Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: GTomi »

ez mi ez ?

ma ideiglenesen visszakerült egy régi denon pma 360-an a rendszerembe, de azt nem értem, hogyha az lp-t, ha bekötöm és mozgatom az egyik ic zsinórt, hol sokkal jobban, hol kevésbé, de búgni kezd.

az lp lejátszót-t hiába földelem le, sőt nem is kell.

ilyennel nem találkoztam, hogyha ic zsinórt mozgatom (cseréltem, másikkal is próbáltam), annak függvényében, hogy melyik irányban van a zsinór, változik a  búgás, erősebben gyengébben.

a denon phonojában is próbáltam, egy alap búgás meg van kicsit jobban feltekerve a hangerőt, de mozgatásnál ilyenkor nincs ez, a cd lejátszónál, vagy a dac bemeneténél sincs...

a hivox erősítővel ezt nem csinálja és korábban sem volt ilyenre példa...

Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2773

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tunerman »

>>>Templomi helyszínen, élő felvételen női+férfi+ gyerekkórus    
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Tegnap mindkettőt a fülemre tettem, semmi különbség nem volt.  :Ds
Komolyabban: elvileg ezek AES/EBU 110-es ezüst összekötők, amiket analóg összekötésre használnék. Ha azt mondjátok, hogy ki lehet fülelni a tiszta ezüst és a réz/ezüstözöttréz közti eltérést,  akkor rá kellene engedni valami mono teszthangot....
Ez mi legyen? 

Jóminőségű szimfónikus zene sok hegedűvel.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

colop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 115

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: colop »

és ennél sokkal egyszerübb ha csak haza viszed és meg hallgatod öket.....

Tegnap mindkettőt a fülemre tettem, semmi különbség nem volt. 
Komolyabban: elvileg ezek AES/EBU 110-es ezüst összekötők, amiket analóg összekötésre használnék. Ha azt mondjátok, hogy ki lehet fülelni a tiszta ezüst és a réz/ezüstözöttréz közti eltérést,  akkor rá kellene engedni valami mono teszthangot....
Ez mi legyen? 
Lumin T1 | NAD S500i | T+A PA 3000HV | Canton | Synergistic Research | Gigawatt

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Meghallgatod mindkettőt és észre fogod venni, ha van különbség. Tréfát félretéve. > Lehet mérni, de kétlem, hogy itt bárkinek is lenne ilyen spéci felszerelése (labor szint).

Amit meg tudsz tenni magad is:
1. készíts egy szike segítségével metszetet mindkét kábelről és nézd össze őket mikroszkóp alatt > elég jól látható a szerkezet, fonás, dielektrikum, bevonatok stb...
2. bontsd meg a kábel szigetelését rétegről-rétegre és láthatóvá válik, hogy mennyire egyformák
3. ha van anyagvizsgáló laborban dolgozó ismerősöd adj egy-egy darab (vezető) mintát és kérd, hogy végezzen spektrométeres összetétel elemzést

ui: ha ezek közül egyiket sem vállalod be, akkor írj a gyártónak és kérdezz rá.

és ennél sokkal egyszerübb ha csak haza viszed és meg hallgatod öket.....
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

köszönöm a tippet. A diy t meghagynám a tényleg hozzáértőknek.
Egy Vdh 352-öm van eladó 2x2m. csak jó lenne ha 2 év után a kedves forumtárs vissza adná....   
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

medekedem
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: medekedem »

Ha nincs kedved Diyerkedni, akkor a sok közül 1-2 ötlet, Vdh D352 vagy Made in Hungary manufaktúrák... Letét ellenében kapsz meghallgatásra. Univerzális megoldás nincs. Minél több buxtárca szerint szóbajöhetőt meghallgatni, aztán kiderül melyik a "jó", mi mennyit ér/nem ér neked.köszönöm a tippet. A diy t meghagynám a tényleg hozzáértőknek.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Sziasztok. Arcam alpha 5 és b&w 602 s2 közzé keresek megfelelő, láncba "illeszkedő" kábelt.Szerintem használt, szerelt is megfelelő lehet.

Ha nincs kedved Diyerkedni, akkor a sok közül 1-2 ötlet, Vdh D352 vagy Made in Hungary manufaktúrák... Letét ellenében kapsz meghallgatásra. Univerzális megoldás nincs. Minél több buxtárca szerint szóbajöhetőt meghallgatni, aztán kiderül melyik a "jó", mi mennyit ér/nem ér neked.
.

medekedem
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: medekedem »

Sziasztok. Arcam alpha 5 és b&w 602 s2 közzé keresek megfelelő, láncba "illeszkedő" kábelt.Szerintem használt, szerelt is megfelelő lehet.

colop
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Köszi a választ. Igazából a csatlakozók megbontása nélkül szerettem volna mérni valahogy.
Valamilyen vezetési tulajdonság mérésére gondoltam.

