Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

Saughassy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 175

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Saughassy »

De lehet hogy a legegyszerűbb egy HDMI DVB T modulator, bár azt nem próbáltam. 150 eur és nem kell semmi más nyavaja hozzá. Tévézni pont elég.

Saughassy
Fórumlakó
Fórumlakó

Moziszoba építés

Én most vettem egy Marantz 7012-est atmos miatt, jól szól de a sztereó rendszerem más ligában játszik ezért nem is hallgatok zenét rajta csak mozira használom.
Lehet hogy off, de lenne egy kérdésem. Van valakinek tapasztalata wireless HDMI extenderrel?
A moziszoba egy emeleti helyiségben van, a TV beltéri egysége (UPC box) a földszinten. Szeretném fúrás faragás nélkül a TV adását a moziszobában nézni. Kiszemelt eszköz a Roline extender, de nem tudom hogy valósan jól működik e? Valakinek tapasztalata ezzel az eszközzel vagy mással?
A beltéri és az Oppo cc 8 méterre van egymástól és egy födém falat is átkell lépnie a wireless jelnek.
Véleményeket megköszönném, mivel az extender 100,000 Ft és nem akarok árnyékra vetődni.

Nem lesz jo, az tuti. Miért nem HDMI Ip extendert veszel? A netet pedig feviszed a 230as aljzatba dughato hálózati adapterrel.

Saughassy
Fórumlakó
Fórumlakó

Moziszoba építés

Nem teljesen értem miért nem lehet egyszerűen lebontani?
Mert alatta lehetne padlolapot cserélni, ami már nem kapható. Meg amúgy tetszik, tök jó rejtett és süllyesztett világítás is van benne. Szóval inkább feltöltom valamivel. Ma végre behuztam a hátsó hangfalak kabeleit, na pl az is ebben elrejtve megy a plafonig. Lassan esedékes az a plafon, és dönteni kell hogy sima festék, vagy a festheto tapéta. Látnom kellene egyet eloben, mert a texturajat nem lehet képről megítélni.

rózsasándor
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: rózsasándor »

A kérdésedben egyúttal akkor ott a válasz is
Miért ne felelne meg a 7012, ha elégedett voltál a 7200-essel is.
Az, hogy hogyan szól majd sztereóban mindíg lutri, mert erre nem fogsz kapni érdemleges választ, amire támaszkodhatnál.
Mindegyik integrált házimozi erősítő szól sztereóban valahogy, de egyik sem lesz soha etalon. Illetve a márkák között is csak kicsi a különbség, mert nem zenehallgatásra vannak kitalálva.
A Marantz-ok azért szépen zenélnek. Nekem volt SR5600, SR7001 és SR9600, valamint MM8003 végfok. Mind kedveltem. De ez utóbbi már más világ és ugye processzor kell hozzá.

Vagy elfogadod az AVR sokoldalúságát és élsz együtt egy mindent tudó készülékkel amit tud zene/mozi, vagy két rendszert próbálsz építeni ami nyílván drágább, hosszú és rögös úton járva, de jobb eredményt kapsz. 

Szia Fodesz!
Köszönöm a véleményed! Valószínű,hogy megfelel majd,inkább ami miatt elgondolkodtam,hogy hallottam olyan véleményeket,hogy a Denon jobb mozira mint a Marantz. Mivel a közeljövőben tervezek egy olyan moziszobát amit hifire is használnék de elsősorban a mozit az új Dolby Atmos őrület szerint szeretném megépíteni,ezért érdeklődöm. Azt is tudom,hogy azt is figyelembe kell venni,hogy milyen hangfalakkal lenne a rendszer. A sztereó rendszeremben már van egy Cyrus. Csak azért érdekel a véleményetek a mozi sztereó kérdésben,mert ha a családdal youtubos buli van itthon álltalában az esetek 98%-ban a moziról megy és kíváncsi voltam a más típusú mozisztereó képről,de ahogy látom te is Marantz kedvelő vagy,de ha esetleg van más márka felől is tapasztalatod szívesen fogadom.

Üdv. Sanyi

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Én most vettem egy Marantz 7012-est atmos miatt, jól szól de a sztereó rendszerem más ligában játszik ezért nem is hallgatok zenét rajta csak mozira használom.
Lehet hogy off, de lenne egy kérdésem. Van valakinek tapasztalata wireless HDMI extenderrel?
A moziszoba egy emeleti helyiségben van, a TV beltéri egysége (UPC box) a földszinten. Szeretném fúrás faragás nélkül a TV adását a moziszobában nézni. Kiszemelt eszköz a Roline extender, de nem tudom hogy valósan jól működik e? Valakinek tapasztalata ezzel az eszközzel vagy mással?
A beltéri és az Oppo cc 8 méterre van egymástól és egy födém falat is átkell lépnie a wireless jelnek.
Véleményeket megköszönném, mivel az extender 100,000 Ft és nem akarok árnyékra vetődni.

