Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Celestion hangsugárzók

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: sajti »

Nagyjából egyetértünk. Csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy csövekkel sokkal könnyebben lehet jó minőségű erősítőt építeni, mint tranzisztorokkal.
A százezres kategóriában igazad van, de a 400ezres kategóriában már más a helyzet.

sajti

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: sajti »

Nekem csak azt árulja el valaki, hogy mi az az "analóg öngerjesztő áramkör" amiket a hagyományos félvezetős erősítőkben kell keresni? Én közel 20 éve foglalkozom erősítőkkel, de még sosem találkoztam ilyennel...

sajti

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

....Egyébként pedig van aki kimondottan ilyen erősítőt vásárolt, méghozzá egy zenész, aki ezeket mondta róla:

Valóban ha a zene nem tartalmaz sok mélyet, akkor hiányosnak tűnhet!
Próbálj ki egy filmet. Egy jó sci-fi, vagy akció filmnél az akciódús jelenteknél igazán mélyre megy, és odateszi ha kell.
Ha nagyon dörgedelmes hangokra vágysz, és a keményebb zenéket szereted, akkor a  minőségi de elérhető árú rendszerben a Harman-Kardon jobb választás lett volna.
A pana elsősorban hangszeres zenéken jobb, ahol dallamos mélyek vannak. Viszont egy házimozi erősítő sztereóban soha nem fog olyan jól szólni, mint egy azonos árú sztereó erősítő. A pana digitálisa sztereóban jobban szólt, mint némely más tipus hagyományos erősítője, és ez a digitális erősítés háttérzaj nélküli tisztaságából adódik. Nem dúsúl fel zavaróan a hangkép ha sok a mély hirtelen, de nem is tesz oda többet a kelleténél. A Technics erősítőknek volt egy szinezettsége, amihez ha hozzászoktál, nehéz áttérni más márkák más hangszinére, és kifejezetten vérszegénynek tűnhet a teljesen tiszta digitális hangkép.
Nézd, minden technológiának megvan a maga előnye és hátránya is. A legszebben még mindíg a csöves erősítők szólnak, de abból nem létezik házimozi erősítő, és van egy csomó spec tulajdonsága (na meg az ára) ami miatt az egyszerű ember asztalára soha nem fog kerülni újonnan. A digitálistól sokan félnek, és ennek is megvan a maga oka. A digi erősítő legnagyobb hibája a melegedés. Mivel a digitális erősítőben nincsenek analóg öngerjesztő áramkörök, ezért lényegesen tisztábban szól. Ennek is megvan a hátránya. Ha a felvétel minősége nem a legjobb, akkor az erősítő is csúnyán fog szólni. Egy analóg erősítőnek van egy rá jellemző hangképe, ami a digitálisra nem mondtható el. Ha a zenében nincsenek mélyek, akkor nem tesz oda mély hangokat, és cincogni fog. Viszont ha hirtelen robbantanak egy filmben, akkor az erősítő szinte a semmiből teszi oda azt a hangot, ezálltal lesz élethű. Sokan azt sem tudják, hogy mi az a digitális erősítő, és soha nem hallották élőben szólni.

sok féligazság van itt felsorolva és néhány nagy tévedés

Várom mik a féligazságok és ezekből mi az igazság és a tévedéseket is. Nyugodtan mondd meg a véleményed de indokold is meg.

Off
Kezdem a nagy igazsággal, amit a sorok között véltem kiolvasni: nem az számít, hogy milyen technológiával működik egy erősítő, hanem az, hogy hogyan szól.
Másik nagy igazság, hogy házimozierősítőtől nem lehet egy audiofil sztereófil erősítő hangját elvárni.

Féligazság: hogy vannak nagyon szép hangú csöves erősítők és sok esetben bizonyos hangzást csövessel lehet elérni. Ugyanakkor nem lehet azt mondani, hogy a "csöves erősítők jobbak". Mindegyik technológiának vannak előnyei és hátrányai is. A csövesnek is van sok hátránya. Nem akarok részletekbe menni, de elég ha csak belegondolsz, hogy mondjuk 100 eFt-ért milyen hangú csöves és milyen hangú trazisztoros erősítőt tudsz venni.

