Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Média PC - szoftver és hardver

Moderátor: Luxor Audio

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 545

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

A boltban, ahol a powerbanket vettem, megkérdeztem az egészen használható tudású eladót, hogy szerinte a Li-ion vagy a Li-polimer a jobb, mármint ugye, hangra, nyilván. 

Én továbbra is a LiFePo4-et javaslom.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 870

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Gondolom, h az alaplapihoz képest ég és nagybőgő a különbség, ez sajna már most hozzám is idehallatszik :-))).

A boltban, ahol a powerbanket vettem, megkérdeztem az egészen használható tudású eladót, hogy szerinte a Li-ion vagy a Li-polimer a jobb, mármint ugye, hangra, nyilván. 

Láttam, ahogy megakadt a srác fejében a hajtó kerék, de nem jött zavarba, állórajtból rámtukmálta a Li-polimert... 

HiFi szakkörön állandó téma és humorforrás, hogy valamikor valakik akksikat hallgattak critical listening-komolysággal, azt hiszem, közelednek ezek az idők is :-))).

A Li-Po nem az a robbanos fajta? Csak mert volt quadrocopterom es ez az elem azert jo mert nagyon rovid ido alatt fel lehet tolteni es hirtelen nagy amper leadasara kepes de viszont ha megserul es oxygenhez jut akkor felrobban, kevlar tasakban kellett tarolni hutoben, persze nem kotelezo igy a tarolasa.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Ezt a fajtát próbáltam ki, ami az előzetes információszerzés után megfelelt az igényeimnek (kellő teljesítmény, intelligens töltés, megfelelő védelem, elsősorban audio szempontoknak megfelelve fejlesztették). Nem is csalódtam, sokat hozott a hangon, az alaplapi USB tüskékről levett 5V-hoz képest fényéveket.

Gondolom, h az alaplapihoz képest ég és nagybőgő a különbség, ez sajna már most hozzám is idehallatszik :-))).

Láttam, ahogy megakadt a srác fejében a hajtó kerék, de nem jött zavarba, állórajtból rámtukmálta a Li-polimert... 

HiFi szakkörön állandó téma és humorforrás, hogy valamikor valakik akksikat hallgattak critical listening-komolysággal, azt hiszem, közelednek ezek az idők is :-))).

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Köszönöm, adamoelbravo  .

Ezt a tápegységet meghallgattad valamely másik akksis tápegység ellen, hogy végül rá esett a választás, vagy csak ez volt a kupac tetején? 

Ezt a fajtát próbáltam ki, ami az előzetes információszerzés után megfelelt az igényeimnek (kellő teljesítmény, intelligens töltés, megfelelő védelem, elsősorban audio szempontoknak megfelelve fejlesztették). Nem is csalódtam, sokat hozott a hangon, az alaplapi USB tüskékről levett 5V-hoz képest fényéveket.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11023
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Igen, az akkus táplálás általában nyugodtabb hangzást eredményez, ami vagy tetszik, vagy túl unalmasnak is tűnhet. Ez már a környezettől és a hallgatótól függ.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Ezt határozottan cáfolom. Én évekig használtam Red Wine Audio Black LIghtning LiFePo típúsú akksikkal szerelt tápegységet a PPA-féle OCXO fűtött órajelekhez. (USB kártya, SSD, alaplapi clock). Soha semmi probléma nem volt sem a működéssel, sem a stabilitással.

És ha már féltünk valamit, akkor nem a kártyát kell, hanem az OCXO-t.

Köszönöm, adamoelbravo  .

Ezt a tápegységet meghallgattad valamely másik akksis tápegység ellen, hogy végül rá esett a választás, vagy csak ez volt a kupac tetején? 

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Mindenkinek köszönöm, audiocircle-ön ilyet találtam:

"So far, at least in my system, the battery solutions seem to have the quietest background and relaxed sound.  I know some folks report that mobile USB batteries work best on the SSD drive, but in mine, they are very effective on the PPA card as well.  If your system tends to be a bit bright and you don't need any help on the "dynamics" side, then I think batteries would be the way to go.  Linear supplies sound more powerful and with better pace.  Well that's what I'm hearing over here..."

Nincs tutti megoldás, kinek a papp, kinek a pappné, egyelőre egy Xiaomi 10000mAh-ás lesz az ügyeletes, legfeljebb jó lesz PowerBanknak, ilyenem még úgysincs, a lineáris táp meg már úgyis készül.

http://www.audiocircle.com/index.php?topic=122520.0

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Azt szeretném kérdezni a tapasztaltaktól, hogy Paul Pang kártya tápolása esetén az akksis módszerrel (PowerBank) kísérletezve inkább a Li-ion vagy a Li-Polymer akksik hangja volt jobb? És hogyan viszonyul ez a hang a lineáris táphoz? 
A különféle akkuk "hangzásáról" nem tudok mit mondani, de az általános minőségi sorrend:

Kapcsolóüzemű PC tápegység ----> Akku ---> Lineáris tápegység

Az akku esetleg beelőzhet, ha a hálózati áram problémás. Sokan használják a PP kártyákat izmosabb Powerbankról minden gond nélkül, csak a rendszeres töltést kell megoldani.

