Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Hű, Srácok, ezzel valakinek tapasztalat? Semmi leoltást nem kérek, most ez közérdek.
Ez sok kábelre elmondható. De a zenei világ csak addig igaz amig a rendszernek nincs elegendő felbontása, energiája, lüktetése.
Réz kábellel nagyon nehéz megközelíteni a jó ezüst kábeleket. Amit hallottam R kábel "zenei"volt. Mosott, mély , ellágyuló, felpuhuló. Meg torzabb. De 7-ed áron. Döntse el mindenki maga , mi kell neki. Ha van döntési lehetősége.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1206
Kábelezzünk
Hű, Srácok, ezzel valakinek tapasztalat? Semmi leoltást nem kérek, most ez közérdek.
Ez sok kábelre elmondható. De a zenei világ csak addig igaz amig a rendszernek nincs elegendő felbontása, energiája, lüktetése.
Réz kábellel nagyon nehéz megközelíteni a jó ezüst kábeleket. Amit hallottam R kábel "zenei"volt. Mosott, mély , ellágyuló, felpuhuló. Meg torzabb. De 7-ed áron. Döntse el mindenki maga , mi kell neki. Ha van döntési lehetősége.
Kábelezzünk
Tudjuk, köszi. Alapanyagtól függetlenül értendő az alábbi... A "nincs hazai jó kábel"-re reagáltam.
El ne kézdjétek... :-)))
Kábelezzünk
A Kondo Vz ezüst kábel. illene tudni.
Tudjuk, köszi. Alapanyagtól függetlenül értendő az alábbi... A "nincs hazai jó kábel"-re reagáltam.
.
Kábelezzünk
A Kondo Vz ezüst kábel. illene tudni. Én réz kábelt ajánlottam, abban az árban, amire rákérdeztek.
A jobb Audio Note és Kondo kábelek alkalmazása a rendszerek döntő hányadánál a hangra pozitív hatással van. A Radnai -féle réz kábelek hangja közelít ehhez a hangkarakterhez, mondhatnám a zenei világuk egyezik. Ezért merem ajánlani. Azt, hogy melyik forgalmazóval állok anyagi kapcsolatban, azt privátban megválaszolom annak, akit ez ennyire érdekel, de elárulom, nem Radnai Rudolf az.
- hollohazi
- Törzsvendég
- Értékelés: 308
Kábelezzünk
Kérdezd hollóházit, nemrég lehetett arról olvasni, hogy vézé és társairól váltott hazaira...
(most jöhetnék azzal, hogy szívesen megvaktesztelnélek néhány vezetékkel és kiváncsi lennék felismernéd e a jobbféle "hitvány hazait" a mágikus nevek mellett, ill. melyiket hallanád jobbnak..., de inkább hagyjuk )
A Kondo Vz ezüst kábel. illene tudni. Én réz kábelt ajánlottam, abban az árban, amire rákérdeztek.
A jobb Audio Note és Kondo kábelek alkalmazása a rendszerek döntő hányadánál a hangra pozitív hatással van. A Radnai -féle réz kábelek hangja közelít ehhez a hangkarakterhez, mondhatnám a zenei világuk egyezik. Ezért merem ajánlani. Azt, hogy melyik forgalmazóval állok anyagi kapcsolatban, azt privátban megválaszolom annak, akit ez ennyire érdekel, de elárulom, nem Radnai Rudolf az.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
Kérdezd hollóházit, nemrég lehetett arról olvasni, hogy vézé és társairól váltott hazaira...
(most jöhetnék azzal, hogy szívesen megvaktesztelnélek néhány vezetékkel és kiváncsi lennék felismernéd e a jobbféle "hitvány hazait" a mágikus nevek mellett, ill. melyiket hallanád jobbnak..., de inkább hagyjuk )
Gyere
- SoundMania
- V.I.P.
Kábelezzünk
Gyere
Kábelezzünk
Zoli ezen nem akadok fenn!
Sajnos Vz-t nem tudok ingyen adni.
Ha lenne saját gyártmányom akkor más lenne a helyzet. Viszont ismerem nagyjából a magyar kábelgyártók termékeit és nemhogy egy Vz de egy V is odavág nagy eséllyel az összesnek.
Amiket nem ismerek, azok között persze lehet kivétel, de nem sok esélyt adnék azért ennek a lehetőségnek.
.
Ha jól tudom, általános topikban nem szoktak direkt eladásra felkínálni holmikat, ezt egy mániákusnak is illene tudnia. Miért nem lehjet privát üzenetben zsibizni?
