet...:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... try2049075
A faltól való elhúzás alatt mit értesz? A hangsugárzó mögötti faltól érdemes elhuzni vagy az oldalsó falaktól (esetleg bútorozattól) is el kell csatolni min. 1m-re? 
A hátsó faltól el tudom húzni min.1-1,1m-re (hosszúkás a szoba 5.2x3.4) az oldalsó elcsatolas az kicsit necces ott 50-60cm maradna illetve az egyik oldalon a bútorzat kb 90cm magasan még közelebb lenne.

Nem hagy nyugodni ez a fránya AP. Nem tudom miért, de valahogy úgy érzem ez lenne a számomra megfelelő doboz hosszútávon! Csak beszari vagyok, hogy sok lesz ebben a helyiségben!

Igazából én nem is hifista vagyok, nem szeretem cserélgetni a komponenseket, tesztelgetni stb. CD-ket azt nagyon szeretek venni (már csak ilyen maradi vagyok) akad is vagy 1400-1500db.
ZENÉT SZERETEK HALLGATNI, NEM RENDSZERT! Ehez keresek hosszútávra játszótársat!

Még a Domusokat sem hallgattam meg, nem igazán tudok dönteni! A Domusokat ahogyan már említettem lesz lehetőségem meghallgatni itthon saját rendszerben, úgyhogy az nem lenne zsákbamacska ellenben az AP-kel, de valahogy mégis a német doboz felé húz a szívem (hallottam már nagyon jol szolni AP-et. lehet hogy csak nosztalgia?)

Egyébként milyen kábeleket javasolnal a dobozokhoz?

Zeneati
Törzsvendég
Törzsvendég

AP jobb hangot produkált, de csak akkor, ha legalább egy méterre elhúztam a faltól, amit sajnos a nappalink használhatósága már nem bírt el. Az SF Concerto Domus mélye nálam 37m2-en kevésnek bizonyult, de Nálad jó lehet.

A faltól való elhúzás alatt mit értesz? A hangsugárzó mögötti faltól érdemes elhuzni vagy az oldalsó falaktól (esetleg bútorozattól) is el kell csatolni min. 1m-re?

A hátsó faltól el tudom húzni min.1-1,1m-re (hosszúkás a szoba 5.2x3.4) az oldalsó elcsatolas az kicsit necces ott 50-60cm maradna illetve az egyik oldalon a bútorzat kb 90cm magasan még közelebb lenne.

Nem hagy nyugodni ez a fránya AP. Nem tudom miért, de valahogy úgy érzem ez lenne a számomra megfelelő doboz hosszútávon! Csak beszari vagyok, hogy sok lesz ebben a helyiségben!

Igazából én nem is hifista vagyok, nem szeretem cserélgetni a komponenseket, tesztelgetni stb. CD-ket azt nagyon szeretek venni (már csak ilyen maradi vagyok) akad is vagy 1400-1500db.
ZENÉT SZERETEK HALLGATNI, NEM RENDSZERT! Ehez keresek hosszútávra játszótársat!

Még a Domusokat sem hallgattam meg, nem igazán tudok dönteni! A Domusokat ahogyan már említettem lesz lehetőségem meghallgatni itthon saját rendszerben, úgyhogy az nem lenne zsákbamacska ellenben az AP-kel, de valahogy mégis a német doboz felé húz a szívem (hallottam már nagyon jol szolni AP-et. lehet hogy csak nosztalgia?)

Egyébként milyen kábeleket javasolnal a dobozokhoz?

Garszi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: Garszi »

Szemeztem az AP-vel is! Sajna nagy a távolság a doboz és köztem és csak az itthoni akusztikai környezetben való meghallgatás lenne az igazi! Nem is az elektronikával való párosítástól tartok. Amennyiben megtalálnám az ízlésemhez és a szobához mérten legmegfelelőbb hangsugárzót az elektronikát is hozzáigazítanám!
Hát igen... Az AP jó hangú doboz, ár/érték arányban is rendben van, nem utolsó sorban szép is, de rohadt kényes az elhelyezésre. Anno én is sokat vacilláltam egy AP Scorpio és egy Triangle Quartet között, (végül több Triangle után egy Focal Electra 1027BE lett belőle) a Triangle nyert, pedig az AP jobb hangot produkált, de csak akkor, ha legalább egy méterre elhúztam a faltól, amit sajnos a nappalink használhatósága már nem bírt el. Az SF Concerto Domus mélye nálam 37m2-en kevésnek bizonyult, de Nálad jó lehet!
Sok sikert!