Tévedés: a digitális erősítők éppen hogy jobb hatásfokúak kevesebb energia alakul át hővé, ezért kevésbé érzékenyek a hűtésre, mint a hangyományosak. (Az más kérdés, hogy egyes digitális erősítőket tulzottan bátran méreteznek allul hűtés tekintetében.)

A digitális erősítőknél lehetnének előnyök digitális forrásoknál, de bele kell gondolni, hogy a folyamatban mindegyik esetben ugyanannyi D/A (digitális/analog), A/D konverzió van, hiszen az erősítő kimenetein a hangsugárzókra küldött jel analog.
Azt el tudom képzelni, hogy a digitális erősítés során a zajszint elvileg alacsonyabb, mint a hagyományos erősítőknél, de a torzítás a tapasztalat szerint ezeknél nagyobb (nézd meg az erősítőd THD értékét és hasonlítsad össze hagyományos erősítőékkel). A tévhittel ellentétben a digitális átalakításoknál is fellépnek torzítások.

Egy digitális erősítő úgy működik, hogy digitalizál minden beérkező analog jelet, így ha például zenét akarsz hallgatni, mondjuk CD-ről, akkor a következő történik:
CD lejátszóban történik egy D/A átalakítás -> CD lejátszó analog kimeneteléről érkezik a jel az erősítőbe->digitális erősítő digitalizálja, A/D konverzió -> erősíti, majd a végén analog jelet küld a hangsugárzókra, ami miatt történik a folyamatban még egy D/A konverzió

mindez egy hagyományos erősítőnél:
CD D/A konverzió -> erősítés -> hangsugárzók

Persze mondjuk, ha egy dvd lejátszóról, digitálisan bekötve hallgatsz zenét, akkor a digitális erősítőnél is csak annyi D/A A/D konverzió van, mint egy hagyományos láncban. De hát egy olyan rendszer hangja messze elmarad egy CD lejátszó hangjától (azonos árkategóriában gondolkodva persze!).

Ha belegondolsz, hogy DVD-Audio-nál, SACD-nél, LP-nél, tunernél.... szóval egy nagy sereg műsorforrásnál eleve csak analog jeled van, akkor belátod, hogy ezeknél zeneiségben hátránnyal indul egy digitális erősítő.

Gondolj bele, hogy egy digitális erősítő a működéséből adódóan minden jelet a maximális digitális felbontására kell, hogy butítson. Ezt jóval meghaladó részletesség található meg a nagyfelbontású zenék esetén.

Amire egy digitális erősítő igazán való, az a házimozi: kis készülékek nagy teljesítménnyel, dinamikával, ráadásul a műsorforrás is digitális, sőt gyakorlatilag majdnem mindig a recieverben szokták a D/A konverziót amúgy is véghezvinni és nem a forráskészülékben.
gordon314.fw.hu

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Skipper »

A szemüves szerint nincs más erősítő csak a H/K a többi mind sz@r.
Ezt én isi tanusíthatom
De velünk nagyon készséges volt múlt héten, amihez tudott, érdemben hozzászólt, végülis jó eladóról van szó
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Ez a jobbik fickó nem egy szemüveges srác.  Egy bolt tesztben amikor jónak mondták a Satsystemet nála vásároltak...?

Nem, egy középkorú férfi. Ha látnám, megismerném, de így nem tudom jobban leírni.

És milyen igaza van!

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Ez a jobbik fickó nem egy szemüveges srác.  Egy bolt tesztben amikor jónak mondták a Satsystemet nála vásároltak...?

Nem, egy középkorú férfi. Ha látnám, megismerném, de így nem tudom jobban leírni.

