Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

bibababa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 47

Hozzászólás Szerző: bibababa »

Most néztem meg  a 3 óriásplakát Ebbing határában című filmet.
Szerintem szuper.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Mégis valamiért a Szárnyas fejvadász-ról azt gondolom, hogy amolyan tipikus "előre tudjuk, hogy jó lesz" mert az rossz film egyszerűen nem lehet, mivel a régi is "mekkora alkotás" volt.
Szerintem harmat gyenge. Ok, hogy a hangulatot eltalálták, de más egyéb...?

Szerintem 10/9-es film. Pedig nekem az 1. rész nem igazán tetszett. sem régen, sem most.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Ízlések és pofonok Mégis valamiért a Szárnyas fejvadász-ról azt gondolom, hogy amolyan tipikus "előre tudjuk, hogy jó lesz" mert az rossz film egyszerűen nem lehet, mivel a régi is "mekkora alkotás" volt.
Szerintem harmat gyenge. Ok, hogy a hangulatot eltalálták, de más egyéb...?

Némaság
https://port.hu/adatlap/film/mozi/nemas ... deo-928008
Na ez az igazán szar film. Egyszerűen második nekifutásra sem megy...
Asszony még nézi, de ő is csak bealszik rajta

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8928

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Ma kivégeztem 2 filmet. 

Az első a Blade Runner 2049. 

Itt-ott felhúztam a szemöldököm, de összességében nagyon tetszett. A hangulat maximálisan átjött, szinte éreztem a bőrömön. Jól fotózott, egyszerű, de látványos képet kaptunk. A történet is elfogadható, nekem a színészek alakítása is tetszett. 8.5 pont.

A 2. film a  The Circle volt. Mit is mondjak?! Olyan volr, mintha egy frissen kiszabadult egyetemisták első filmje lenne. Ott van benne  a mélység és a mondanivaló, itt-ott jól megálmodott részletekre, de valahogy mégsem jön át. Hiába Tom Hanks, nem elég, hogy jó legyen. Nálam 5 pont max.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Régi adósságot törlesztettem magamnak: tegnap fejeztük be a House of Cards ötödik évadát. Marha nagy ellenálló vagyok: azért (is) tűztem műsorra, hogy leteszteljem a hipotézist, miszerint Kevin Spacey egy rohadék, de jó színész. Ugye a Kártyavárban éppen egy rohadékot alakít, és azt kell mondjam, az ötödik évad végére meglehetősen unalmasan és kiszámíthatóan. Ami egyedül tetszett az alakításában, az az volt, hogy tudott a szereppel/szerepben öregedni. Egyébként korántsem tudta hozni például az Amerikai szépség színvonalát. Inkább film-, mint sorozatszínész. A forgatókönyvötletek is elfogytak a harmadik évad végére-negyedik évad elejére, az ötödik évadra pedig mintha már nem is lett volna, vagy valami iszonyatos rossz trip (Trump?) hatása alatt próbálta volna magát összeszedni a dramaturg. Szóval elég vegyesek az érzéseim, de kíváncsi vagyok, mihez kezdenek nélküle a hatodik évadban: mi van akkor, ha a nők jönnek?
Mit is mondjak: 6,5/10, de csak mert sokat meg lehet tanulni belőle az amerikai politikai rendszer működéséből.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Hozzászólás Szerző: GTomi »

akik szeretik a dokumentumfilmeket, azoknak ajánlott a jugoszláv űrprogramról szóló film. a dolog lényege, hogy az usa igencsak le van maradva ez ügyben:
(nyilván van csavar a történetben)

Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Most látom,hogy  4 napja van Thor-Ragnarok és senki sem szólt 

Látta már valaki?

Igen van de tán még csak web-dl-ben...

Természetesen, még moziban
Nekünk tetszett, de én amúgy is szeretem a képregény filmeket.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Most látom,hogy  4 napja van Thor-Ragnarok és senki sem szólt 

Látta már valaki?

