Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Moderátor: cables

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Mert van pákám is,meg power r kábelem is.
Érvelésnek gyenge, de legalább mosolyogtam! Köszi!
A plusz részedről pedig igazán megtisztelő! 

olaf
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: olaf »

Én anno szerettem volna belső kábelnek valót venni - próbára -, azt a választ kaptam, hogy akinek pákája van, annak nem ad kábelt.
Mert van pákám is,meg power r kábelem is.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Hozzászólás Szerző: audioline »

Én anno szerettem volna belső kábelnek valót venni - próbára -, azt a választ kaptam, hogy akinek pákája van, annak nem ad kábelt.

Tisztelt olaf kolléga!

Fejtsd ki légyszives, a fentiekben mi a minusz tartalom számodra.

Szívesen olvasnék építő, érvelő, meggyőző gondolatokat a tolladból minuszok nyomogatása helyett.
.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Még ha ez olaf kollégának nem is tetszik és örömét leli a mínuszolgatásban...
Mert ugye a " hozzászólásai sokkal kevesebb információt tartalmaznak,mint amit kifogásol"...
Ráadásul "egyéni gondolat elég ritkán tetten érhető a hozzászólásaiban"...   

Adj egy újabb mínuszt könyörgöm, megnyugszom ha boldog vagy   

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Kérdezem, a virtualis földdel pl. mér nem baszogatjátok az Entreq céget, ők árulják csillió pénzért az ilyen cuccokat. Biztos vagyok benne, higy szájbarágóan elmagyarázzák, hogy működik.
Mert az ide írók nem az Entreq-re kíváncsiak...
Jelzem, hogy a topik címe továbbra is változatlan, miért is ne lehetne feltenni kérdéseket annak ellenére, hogy teljesen felesleges?
Szerintem aki ide téved, nem más cégek baszogatása és cucca érdekli (érdekelné)...

csupafül
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: csupafül »

Kérdezem, a virtualis földdel pl. mér nem baszogatjátok az Entreq céget, ők árulják csillió pénzért az ilyen cuccokat. Biztos vagyok benne, higy szájbarágóan elmagyarázzák, hogy működik.
Futóművek: Shigaraki clone (SPDIF), Turbonero (tunning amanero, USB) DAC: DIY TPA OPUS (WM8741 chip - mandro kimenőtrafóval), Coincident Extreme IC, DP 300B monoblokkok, ProAc R2.5 clone

aeternum
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 174

Hozzászólás Szerző: aeternum »

Jaj srácok olyan szigorúak vagytok.
Én inkább leültem sörözni egyet Rudival, de a privát szférámba (lakás) nem engedtem be...
De csak napszemüvegben.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű.

Bohumil Hrabal

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Én inkább leültem sörözni egyet Rudival, de a privát szférámba (lakás) nem engedtem be...

.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2951

Hozzászólás Szerző: earforce »

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Hozzászólás Szerző: meridián »

Nálam járt a kábel is....az.....Emberke....is....egyiket sem minősítem!

Mindkettő megtette helyettem.....

Ez az utolsó hozzá szólásom ebben a topicban!
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3528

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Nincs értelme itt semminek már. Kérdezni lehet, de minek, ha úgysincs válasz, úgyse változik semmi.
Rudi bácsi szerint furcsa minden ami jó, így mutatok egy furcsa Air-N hangfalkábelt, ami tényleg az volt, mert OB-be volt dugva, míg el nem akartam adni, ahol kérésemre megdicsőült, ezt fotóval igazolta (szintén kérésemre) a kedves vevőjelölt.
Ez a kép illusztrálja szépen, miszerint ez itt az utolsó hsz-em, továbbiakban nem érdekel semmilyen Power-R eszköz, kábel, stb.

Air-N hangfalkábel.jpg

Hangját nem minősíthetem, eddig még nem járt a kezemben RR termék (szerencsére) de az esztétikája példás,

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7698

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Ezt a fotót nem tudom értelmezni.
Mi az OB?? Tudom tampon, de úgy amúgy
Mi történt a kábellel??