Vendég

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

....Egyébként pedig van aki kimondottan ilyen erősítőt vásárolt, méghozzá egy zenész, aki ezeket mondta róla:

Próbálj ki egy filmet. Egy jó sci-fi, vagy akció filmnél az akciódús jelenteknél igazán mélyre megy, és odateszi ha kell.
Ha nagyon dörgedelmes hangokra vágysz, és a keményebb zenéket szereted, akkor a  minőségi de elérhető árú rendszerben a Harman-Kardon jobb választás lett volna.
A pana elsősorban hangszeres zenéken jobb, ahol dallamos mélyek vannak. Viszont egy házimozi erősítő sztereóban soha nem fog olyan jól szólni, mint egy azonos árú sztereó erősítő. A pana digitálisa sztereóban jobban szólt, mint némely más tipus hagyományos erősítője, és ez a digitális erősítés háttérzaj nélküli tisztaságából adódik. Nem dúsúl fel zavaróan a hangkép ha sok a mély hirtelen, de nem is tesz oda többet a kelleténél. A Technics erősítőknek volt egy szinezettsége, amihez ha hozzászoktál, nehéz áttérni más márkák más hangszinére, és kifejezetten vérszegénynek tűnhet a teljesen tiszta digitális hangkép.
Nézd, minden technológiának megvan a maga előnye és hátránya is. A legszebben még mindíg a csöves erősítők szólnak, de abból nem létezik házimozi erősítő, és van egy csomó spec tulajdonsága (na meg az ára) ami miatt az egyszerű ember asztalára soha nem fog kerülni újonnan. A digitálistól sokan félnek, és ennek is megvan a maga oka. A digi erősítő legnagyobb hibája a melegedés. Mivel a digitális erősítőben nincsenek analóg öngerjesztő áramkörök, ezért lényegesen tisztábban szól. Ennek is megvan a hátránya. Ha a felvétel minősége nem a legjobb, akkor az erősítő is csúnyán fog szólni. Egy analóg erősítőnek van egy rá jellemző hangképe, ami a digitálisra nem mondtható el. Ha a zenében nincsenek mélyek, akkor nem tesz oda mély hangokat, és cincogni fog. Viszont ha hirtelen robbantanak egy filmben, akkor az erősítő szinte a semmiből teszi oda azt a hangot, ezálltal lesz élethű. Sokan azt sem tudják, hogy mi az a digitális erősítő, és soha nem hallották élőben szólni.

Várom mik a féligazságok és ezekből mi az igazság és a tévedéseket is. Nyugodtan mondd meg a véleményed de indokold is meg.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Celestion hangsugárzók

Ha nagyon dörgedelmes hangokra vágysz, és a keményebb zenéket szereted, akkor a minőségi de elérhető árú rendszerben a Harman-Kardon jobb választás lett volna.

gordon314.fw.hu

R5TL
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: R5TL »

Ez a jobbik fickó nem egy szemüveges srác. Egy bolt tesztben amikor jónak mondták a Satsystemet nála vásároltak...?

TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: richies »

sztem még 1x kérdezd meg telefonon, hátha a normális veszi fel...
ha nem, akkor meg kérd az üzletvezetőt.. és reklamálj !
ne hagyd magad!
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

Vendég

Celestion hangsugárzók

OFFTOPIC:

Én háromszor voltam a Satsystemben, először egy nagyon segítőkész ember foglalkozott velem, pedig akkor csak nézelődtem. Másodszor egy másik fickó tök tapló volt, pedig vásárolni voltam. Amikor harmadszor mentem, már direkt az első eladót szólítottam meg és újra nagyon szimpatikusan állt hozzá. Szóval lehet, hogy csak peched volt az eladóval, van aki szinte kinyalja a hátsód.

Ez a jobbik fickó nem egy szemüveges srác. Egy bolt tesztben amikor jónak mondták a Satsystemet nála vásároltak...?

R5TL
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: R5TL »

OFFTOPIC:

Én háromszor voltam a Satsystemben, először egy nagyon segítőkész ember foglalkozott velem, pedig akkor csak nézelődtem. Másodszor egy másik fickó tök tapló volt, pedig vásárolni voltam. Amikor harmadszor mentem, már direkt az első eladót szólítottam meg és újra nagyon szimpatikusan állt hozzá. Szóval lehet, hogy csak peched volt az eladóval, van aki szinte kinyalja a hátsód.
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,