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

En akartam vele probalkozni de lebeszeltek rola, hogy nem pontos a volt es a watt feszultsegek es serulhet a kartya.

Ezt határozottan cáfolom. Én évekig használtam Red Wine Audio Black LIghtning LiFePo típúsú akksikkal szerelt tápegységet a PPA-féle OCXO fűtött órajelekhez. (USB kártya, SSD, alaplapi clock). Soha semmi probléma nem volt sem a működéssel, sem a stabilitással.

És ha már féltünk valamit, akkor nem a kártyát kell, hanem az OCXO-t.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 870

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Tisztelt Egybegyűltek, Barátaim!

Azt szeretném kérdezni a tapasztaltaktól, hogy Paul Pang kártya tápolása esetén az akksis módszerrel (PowerBank) kísérletezve inkább a Li-ion vagy a Li-Polymer akksik hangja volt jobb? És hogyan viszonyul ez a hang a lineáris táphoz?

A választ előre is köszönöm! 

En akartam vele probalkozni de lebeszeltek rola, hogy nem pontos a volt es a watt feszultsegek es serulhet a kartya.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Tisztelt Egybegyűltek, Barátaim!

A választ előre is köszönöm! 

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Mintha a TEAC-eken is lenne clock bemenet. A kérdés valójában arra vonatkozott, hogy lehet-e kérni a Média PC-re ilyen kimenetet, és az milyen formátumú lehet? Nekem pl. optikai, illetve coax bemeneten tud fogadni WC jelet a Saffire PRO 40-esem.
A csatlakozás másodlagos, ennél lényegesebb kérdés az órajel elvárt frekvenciája, amiből sokféle létezik, azt kell összehozni.

zikmen7
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 48

Hozzászólás Szerző: zikmen7 »

Ha egy stúdiós konvertert használsz, azon nagy valószínűséggel lesz órajel bemenet, így némi szerencsével megoldható a feladvány. A HiFi készülékeknél ez még ritka, de van rá példa (pl. M2Tech EVO).
Mintha a TEAC-eken is lenne clock bemenet.
A kérdés valójában arra vonatkozott, hogy lehet-e kérni a Média PC-re ilyen kimenetet, és az milyen formátumú lehet? Nekem pl. optikai, illetve coax bemeneten tud fogadni WC jelet a Saffire PRO 40-esem.
Analog:Edwards Audio TT2SE - Heed Quasar+QPSU - Heed Si+X2+PAS - Klipsch RF7 Mk II
Digital :LMS Server - AP Linux+SqueezeLite - Heed Canalot+QPSU
Mozi :HTPC(EQ APO+madVr) - Denon AVR-X3700H - Rotel RMB-1075 - Klipsch RF5+RF3MkII+RC7+RS35+RB5+KSW15+KSW12 - JVC D-iLA X30W

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Ez a közös órajel dolog igen felkeltette az érdeklődésemet! Le a félmegoldásokkal! Vajon a DAC-ot is bele lehet ebbe a rendszerbe vonni?
Ha egy stúdiós konvertert használsz, azon nagy valószínűséggel lesz órajel bemenet, így némi szerencsével megoldható a feladvány. A HiFi készülékeknél ez még ritka, de van rá példa (pl. M2Tech EVO).

zikmen7
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 48

Hozzászólás Szerző: zikmen7 »

Ez a közös órajel dolog igen felkeltette az érdeklődésemet! Le a félmegoldásokkal! Vajon a DAC-ot is bele lehet ebbe a rendszerbe vonni?
Analog:Edwards Audio TT2SE - Heed Quasar+QPSU - Heed Si+X2+PAS - Klipsch RF7 Mk II
Digital :LMS Server - AP Linux+SqueezeLite - Heed Canalot+QPSU
Mozi :HTPC(EQ APO+madVr) - Denon AVR-X3700H - Rotel RMB-1075 - Klipsch RF5+RF3MkII+RC7+RS35+RB5+KSW15+KSW12 - JVC D-iLA X30W

füci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: füci »

Nagyon jó - érdeklődve várom a folytatást !

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Na, ez má valami!
Van ebben fantázia, csak jól kell csinálni...