Open Baffle hangsugárzó.
A kábelt megsemmisíttettem, ezt ábrázolja a kép.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Ezt a fotót nem tudom értelmezni.
Mi az OB?? Tudom tampon, de úgy amúgy
Mi történt a kábellel??
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7698

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Csak érdeklődök. Mi a mennyiségi mértékegysége a posztokban megjelenő információnak? mitől válik egy információ pozitív vagy negatív értékűvé? ki dönti el a pozitív vagy negatív jellegét? mi a fontosabb, az információ mennyisége vagy információ tartalma?
/Azt már nem is feszegetem unós-untalan, a "topic gazda" a kereskedelmi érdekeltségű topicjában milyen információval látja el az itt megjelenőket? Azt olvasom a topic címében, itt lehet kérdéseket feltenni Cables fejlesztésekkel kapcsolatban/

Nincs értelme itt semminek már. Kérdezni lehet, de minek, ha úgysincs válasz, úgyse változik semmi.
Rudi bácsi szerint furcsa minden ami jó, így mutatok egy furcsa Air-N hangfalkábelt, ami tényleg az volt, mert OB-be volt dugva, míg el nem akartam adni, ahol kérésemre megdicsőült, ezt fotóval igazolta (szintén kérésemre) a kedves vevőjelölt.
Ez a kép illusztrálja szépen, miszerint ez itt az utolsó hsz-em, továbbiakban nem érdekel semmilyen Power-R eszköz, kábel, stb.

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3528

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Kedves svedmalac úr ,megnyugtatlak a Te hozzászólásaid sokkal kevesebb információt tartalmaznak,mint amit kifogásolsz .Mindenesetre egyéni gondolat elég ritkán tetten érhető a hozzászólásaidban,Rombolni könnyebb mint valamit épiteni.
Csak érdeklődök. Mi a mennyiségi mértékegysége a posztokban megjelenő információnak? mitől válik egy információ pozitív vagy negatív értékűvé? ki dönti el a pozitív vagy negatív jellegét? mi a fontosabb, az információ mennyisége vagy információ tartalma?
/Azt már nem is feszegetem unós-untalan, a "topic gazda" a kereskedelmi érdekeltségű topicjában milyen információval látja el az itt megjelenőket? Azt olvasom a topic címében, itt lehet kérdéseket feltenni Cables fejlesztésekkel kapcsolatban/

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Hazai68 leírta a tutit!
Élvezet olvasni a gondolatmenetét, az okfejtéseket, a megfejtéseket, az instrukciókat, az iránymutatásokat, a nagy igazságokat. Szinte fáj, hogy ezeket mindeddig nem tudtuk.
Örülök, hogy ilyen és ehhez hasonló szemfelnyitó írások is születnek a már-már kieégett avx színtéren.

MEGVILÁGOSODTAM.

Akkor eljött számodra a papír membrán ideje. Kalandra fel!
.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Hazai68 leírta a tutit! 
Élvezet olvasni a gondolatmenetét, az okfejtéseket, a megfejtéseket, az instrukciókat, az iránymutatásokat, a nagy igazságokat. Szinte fáj, hogy ezeket mindeddig nem tudtuk.
Örülök, hogy ilyen és ehhez hasonló szemfelnyitó írások is születnek a már-már kieégett avx színtéren. 

MEGVILÁGOSODTAM. 

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Ha már akadémikus a vita.

Ajvé... :-)))

Ez a vita sose lesz akadémikus, max. esetleg néhány "vitatkozó". 
Jómagam inkább az enciklopédikusnál megállnék :-)))

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Ha már akadémikus a vita.

Az én születési képletemben erős a Vénusz-hatás, ezért képes vagyok magasrendű katarzist megélni. Az agonizálás a high-end zenehallgatással (az öröm mellett) valójában csak arra kellett, hogy ezt a képességet (adottságot) kiteljesíthessem. Ez sikerült is.  (az "agonizálás" a "trükkmesterek" és a saját hülyeségeim miatt volt)
Bemutatkozásnak erős, információnak nulla.

