Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
- b_t
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 372
- Kapcsolat:
Hálózati audio lejátszók
Gyári szoftverrel ha jól tudom igen. Roon végpontként szerintem mással is.
Help !
Az Auralic Aries mini tényleg csak IOS azaz almás telefonnal irányítható?
http://carbon4copy.blogspot.com/
- stromfeusz
- V.I.P.
- Értékelés: 57
Hálózati audio lejátszók
Help !
Az Auralic Aries mini tényleg csak IOS azaz almás telefonnal irányítható?
Hálózati audio lejátszók
Én a helyedben az erősítőt cserélném le, mert a jobb forrás nem fog átjönni rajta.
Sziasztok!
Hálózati lejátszó vásárlása előtt állok. Jelenleg egy chromecast audiot használok amit azért gyengécskének érzek.
Adott egy Cambridge audio topaz SR20 erősítő, és egy Monitor audio bronze 2 polcsugárzó pár.
A kiszemelt pedig a yamaha NP-S303: https://www.av-online.hu/lejatszo/yamah ... teszt_2299
Ezzel van valakinek tapasztalata? Akciósan most 100 körül elérhető.
A másik kiszemelt a bluesound node 2 amiről sok jót olvasok, de az erre szánt összegnél kicsit drágábban vesztegetik.
Leginkább a TIDAL Hifi-t használom zenélésre, és van egy külső HDD-n egy rakat flac. Ezekkel a lejátszókkal Tidal hifi-n tudnám hallgatni a Master felvételeket is? (Én úgy értelmeztem, hogy csak pc-s desktop appal működik) Fontos az egyszerű kezelés, stabil működés, szép hang, és a korrekt szoftveres támogatás, frissítés évek múlva is. Csak ennyi
A segítséget előre is köszönöm!
Üdv!
Az egyik kiszemelt a bluesound node 2, amiről sok jót olvasok, de az erre szánt összegnél drágábban vesztegetik.
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 417
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
Hálózati lejátszó vásárlása előtt állok. Jelenleg egy chromecast audiot használok amit azért gyengécskének érzek.
Adott egy Cambridge audio topaz SR20 erősítő, és egy Monitor audio bronze 2 polcsugárzó pár.
A kiszemelt pedig a yamaha NP-S303: https://www.av-online.hu/lejatszo/yamah ... teszt_2299
A másik kiszemelt a bluesound node 2 amiről sok jót olvasok, de az erre szánt összegnél kicsit drágábban vesztegetik.
Leginkább a TIDAL Hifi-t használom zenélésre, és van egy külső HDD-n egy rakat flac. Ezekkel a lejátszókkal Tidal hifi-n tudnám hallgatni a Master felvételeket is? (Én úgy értelmeztem, hogy csak pc-s desktop appal működik) Fontos az egyszerű kezelés, stabil működés, szép hang, és a korrekt szoftveres támogatás, frissítés évek múlva is. Csak ennyi
Üdv!
Az egyik kiszemelt a bluesound node 2, amiről sok jót olvasok, de az erre szánt összegnél drágábban vesztegetik.
Ha egy picivel több jutna rá, és nem zavar a kijelző hiánya a Yamahánál maradva a WXC 50 is jó ajánlat. Digitális bemenete is van és előerősítőként is használható. Én két hónapja használom, és elégedett vagyok vele.
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
Üdv! Az egyik kiszemelt a bluesound node 2, amiről sok jót olvasok, de az erre szánt összegnél drágábban vesztegetik.
“It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled.” Mark Twain
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
Adott egy pioneer lx-55-ös bluray lejátszó és egy marantz 7702-es házimozi processzor. Érdemes ezzel hálózatról hallgatni a zenéket? Milyen minőséget képvisel?
Ha igen akkor hdmi-vel vagy analóg kössem össze öket?
Üdv Attila
A kérdést nehéz megválaszolni anélkül, hogy ismernénk az elvárasaidat, lehetőségeidet.