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

Szuper hír! Gratulálok hozzá és kíváncsian várom a folytatást. Hajrá!
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Hamarosan 2 éve lesz, hogy befejeztem a Luxor PC gyártását és az egész projectet átadtam egy cégnek, de ők a kezdeti lelkesedés elmúlásával nem tartották fontosnak a folytatást, mostanra háttérbe szorult a történet. Közben engem folyamatosan kerestek PC építéssel kapcsolatos megbízásokkal, kérdésekkel, de mostanáig tartottam magam szerződéses kötelezettségeimhez és nem vállaltam ilyen munkákat. Azonban a Luxor PC-t még mindig a sajátomnak érzem, így némi tárgyalás után visszavettem a gyártás jogait. Persze a Föld közben pörgött tovább. Az első Luxor PC megjelenésekor még csodabogárnak számított, de az audio PC-k mostanra a HiFi rendszerek elfogadott elemei lettek, a hazai piacon is egyre több hasonló termék jelent meg. Ma már nem kunszt egy ilyen masinát összerakni, sőt olyanok is belefogtak, akik pár éve még az ötletet is nevetségesnek gondolták, hogy számítógépet használjunk audiophile forráskészülékként. Ebben a nagy sürgésforgásban ütős produkciót kell felmutatnia, ha labdába akar rúgni valaki.

Paul Pang ismeri a fenti történetet, de folyamatosan mondogatta, hogy mégis gyártanom kellene, neki is sok ötlete van és persze szívesen szállít nekem részegységeket, ha belevágok. Miután egy barátom elkönyörögte magának a saját Luxor PC-met, nem volt más választásom, bele kellett fognom egy új masina építésébe. Mostanra összeállt a terv, a részegységek is egymáshoz lettek csiszolva, a gépezet stabilan ketyeg, hangzásra pedig durván lelépte a korábbi verziókat. Nyilván nem fogom ajnározni a magamét, de engem is meglepett, hogy ilyen hang- és képminőséget lehet egy számítógépből kicsikarni.

A romantikus felvezetés után örömmel jelenthetem be a Paul Panggal közösen gyártott, megújult Luxor PC-t. Lesz majd hamarosan részletes adatlap is, most csak némi kóstoló az új gép tulajdonságaiból:

- Előfűtött, hőstabilizált OCXO központi órajel generátor, mely szinkronban tartja az alaplapot, a processzort, a hálózati kártyát, az USB kártyát, a rendszert és a zenéket tároló SSD-ket, tehát minden egységet, ami közvetlenül részt vesz a lejátszásban
- 200 Wattos, 4 áramkörös, lineáris, analóg tápegység, többszörösen árnyékolt transzformátor, erősáramú oldalon zavarszűréssel
- Függetlenített, szabályzott tápellátás a processzor, az USB kártya, az alaplap és a központi szinkrongenerátor számára
- Zajtalan, rezgésmentesített, passzív hűtésű gépház
- 128 GB Pro SSD az operációs rendszernek, 1 TB SSD zenei háttértárnak (mindkettő egyedileg átalakított vezérléssel)
- Intel Kaby Lake processzor, Intel HD 530 videó (FullHD, 3D, 4K lejátszási lehetőség)
- Új generációs, VIA chipes Paul Pang v5 audiophile USB kártya (natív PCM, DSD kijátszás)
- 8 GB DDR4 RAM
- Intel chipset, USB3, HDMI csatlakozások
- Réz/arany vezetős, teflon szigetelésű belső kábelezés

Ezekből már kiolvasható néhány egyedi képesség. Szakítottunk a megszokott gyakorlattal és ahelyett, hogy minden fontosabb egység saját független órajelen ketyegne, az új Luxor PC-ben egyetlen központi generátorról kapják az ütemet, így garantáltan szinkronban üzemel az alaplap, a háttértár, az USB kártya, de még a hálózati kártya is, ami streamer üzemmódban, vagy NAS háttértárról üzemelve egyáltalán nem lényegtelen. Ráadásul ez a jelgenerátor a számítástechnikában alkalmazott megoldásoknál jóval stabilabb, pontosabb, ami a csinos műszaki paraméterek mellett igen jót tesz a hangzásnak is. Valójában nincs ebben nagy újdonság, hiszen a Pro Audio és a stúdiók világában sok éve ilyen elven működnek a rendszerek. A független áramellátás megakadályozza, hogy a részegységek a saját maguk által termelt elektromos zajokkal megkeserítsék egymás életét. A több körös tápegységgel az energiaellátás is stabilabbá válik, pl. a nagy fogyasztású processzor nem rángatja az USB kártya tápforrását. A gépben semmilyen mozgó alkatrész nincs, az ormótlan merevlemezeket száműztük, a modern SSD-k már tökéletesen helyettesítik őket kisebb áramfogyasztás, alacsonyabb zaj- és hőtermelés, gyorsabb elérés és nagyobb adatsebesség mellett. És hogy teljes legyen az öröm, a masinához jár majd szoftveres támogatás is, tehát nem a felhasználónak kell bajlódnia a beállításokkal, sőt a zenei gyűjtemények optimalizálását is vállaljuk. Ezt tudja a Luxor PC 2018-ban.