Szabályok (minek a szabályai is?):

Soha nem azt hallod, amit a másik, ezért mindig magadra hallgass és tanulj a saját tapasztalataidból.
De ugyanazt hallgatod, adott estben. És az, hogy ketten két eltérő dolgot hallotok, az még nem azt jelenti, hogy amit te hallani vélsz, úgy is szól a felvételen. A zenehallgatás képessége fejleszthető, ha nem figyelsz másokra, a sok különböző felvételre, csak azt fogod hallani, ami a fejedben van.

Nőj fel végre és ne legyél kölyök, akit sajtóval, nevekkel, árakkal hülyíteni lehet. 
(ezek a zsiványok elveszik mindenedet) 
Ez a fórum ugyanúgy működik itt, mint a szaksajtó: nincs helye negatív véleményeknek, eltérő tapasztalatoknak. Árakat sem mindig tudni, a műszaki tartalom, a szabványoknak való megfelelés sem mindig garantált, stb.

Eretnek (ugyan mi lenne az ortodoxia?) gondolataim (a high-end témakörben):

Valójában csak egyetlen hangszórómembrán van, a papír, a többi nem szól sehogysem. A finomságot - ami lélek - egyedül a papírmembrános hangszórók tudják. (a Fostex cégnek lehetnek még jó hangszórómembránjai, de azokat nem ismerem közelebbről)
Még jó, hogy csak egy cég hangsugárzóit nem ismered, és különben nem csak hogy minden egyebet hallottál már, de csalhatatlanul meg tudod ítélni a hangzásukat. Gratulálni tudok ehhez.

Ha Diana Krallt egy jó hangú énekesnőnek tartod, akkor nem te vagy az én emberem.  
De attól, hogy nem kedvelem őt, még nem leszek a te embered.
Diana Krall pontosan úgy szól, mint a Krell.
Byilván hallottad már a kérdéses gyártó összes készülékét, minden felállásban és összeállításban, értékítéleted pedig csalhatatlan.
A világban néha megjelenik néhány ember, akik tudják, mi az, hogy zene.  (Aki tudja, mi az, hogy zene, az tudja, mi az, hogy lélek. Miért? Azért, mert a kettő egy.) (A zene és az eszközök útján valójában a saját lelketek felé mentek. ..azért, hogy legyen...)
Uff!
A zene nem üzlet, a zene egy lehetőség a katarzisra (a felemelkedésre, a megtisztulásra).
Halleluja!
Felejtsd el a Chesky Records-ot és a hozzá hasonlókat, hallgass végre zenét. Az okosok fejlesszenek M.Q.A.-ra, de te maradj a bakelitnél! Egy viszonylag egyszerű szíjhajtásos lemezjátszód legyen egy jó minőségű hangszedővel - az szinte mindennél jobban szól.

zene=lélek=bakelit.   Láttam egy Technics SL-210 a vásárban. Szerinted milyen hangszedőt tegyek bele, hogy simán lepipálja az aláírásomban szereplő digitális rendszert?

...ha digitális formátumban hallgatod a zenét, válaszd a FLAC-ot, ez az összes közül a legintelligensebb formátum ... csupán egyetlen probléma van vele, nem tulajdona senkinek (!), így mindenkié, nem egy kis csoporté.
...várjál, mindjárt tömörítek.

