Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Általában a hifiről
Ma reggel sikerült rendesen beállítani a Vandersteen 2CE Signature hangsugárzóim dőlésszögét a használati útmutató 8. oldalán található instrukcióknak megfelelően. Nem lett belőle másik hangfal: ugyanolyan gyors, tonálisan pontos, nagy sávszélességű, de a térleképzés alapvetően megváltozott; szélességét, de még inkább mélységét tekintve sokkal kiterjedtebb, szellősebb lett, finomodott.
Ez persze mind magánügy. De közben eltűnődtem rajta, hogy vajon a kellő támogatás, segítség és szakértelem hiányában vajon hány rendszer vergődik gúzsba kötve a megfelelő beállítás híján? Hogy nem lenne-e helye olyan témának, ahol az egyszeri felhasználó segítséget kap nem csak egy adott produktum kiválasztásához, de normális installálásához is? Vagy hogy egyes vélemények bizonyos termékekről, és a belőlük következő piaci viselkedés vajon nem éppen a megfelelő installáció hiányából adódnak-e?
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Általában a hifiről
CD-ben egyértelműen az ML-ek jobbak. A Sony kevésbé dinamikus. SACD-je persze így is jobb, mint a CD hang. Természetesebb, folyékonyabb. A CD ehhez képest kicsit darabos, gépies még az ML-eken is.
A Vacuumstate mod esetében a gyári RCA kijáraton maradt a gyári panel jele, vagyis a gyári állapot. Az XLR kijáraton van az új elektronika jele ( a régi szimmetrikus áramkör helyett ) és van egy plusz RCA kijárat is ugyanerre.
A nehézség a direkt összehasonlításra az, hogy a mod. kimenet szintje kb. 6 dB-lel alacsonyabb.
A mod legnagyobb előnye alapvetően CD esetében van, ahol a dinamika nagyobb, a hang sokkal simább, folyamatosabb úgy, hogy a felbontás még nőtt is. SACD-nél a dinamika nőtt, de nem drámaian.
Az ML a Sonyhoz képest kicsit túl direkt, frontális, nyomulós. A Sony simább, folyékonyabb, természetesebb, kevésbé gépies. Számomra kevésbé digitális.
köszönöm a választ.
eltérő kimenetek esetén segíthet egy hangnyomásszint mérő, azzal be lehet állítani egy teszt lemezzel a közel azonos hangerősséget.
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Általában a hifiről
s hogyan viszonyulna egy gyári, mod nélküli (stock) SCD-1 a ML-ekhez? valaki próbálta ezt esetleg?
CD-ben egyértelműen az ML-ek jobbak. A Sony kevésbé dinamikus. SACD-je persze így is jobb, mint a CD hang. Természetesebb, folyékonyabb. A CD ehhez képest kicsit darabos, gépies még az ML-eken is.
A Vacuumstate mod esetében a gyári RCA kijáraton maradt a gyári panel jele, vagyis a gyári állapot. Az XLR kijáraton van az új elektronika jele ( a régi szimmetrikus áramkör helyett ) és van egy plusz RCA kijárat is ugyanerre.
A nehézség a direkt összehasonlításra az, hogy a mod. kimenet szintje kb. 6 dB-lel alacsonyabb.
A mod legnagyobb előnye alapvetően CD esetében van, ahol a dinamika nagyobb, a hang sokkal simább, folyamatosabb úgy, hogy a felbontás még nőtt is. SACD-nél a dinamika nőtt, de nem drámaian.
Az ML a Sonyhoz képest kicsit túl direkt, frontális, nyomulós. A Sony simább, folyékonyabb, természetesebb, kevésbé gépies. Számomra kevésbé digitális.
Általában a hifiről
Az, hogy ki mit hall, az teljességgel magánügy. Mindenkinek a saját ízlése szerint kell rendszert választania. A tapasztalatlanoknak meg eszük ágában se legyen bárkire is hallgatni, akárhány beírása is van. Tapasztaljanak a saját fülükkel, ízlésükkel és aszerint válasszanak, ne aszerint hogy más "nagytapasztalatú" mit ajánl.