Árak, részletek, fotók, rendelési lehetőség hamarosan...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Paul Pang USB kártyák árai (2018. I. félév):

PP v2 TCXO USB kártya (NEC chip, 2 USB aljzat, belső hőkompenzált kristályoszcillátor órajel generátor): 32.000,- Ft

PP v3 OCXO USB kártya (NEC chip, 2 USB aljzat, belső hővezérelt kristályoszcillátor órajel generátor): 105.000,- Ft

PP v4 OCXO USB kártya (NEC chip, 2 USB aljzat, külső hővezérelt kristályoszcillátor órajel generátor): 105.000,- Ft

Minden Paul Pang USB kártyát ingyenesen házhoz szállítok.

nagyatt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 55

Hozzászólás Szerző: nagyatt »

Ha a kimeneti eszköznél 2.0 sávkiosztást állítasz be, a KODI elvégzi a lekeverést. Nálam is így működik, nem érzek benne vállalhatatlan degradációt. Amit a konvertálásnál esetleg elveszítünk, azt szerintem bőségesen pótolja a sztereó készülékek jellemzően magasabb minősége. A 2.0 lekeverés jól működik, de a Kodiban igény szerint manuálisan is állítható a sávok közötti arány. Gond a régebbi, még nem teljesen sztereó kompatibilis magyar szinkronsávoknál fordul elő, illetve a kicsit bonyolultabb térhatással operáló koncertfilmeknél lehetséges, de ott szinte mindig van PCM 2.0 hangsáv, érdemes ezt kiválasztani a pl. DTS 5.1 helyett.
Értem, köszönöm a teljes körű választ.
Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

A HTPC-t, nem cserélném, így az elképzeléseim alapján USB-vel lenne összekötve az USB-s daccal, amin keresztül menne a Jriver, illetve a Kodi is. A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben hogyan működne a 2 csatornára való lekeverés ? a Kodi keverné le 2.0-ra a filmeket koncerteket , és úgy továbbítaná PCM folyamként ? Ez milyen mértékű minőségromlással járhat ?
Ha a kimeneti eszköznél 2.0 sávkiosztást állítasz be, a KODI elvégzi a lekeverést. Nálam is így működik, nem érzek benne vállalhatatlan degradációt. Amit a konvertálásnál esetleg elveszítünk, azt szerintem bőségesen pótolja a sztereó készülékek jellemzően magasabb minősége. A 2.0 lekeverés jól működik, de a Kodiban igény szerint manuálisan is állítható a sávok közötti arány. Gond a régebbi, még nem teljesen sztereó kompatibilis magyar szinkronsávoknál fordul elő, illetve a kicsit bonyolultabb térhatással operáló koncertfilmeknél lehetséges, de ott szinte mindig van PCM 2.0 hangsáv, érdemes ezt kiválasztani a pl. DTS 5.1 helyett.

nagyatt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 55

Hozzászólás Szerző: nagyatt »

Jelenleg egy kis dilemmában vagyok:
-Adott egy HTPC, amiről mozizok(Kodi dsplayer), és zenélek(Jriver). Ez HDMI-n keresztül van összekötve az AVR-el. Mivel a házimozit szeretném felszámolni, jelenleg már csak egy sztereó hangfalpár van rákötve az erősítőre. Szeretnék tovább lépni a sztereó irányába, ami azt jelentené, hogy kukáznám a jelenlegi AVR-t, és vagy egy sztereó erősítőt plusz egy külső DAC-ot, vagy egy USB-s daccal integrált erősítőt használnék.
A HTPC-t, nem cserélném, így az elképzeléseim alapján USB-vel lenne összekötve az USB-s daccal, amin keresztül menne a Jriver, illetve a Kodi is. 
A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben hogyan működne a 2 csatornára való lekeverés ? a Kodi keverné le 2.0-ra a filmeket koncerteket , és úgy továbbítaná PCM folyamként ? Ez milyen mértékű minőségromlással járhat ? AVR-nek nem okoz gondot ez a folyamat, de attól szeretnék megszabadulni, és szeretnék egy jobb minőségű sztereó erősítőt használni.

Megköszönném, ha valaki fel tudna világosítani ezzel kapcsolatban.
Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Ha én egy denon da300-al nem hallok különbséget optikai és usb között,vajon hallanék változást PP v2 TCXO USB esetén?
Attól tartok, erre senki nem fog tudni válaszolni, de nem kell feltétlenül a különbségekre vadászni.

Akihito
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Akihito »

Ha én egy denon da300-al nem hallok különbséget optikai és usb között,vajon hallanék változást PP v2 TCXO USB esetén?

Válasz küldése

Vissza: “Luxor Audio”