A Radnai-kábelekről:
én egyetlen Radnai féle hangfalkábelt hallottam eddig életemben, az csodálatosan szólt (az adott időben, helyen, eszközökkel) - ez nem jelenti azt, hogy a többi is ugyanígy szólna számomra.
(ideje van mindennek az ég alatt, ha ezt tudod, az ég el nem hagy)
Mint az okos molnárlány meséjében...
A hiper-szuper drága "high-end"-kábelekről:
a legtöbb közülük csak rontani fog a helyzet(ed)en, mert azt képzeled, hogy a hangminőségük egyenesen arányos az árukkal. (Közel sem. )
Downgrade-el is mindenki ész nélkül, most, hogy megtudtuk, van értelme.
A fülekről:
egy kifinomult nőnek ötszázszor jobb füle van, mint a "high-end zseniknek". 
A kivétel nyilván a szabályt erősíti, itt inkább csendben maradok. Persze az is lehet, hogy a nők olyan érzékszervükkel hallanak, ami a férfiaknak nem adatott meg. HA csak mi halljuk, amit, akkor honnan tudjuk, mit hall egy (másik) (nő)?
Egy kifinomult érzékű (hallású) nőből "high-end marketinggel" sokkal kevésbé lehet hülyét csinálni, mint egy férfiból. (neki mondhatod, hogy milyen jól szól a cucc és mivel van bekötve, ő úgyis a saját fülére fog hallgatni)
Gondolom, ez az élet többi területére is érvényes, általános igazság. Ruhát is kevesebbet vesznek a nők, mert nem dőlnek be holmi divatnak.

A férfiak a high-end terén általában durva struktúrájúak, ezért inkább működik a gondolkodásuk, mint a hallásuk. 
(ahhoz, hogy a művészet magaslataira léphessenek, ki kell finomulniuk)
Örülök, hogy nem ért még véget az evolúció.
A mai mini-méretű "T-amp" és társai "csodákról":
ezek a kis törpék egy csomó régi cuccot lealáznak.
(és nem akkora nagy "budi"-méretűek)
A Technics lemezjátszókat is, b@sszus?
................
(idézet)
 "A szépséges gyári vastag kábelekről meg változatlan a véleményem: minden ami a huzalok körül van ront a hangon. "

_ én ezt a magam "eretnek-hifista" módján úgy fogalmaztam meg, hogy ezeket a vastag, mutatós (és gyakran kezelhetetlen) kábeleket a "hülyéknek" készítik.
Örülök, hogy nem csak a hallásod, de a látásod is annyira kifinomult, hogy vetekszik a spektroszkópos anyagelemzésekkel.
(Biblia - bölcselet:  "Szemeik (=külső érzékeik) által csalatnak meg a vakok.)
Azért olvasd át újra Mátét. Nem biztos, hogy pontosan ezt mondja.

A  demókról:
Nem kell demóznod, nem kell meggyőznöd a másik embert, amit te szeretsz, az a jó neked. 
(eretnek-komment: az árat, hogy mennyibe került a cucc, hagyd meg a "hülyéknek" ... végső érvnek...)
Véleményt sem kell mondanod. Hiszen igazad van.

Amit a készülékekkel kapcsolatban tapasztaltam:
telnek az évek és egyik készülék (ugyanabból a típusból!) teljesen máshogyan szól, mint a másik. (egyik ilyen lesz, másik olyan, nem pedig ugyanolyan)
Csak a készülék változik, nyilván.
A kábelről:
tedd le tíz évre, ne nyúlj hozzá, ne hajlítgasd és jobb lesz a hangja.
Van a kertben elásva egy ládikám, tele kábelekkel. Még nyolc év, három hónap, két nap, és már tudok is zenét hallgatni.
A kábelek alkímiája:
Vénusznak, az Istennőnek réz a fémje, ezért rézkábelekkel hallgatunk zenét. (nem csendítünk fel ezüsttel - Holddal)
Vénusz a művészetek, a katarzis és a szerelem pártfogója, ezért Vénusszal csendítünk fel (az Istennővel). 
A zenehallgatásban annak "kis szerencse", akinek Vénusz a születési képlete. (a Daimón az ember mestere)
Ha küldök privátban születési dátumot meg fényképet az anyajegyeimről, akkor elárulod a születési képletemet? A kábeleimet úgyis látod, azokról mi a véleményed?