Megértem, hogy vonzódsz a ML CD vonalhoz (van egy sajátságos karakterük, ami vagy bejön, vagy nem, de van), de az nem jelenti azt, hogy más nem létezik rajta kívül. Pláne a mai digitális világban.
Amikor még mi forgalmaztuk a Levinsont, vehettem volna 390S-t, de nem tettem.
Nem azért, mert nem jó gépek, hanem azért, mert nekem nem tetszett eléggé a hangjuk. Helyette vettem egy Sony SCD 1-et egy Vacuumstate level 4 moddal, ami nekem sokkal jobban tetszett az ML digitális vonalnál.
Az erősítőiknek a hangja tetszett, de csak a végfokoknak. Az előfokaik szintén nem ütötték meg azt a szintet, ami az én elvárásaimnak megfelelt volna. Mondom ezt úgy, hogy évekig éltem együtt 326S előfokkal és lehetett volna 380S-em is (ami lényegesen gyengébbnek bizonyult a 326S-nél). Majd eladtam a 326S/432-őt. Volt akkoriban nálam No.32 is, de az se hagyott mély nyomokat bennem. Gyönyörűen megépített gép, de túlságosan sok műveleti erősítő van a jelútban. És ez sajnos hallatszott is rajta. Egy tisztán diszkrét elemekből felépített előfoknak jobb a hangja.
Volt No. 512-es CD játszóm is 10 évvel ezelőtt egy rövid ideig. Nem volt rossz, de az se maradt sokáig. Annak már súlyos gyártási problémái voltak. A gyártási minősége nem is emlékeztetett a 390S-re, ami azért elég rendesen meg volt építve. A hangja egyébként nekem jobban tetszett a 390S-nél. Csak hát a kivitele. Az valami gyötrelem a 390S-hez képest.
Az SCD 1 meg a mai napig is megvan (bár nem hallgatom, de azért megtartottam a sok CD-mhez, SACD-mhez, amiket szintén nem adtam el).
Ma már digitálist csakis hálózati audio lejátszóról hallgatok. Nem csak azért, mert sokkal kényelmesebb, jobb a szolgáltatása, nagyobb a választék, hanem mert számomra a hangjuk is meghaladja egy ML szintű CD játszó hangját (főleg DSD-ben és HD-ben). Persze számomra a referencia az LP. De a mai digitális technika azért már nagyon meg tudja közelíteni.
s hogyan viszonyulna egy gyári, mod nélküli (stock) SCD-1 a ML-ekhez? valaki próbálta ezt esetleg?
Általában a hifiről
Bizony, a tápegység majdnem fontosabb mint a kimenő fokozat, mint pl ennél a 8W-os "A" osztályos DIY erősítőnél. Tessék csak észrevenni a bomba biztos GND sínezést és tökéletes csillagpontozást! Nincs az a VirtuálisFöldelő kütyű, amin ezen javítana valamit .. esetleg elrontani?
Ezt a képet kerestem, megvan végre...
Általában a hifiről
acutus cerebri neural incontinentia syndrome.
In nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti. Amen. :-)))
Általában a hifiről
Elnézést, Mr. Le Chef, látja, már öregszem, oda se figyelek, máris szivárogtatok :-))).
acutus cerebri neural incontinentia syndrome.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű.
Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal
Általában a hifiről
Nadeeeee möszijő, ez szigorúan felsőházi anket volt! Nincs publikátum kiadhatósági referendum.
Elnézést, Mr. Le Chef, látja, már öregszem, oda se figyelek, máris szivárogtatok :-))).
Én legalább 2 toroiddal építettem volna, külön-külön árnyékolva. És honnan tudod, h nem hoz rajta a VF?
