Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Házimozi erősítők, processzorok

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1485

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Okos vagy....., sok ilyen ember van kishazánkban (sajnos)
Úgy tűnik a stílusod sokat nem csiszolódott az idő múlásával

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Ez jó ötletnek tűnik , köszönöm mindenkinek aki hozzászólt, mostmár annyi segítséget kaptam h csak gyozzem tesztelni és próbálgatni, ez a külső dac dolognak utánna ezek mindenképp, köszönöm mégegyszer

Csak azért hoztam fel, mert egy közép vagy attól kisebb szintű erősítőt is rendesen meglovasít a jó DAC.És a legkevesebb ráfordítással legalább lesz egy jó sztereód.
Ha persze nagy igény lenne hasító és szétütő hangzásra akkor nincs mese, végerősítő kell, jó nagy.
Legtöbben végfokot vesznek, persze az az igazi a nagymozihoz, de akkor már processzor is kell és így tovább... Sok pénz és tapasztalat szerzés, szamárlétra fokok, stb...Ha van lóvé akkor lehet egyből több lépcsőt ugrani ami a legjobb, de az általában keveseknek adatik meg.
A DAC a teljesítményen nem hoz természetesen, de ellenben lenne egy jó sztereó hangzásod (itt is fontos a jó IC kábel is!) ha maradsz a mostani AVR-nél, Polkokkal egyetemben.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 960

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Én nem mondtam, hogy klipsch hangsugárzókat kellene venni, számtalan más magas érzékenységű hangfal létezik.

A másik kérdés, a következő két grafikonból melyik az AVR és melyik a végfok? Csupán a grafikonból nem nagyon tudnád megmondani szerintem. És abban a tartományban, ahol a HE hangfal már lyukat üt a ház falán, mindkét eszköz vidáman lubickol.

Pl milyen hsz ami 98db érzékenységü?  A garfinokról csak annyit mondanék, hogy nem az alapján választok végfokot vagy avr-t magamnak hanem a tudása (vagyis a hangja) alapján   
Egyébként ahogy elnézem nics sok különbség az avr és a végfok között  mert mint a kettőnek a tudása 2 csatornára van megadva nem pedig az összesre. Jó az egyik 9 a másik 11 csatornát hajt meg ami szerintem 
elég sok valszeg és éppen  ezért vérszegényebb a hangja ha be van kötve az összes csatorna.    
  Azért ezzel a teljesitménnyel nem biztos, hogy lyukat ütsz a ház falán    
"Az igazi barát szemből támad."

Komattila
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Komattila »

Egyébként olvasom alább, hogy a mélyeket is hiányolod 2.0 felállásban. A mozis képességeket már milliószor kiveséztük itt a fórumon, de sajnos az AVR-ek nem tudnak megszólalni rendesen sztereóban.
A nagyobb kategóriában másabb már a helyzet + esetleg egy jó DAC-al ki lehet egészíteni ha sokat zenélsz. Nem a Polk audio-val van baj közel sem.
AVR-ben pedig a felső kategória alatt lehetetlen rendes izmos megszólalás, akármilyen szépen körítenek a gyártók az adatokkal.
Nekem Yamaha 3030 van, mozihoz imádom, de nem igazán brilliáns sztereóban, viszont egy jó megépítésű külső sabre DAC-al megcombosodik, sokkal jobban zenél mint anélkül. A 3070-ben is ugyanaz a DAC van, csak egy külső toroidos egészen más, mint egy DAC chip, ami az AVR tápjáról dolgozik.
Csak arra akartam kitérni ezzel, hogy ha nem tudod egyből cserélni , egy mozi erősítőknél sokat dob a latba pl ha veszel egy külső DAC-ot, ami azért ne ősrégi legyen. Ezzel is lehet próbálkozni, meglátod a Polkok megnyílnak,harciasabbak , sokkal dinamikusabbak, teresebbek lesznek.
Ez jó ötletnek tűnik , köszönöm mindenkinek aki hozzászólt, mostmár annyi segítséget kaptam h csak gyozzem tesztelni és próbálgatni, ez a külső dac dolognak utánna ezek mindenképp, köszönöm mégegyszer