Vendég

Celestion hangsugárzók

Az a baj ha megvenném a Celestion szettet egy darabig biztos nem tudnék mélynyomót venni és a Satsystemes akivel beszéltem azt mondta, hogy a Pana erősítő és a Celestion szett együtt biztos nem fog jól muzsikálni.Azt azért nem tudom, hogy lehet ennyire biztos a dolgában, hiszen tegnap is hallgatóztam egy kicsit és az első bekapcsolásokhoz képest lágyabbnak, kellemesebbnek, hallottam - pedig abban nem igazán hinnék hogy ennyire más lenne a hangja 100-200 üzemóra után.
MIvel a Satsystemes ember azt mondta, hogy szó sem lehet arról, hogy a saját erősítőmmel hallgatózzak, más helyet kell keresnem ahol ezt megengedik...
vagy kénytelen leszek pl. Hecot venni és ahhoz meg tudnám venni a mélynyomót is.

OFFTOPIC:

Én egyszer kérdeztem tőlök ezt a saját erősítővel meghallgatást, bár láttam, hogy nem örülnek neki. Erre hívtam az üzletvezetőt, aki készségesnek mutatkozott a témában. Bár végül nem került sor a tesztre. Utóbbi időben nekem is elég negatív vélemyényem van róluk. Pár éve, amikor az első cuccomat vettem sokkal jobb volt a kiszolgálás.  

Szerintem hallgass meg minnél több hagfalat és dönts, ami neked tetszik azt válaszd, ne hallgass másra. Mert Te fogod hallgatni és nem a satsystemes ürge.

Meg is hallgatnám a Celestionokat a Satsystemben, de jó lenne ugyanolyan erőlködővel a hallgatózás. Azért azt nem értem, hogy miért nem lenne jó a Satsystemnek hogy vigyem az erősítőt, hiszen valszeg meg is venném, látszik, hogy csak egy alkalmazottal beszéltem, nem érdeke, hogy minden vevőt megszerezzen.
Ha valaki mégis rámszánna 1-2 órát, hogy rákössük a F30-as szettjére a Pana erősítőmet, 10 doboz sört adok neki fáradalmaiért..

Vendég

Celestion hangsugárzók

Az a baj ha megvenném a Celestion szettet egy darabig biztos nem tudnék mélynyomót venni és a Satsystemes akivel beszéltem azt mondta, hogy a Pana erősítő és a Celestion szett együtt biztos nem fog jól muzsikálni.Azt azért nem tudom, hogy lehet ennyire biztos a dolgában, hiszen tegnap is hallgatóztam egy kicsit és az első bekapcsolásokhoz képest lágyabbnak, kellemesebbnek, hallottam - pedig abban nem igazán hinnék hogy ennyire más lenne a hangja 100-200 üzemóra után.
MIvel a Satsystemes ember azt mondta, hogy szó sem lehet arról, hogy a saját erősítőmmel hallgatózzak, más helyet kell keresnem ahol ezt megengedik...
vagy kénytelen leszek pl. Hecot venni és ahhoz meg tudnám venni a mélynyomót is.

Figyi. A Pana hangját nem ismerem, illetve csak tesztben láttam, nem fényezték ki a zenei hangzását, de az árához képest nem rosz. Ha nem muzsikál jól a páros (pana- Celestion) akkor tuti , hogy a Pana a szük keresztmetszet. (leggyengébb láncszem effektus) Ha késöbb lesz pénzed, akkor cserélheted az erölködőt, azok úgyis flyamatosan fejlődnek, míg a hangfalaknál nem igazán van ilyen mértékű javulás. Sztem, ha veszel egy Celestiont, az ki fog szolgálni téged évekig, nem akarod majd cserélni. Egymás melett nem hallottam a Vitas/Celestiont, de ugyanazzal az erősítővel igen (Yamaha 450) és igencsak hallható a különbség.

Nemtudom mekkora szobában hallgatnád, de a sub egyenlőre nem égetően szükséges, hacsak nem egy 40 nm nappaliban szólna. Nagyon karaj méllye van. Inkább "Hifis", mint mozis, de nem fox benne csalódni. A gyárilag megadott 55 hz kamu, sokkal alacsonyabb frekit is mértek neki szobai körülmények között, lásd Gordon314 álltal belinkelt teszt.