Az általános szabály, hogy a HM procit, AVR-t érdemes kihagyni a sztereo láncból. Nálam is jelentősen javult a sztereo hang azután, hogy a DAC/preamp belépett a Yamaha proci helyére. Neked is ezt tudom javasolni, első lépésként vennék egy DAC/preamp-ot amit a végfokra kötnék.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
Adott egy pioneer lx-55-ös bluray lejátszó és egy marantz 7702-es házimozi processzor. Érdemes ezzel hálózatról hallgatni a zenéket? Milyen minőséget képvisel?
Ha igen akkor hdmi-vel vagy analóg kössem össze öket?
Üdv Attila
Hálózati audio lejátszók
Frissítès elōtt sem jàtszotta le, nem a firmwareval volt a gond. A flac fajlt kellett maskepp konvertalnom .mka-bol. Lehet a ketoldali dac miatt erzekenyebb a fajlok tulajdonsagaira (felbontas/csatorna/stb)
Egyebkent nagyon elegedett vagyok vele.
Lehet a te készüléked korábbi firmware-re is tartalmazta ezt a gondot. A legtöbb Pioneer/Onkyo készüléket (hm erősítők, hálózati lejátszók) az utolsó frissítés intézte el. Érdekes módon az Onkyonál már nem is működik a netes frissítés a legújabb verzióra. Nehogy minél többen belefussanak mert a hálózaton lévő készülék felajánlja? Letöltve USB-re továbbra is elérhető. A teljes visszavonással elismernék a problémát és ez negatív reklám lenne? Próbáld meg konvertálás nélkül csak a metaadatokat frissíteni. A Poikosoft támogatási fórumán megállapították, hogy akkor nem megy a lejátszás ha a flac metaadat blokk mérete nem az alapértelmezett 4096 bájt (ez nekem kicsit kínai), erre a méretre frissített adatokkal már működik. Remélem egy újabb firmware megoldja a problémát mert TIDAL-on is belefutottam lejátszhatatlan flac-be, ami frissítés előtt még jó volt.
Hálózati audio lejátszók
Tudni kéne hány voltot kíván. Ha 12, akkor Microsoft tápegység, lehetőleg még a 360-ashoz, minél nagyobb.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Hálózati audio lejátszók
Szia!
Én karácsony előtt jártam így a squeezebox classic-kal, sötét a kijelző, nálam annyival rosszabb a helyzet, hogy a táp adja az 5 voltot.
Tehát itt komolyabb gond lehet.
Sajnálom!
Akkor viszont szervíz!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
Úgy néz ki, tönkrement a Logitech squeezebox classic lejátszóm tápegysége, kijelzőn nem jelenik meg semmi, nem is reagál semmire.
Tudtok ajánlani hozzá tápot?
Szia!
Én karácsony előtt jártam így a squeezebox classic-kal, sötét a kijelző, nálam annyival rosszabb a helyzet, hogy a táp adja az 5 voltot.
Tehát itt komolyabb gond lehet.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
Úgy néz ki, tönkrement a Logitech squeezebox classic lejátszóm tápegysége, kijelzőn nem jelenik meg semmi, nem is reagál semmire.
Sajnálom!
Én első körben kipróbálnám (kiméretném) hogy valóban a táp ment-e el (lehet csak csati, kábel) és ha a táp akkor megkeresném a hazai forgalmazót, hátha nem arany árban lenne a pótlása.
Vagy ebay (ott sok van), de ott már elgondolkodnék inkább egy tunning tápegységen!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Vasi84
- Nincs visszaút
- Értékelés: 18
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1047
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok
valakinek van esetleg NAIM halozati lejatszoja?
Kivancsi vagyok, hogy mik a tapasztalatok?
udv
Laci
- gyszabolcs
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 42
Hálózati audio lejátszók
Milyen trükk? Jriver? Vagy bubbleds?
Mindkettő jó megoldás, de gyakorlatilag minden olyan szerver alkalmazás megfelel ami képes a DSD→PCM konverzióra.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
Hálózati audio lejátszók
A pc/mac-en van lehetőség a szobakorrekcióra (REW+Rephase+pl. Jriver; convolution menü) ami nálam sokat javított a hangzáson, nem tudom pl. erre a hálózati audiolejátazók képesek-e.