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Egyébként olvasom alább, hogy a mélyeket is hiányolod 2.0 felállásban. A mozis képességeket már milliószor kiveséztük itt a fórumon, de sajnos az AVR-ek nem tudnak megszólalni rendesen sztereóban.
A nagyobb kategóriában másabb már a helyzet + esetleg egy jó DAC-al ki lehet egészíteni ha sokat zenélsz. Nem a Polk audio-val van baj közel sem.
AVR-ben pedig a felső kategória alatt lehetetlen rendes izmos megszólalás, akármilyen szépen körítenek a gyártók az adatokkal.
Nekem  Yamaha 3030 van, mozihoz imádom, de nem igazán brilliáns sztereóban, viszont egy jó megépítésű külső sabre DAC-al megcombosodik, sokkal jobban zenél mint anélkül. A 3070-ben is ugyanaz a DAC van, csak egy külső toroidos egészen más, mint egy DAC chip, ami az AVR tápjáról dolgozik.
Csak arra akartam kitérni ezzel, hogy ha nem tudod egyből cserélni , egy mozi erősítőknél sokat dob a latba pl ha veszel egy külső DAC-ot, ami azért ne ősrégi legyen. Ezzel is lehet próbálkozni, meglátod a Polkok megnyílnak,harciasabbak , sokkal dinamikusabbak, teresebbek lesznek. 

ZSOLIO
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: ZSOLIO »

Ha egy 100w-os végfokot (AVR) lecserélsz egy 200w-osra, akkor nyersz 3dB hangnyomás tartalékot. A következő lépcsőfok pedig már 400w... csatornánként. Sokkal egyszerűb a 89 dB/w/m hangfalat lecseréni egz 98 dB-re. Ekkor ugyanazon hangnyomás elérésére elég már csak 1/8 teljesítmény. Csak valamiért nálunk mindenki az erősítőkkel jön rögtön. Pedig kisebb teljesítmény szükséglet kisebb termikus kompressziót is jelent.
Okos vagy....., sok ilyen ember van kishazánkban (sajnos)

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Fantasztikus amit leírtál ezek szerint a Polk-ot ki kell dobni (ami azért nem belépő szint) és rohanjunk venni hozzá Klipsch hangszóró készletet mert ahhoz nem kell erőmű?
Ha CSAK és kizárólag 1 KHz-es frekvenciát hallgatsz (ezen a frekvencián határozzák meg a hangsugárzó érzékenységét), akkor igen, cseréld a hangsugárzó szettedet érzékenyebbre! Ha 20 Hz-től, 20 KHz-ig hallgatsz műsoranyagot, ne feszülj rá a az érzékenységi mutatóra. 

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Hangszettet nem akartam cserelni, először megpróbálom átrendezni a hangfalak elhelyezését , de úgy gondolom h a hangfalak lecserélése sokkal nagyobb beruházás volna mint akár vègfok akár egy jó zárt sub, de amit kipróbáltam már az az h osszekotottem a polkokat egy sima Sony sztereó erősítő el és RCA kábelen adtam neki zenét hát mit mondjak , az eredmény megdöbbentő , a Sony egy nagyon régi a marantz meg új meg hát nyilván árban is különbség van de ne hasonlítsuk össze, a hangban egyáltalán nem tűnt ki a marantzA sztereo egy más világ.Egy Avr tele van tömve mindenféle elektronikával és azok zavarják egymást és ez a hangminőség rovására megy.A te Marantz erősítőd egy belépő Avr.Lehet érdemes lenne a frontokat sztereo erősítővel hajtani és egy direkt bemeneten moziba integrálni.

Komattila
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Fantasztikus amit leírtál ezek szerint a Polk-ot ki kell dobni (ami azért nem belépő szint) és rohanjunk venni hozzá Klipsch hangszóró készletet mert ahhoz nem kell erőmű? Érdekes amikor végfokot kötöttem az avr mögé és nem cseréltem hsz készletet akkor is + változást hozott a végfok. Mielőtt vitatkozni kezdünk ez a saját tapasztalatom de ezt tapasztaltam máshol is.
Egy meglévő rendszert akarnak fejleszteni és nem cseŕélni egy másikra ami nem biztos, hogy annyira nagy előrelépés lenne sztem.
A végfok jó választás minden téren -
Hangszettet nem akartam cserelni, először megpróbálom átrendezni a hangfalak elhelyezését , de úgy gondolom h a hangfalak lecserélése sokkal nagyobb beruházás volna mint akár vègfok akár egy jó zárt sub, de amit kipróbáltam már az az h osszekotottem a polkokat egy sima Sony sztereó erősítő el és RCA kábelen adtam neki zenét hát mit mondjak , az eredmény megdöbbentő , a Sony egy nagyon régi a marantz meg új meg hát nyilván árban is különbség van de ne hasonlítsuk össze, a hangban egyáltalán nem tűnt ki a marantz

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Fantasztikus amit leírtál ezek szerint a Polk-ot ki kell dobni (ami azért nem belépő szint) és rohanjunk venni hozzá Klipsch hangszóró készletet mert ahhoz nem kell erőmű? Érdekes amikor végfokot kötöttem az avr mögé és nem cseréltem hsz készletet akkor is + változást hozott a végfok. Mielőtt vitatkozni kezdünk ez a saját tapasztalatom de ezt tapasztaltam máshol is.
Egy meglévő rendszert akarnak fejleszteni és nem cseŕélni egy másikra ami nem biztos, hogy annyira nagy előrelépés lenne sztem.