Ha árnyékolni szeretnéd a következő DIY erősítőd toroid trafóját, akkor az árnyékoló lemezt mindenképpen érdemes összekötni azzal a GND réz sínnel, ellenkező esetben a kettő között megjelenő kapacitás inkább rontaná az árnyékolás hatását mint javítaná.
A külön trafókkal több félképpen lehetne szeparálni, pl feszültségerősítő-áramerősítő vagy Bal-Jobb oldal, kvázi monoblokk szeparáció. Ha több trafó képezi a tápok AC oldalát, az egyenirányítás után minden táp rész egyik pontja kell hogy erre a központi referencia GND csatlakozzon. Az csatlakozások minél inkább csillag struktúrában történjen még akkor is ha 5mm vastag a GND referencia lemez.
Márpedig a VF ezt a nagy töltésmennyiséget központosító kondenzátor-réz tömegre akaszkodna rá, növelve ezzel mit is? Vagy esetleg ráakaszkodik, hogy ez a sínnel központosított referencia pont semlegesítse a VF kalitkában kóborló, környezetből összeszedett áramokat, energiákat? (Ha emlékszel VF topicban linkelt mérésekre, ott éppen ez látszik, a GND-re szuperponál idegen zajokat a VF irányából, terhelve a referencia GND gyűjtő sínes komplexumot)
A két felvetésed (két trafó-trafók árnyékolás) a referencia GND-t nem módosítja semmivel, inkább erősödik a funkciója.
Általában a hifiről
Én legalább 2 toroiddal építettem volna, külön-külön árnyékolva. És honnan tudod, h nem hoz rajta a VF?
Ha árnyékolni szeretnéd a következő DIY erősítőd toroid trafóját, akkor az árnyékoló lemezt mindenképpen érdemes összekötni azzal a GND réz sínnel, ellenkező esetben a kettő között megjelenő kapacitás inkább rontaná az árnyékolás hatását mint javítaná.
A külön trafókkal több félképpen lehetne szeparálni, pl feszültségerősítő-áramerősítő vagy Bal-Jobb oldal, kvázi monoblokk szeparáció. Ha több trafó képezi a tápok AC oldalát, az egyenirányítás után minden táp rész egyik pontja kell hogy erre a központi referencia GND csatlakozzon. Az csatlakozások minél inkább csillag struktúrában történjen még akkor is ha 5mm vastag a GND referencia lemez.
Márpedig a VF ezt a nagy töltésmennyiséget központosító kondenzátor-réz tömegre akaszkodna rá, növelve ezzel mit is? Vagy esetleg ráakaszkodik, hogy ez a sínnel központosított referencia pont semlegesítse a VF kalitkában kóborló, környezetből összeszedett áramokat, energiákat? (Ha emlékszel VF topicban linkelt mérésekre, ott éppen ez látszik, a GND-re szuperponál idegen zajokat a VF irányából, terhelve a referencia GND gyűjtő sínes komplexumot)
A két felvetésed (két trafó-trafók árnyékolás) a referencia GND-t nem módosítja semmivel, inkább erősödik a funkciója.
Általában a hifiről
Jó is, ha csúszik a szánkó rendesen... :-))) Ad majd Neked a VdH pszeudoakusztikus infektort!!!
Tegnap nálam is volt egy jóhangulatú szakbizottsági ülés, Paul Pang még fekete Dzsonival is definitív volt :-).
Nadeeeee möszijő, ez szigorúan felsőházi anket volt! Nincs publikátum kiadhatósági referendum.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű.
Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal
Általában a hifiről
Bizony, a tápegység majdnem fontosabb mint a kimenő fokozat, mint pl ennél a 8W-os "A" osztályos DIY erősítőnél. Tessék csak észrevenni a bomba biztos GND sínezést és tökéletes csillagpontozást! Nincs az a VirtuálisFöldelő kütyű, amin ezen javítana valamit .. esetleg elrontani?
Általában a hifiről
Wow...what's this place?