Egy időben ezzel is szemezgettem, talán végül megtartotta a tulaj, nem kispályás doboz, kissé a megadott fájdalomküszöb fölött van az ára és ez is Debrecenben van, ha jól tudom, de esetleg érdekes lehet...:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=2049075

Zeneati
Törzsvendég
Törzsvendég

Szia!
Esetleg ők is érdekesek lehetnek.
Szép állapot, gyönyörű hangzás!
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... pár-eladó/
Üdv.Sanyi.

Köszönöm a megkeresést, de passzolom!

Attila

Fire
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Fire »

Szia!
Esetleg ők is érdekesek lehetnek.
Szép állapot, gyönyörű hangzás!

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/

Üdv.Sanyi.

Zeneati
Törzsvendég
Törzsvendég

Írtam PÜ-t még február végén, valami reakció?!
Nem találom, légyszíves küld el még 1x!

Köszönöm!

Zeneati
Törzsvendég
Törzsvendég

Elnézést, vszinű elfelejtettem válaszolni, pill nézem! 

olitomi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: olitomi »

Zeneati
Törzsvendég
Törzsvendég

Van itt a fórumon egy Audio Physic Tempo V , ami ugyancsak szépen muzsikál együtt a Primare vonallal... Én egy picivel nagyobb térben hallottam, de szerintem a Te szobádban is jól ellenne, ha nem kell túl közel helyezni a falhoz. Akusztikus zenére (is) kiváló, eszköztelen, levegős hang, igazán ütős, dinamikus, kidolgozott mélyekkel, ugyanakkor mentes mindenféle dobozhangtól...
Egy próbát megérne, akár a Sonussal is összefülelve...

Szemeztem az AP-vel is! Sajna nagy a távolság a doboz és köztem és csak az itthoni akusztikai környezetben való meghallgatás lenne az igazi! Nem is az elektronikával való párosítástól tartok. Amennyiben megtalálnám az ízlésemhez és a szobához mérten legmegfelelőbb hangsugárzót az elektronikát is hozzáigazítanám!

Garszi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: Garszi »

Van itt a fórumon egy Audio Physic Tempo V , ami ugyancsak szépen muzsikál együtt a Primare vonallal... Én egy picivel nagyobb térben hallottam, de szerintem a Te szobádban is jól ellenne, ha nem kell túl közel helyezni a falhoz. Akusztikus zenére (is) kiváló, eszköztelen, levegős hang, igazán ütős, dinamikus, kidolgozott mélyekkel, ugyanakkor mentes mindenféle dobozhangtól...
Egy próbát megérne, akár a Sonussal is összefülelve...

Zeneati
Törzsvendég
Törzsvendég

A legjobb kompromisszum, ami nagyon jó párost alkot a Primare A30 erősítővel és jelentős előrelépést jelent a Dynaudio hangsugárzóhoz képest. Nem én árulom, ellenben egy másik párt sokat hallgattam Primare A30 / I30 erősítővel.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... rto-domus/

Ez roppant jó hír!!! Ugyanis pontosan ezt a típust néztem ki

Külön öröm, hogy vásárlás előtt lesz lehetőségem meghallgatni itthon saját rendszerben!

Zeneati
Törzsvendég
Törzsvendég

Ha érdekel egy klassz vintage amerikai. Nem divatos a kinézete, de nagyon jó állapotú. 
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... pár-eladó/
Meghallgatható nálam, akár saját erősítővel is. A hasonló méretűeket mind lepipálta eddig hangban. 
Üdv: 
András

Köszönöm, de talán már meglesz a kiszemelt doboz!

Zeneati
Törzsvendég
Törzsvendég

Szia!

Erről mit gondolsz?

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... bw-cdm7se/

Elnézést a kései válaszért, de aszem nem ezt keresem!

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Hozzászólás Szerző: hosszu »

A legjobb kompromisszum, ami nagyon jó párost alkot a Primare A30 erősítővel és jelentős előrelépést jelent a Dynaudio hangsugárzóhoz képest. Nem én árulom, ellenben egy másik párt sokat hallgattam Primare A30 / I30 erősítővel.