Én nem mondtam, hogy klipsch hangsugárzókat kellene venni, számtalan más magas érzékenységű hangfal létezik.

A másik kérdés, a következő két grafikonból melyik az AVR és melyik a végfok? Csupán a grafikonból nem nagyon tudnád megmondani szerintem. És abban a tartományban, ahol a HE hangfal már lyukat üt a ház falán, mindkét eszköz vidáman lubickol.

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Ha egy 100w-os végfokot (AVR) lecserélsz egy 200w-osra, akkor nyersz 3dB hangnyomás tartalékot. A következő lépcsőfok pedig már 400w... csatornánként. Sokkal egyszerűb a 89 dB/w/m hangfalat lecseréni egz 98 dB-re. Ekkor ugyanazon hangnyomás elérésére elég már csak 1/8 teljesítmény. Csak valamiért nálunk mindenki az erősítőkkel jön rögtön. Pedig kisebb teljesítmény szükséglet kisebb termikus kompressziót is jelent.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Azért egy végfokot ne hasonlíts egy avr végfokozataihoz,és a teljesítmények sem stimmelnek a torzításokról már ne is beszéljünk.Egy jól megépített végfok tápellátása közel 3x-os mint egy avr-é.
Nem azt mondom,hogy nincsenek kiemelkedő avr-ek,de csodák sincsenek bizonyos szint felett.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

Anno kipróbáltam az avr/végfok kombot is sok más egyéb mellet is de a végfok hozta idáig legnagyobb változást a rendszerben sokkal jobb a dinamika, részletezőbb hang és nem fogy ki semennyire sem a szuflából. Rádásul nem csak a stereo javulna hanem a mozi is nagyságrenddel élvezhetöbb lenne a végfokkal. ...
Amennyiben van rá lehetőség próbáld ki elötte lehetőleg otthon -
Sok sikert kívánok hozzá -

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Köszönöm szépen, akkor az igazi megoldás mi volna? Köszönöm
Anno kipróbáltam az avr/végfok kombot is sok más egyéb mellet is de a végfok hozta idáig legnagyobb változást a rendszerben sokkal jobb a dinamika, részletezőbb hang és nem fogy ki semennyire sem a szuflából. Rádásul nem csak a stereo javulna hanem a mozi is nagyságrenddel élvezhetöbb lenne a végfokkal. ...
Amennyiben van rá lehetőség próbáld ki elötte lehetőleg otthon -
Sok sikert kívánok hozzá -

Komattila
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Egy jó subbal kellene kezdeni esetleg.Az erősítő sem egy izombajnok sajnos.Rendben köszönöm szépen, nekilatok

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Rendben, a szoba 25 nm, átlagos kialakítású semmi olyan különleges elhelyezèsu bútor nincs benne ami ezt befolyasolna szerintem, a hangfalak polkaudio rtia 7, a mèlyeket egyértelműen hianyolom a zenéből 2.0 felállásban, a kábelek nos igen lehet itt is gond van , sima átlátszó rezszalas kábel kb 4mm, megpróbáltam dupla kabelezest is mert tudja a hangfal is meg az erősítő is de nagy változás nem történt, a hallgatása távolság az kb 2.5 és 3.1 között valtozikEgy jó subbal kellene kezdeni esetleg.Az erősítő sem egy izombajnok sajnos.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Én is végfokot ajánlanám mint megoldást,én mindent végfokoltam már itthon.Van rendszerem egy avr/végfok megoldással,és bizony rendesen dobott a hangzáson,pont azok a hiányosságok lettek orvosolva amiket említettél a jelenlegi rendszered hiányaként.
Arról nem is beszélve,hogy később a feljebb lépés lehetősége már adott lesz.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Komattila
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Nekem hiányzik csak pár dolog ahhoz, hogy korrekt választ lehessen adni, ne csak ilyen orosz aknakereső módszerrel próbálkozzunk?