A Satsystemes ember úgy eleve földbe tiporta a Pana erősítőmet, azt mondta hogy nem lehet jó.
Egyébként pedig van aki kimondottan ilyen erősítőt vásárolt, méghozzá egy zenész, aki ezeket mondta róla:

Ha nagyon dörgedelmes hangokra vágysz, és a keményebb zenéket szereted, akkor a minőségi de elérhető árú rendszerben a Harman-Kardon jobb választás lett volna.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: cosmo »

OFFTOPIC:

Én egyszer kérdeztem tőlök ezt a saját erősítővel meghallgatást, bár láttam, hogy nem örülnek neki. Erre hívtam az üzletvezetőt, aki készségesnek mutatkozott a témában. Bár végül nem került sor a tesztre. Utóbbi időben nekem is elég negatív vélemyényem van róluk. Pár éve, amikor az első cuccomat vettem sokkal jobb volt a kiszolgálás.  

Szerintem hallgass meg minnél több hagfalat és dönts, ami neked tetszik azt válaszd, ne hallgass másra. Mert Te fogod hallgatni és nem a satsystemes ürge.

Vendég

Celestion hangsugárzók

Figyi. A Pana hangját nem ismerem, illetve csak tesztben láttam, nem fényezték ki a zenei hangzását, de az árához képest nem rosz. Ha nem muzsikál jól a páros (pana- Celestion) akkor tuti , hogy a Pana a szük keresztmetszet. (leggyengébb láncszem effektus) Ha késöbb lesz pénzed, akkor cserélheted az erölködőt, azok úgyis flyamatosan fejlődnek, míg a hangfalaknál nem igazán van ilyen mértékű javulás. Sztem, ha veszel egy Celestiont, az ki fog szolgálni téged évekig, nem akarod majd cserélni. Egymás melett nem hallottam a Vitas/Celestiont, de ugyanazzal az erősítővel igen (Yamaha 450) és igencsak hallható a különbség.

Nemtudom mekkora szobában hallgatnád, de a sub egyenlőre nem égetően szükséges, hacsak nem egy 40 nm nappaliban szólna. Nagyon karaj méllye van. Inkább "Hifis", mint mozis, de nem fox benne csalódni. A gyárilag megadott 55 hz kamu, sokkal alacsonyabb frekit is mértek neki szobai körülmények között, lásd Gordon314 álltal belinkelt teszt.

Vendég

Celestion hangsugárzók

Az a baj ha megvenném a Celestion szettet egy darabig biztos nem tudnék mélynyomót venni és a Satsystemes akivel beszéltem azt mondta, hogy a Pana erősítő és a Celestion szett együtt biztos nem fog jól muzsikálni.
Azt azért nem tudom, hogy lehet ennyire biztos a dolgában, hiszen tegnap is hallgatóztam egy kicsit és az első bekapcsolásokhoz képest lágyabbnak, kellemesebbnek, hallottam - pedig abban nem igazán hinnék hogy ennyire más lenne a hangja 100-200 üzemóra után.

Vendég

Celestion hangsugárzók

- Magnat Motion 990 szett akcióban 48 ezer;- Heco Superior 5.0 szett majd 200-ról akciózva 73 ezerért (csak feketében)
- Heco Vitas 5.0 szett akcióban 87 ezer
...
Mit lehetne még összerakni 80-120 között???

Messze üti őket a Szelessön. Nagyon jó vétel, mind mozira, mind zenére süti

Tank
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Tank »

- Magnat Motion 990 szett akcióban 48 ezer;- Heco Superior 5.0 szett majd 200-ról akciózva 73 ezerért (csak feketében)
...

Nem vagyok nagy hifi-guru, de azért annyit már én is mondhatok, hogy az általad említett hangfalrendszereket inkább ne vegyük a Celestion F szériával egy kalap alá.
Anno én is nézegettem a Magnat olcsó 5.0-s szettjét, és majdnem beleestem, de a türelem megérte. Persze joggal lehetne mondani (ráadásul elég irónikusan ), hogy akkor miért nem vártam "még öt évet" és soha nem látott hangrendszerem lehetne?! Erről csak annyit, hogy ez a Celestion annyira jó, hogy több tíz, akár százezer forintért lehetne csak kicsivel jobbat venni tőle. Úgy érzem, hogy ennek ellenére sem kötöttem olyan nagy kompromisszumot, amellyel fel kellene hagynom egyhamar. (áááááá nem, sosem lenni elfogult.. :) ) De ez ÉN vagyok a SAJÁT ízlésemmel.