Arról, hogy mi jó neked:
ezt (ha képes vagy rá, mert megértél rá, te magad döntöd el). Nőj fel végre! (és ne csak bambán nézz az égre)
Ezt is tőled kell megtudjam!!!
A sorozatban gyártott kábelekről:
a sorozatban gyártott kábelek azért szólnak mind ugyanúgy, mert nekik még nincsen lelkük.
Lehet, hogy a készülékek meg azért szólnak másképp, mert nekik meg van?

Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

olaf
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: olaf »

A "semmitmondó, zérus információ tartalmú beírás" az épp ez volt...
Egy nagy katyvasz tele általános hülyeséggel, építés helyett leépítés...
Még olvasni is fájdalmas, de felőlem örüljünk neki, ha erre van igény!   

Kedves svedmalac úr ,megnyugtatlak a Te hozzászólásaid sokkal kevesebb információt tartalmaznak,mint amit kifogásolsz .Mindenesetre egyéni gondolat elég ritkán tetten érhető a hozzászólásaidban,Rombolni könnyebb mint valamit épiteni.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Ilyen, amikor a semmitmondó, zérus információ tartalmú beírások nagymestere gúnyolódik egy beíráson, ami tele van furcsa, de jó gondolatokkal.

Hogy is szólt?

Egy ex-hifista újabb (eretnek) gondolatai a high-endről, a zenehallgatásról és a saját múltjáról.

Az én születési képletemben erős a Vénusz-hatás, ezért képes vagyok magasrendű katarzist megélni. Az agonizálás a high-end zenehallgatással (az öröm mellett) valójában csak arra kellett, hogy ezt a képességet (adottságot) kiteljesíthessem. Ez sikerült is.  (az "agonizálás" a "trükkmesterek" és a saját hülyeségeim miatt volt)

Szabályok:

Soha nem azt hallod, amit a másik, ezért mindig magadra hallgass és tanulj a saját tapasztalataidból.  Tökéletesen igaz

Nőj fel végre és ne legyél kölyök, akit sajtóval, nevekkel, árakkal hülyíteni lehet. Tökéletesen igaz

Eretnek gondolataim (a high-end témakörben):

Valójában csak egyetlen hangszórómembrán van, a papír, a többi nem szól sehogysem. A finomságot - ami lélek - egyedül a papírmembrános hangszórók tudják. (a Fostex cégnek lehetnek még jó hangszórómembránjai, de azokat nem ismerem közelebbről)     Ehhez nagyon nem értek, de én is hallottam már fémes hangot fém membrános hangfalból, ami nagyon nem tetszett

Ha Diana Krallt egy jó hangú énekesnőnek tartod, akkor nem te vagy az én emberem.  Pass

A világban néha megjelenik néhány ember, akik tudják, mi az, hogy zene.  (Aki tudja, mi az, hogy zene, az tudja, mi az, hogy lélek. Miért? Azért, mert a kettő egy.) (A zene és az eszközök útján valójában a saját lelketek felé mentek. ..azért, hogy legyen...)

A zene nem üzlet, a zene egy lehetőség a katarzisra (a felemelkedésre, a megtisztulásra). Ez biztos, hogy igaz

Felejtsd el a Chesky Records-ot és a hozzá hasonlókat, hallgass végre zenét. Az okosok fejlesszenek M.Q.A.-ra, de te maradj a bakelitnél! Egy viszonylag egyszerű szíjhajtásos lemezjátszód legyen egy jó minőségű hangszedővel - az szinte mindennél jobban szól.  Ez biztos, hogy igaz

...ha digitális formátumban hallgatod a zenét, válaszd a FLAC-ot, ez az összes közül a legintelligensebb formátum ... csupán egyetlen probléma van vele, nem tulajdona senkinek (!), így mindenkié, nem egy kis csoporté.  én a FLAC-ot sem szeretem

A Radnai-kábelekről:
én egyetlen Radnai féle hangfalkábelt hallottam eddig életemben, az csodálatosan szólt (az adott időben, helyen, eszközökkel) - ez nem jelenti azt, hogy a többi is ugyanígy szólna számomra.
(ideje van mindennek az ég alatt, ha ezt tudod, az ég el nem hagy)  örülök, hogy tetszett

a legtöbb közülük csak rontani fog a helyzet(ed)en, mert azt képzeled, hogy a hangminőségük egyenesen arányos az árukkal. (Közel sem. )  Ez biztos, hogy igaz

A fülekről:
egy kifinomult nőnek ötszázszor jobb füle van, mint a "high-end zseniknek".   Ez tuti így van, kutatások is igazolták

Egy kifinomult érzékű (hallású) nőből "high-end marketinggel" sokkal kevésbé lehet hülyét csinálni, mint egy férfiból. (neki mondhatod, hogy milyen jól szól a cucc és mivel van bekötve, ő úgyis a saját fülére fog hallgatni)  Nagyon igaz

A férfiak a high-end terén általában durva struktúrájúak, ezért inkább működik a gondolkodásuk, mint a hallásuk. 

ezek a kis törpék egy csomó régi cuccot lealáznak.  ez vita tárgya lehet, mert azért vas kell a jó hanghoz egy normál méretű szobában is

................
(idézet)
 "A szépséges gyári vastag kábelekről meg változatlan a véleményem: minden ami a huzalok körül van ront a hangon. "

_ én ezt a magam "eretnek-hifista" módján úgy fogalmaztam meg, hogy ezeket a vastag, mutatós (és gyakran kezelhetetlen) kábeleket a "hülyéknek" készítik.   Ez nagyon igaz!

A  demókról:
Nem kell demóznod, nem kell meggyőznöd a másik embert, amit te szeretsz, az a jó neked. 
(eretnek-komment: az árat, hogy mennyibe került a cucc, hagyd meg a "hülyéknek" ... végső érvnek...)  Pass

telnek az évek és egyik készülék (ugyanabból a típusból!) teljesen máshogyan szól, mint a másik. (egyik ilyen lesz, másik olyan, nem pedig ugyanolyan)  ez is igaz lehet

A kábelről:
tedd le tíz évre, ne nyúlj hozzá, ne hajlítgasd és jobb lesz a hangja.  Ez nagyon igaz

A kábelek alkímiája:
Vénusznak, az Istennőnek réz a fémje, ezért rézkábelekkel hallgatunk zenét. (nem csendítünk fel ezüsttel - Holddal)
Vénusz a művészetek, a katarzis és a szerelem pártfogója, ezért Vénusszal csendítünk fel (az Istennővel). 
A zenehallgatásban annak "kis szerencse", akinek Vénusz a születési képlete. (a Daimón az ember mestere)

Arról, hogy mi jó neked:
ezt (ha képes vagy rá, mert megértél rá, te magad döntöd el). Nőj fel végre! (és ne csak bambán nézz az égre)

a sorozatban gyártott kábelek azért szólnak mind ugyanúgy, mert nekik még nincsen lelkük.  Ez nagyon igaz

Nem ismerem a beírót, de köszönöm, hogy megosztotta velünk a gondolatait.  Fura, de üdítő színfolt a mindenhova beírogatók kamúságai közt.

A "semmitmondó, zérus információ tartalmú beírás" az épp ez volt...
Egy nagy katyvasz tele általános hülyeséggel, építés helyett leépítés...
Még olvasni is fájdalmas, de felőlem örüljünk neki, ha erre van igény!   

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Fura, de üdítő színfolt a mindenhova beírogatók kamúságai közt. [/b]

Idéznél konkrét mondatokat a "kamukból"? Hazugnak bélyegezni alaptalanul, csípőből? Nem semmi!