- Mekkora a hallgatási tér és távolság, milyenek az akusztikai körülmények?
- Milyen hangfalakról beszélünk?
- Ok, hogy pár dolog hiányzik, de mégis micsoda?
- Mivel hiányzik, ezért feltételezhetően valahol már megtapasztaltad azt, amit szeretnél elérni. Nna arról az eseményről is kellene a fenti három kérdésre a válasz.
Rendben, a szoba 25 nm, átlagos kialakítású semmi olyan különleges elhelyezèsu bútor nincs benne ami ezt befolyasolna szerintem, a hangfalak polkaudio rtia 7, a mèlyeket egyértelműen hianyolom a zenéből 2.0 felállásban, a kábelek nos igen lehet itt is gond van , sima átlátszó rezszalas kábel kb 4mm, megpróbáltam dupla kabelezest is mert tudja a hangfal is meg az erősítő is de nagy változás nem történt, a hallgatása távolság az kb 2.5 és 3.1 között valtozik

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

megnézem azt is, köszönöm
Nekem hiányzik csak pár dolog ahhoz, hogy korrekt választ lehessen adni, ne csak ilyen orosz aknakereső módszerrel próbálkozzunk?

- Mekkora a hallgatási tér és távolság, milyenek az akusztikai körülmények?
- Milyen hangfalakról beszélünk?
- Ok, hogy pár dolog hiányzik, de mégis micsoda?
- Mivel hiányzik, ezért feltételezhetően valahol már megtapasztaltad azt, amit szeretnél elérni. Nna arról az eseményről is kellene a fenti három kérdésre a válasz.

Komattila
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztem vehetnél egy rendes sztereó analóg erősítőt (akár egy NAD 320 stb) és egy hangfal átkapcsolót. Lacy az utóbbit jól ismeri. megnézem azt is, köszönöm

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Tehát, vagy veszek egy csúcs házimozi erősítő, vagy elofok és vègfok zenéhez, de abbaneg azt a bajt látom h nem hallgatok semmit sem cdrol vagy koncertet blu rayrol, csak ami a hazimozihoz hozza C ezen kívül, de azt szeretném h élvezetesebb legyen a sztereo
Sztem vehetnél egy rendes sztereó analóg erősítőt (akár egy NAD 320 stb) és egy hangfal átkapcsolót. Lacy az utóbbit jól ismeri.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Komattila
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Ezt a saját füled fogja megválaszolni. Ebben a szakmában a változás nem fejezhető ki anyagi határokkal. Jobb vagy nem jobb, ha jobb akkor x-be kerül, nyel egyet az ember és kiköhögi. Szerencsésebb helyzetben van az ember, ha nem hallja, csak töpreng rajta. Mert akkor le lehet mondani könnyedén a fejlesztésről. Sokkal rosszabb ha mondjuk otthon meghallgatod, aztán már csak birizgálja az agyad, h meg kéne venni, mert nagyon jó volt. A Marantz vasak nem túl izmosak, ez látszik abból, h a csúcs gép is csak a középkategória csúcsáig nyújtózkodik. Na jó most már van csúcs gépük is, de idáig nem volt. Szóval nem árt mögéjük egy kis izom.Tehát, vagy veszek egy csúcs házimozi erősítő, vagy elofok és vègfok zenéhez, de abbaneg azt a bajt látom h nem hallgatok semmit sem cdrol vagy koncertet blu rayrol, csak ami a hazimozihoz hozza C ezen kívül, de azt szeretném h élvezetesebb legyen a sztereo

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Viszont ugye Nem olcsó, a kérdés még annyi volna h ennyi pénzért jelentős változás lesz hallható vagy nem, köszönöm
Ezt a saját füled fogja megválaszolni. Ebben a szakmában a változás nem fejezhető ki anyagi határokkal. Jobb vagy nem jobb, ha jobb akkor x-be kerül, nyel egyet az ember és kiköhögi. Szerencsésebb helyzetben van az ember, ha nem hallja, csak töpreng rajta. Mert akkor le lehet mondani könnyedén a fejlesztésről. Sokkal rosszabb ha mondjuk otthon meghallgatod, aztán már csak birizgálja az agyad, h meg kéne venni, mert nagyon jó volt. A Marantz vasak nem túl izmosak, ez látszik abból, h a csúcs gép is csak a középkategória csúcsáig nyújtózkodik. Na jó most már van csúcs gépük is, de idáig nem volt. Szóval nem árt mögéjük egy kis izom. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Komattila
Újonc fórumos
Újonc fórumos

hát.. amennyit a HM erősítő tud, pont annyi fog "előjönni" a végfokból
max hangosabb lesz de hogy sokat javulna azt kétlem

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 814

Hozzászólás Szerző: lacy »

Dinamikailag elég szép ugrás lenne, a Vincent igazi nagyágyú. Aztán jöhet egy Malac proci, és még feljebb lépsz
hát.. amennyit a HM erősítő tud, pont annyi fog "előjönni" a végfokból
max hangosabb lesz de hogy sokat javulna azt kétlem

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”