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

komolyabb hangvitelű film, mikor egy férfi a gyászát nem a társadalmi konvencióknak megfelelően,illetve eléggé egyedi módon dolgozza fel. nem vicces film, de azért van egyfajta "humora"  és ott van benne az élet is. kellemes filmélmény  volt.

Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

szórakoztató, vicces,látványos. ennyi elég egy popcorn mozihoz   (eredeti hanggal néztem, de ide ez most a szinkronos )

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 6985

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Star Wars felnőtteknek, erre kíváncsi leszek:
http://www.slashfilm.com/dune-remake-st ... illeneuve/

Ennyi erővel akkor a David Lynch verzió pláne az...

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 6985

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Nagyon erősen kezdett a counterpart. Remélhetőleg ezt a minőséget meg tudja tartani az egész évad alatt... Aki szerette a Fringe fő szálát annak nem fog csalódást okozni.

A Future Man is egész élvezhetőre sikeredett...

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Oscar-jelölések, 2018. Van magyar az öt legjobbnak jelölt külföldi film között.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Hát meg fogol lepődni, de projektoron és komplett hanggal néztük tegnap
ami nem is volt baj mert ha valaki tv-n nézi és főképp a lapos tv tipushoz illő lapos hangjával (mivel ezekben olyan tré a hang nem is fér el tulajdonképpen semmi rendes hangsugárzó eszköz)
végig igen kellemes a filmhez bejövős zene szólt alatta a háttérben meg éppen mikor mi kellett.
És egyáltalán nem rossz feeling ilyen lassabb és nem akciós dús filmekkel projektorozni

Megfogol lepődni, de nem szoktam a tv hangszóróját használni! Párszor írtam már, hogy a pc az avr-n keresztül van bekötve így, ha a pc-ről akarok bármit nézni, az avr-nek szólnia kell. Különbözőek vagyunk. Miután vége lett a "teljesen életszagú", hogyan pasizik be és meg magát 40 évesen Dr. Szöszi, megkérdeztem a feleségemet: érdemes lett volna ezért bekapcsolni a vetítőt? A válasza rövid volt: nem.   

A mai termés 40" 720p tv-n:
- Victoria and Abdul
- Welcome to Germany 
Az első szódával még csak-csak, de a második termék ... Azt tudtam, hogy a franciák bohókások és idióták ( pl. Romazuri), de, hogy már a németek is azon a szinten (vagy már mélyen alatta) legyenek, nekem ez újdonság. Valaki szenvedje már végig, hogy értse miről beszélek! 

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Ez nagyon jó kis EURÓPAI (Spanyol) sorozatot ajánlanék figyelmetekbe:

la casa de papel.jpg

http://www.imdb.com/title/tt6468322/

van egy másik spanyol sorozat, amit szeretek és humoros is:

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 784

Hozzászólás Szerző: lacy »

tegnap Dr. Szöszi mostani filmje (Home Again). Ha valaki nagyon unatkozik, esti hírek helyett tv-n jó lesz mindkettő.

Hát meg fogol lepődni, de projektoron és komplett hanggal néztük tegnap
ami nem is volt baj mert ha valaki tv-n nézi és főképp a lapos tv tipushoz illő lapos hangjával (mivel ezekben olyan tré a hang nem is fér el tulajdonképpen semmi rendes hangsugárzó eszköz)
végig igen kellemes a filmhez bejövős zene szólt alatta a háttérben meg éppen mikor mi kellett.
És egyáltalán nem rossz feeling ilyen lassabb és nem akciós dús filmekkel projektorozni

cecil
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: cecil »

illetve még egyet (német):

http://www.imdb.com/title/tt5753856/

akinek tetszett a Stange® Things az mindenképp lessen bele!

cecil
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: cecil »