Tessék konkrétumot említeni. Tudom, hogy borzalmasan fáj néked, ha valakinek más a véleménye, nem válik be a kábeled, vagy tovább lép számára előnyösebbre, de ezt el kellene tudni fogadni. Az általad is részben "furi"-nak minősített beírás szépen meg volt tűzdelve gúnnyal, cinizmussal, megkérdőjelezhető 'bölcsességgel', tévelygők okításával..., nem kéne fennakadni azon, hogy arra nem csak dicshimnuszokkal fognak reagáni. Az illető pedig ki tud állni az írása mellett, remélhetőleg.
.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2329

Hozzászólás Szerző: cables »

Vak voltam, de már látok. Csoda történt.
Ilyen, amikor a semmitmondó, zérus információ tartalmú beírások nagymestere gúnyolódik egy beíráson, ami tele van furcsa, de jó gondolatokkal.

Hogy is szólt?

Egy ex-hifista újabb (eretnek) gondolatai a high-endről, a zenehallgatásról és a saját múltjáról.

Szabályok:

Soha nem azt hallod, amit a másik, ezért mindig magadra hallgass és tanulj a saját tapasztalataidból.  Tökéletesen igaz

Nőj fel végre és ne legyél kölyök, akit sajtóval, nevekkel, árakkal hülyíteni lehet. Tökéletesen igaz

Eretnek gondolataim (a high-end témakörben):

Valójában csak egyetlen hangszórómembrán van, a papír, a többi nem szól sehogysem. A finomságot - ami lélek - egyedül a papírmembrános hangszórók tudják. (a Fostex cégnek lehetnek még jó hangszórómembránjai, de azokat nem ismerem közelebbről)     Ehhez nagyon nem értek, de én is hallottam már fémes hangot fém membrános hangfalból, ami nagyon nem tetszett

Ha Diana Krallt egy jó hangú énekesnőnek tartod, akkor nem te vagy az én emberem.  Pass

A zene nem üzlet, a zene egy lehetőség a katarzisra (a felemelkedésre, a megtisztulásra). Ez biztos, hogy igaz

Felejtsd el a Chesky Records-ot és a hozzá hasonlókat, hallgass végre zenét. Az okosok fejlesszenek M.Q.A.-ra, de te maradj a bakelitnél! Egy viszonylag egyszerű szíjhajtásos lemezjátszód legyen egy jó minőségű hangszedővel - az szinte mindennél jobban szól.  Ez biztos, hogy igaz

...ha digitális formátumban hallgatod a zenét, válaszd a FLAC-ot, ez az összes közül a legintelligensebb formátum ... csupán egyetlen probléma van vele, nem tulajdona senkinek (!), így mindenkié, nem egy kis csoporté.  én a FLAC-ot sem szeretem

A Radnai-kábelekről:
(ideje van mindennek az ég alatt, ha ezt tudod, az ég el nem hagy)  örülök, hogy tetszett

a legtöbb közülük csak rontani fog a helyzet(ed)en, mert azt képzeled, hogy a hangminőségük egyenesen arányos az árukkal. (Közel sem. )  Ez biztos, hogy igaz

A fülekről:
egy kifinomult nőnek ötszázszor jobb füle van, mint a "high-end zseniknek".   Ez tuti így van, kutatások is igazolták

Egy kifinomult érzékű (hallású) nőből "high-end marketinggel" sokkal kevésbé lehet hülyét csinálni, mint egy férfiból. (neki mondhatod, hogy milyen jól szól a cucc és mivel van bekötve, ő úgyis a saját fülére fog hallgatni)  Nagyon igaz

ezek a kis törpék egy csomó régi cuccot lealáznak.  ez vita tárgya lehet, mert azért vas kell a jó hanghoz egy normál méretű szobában is

................
(idézet)

_ én ezt a magam "eretnek-hifista" módján úgy fogalmaztam meg, hogy ezeket a vastag, mutatós (és gyakran kezelhetetlen) kábeleket a "hülyéknek" készítik.   Ez nagyon igaz!