Szerintem vedd meg webshopon keresztül és küld vissza, ha nem jó.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

redbulova
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 75

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: redbulova »

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Jó reggelt mindenkinek! 
Szeretnék kérni egy kis segítséget. Új mozi erölködő vásár előtt állok és érdekelne a véleményetek. A jelenlegi egy régi típusú de még jól működő Maratz SR7200-es modell ami Tannoy R. rendszert hajt. Kérdésem az lenne,hogy miben érdemes gondolkodni a továbblépésben. Mostanság sokat nézem az új moziszobákat és abban lévő rendszereket. Én anno mikor ezt vásároltam a sztereo képe miatt döntöttem  mellette. Meghallgattam elég sok típust. Amiben gondolkodom,ha a Marantz mellett maradok az a Marantz SR7012. Ennél kissebbet nem szeretnék. 

Jöhetnek az ötletek,vélemények! 

Tisztelettel és köszönettel! s.

A kérdésedben egyúttal akkor ott a válasz is
Miért ne felelne meg a 7012, ha elégedett voltál a 7200-essel is.
Az, hogy hogyan szól majd sztereóban mindíg lutri, mert erre nem fogsz kapni érdemleges választ, amire támaszkodhatnál.
Mindegyik integrált házimozi erősítő szól sztereóban valahogy, de egyik sem lesz soha etalon. Illetve a márkák között is csak kicsi a különbség, mert nem zenehallgatásra vannak kitalálva.
A Marantz-ok azért szépen zenélnek. Nekem volt SR5600, SR7001 és SR9600, valamint MM8003 végfok. Mind kedveltem. De ez utóbbi már más világ és ugye processzor kell hozzá.

Vagy elfogadod az AVR sokoldalúságát és élsz együtt egy mindent tudó készülékkel amit tud zene/mozi, vagy két rendszert próbálsz építeni ami nyílván drágább, hosszú és rögös úton járva, de jobb eredményt kapsz. 

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Nem teljesen értem miért nem lehet egyszerűen lebontani?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Fish »

Valami kezelhetobb anyag esetleg?

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

rózsasándor
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Purhab.

A habnak nincs kellő tömege. Mondjuk a lapokat belülről rendesen kitámasztaná.

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Purhab.
De én nem foglalkoznék vele. Az enyém is hasonló, üreges, mégsem viselkedik membránként. A szerkezeten sok múlik.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Valami kezelhetobb anyag esetleg? Vagy hagyd így, vagy bontsd le és építsd újra saját terved szerint. Elnézést, de a lyukakon való, csíkokra vágott szigetelőanyag tömködéséről a “két balkezes” gyurmasorozat jut eszembe. 
Amúgy meg közel sem biztos, hogy az akusztikát tekintve téged zavarni fog ekkora üreges felület.

Saughassy
Fórumlakó
Fórumlakó

Moziszoba építés

Csíkonként belehet suvasztani 

rózsasándor
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Jó reggelt mindenkinek! 
Szeretnék kérni egy kis segítséget. Új mozi erölködő vásár előtt állok és érdekelne a véleményetek. A jelenlegi egy régi típusú de még jól működő Maratz SR7200-es modell ami Tannoy R. rendszert hajt. Kérdésem az lenne,hogy miben érdemes gondolkodni a továbblépésben. Mostanság sokat nézem az új moziszobákat és abban lévő rendszereket. Én anno mikor ezt vásároltam a sztereo képe miatt döntöttem  mellette. Meghallgattam elég sok típust. Amiben gondolkodom,ha a Marantz mellett maradok az a Marantz SR7012. Ennél kissebbet nem szeretnék. 

Jöhetnek az ötletek,vélemények! 

Tisztelettel és köszönettel! s.

cecil
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 122

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: cecil »

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Ha elé raksz pár abszorbert,elég jól letudja hozni az utózengési időt.Persze az alap problémát nem oldja meg,de elég jól enyhíti.
Köszönöm a tanácsot!

Ezt a problémát már a lakás új gazdája fogja megoldani,amennyiben mozizni szeretne.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Robi akusztika
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 57

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Robi akusztika »

Így van,nálam a tetőtér gipszkartonos és akkora mély kiemelése van,hogy szinte élvezhetetlen a mozi.Asszony egyszerűen nem hajlandó fent mozizni,neki már a tűréshatárán túlmegy.
Ha elé raksz pár abszorbert,elég jól letudja hozni az utózengési időt.Persze az alap problémát nem oldja meg,de elég jól enyhíti.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Gipaszkarton magában, membránként tud müködni .Ha ott egy üres üreg van ,nagy mély kiemelést tud okozni.
Így van,nálam a tetőtér gipszkartonos és akkora mély kiemelése van,hogy szinte élvezhetetlen a mozi.Asszony egyszerűen nem hajlandó fent mozizni,neki már a tűréshatárán túlmegy.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Robi akusztika
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Kérdés: Miért kell "mindenképp" megtömni bármivel is?
Gipaszkarton magában, membránként tud müködni .Ha ott egy üres üreg van ,nagy mély kiemelést tud okozni.

Robi akusztika
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Max. morzsánként. :-)

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Mindenképpen tömd meg ,ne legyen üreges rész.
Kérdés: Miért kell "mindenképp" megtömni bármivel is?
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1430

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Mindenképpen tömd meg ,ne legyen üreges rész. Ha lehet
Rockwool airrock hd vagy xd-vel!
Max. morzsánként. :-)

dorek
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn