Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Gondolom csak én vagyok tudatlan, de segítsetek, ezeket a Schmidt Ferenc kábeleket hol lehet megtalálni, megnézni, stb. ?
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

seadog
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: seadog »

+1
A baj csak az, hogy azt nem lesz egyszerűbb drágább darabokkal sem kiváltani majd. Sokkal drágábbakkal. 

Ez biza így van ! Ha  passzol a rendszerbe, akkor nehéz lesz "feljebb?" lépni más kábelekkel, akár 10x áron is...  

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 399

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nor »

Ma kötöttem be az újabb, kisebb kapacitású kábelét. Marad!
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek (saját DIY), EWA LS-40

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7573

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Schmidt Feri kábelét...merem ajánlani...
+1   
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

+1
A baj csak az, hogy azt nem lesz egyszerűbb drágább darabokkal sem kiváltani majd. Sokkal drágábbakkal. 
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2517

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: supravox »

Kell egy “kályha”, ahonnan kiindulhatok. Egy egyszerű, semleges kábelre van szükségem. Ha picit fed, az nem baj, csak ne akarja hangolni a rendszert. Tápkábelből is egyszerű “fröccsöntött” kábelt fogok használni, ebből a megfontolásből. Teljesen új lesz a rendszerem, ismeretlen komponensekkel. Aztán majd meglátom, hogyan tovább. Nem akarok első körben sokszázezret költeni kábelekre, úgy, hogy vaktában lövöldözök. Tippjeim vannak, de az előbb emített okokból kivárok.Erre a célra tökéletes.De elég sokat kell járatni.
Eleinte loudnesses kicsit de aztán elég lineáris lesz.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Használtam. Annyiért jó, de egy igazán jó rendszerbe kevés, ill. "visszafogó" lehet. Puhít, lassít, kerekít egy kicsit alul is, felül is.
Kell egy “kályha”, ahonnan kiindulhatok. Egy egyszerű, semleges kábelre van szükségem. Ha picit fed, az nem baj, csak ne akarja hangolni a rendszert. Tápkábelből is egyszerű “fröccsöntött” kábelt fogok használni, ebből a megfontolásből. Teljesen új lesz a rendszerem, ismeretlen komponensekkel. Aztán majd meglátom, hogyan tovább. Nem akarok első körben sokszázezret költeni kábelekre, úgy, hogy vaktában lövöldözök. Tippjeim vannak, de az előbb emített okokból kivárok.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Indy »

Használtam. Annyiért jó, de egy igazán jó rendszerbe kevés, ill. "visszafogó" lehet. Puhít, lassít, kerekít egy kicsit alul is, felül is.
Pont ezt akartam írni.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Sziasztok.

Használ valaki Klotz mc5000-es kábelt jelkábelnek xlr csatlakozókkal? Érdekelnének a tapasztalatok...

.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kábelezzünk

Régen használtam
Azé a pénzért nagyon jó
Annyiért nem ér a hibáit felróni.
Kicsit fedett és elég sok részletet elsumákol.

Egész jókat olvastam róla. Amphenol dugókkal képzeltem el.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Kábelezzünk

De van barátom aki ML326s ML334 Bricasti M1 összekötözgetésére ilyet használ.
Nem gondolnám,hogy ki kellene cserélnie..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Kábelezzünk

Régen használtam
Azé a pénzért nagyon jó
Annyiért nem ér a hibáit felróni.
Kicsit fedett és elég sok részletet elsumákol.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kábelezzünk

Sziasztok.

Használ valaki Klotz mc5000-es kábelt jelkábelnek xlr csatlakozókkal? Érdekelnének a tapasztalatok...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Nem válaszoltál mit csinálsz 1 méter plusz kábellel? hogy helyezed el?

"Mindent pontosan, akkurátusan megtervezek és használok."
Ha mégis megtörténne és meg kellene oldanom, akkor a lehető legnagyobb távolságot tartva és nem feltekerve vezetnél el. pl:

„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Engem általában azok a dolgok érdekelnek a legjobban, amik nincsenek szem előtt. Soha semmivel nem vagyok úgy, hogy "itt mindegy úgysem látszik". Mindent pontosan, akkurátusan megtervezek és használok.

Nem válaszoltál mit csinálsz 1 méter plusz kábellel? hogy helyezed el?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A hosszabb kábelek kezelésére azért volt szükség, mert a NAIM 10 m hosszt ajánlott a kábeléből, mert úgy adja a legjobb eredményt. Erre volt az általam említett eszköz, amiről sajnos nem találtam képet. De ott a párhuzamos részek összeértek. Nyilván lehet vitatni, de a feltekerésnél biztosan jobb.

Persze.

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: gyt »

Engem általában azok a dolgok érdekelnek a legjobban, amik nincsenek szem előtt. Soha semmivel nem vagyok úgy, hogy "itt mindegy úgysem látszik". Mindent pontosan, akkurátusan megtervezek és használok.

ui: a becsatolt megoldással se lenne semmi gond, ha nem érne össze 50 centiméterenként.

A hosszabb kábelek kezelésére azért volt szükség, mert a NAIM 10 m hosszt ajánlott a kábeléből, mert úgy adja a legjobb eredményt. Erre volt az általam említett eszköz, amiről sajnos nem találtam képet. De ott a párhuzamos részek összeértek. Nyilván lehet vitatni, de a feltekerésnél biztosan jobb.
Heed, Soulines, Power-R

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Tegyük fel van 1 méter plusz kábeled, mit csinálsz vele? feltekerve nem jó, párhuzamosan nem jó, sehogy se jó? levágod, ha meg később hosszabb kell, akkor veszel másikat?
Én bevallom a plusz hosszt be szoktam hányni valami mögé, ahol nem látszik ) egyetlen kivétel a sztereo rendszer IC kábele, azt elrendeztem gondosan, hogy ne fusson semmi mellette.

ui: a becsatolt megoldással se lenne semmi gond, ha nem érne össze 50 centiméterenként.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Én így sem és hasonló módon sem (főleg párhuzamosan vezetve szorosan) soha nem használnék elektromosságot és főleg audio jeleket szállító vezetékeket. Az igényességet meg sem említve.

Tegyük fel van 1 méter plusz kábeled, mit csinálsz vele? feltekerve nem jó, párhuzamosan nem jó, sehogy se jó? levágod, ha meg később hosszabb kell, akkor veszel másikat?

Én bevallom a plusz hosszt be szoktam hányni valami mögé, ahol nem látszik ) egyetlen kivétel a sztereo rendszer IC kábele, azt elrendeztem gondosan, hogy ne fusson semmi mellette.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Mielőtt ""megint valami szart meg kell venni"" zoomoljuk ki az eredeti képet! Ez pl. sima 3 Ft-os kábelkötegelő  - és ha 2 kötegelő közé betesz valaki még egyet akkor szorosabb is lehet

Én így sem és hasonló módon sem (főleg párhuzamosan vezetve szorosan) soha nem használnék elektromosságot és főleg audio jeleket szállító vezetékeket. Az igényességet meg sem említve.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 57

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Az-X »

Köszönöm, 0,000036 msec késleltetést biztosan nem hallok meg. Valószínűleg az ellenállás különbséget sem. Első körben megnézem, hogy közvetlen az ajtónál, küszöbben, bevéséssel elég lesz e a mostani kábel, mert lehet határeset. Utána még jelentkezem.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Mielőtt ""megint valami szart meg kell venni"" zoomoljuk ki az eredeti képet! Ez pl. sima 3 Ft-os kábelkötegelő  - és ha 2 kötegelő közé betesz valaki még egyet akkor szorosabb is lehet

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: gyt »

Nekem eddig nem volt gondom vele, de ha tudsz adni egy linket ehhez kábel rendező cucchoz azt megköszönöm.

Sajnos nagyon régen olvastam erről, talán a régi Hifi Magazinban, így linket ne tudok hozzá. Valami olyan szerkezet volt, ami a képen látható módon, de szorosan egymás mellé lapolta a kábelt (nem megtörve a kanyaroknál).
Heed, Soulines, Power-R

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6196

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Az a kábel feltekerés úgy olvastam nem szerencsés (talán indukciós hurok keletkezik, nem emlékszem pontosan a meghatározásra, de logikusnak hangzott). A NAIM a nagyon hosszú kábelekhez gyártott is egy eszközt, amivel harmonika szerűen lehet rendezni a "felesleges" kábelt.
Nekem eddig nem volt gondom vele, de ha tudsz adni egy linket ehhez kábel rendező cucchoz azt megköszönöm.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”