Vendég

Celestion hangsugárzók

És hogy kell a Celestion-t kiejteni???  Keleszsön??  Kileszsön
asszem : Szeleksön

a "szeleksön" gondolom az eladók által a "választás" angol szóból jön
amúgy "szelesz-sön"-nek kell ejteni

Utána én is rájöttem, hogy a szó a Celestion a selection szóra hasonlít amit kb úgy mondanak hogy szeleksön, ebből következik hogy a hangfal szeleszsön..
Megkérdeztem a Satsystemet, hogy elvihetem-e az erősítőmet hozzájuk hangfalat venni, mire elkezdték fikázni az erősítőmet és azt mondták, hogy szó sem lehet róla. Itt biztos nem fogom megvenniaz fix.
Kár hogy a Surányinál nincs, mert ott megengedik hogy saját cuccal hallgatózzak. Ott ilyenek vannak?
- Magnat Motion 990 szett akcióban 48 ezer;
- Heco Superior 5.0 szett majd 200-ról akciózva 73 ezerért (csak feketében)
Van a Hecohoz Heco 20-as é 30-as mély is 27 ill 34,5 ezerért
Utóbbi kettőt jobbfajtának tartják. Nektek mi a véleményetek???

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Celestion hangsugárzók

a "szeleksön" gondolom az eladók által a "választás" angol szóból jön
amúgy "szelesz-sön"-nek kell ejteni
gordon314.fw.hu

Tank
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Tank »

Egy hifiboltban nekem is ezt mondogatták, de nem tudom, hol az a "K" betű, amit kimondanak benne. Én csak [szele:scsönnek] ejtem. Persze nem tetszik a kiejtésem, mert olyan kaksi így kimondva.

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: richies »

És hogy kell a Celestion-t kiejteni??? Keleszsön?? Kileszsön
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

Vendég

Celestion hangsugárzók

És hogy kell a Celestion-t kiejteni??? Keleszsön?? Kileszsön

Vendég

Celestion hangsugárzók

Sziasztok! 
Pana s47-es dvd-t és Pana sa-xr30-as av erősítőt kaptam asszonytól. Először nem tetszett a hangja annyira, hogy már a forgalmazót is felhívtam, hogy cseréljük el valamire, amibe bele is ment volna, DE.
Ahogy egyre többet hallgatom egyre inkább jobbnak hallom a hangját és már megbékéltem vele, most inkább hangfalakról olvasgatok, mert teljesen hülye vagyok hozzá és azt is tudom hiába hallgatok meg többet, biztos elbasznám a választást.
Figyelmem a Celestion F30 szettre irányult ami az éppen megengedhető kereten belül lenne (majd lehazudok belőle 30-40 ezret) és a topikjában rendesen dicsérik.
Állitólag ennyiért létezik Wharfe Diamond 8.4-es szett is vmelyik Árkádban, ami a mélyhangok terén jobb a Celestionnál másban nem. Azt mondják hogy a Celestionok mélyben kevesek???
Mi a véleményetek ezek "jobbak" mint a HECO szettek??? Ill. van még más "best buy" szett is ilyen árban (120)???

Egyáltalán nem kevés a méllye. A Celestion nagyon szigorúan adta meg a specifikációkat. Biztos erősebb a méllye a Wharfinak, de a nembiztos hogy szebb. Nekem várakozáson felülinek tünt a hangja. Nagyon kellemes főleg a középhangok.
Csak ajánlani tudom
A Heco Vitas 500 sem rossz, de kevésbé zenei mint a Celestion.

Lenne olyan vállakozó szellemű köztetek akinéé bekötnénk a Pana erősítőt és meghallgathatnám. Sajnos csak a Surányi-nál tudtam elintézni, hogy a saját erősítővel hallgathassam meg a hangfalakat...?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”