Lehet utóbbi lesz, készítek róla jó képeket, és rákérdezek a gyártónál arra, hogy készül-t felirat nélküli változat is. 

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Van-e olyan - földi halandó által is elvégezhető - műszeres mérés, amivel a két kábel összehasonlítható, és egyértelműen kijelenthető az egyezőség, vagy különbözőség? 

Meghallgatod mindkettőt és észre fogod venni, ha van különbség. Tréfát félretéve. > Lehet mérni, de kétlem, hogy itt bárkinek is lenne ilyen spéci felszerelése (labor szint).

Amit meg tudsz tenni magad is:
1. készíts egy szike segítségével metszetet mindkét kábelről és nézd össze őket mikroszkóp alatt > elég jól látható a szerkezet, fonás, dielektrikum, bevonatok stb...
2. bontsd meg a kábel szigetelését rétegről-rétegre és láthatóvá válik, hogy mennyire egyformák
3. ha van anyagvizsgáló laborban dolgozó ismerősöd adj egy-egy darab (vezető) mintát és kérd, hogy végezzen spektrométeres összetétel elemzést

ui: ha ezek közül egyiket sem vállalod be, akkor írj a gyártónak és kérdezz rá.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

colop
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Sziasztok!

Adott két db 1 méteres Sun Audio XLR kábel.
Kívülről nagyon hasonló, mondhatni ugyanolyan, azt leszámítva, hogy az egyik köpenyén van felirat, a másikén nincsen.
Méretre, anyaghasználtra és tapintásra ugyanaz a típus: a feliratoson DIGISYM REFERENCE szerepel, ami elvileg 99,99% színezüst.

Kérdés:
Van-e olyan - földi halandó által is elvégezhető - műszeres mérés, amivel a két kábel összehasonlítható, és egyértelműen kijelenthető az egyezőség, vagy különbözőség? 

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7592

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Hát milyen-milyen? FreeBá BI-kábel.

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Biti, Nálad milyen kábel megy a Brystonból a Vandersteenbe? Amennyiben akarod, azonnal adódik az alliteráció abszolút alkalma... :-)
Hát milyen-milyen? FreeBá BI-kábel.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Dagyon bicces....

Biti, Nálad milyen kábel megy a Brystonból a Vandersteenbe? Amennyiben akarod, azonnal adódik az alliteráció abszolút alkalma... :-)

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Kábelezzünk

Dagyon bicces....
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Az csak akkor jó, ha ditrománc fórumtárs követi el. Itt bitre megy a játék, sajnos emiatt csakis "B"-vel iniciálhatunk. :-)))

:D

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

"D"-vel esetleg.

Az csak akkor jó, ha ditrománc fórumtárs követi el. Itt bitre megy a játék, sajnos emiatt csakis "B"-vel iniciálhatunk. :-)))

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

2x jött elő a bigresszió... :-)))

"D"-vel esetleg.
.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Mi lenne, ha a "kábelgyártók" és rajongóik megmaradnának a saját témáik keretein belül?

2x jött elő a bigresszió... :-)))

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Mi lenne, ha a "kábelgyártók" és rajongóik megmaradnának a saját témáik keretein belül?

Bigresszió :-).

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sound többé nem írogatna ide.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Kábelezzünk

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

Ez sok kábelre elmondható. De a zenei világ csak addig igaz amig a rendszernek nincs elegendő felbontása, energiája, lüktetése.
Réz kábellel nagyon nehéz megközelíteni a jó ezüst kábeleket. Amit hallottam R kábel "zenei"volt. Mosott, mély , ellágyuló, felpuhuló. Meg torzabb. De 7-ed áron. Döntse el mindenki maga , mi kell neki. Ha van döntési lehetősége.

Én a legújabb fejlesztésű kábeleit ismerem. Nem torz, ellágyuló, stb. De ez már reklám lesz lassan. Az ő topikjában ott vannak a kategóriák.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

zizi8003
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 218

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: zizi8003 »

Pontosan, nekem is elküldte, meghallgattam.  Egy postaköltséget megér.
Korábban én is kaptam így postán tápkábelt, de nem küld tesztre a Live ICből mert sérülten küldtek vissza darabokat. Szóval a vidékieknek várni kell míg arra jár. (legalábbis nekem ezt mondta)
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”