Sokol'd Nirvana!
Jó is, ha csúszik a szánkó rendesen... :-))) Ad majd Neked a VdH pszeudoakusztikus infektort!!!
Tegnap nálam is volt egy jóhangulatú szakbizottsági ülés, Paul Pang még fekete Dzsonival is definitív volt :-).
- study
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 47
Általában a hifiről
Lehet a tápegység dologba is bele kéne rakni nemi woodoo-t, akkor drágábban lehetne adni.
Nem kell drágábban adni.Jó ez a baráti ár is.
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
A másik érdekesség,hogy ha egy tápegységre azt mondom hogy 200,000 Ft akkor megy a sziszegés,de virtuális biszbaszra simán kiadják a pénzt.
Persze, mert a VF bizsb*sszal lehet AB-ézni a haverokkal .. aztán persze ha azok nem hallják a bizbasz effektust, kussolnak és bólogatnak, ne hogy kiderüljön, nem elég fejlett a hifi hallásuk
Általában a hifiről
A másik érdekesség,hogy ha egy tápegységre azt mondom hogy 200,000 Ft akkor megy a sziszegés,de virtuális biszbaszra simán kiadják a pénzt.
Persze, mert a VF bizsb*sszal lehet AB-ézni a haverokkal .. aztán persze ha azok nem hallják a bizbasz effektust, kussolnak és bólogatnak, ne hogy kiderüljön, nem elég fejlett a hifi hallásuk
Lehet a tápegység dologba is bele kéne rakni nemi woodoo-t, akkor drágábban lehetne adni.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9541
Általában a hifiről
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Sokollal is elérhető vele a nirvana.
Wow...what's this place?
Sokol'd Nirvana!
Általában a hifiről
Sokollal is elérhető vele a nirvana.
Wow...what's this place?
Sokol'd Nirvana!
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Általában a hifiről
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Általában a hifiről
Nem tisztem bele vahu ... de a GND, + és - tápot illett volna más-más színnel vezetni .. esetleg színes jelelőket ráhúzni.
Én csinálom,tudom mi hová megy persze fel van címkézve!
Ezt ma raktam össze,végfok puffer vastag vörösréz sínnel.
Nem tisztem bele vahu ... de a GND, + és - tápot illett volna más-más színnel vezetni .. esetleg színes jelelőket ráhúzni.
Általában a hifiről
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Általában a hifiről
Általában a hifiről
Egyébként jófajta Ardbeg Uigeadail-t szopogatva én is tapasztalom az agyi hullámaimra gyakorolt pozitív hatását...
Nem csoda. A legjobbnak értékelt whisky Jim Murray 2009-es Whisky Bibliájában. Sokollal is elérhető vele a nirvana.
.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11159
- Kapcsolat:
Általában a hifiről
erdekes. vdH-tol azert voltak rendes cuccok is. talán nem akart/tudott ellenallni latvan, hogy mennyien mire dölnek be, adjak a penzt szamolatlanul, nagy a kisertes ebböl az üzletböl reszesedni. remelem a bevetelt belöle jo celra forditja !
"Ne szidd a sznobokat, hisz belőlük élsz!" (Hobó)
Ezek szerint jövő héttől nekem is minden rendben lesz (egy ideig), most rendeltem belőle.
Valamikor csak átmegyek zenét hallgatni...
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9541
Általában a hifiről
Ezek szerint jövő héttől nekem is minden rendben lesz (egy ideig), most rendeltem belőle.
Valamikor csak átmegyek zenét hallgatni...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Nincs új a nap alatt,ezért élre törnek a kütyük.
Azért én még mindig a "szerintem" megfelelően megépített tápegységben hiszek,és a hallásom utáni hangolásban.
Általában a hifiről
Nincs új a nap alatt,ezért élre törnek a kütyük.
Azért én még mindig a "szerintem" megfelelően megépített tápegységben hiszek,és a hallásom utáni hangolásban.