Ez nagyon jó kis EURÓPAI (Spanyol) sorozatot ajánlanék figyelmetekbe:

http://www.imdb.com/title/tt6468322/

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Nem Micimackó itt a lényeg.A történet arról a fiáról szól és természetesen Micimackó születéséről.Ha valaki leragad ennél,akkor nehéz lesz elvonatkoztatni.Anélkül pedig hogy végignéznéd a története sem fog összeállni.Nem mondom hogy mindenkinek tetszeni fog,nekem bejött pedig nem bírom Micimackó bugyuta figuráját.

ma megnéztük a viszlát, christopher robin-t :

egy keserédes, de aranyos történet, a micimackó születésének a hátteréről . gondolatébresztő lehet, hogy szülőként mit ronthatunk el a gyermekünkkel való kapcsolatunkban...ajánlott

(aki pl. a wa féle rajzfilmmel kapcsolja össze, jelentem nagyon messze jár az igazságtól...)

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Tegnap esti film volt:

Rosewood, az égő város (1997)
 https://port.hu/adatlap/film/tv/rosewoo ... movie-5179

Eddig valamiért kimaradt ez a film, pedig már elég régi.
Igaz történet alapján készült ,így ez adott egy pluszt ,hogy nekiüljünk, illetve az is hogy többek között Don Cheadle alakításait is kedvelem..
A 2:21 órás műsoridő ellenére nem volt nyögvenyelős, valószínűleg a történet eredetisége és drámaisága miatt.
Ha valaki eddig még nem látta szerintem érdemes megnézni. 
10/7.5

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

tegnap esti filmélmény (miközben régi barátom luke skywalker első magyar szinkronhangja is felhívott személyében, így dupla "filmes" élmény volt, ámbár ezen filmhez nem kapcsolódott )

aki komolyabb hangvitelű filmre vágyik, mely el is gondolkodtat a világról, van benne humor és nem mellesleg látványos is, tegyen vele egy próbát:

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

A '82-es blédránert épp tegnap néztem újra, ha már itt az új.
Igazából nézhető volt, de ma szemmel már lerágott csont a téma, és a dramaturgia is meghaladott ma már. Utóbbi szerintem már akkor is az volt. Ma megnézzük a 3 témába vágó jutyubos videót, aztán mehet az új rész.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Ha már szóbakerült a Broken Flowers.....Beugrott egy szintén régen látott nyomot hagyó darab Bill Murray-vel:

Elveszett jelentés

Nagyon emberi és szép , amolyan "keserédes" hangulatú.
Lassú film, de pont átadja a jetlegből származó fáradtságot... nekem is tetszett!  
Ebben láttam előszőr Scarlett kisasszonyt, ő iy rendben volt!

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Nekem se a 82-es Szárnyas fejvadász, sem a mostani nem tetszett. Nem igazán kedvelem a műfajt sem - főleg ahogy öregszem - így inkább velem van a baj, nem a film rossz.
Zord, nyomasztó,komor és monoton. Dögunalom.
Ryan Gosling-ot pedig alapból kedvelem, bár itt nagy alakításban nem fáradt bele.
Magasnak tartom a pontozását is ,mintha "muszájból" meg kellett volna adni neki a 8,3-at ,mert ez egy klasszikus film "újraindítása"
A mad max-el is így voltam, bár azokat számtalanszor láttam anno, az új verzió azonban egyszer is elég volt.

Vélhetően kilógok a sorból,de nem hoz lázba ,így csak 10/5 pontot tudok adni rá.

A Kingsman aranykört is megnéztük múlt héten, az első részhez hasonlóan jó volt ,persze tele rengeteg hülyeséggel ,de mégis szórakoztatott kikapcsolt.
10/6

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Ha már szóbakerült a Broken Flowers.....Beugrott egy szintén régen látott nyomot hagyó darab Bill Murray-vel:

Elveszett jelentés

Nagyon emberi és szép , amolyan "keserédes" hangulatú.

jó tipp, én is szeretem,

ajánlom az "apu vad napjai" - t, aki szintén komolyabb filmre vágyik nézze meg, 2007-es

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”