Az én szimmetrikus kábelem amúgyis jobb, mint holmi vézé, és ingyen felajánlom tottyinak a hangkártyához szükséges mennyiséget.
Na ez hogy tetszik?
Ha lenne saját gyártmányom akkor más lenne a helyzet. Viszont ismerem nagyjából a magyar kábelgyártók termékeit és nemhogy egy Vz de egy V is odavág nagy eséllyel az összesnek.
Amiket nem ismerek, azok között persze lehet kivétel, de nem sok esélyt adnék azért ennek a lehetőségnek.
- SoundMania
- V.I.P.
Kábelezzünk
Ha jól tudom, általános topikban nem szoktak direkt eladásra felkínálni holmikat, ezt egy mániákusnak is illene tudnia. Miért nem lehjet privát üzenetben zsibizni?
Az én szimmetrikus kábelem amúgyis jobb, mint holmi vézé, és ingyen felajánlom tottyinak a hangkártyához szükséges mennyiséget.
Na ez hogy tetszik?
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
Kábelezzünk
Na ez hogy tetszik?
Ha jól tudom, akkor markecing-tevékenységet sem ildomos. Ha már.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Kábelezzünk
Na ez hogy tetszik?
Belso kabelezes kellene amit a DAC alaplaprol az XLR kimeneti csatlakozoval tudok osszekotni mert amikor vettem nem volt bekotve. (pedig ugy vettem, hogy igen )
Ha már szóba hozták.... Van még eladó Vz darab néhány. Milyen hosszú kellene?
- SoundMania
- V.I.P.
Kábelezzünk
Belso kabelezes kellene amit a DAC alaplaprol az XLR kimeneti csatlakozoval tudok osszekotni mert amikor vettem nem volt bekotve. (pedig ugy vettem, hogy igen )
Ha már szóba hozták.... Van még eladó Vz darab néhány. Milyen hosszú kellene?
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
- Értékelés: 2587
Kábelezzünk
Egy érdekes (normális..? ) cikk nem csak kábelekről, sőt!
https://www.quora.com/What-do-electrica ... ?srid=ihPJ
https://www.quora.com/What-do-electrica ... ?srid=ihPJ
Megpróbálom leszinkronizálni SoundMania-t: AudioNote Vz, Vx, különben sose tudod meg, mit tud a 150e-s DAC-od.
Mér nem kérsz Józsitól pl olyat ami az IC-dben is van?
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7571
Kábelezzünk
Megpróbálom leszinkronizálni SoundMania-t: AudioNote Vz, Vx, különben sose tudod meg, mit tud a 150e-s DAC-od.
Mér nem kérsz Józsitól pl olyat ami az IC-dben is van?
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 863
Kábelezzünk
Hi, kabelt keresek a DAC XLR bekotesere. Tudnatok ajanlani milyennel erdemes probalkozni? Egy kb 150 e forintos DAC-rol lenne szo hasznaltan.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 863
Kábelezzünk
Hi, kabelt keresek a DAC XLR bekotesere. Tudnatok ajanlani milyennel erdemes probalkozni? Egy kb 150 e forintos DAC-rol lenne szo hasznaltan.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Kábelezzünk
...még ha kábeles téma erősen rendszerfüggő tudd lenni....
No, ezért óvatosan a Furutech hozsannával...
.
- kaboca36
- Fórumlakó
- Értékelés: 223
Kábelezzünk
Tápkábelnek mi lenne a legjobb vétel 15000 Ft/m körüli árkategóriában? Ha olcsóbb nem gond.
XLR kàbel esetén szintén ebben az árkategóriában?
2m hossz mindkét típus esetén és méterre kapható kábel, esetleg gyárilag szerelt kábel, ami nem sokkal drágább (pl. Supra LaRad 2.5 Silver 2m, ami újan kb. 32000 Ft és az árba belefér)
Audioquest? Furutech? Supra? Black Rhodium? Belden? Egyéb?
Konkrét széria?
Igény: tiszta hang, nagy tér, részletgazdag hang, nem folynak egybe a hangok, valósághű hang.
ott van az pont a kérdésed alatt. talán még féláras a Kácsánál. (nincs már fent ,de érdemes rákérdezni) jobbat nem találsz ilyen áron.
Nálam akár meg is hallgathatod,még ha kábeles téma erősen rendszerfüggő tudd lenni....
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Igény: tiszta hang, nagy tér, részletgazdag hang, nem folynak egybe a hangok, valósághű hang.
A világbékét kihagytad a sorból.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Kábelezzünk
Tápkábelnek mi lenne a legjobb vétel 15000 Ft/m körüli árkategóriában? Ha olcsóbb nem gond.