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... rto-domus/
longkft.hu/audioblog/

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Sonus Faber Concerto Domus hangsugárzókkal kapcsolatban?
Mekkora helyiségben ajánlott?
Milyen stílusú zenéket szeret?
Énekhang, akusztikus hangszerek hogyan fekszenek neki?
Primare elektronikával hogyan passzol? 

Várom a véleményeket, hozzászólásokat (akár privátban is)!

30 m2-ert vígan bezenél.
Mint tipikus (régi) Sonus Faber elsősorban akusztikus zenéken jeleskedik, de méretéből adódóan már a Deep Purple is élvezetesen szól rajta.
Az énekhang nagyon szép, meleg tónusú, talán egy kicsit mélyebbre hangolt, mint a valóságban.
A régebbi, analóg tápos, AB-osztályú Primare erősítőkkel nagyon szerethető hangot ad (A30, I30)

Nagyon jó, hosszú távú kompromisszum!
longkft.hu/audioblog/

bandi100
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 153

Hozzászólás Szerző: bandi100 »

Ha érdekel egy klassz vintage amerikai. Nem divatos a kinézete, de nagyon jó állapotú. 
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/
Meghallgatható nálam, akár saját erősítővel is. A hasonló méretűeket mind lepipálta eddig hangban. 
Üdv: 
András

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3167
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Értem, a sok netes tesztből eddig én is ezt vontam le.... a kettő közül inkább az MA....na és a KEF? Arra direkt nem reagáltál?

Nem az én világom a Q széria. Az LS50 ellenben egészen jó.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

tokesz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: tokesz »

Ha hangminőség a főszempont, akkor a Monitor Audio, ha a maximális hangerő, akkor a Klipsch.
Értem, a sok netes tesztből eddig én is ezt vontam le.... a kettő közül inkább az MA....na és a KEF? Arra direkt nem reagáltál?

Zeneati
Törzsvendég
Törzsvendég

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Sonus Faber Concerto Domus hangsugárzókkal kapcsolatban?
Mekkora helyiségben ajánlott?
Milyen stílusú zenéket szeret?
Énekhang, akusztikus hangszerek hogyan fekszenek neki?
Primare elektronikával hogyan passzol? 

Várom a véleményeket, hozzászólásokat (akár privátban is)!

Előre is köszönöm!

Attila
06202433909
mezzoati@gmail.com

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3167
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Dilemma:
Klipsch RP160M
Monitor Audio Bronze 2
KEF Q300

A körülmények adottak:
- 20 nm nappali, 2,5 méteres hallgatási távolság
- TV állványon, falhoz közel, a TV két oldalán tudom elhelyezni
- kis teljesítményű Yamaha erősítő mellé 2.0-ban
- legtöbbször elektronikus zenére

Esetleg van valakinek tapasztalata hasonló adottságokkal? 

Ha hangminőség a főszempont, akkor a Monitor Audio, ha a maximális hangerő, akkor a Klipsch.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

ZZZolika
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: ZZZolika »

Szia,

Klipsch Rb-25-öt hallgattam sokáig szinten gyengébb erősítővel hasonló körülmények között. Bakelitrol nagyon szépen testesen szólt. Jobb erősítőt nagyon meghálált.
A jobb erősítőm - Marantz 6005 - most rp150 mellett szól sokkal rosszabb körülmények mellett egyik barátomnál. Elektronikus zenén meg mindig jól.
Neked melyik hangja tetszett a legjobban? Tervezel uj erősítőt a jövőben?
<p> Onkyo NS 6170 -> Anthem STR integrated-> Tellurium Q Black II -> Elac FS 267/B&W 603S2

tokesz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: tokesz »

Dilemma:
Klipsch RP160M
Monitor Audio Bronze 2
KEF Q300

A körülmények adottak:
- 20 nm nappali, 2,5 méteres hallgatási távolság
- TV állványon, falhoz közel, a TV két oldalán tudom elhelyezni
- kis teljesítményű Yamaha erősítő mellé 2.0-ban
- legtöbbször elektronikus zenére

Esetleg van valakinek tapasztalata hasonló adottságokkal? 

Istvan2107
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Istvan2107 »

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”