Mivel Jriver szinte bármilyen network lejátszóra tud streamelni, ezért igen minden dsp studio lehetőség működik network playerekkel is.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
Hálózati audio lejátszók
Egyetértek. Maximálisan elégedett vagyok az enyémmel.
Szerk.: Mielőtt még valaki túlzottan fellelkesül, azért azt tegyük hozzá, hogy a DSD lejátszás csak trükkel működik a Sneaky-n.
Milyen trükk? Jriver? Vagy bubbleds?
- gyszabolcs
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 42
Hálózati audio lejátszók
Van most a fórumon eladó Linn sneaky ds, megbízható eladótól. Aki nem szeretne bajlódni a számítógépekkel, annak szuper választás lehet.
Egyetértek. Maximálisan elégedett vagyok az enyémmel.
Szerk.: Mielőtt még valaki túlzottan fellelkesül, azért azt tegyük hozzá, hogy a DSD lejátszás csak trükkel működik a Sneaky-n.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8947
Hálózati audio lejátszók
Ebben a topikban szerintem nem a pc vs hálózati lejátszás témakörét kellene feszegetni, mindenki azt választ, ami neki tetszik, vagy amiben megtalálja a keresett szolgáltatásokat. Nekem már attól megfájdul a fejem, amikor beleolvasok a PC-s topikba, nem szeretnék kínlódni vele, tehát marad ez... Én inkább lennék kíváncsi minél több infóra a most futó készülékekkel kapcsolatban. Olyanoktól, akik használják is, netán egymás mellett is tesztelték őket.
Olvasva a világban az elfogadható árú készülékek közül az Auraic és a Bluesound neve merül fel sűrűn. Mindkettő árához képest jó minőséget és fejleszthetőséget kínál, különösen az Auraic. Még a Yamaha MusicCast rendszerét is dicsérik, most akcióban a WXC50 igencsak jó ajánlat.
Van most a fórumon eladó Linn sneaky ds, megbízható eladótól. Aki nem szeretne bajlódni a számítógépekkel, annak szuper választás lehet.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Hálózati audio lejátszók
Ebben a topikban szerintem nem a pc vs hálózati lejátszás témakörét kellene feszegetni, mindenki azt választ, ami neki tetszik, vagy amiben megtalálja a keresett szolgáltatásokat. Nekem már attól megfájdul a fejem, amikor beleolvasok a PC-s topikba, nem szeretnék kínlódni vele, tehát marad ez... Én inkább lennék kíváncsi minél több infóra a most futó készülékekkel kapcsolatban. Olyanoktól, akik használják is, netán egymás mellett is tesztelték őket.
Olvasva a világban az elfogadható árú készülékek közül az Auraic és a Bluesound neve merül fel sűrűn. Mindkettő árához képest jó minőséget és fejleszthetőséget kínál, különösen az Auraic. Még a Yamaha MusicCast rendszerét is dicsérik, most akcióban a WXC50 igencsak jó ajánlat.
Te nem vagy referenciaalap
Kösz
Hálózati audio lejátszók
Te nem vagy referenciaalap

Kösz

Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
N50 egyébként lejárssza a nem-tördelt flacot, csak egyvégtében. Mondjuk legalább bele lehet tekerni.
Persze sokkal egyszerűbb ráereszteni egy cue splittert, ami kb. fél perc alatt szétbontja.
Mac Minihez mondjuk nem árt hozzászámolni a zöbbi periféria árát is (ami ha jól sejtem, Neked megvan, de a korrektség kedvéért azt is vedd hozzá).
Ez így van, rászántam az időt, a merevlemezen lévő anyagok nálam flacban vannak, számokra bontva, minden előadónak külön mappa, azon belül az albumok is külön mappában. Ezt mindkettő lejátszóm gond nélkül kezeli. Nálam szempont volt, hogy TV, mobil, tablet nélkül is tudjam kezelni a lejátszókat, igaz a készülékek elhelyezése sem szokványos, aki járt nálam az tudja, hogy miért.
Hálózati audio lejátszók
N50 egyébként lejárssza a nem-tördelt flacot, csak egyvégtében. Mondjuk legalább bele lehet tekerni.