2m hossz mindkét típus esetén és méterre kapható kábel, esetleg gyárilag szerelt kábel, ami nem sokkal drágább (pl. Supra LaRad 2.5 Silver 2m, ami újan kb. 32000 Ft és az árba belefér)
Konkrét széria?
Nincs olyan, hogy legjobb vétel.
Nincs olyan, hogy legjobb kábel.
Ami a javaslónak kitűnő, lehet, hogy neked vacak, ami neked jó, az meg másnak büntetés meghallgatni. Van, aki halkan szeret hallgatni, van, aki meg hangosan. Van, aki az első sorban szeret koncertet hallgatni, van, aki meg kizárólag hátul.
Szinte mindegyik audio kereskedés odaadja a már bejáratott kábeleit meghallgatásra 1-3 napra, letét ellenében. Van, aki el is megy hozzád, és visz többfélét is,valamelyik csak jó lesz, de felhívja a figyelmet, hogy adott készülékhez választod az "optimálisat", ha készüléket cserélsz, akkor hálózati kábelt is kell cserélned, eladni meg csak nagy buktával tudod, hiszen nem való akármilyen berendezéshez. Szóval evvel vigyázni kell.
Fontos, hogy ha használtat veszel, a csatlakozók állapota megfelelő legyen.
Konkrét típust nem is lehet ajánlani, ha nem ismerjük a másik preferenciáit.
Vedd nyakadba a fővárost, és egy hétvégére kérjél kölcsön a pénztárcádnak megfelelő kábeleket, aztán hallgasd őket, darabonként minimum 1-2 órát, addig nem érdemes csereberélni.
Sajnos attól, hogy valaki nem gyártó, meg nem kereskedő, még lehet totál elfogult valamilyen irányba, pl. kizárólag egyféle gyártót ajánl (persze önzetlenül), ami egyáltalán nem biztos, hogy neked jó és célszerű.
- hollohazi
- Törzsvendég
- Értékelés: 308
Kábelezzünk
Konkrét széria?
Power - R tápkábelek
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
Kábelezzünk
Konkrét széria?
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
- kaboca36
- Fórumlakó
- Értékelés: 223
Kábelezzünk
Osszeraktam elso DIY tapkabelemet :-)
Ez lett vegul:
Zsinor: Furutech FP-S032N Alpha Nano-OFC
Dugo elol: Furutech FI-E38
Dugo hatul: Furutech FI-28 IEC
Az eredmeny az Atlas EOS 4DD-hez kepest mar elsore feltunt, hogy selymesebben szol, pont olyan iranyba ment a hagnzas, ahogy szeretem. Erdekes, hogy ugyanazt a valtozast hallom, ha a DAC-ba dugom, mint amikor az erositobe, de persze ez lehet, hogy csak nekem erdekes
Kerdes: most csak ossze van csavarozva minden, ahogy kell, de tudok meg itt valamit tenni vagy ez igy ennyi?
majd csodálkozol még hogy milyen sokat javul a hangja honapokkal később is. Végre nem én leszek az egyetlen aki Furutechet hallgat és még tetszik is a hangja....
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
Kábelezzünk
Tok igazad van, miert ne hagynam meg butykolosre. Szivesen kiserletezgetek, nem zarkozok el semmi elol hallatlanban
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Kábelezzünk
Koszi :-D
A polaritas jelolese jo otlet! Az nagyon abberalt ötlet, hogy olvasztok a dugóba hőpisztollyal hőre lágyulo anyagot - ha jol irom magyarul (glue gun) ?
Sztem egyelőre ne. Azzal szerelhetetlenné teszed a dugót. Szerintem ez a kábel csak az első lesz a sorban, ha irtózol az ezüsttől (egyszer belépsz ezen a kapun is), próbálj ki olyan rezet, ami nem PVC-szigetelésű, vagy blankold le, szilikoncsőbe vele, jó lötyögősen :-))). Nekem ez van az ezüst körül, imádom...
Kábelezzünk
Semmi hátrányod nem származik.....de miért nem egy sarut használsz terminálonként?
Levágod a sarut és közösíted a két vezetéket...szerintem ez a legegyszerűbb megoldás.
Viszont ha fogad csupasz kábelt a hangfalad az a legjobb
Köszi a válaszokat.
Közben változott a helyzet: Ortofon 6.7n 500-ast hangfalkábelt használ(t) valaki? Érdemes számításba venni a 10e Ft/m-es kategóriáig?
Lumin T1 | NAD S500i | T+A PA 3000HV | Canton | Synergistic Research | Gigawatt