A  demókról:
(eretnek-komment: az árat, hogy mennyibe került a cucc, hagyd meg a "hülyéknek" ... végső érvnek...)  Pass

telnek az évek és egyik készülék (ugyanabból a típusból!) teljesen máshogyan szól, mint a másik. (egyik ilyen lesz, másik olyan, nem pedig ugyanolyan)  ez is igaz lehet

A kábelről:
tedd le tíz évre, ne nyúlj hozzá, ne hajlítgasd és jobb lesz a hangja.  Ez nagyon igaz

A kábelek alkímiája:

Arról, hogy mi jó neked:

a sorozatban gyártott kábelek azért szólnak mind ugyanúgy, mert nekik még nincsen lelkük.  Ez nagyon igaz

Nem ismerem a beírót, de köszönöm, hogy megosztotta velünk a gondolatait.  Fura, de üdítő színfolt a mindenhova beírogatók kamúságai közt.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

A Radnai termékek azoknak valók, akik hallgatják és élvezik a zenét.

Ezért próbáltam ki. A "spéci" reklám engem is beszippantott. A téma annyiból is érint, mivel az elmúlt 2 évben kb. 8db legkülönfélébb Power tápkábel járt nálam - jó tucat más alternatíva mellett -, és végül mindegyik továbbállt. Voltak erényeik, le is írtam itt anno..., viszont találtam jobbat. Hihetetlen, de ezüstből van. Ne írjatok privátot, nem árulom el... A hangsugárzóim hangszórója pedig "sajnos" nem papírmembrános, és nem Fostex. Mégis hallgatom és élvezem, igen ÉLVEZEM a zenét. Hol a hiba?

HiFi-ben szerintem NINCS olyan, hogy "legjobb". Úgy vélem, van élet az RR szerzeményeken, még a VF-ön innen és túl is. Mindenki találja mag a számára megfelelőt. Hál Istennek bőséges a kínálat. Nem szeretnék ünneprontó lenni, de az objektív képhez ez hozzátartozik.

(Azon merengtem - nem csak neked címezve - hogy a "nekem bevált..." miért nem elég? Olyan kedves dicséret az is, nem? Miért kell a kajferos mese mellé...? A zsákutca, a tévelygés, a papírmembrán, a "réz és más semmi", a Krell fika, stb.stb. No mindegy, számomra furi.)

Jó zenehallgatást mindenkinek!
.

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

Mielőtt ódákat zengenék Radnai Rudolf VF-jéről, hadd írjam le, hogy évekkel ezelőtt egy hálózati szűrőt cseréltem le 
az ő halózati kábeljeire. Ugyanis természetesebb csengésűek lettek a hangszerek az ő megoldásával.

Amit pedig a VF csinál, az óriási! 
A hangszerek csengése még természetesebb lett. 
Tisztább és artikuláltabb minden részlet. 
Ahogy a hangjegyek követik egymást a zenében, az annyira valódi lett,
hogy ennyire még soha nem láttam magam elé rajzolódni a zenészt,
ahogy húzza, pengeti vagy üti a hangszerét.

Nagyon szépek lettek azok a zenei részletek, amik a zene érzelemgazdagságát nagyban emelik.
A hajlítások, felütések, kiállások, kis finomságok, amitől igazán ízes a zene, szépen a helyükre kerültek.

Aztán próbaképppen kivettem a VF-et, végül is előtte is élveztem a zenehallgatást, de csak meggyőzött,
hogy enélkül én már nem vagyok hajlandó zenét hallgatni!

És még egy általános megjegyzés. A Radnai termékek azoknak valók, akik hallgatják és élvezik a zenét.
Akiknek elege van a sok téves hiedelemből és zsákutcából amibe a hifi ipar belehajszolja az embert.

"És még egy általános megjegyzés. A Radnai termékek azoknak valók, akik hallgatják és élvezik a zenét.
Akiknek elege van a sok téves hiedelemből és zsákutcából amibe a hifi ipar belehajszolja az embert."

100 %-osan egyetértek, nem tudtam volna jobban megfogalmazni én sem. Jó lenne, ha ezt a gondolatot a kezdők, vagy a tévelygők is meghallanák.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

Válasz küldése

Vissza: “Power-R kábelek”