Persze sokkal egyszerűbb ráereszteni egy cue splittert, ami kb. fél perc alatt szétbontja.
Mac Minihez mondjuk nem árt hozzászámolni a zöbbi periféria árát is (ami ha jól sejtem, Neked megvan, de a korrektség kedvéért azt is vedd hozzá).
Ez így van, rászántam az időt, a merevlemezen lévő anyagok nálam flacban vannak, számokra bontva, minden előadónak külön mappa, azon belül az albumok is külön mappában. Ezt mindkettő lejátszóm gond nélkül kezeli. Nálam szempont volt, hogy TV, mobil, tablet nélkül is tudjam kezelni a lejátszókat, igaz a készülékek elhelyezése sem szokványos, aki járt nálam az tudja, hogy miért.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Hálózati audio lejátszók
Az utóbbi fél évemet azzal töltöttem, hogy milyen hálózati audió lejátszót találjak magamnak viszonylag elfogadható áron. )Teljesen megértelek, én is ugyanezen a dilemmán mentem keresztül tavaly. Az általad leírtakat azzal egészíteném ki, hogy a hálózati lejátszókat kb. fele áron lehet eladni ha kijön egy újabb típus, míg a pc viszonylag olcsóbban modulárisan fejleszthető.
A pc/mac-en van lehetőség a szobakorrekcióra (REW+Rephase+pl. Jriver; convolution menü) ami nálam sokat javított a hangzáson, nem tudom pl. erre a hálózati audiolejátazók képesek-e.
És végül de nem utolsó sorban a pc/mac alkalmas video anyagok lejátszására is ami még egy igen nyomós érv, illetve pénztárca kímélő megoldás. (Itt is hasonló előnyök vannak mint az audio lejátszásnál de ebbe most nem mennék bele mivel itt a zenelejátszás a téma).
Nekem ezért esett a választásom a Bodor Audio Pc-re ami egy komoly audio (és video) lejátszó, minden alkatrész külön (7db) lineáris táppal van ellátva, audiora fejlesztett usb kártya van benne órajel generátorrol, az alaplapon is dupla órajel generátor van, torroid trafó, és egyéb módosítások amiről még nem tudok...
(És persze video file-kat is lejátszik fullHD minőségben, ahol nem mellékes, hogy a hang is nagyon jó minőségben szólal meg).
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Hálózati audio lejátszók
Tobbi periferianal a TV-re gondolsz?
USB kabelen jon ki belole a kulso dac-ba a jel (ha meg integraltja van valakinek, akkor abba optikain siman attolja), itt nem latok plusz periferiat.
Ha a kulso tapra gondolsz, ott a macmini es az auralic is gyari tappal versenyez. A Teradac a minihez plusz 100-120 korul alakul, az Auralic tapjat 90-ert vesztegetik.
Na igen a flac fajl egyben lejatszasa, errol beszeltem, milyen jo ha en a 6-7-8-12-es szamokat szeretnem meghallgatni. Es most szerintem nem nezhetjuk azt az osszehasonlitasnal, hogy egy cue splitterrel szetvagjuk konnyeden, mert akkor mar feltetelezzuk azt hogy van otthon pc-nk
Muszáj hogy legyen otthon pc, ha már elindítjuk a gondolatmenetet, hiszen higyan kerül rá a nasra a flac...? Bótba nemkapni.... szóval vagy letöltöm valahonnan, vagy pedig a saját lemezeimet archiválom. Mind a kettőhöz elengedhetetlen a pc.
Illetve abban az esetben nem, ha valakitől rendszeresen kapom ajiba, de ez azt gyanítom, hogy annyira ritka eset, hogy elhanyagolhatjuk. Szóval igen, van otthon egy pc. Ha meg van otthon egy pc, van otthon egy cue splitter is.
Persze ha kockulunk, mondhatom, hogy ja-ja, ha a macminihez kell a tévé - akkor a tévé árát számold hozzá a projekthez. Mindjárt más a lehányzó fekvése.
Nekem pl. azért nem egy külső dac+pc lett a felállás, mert nincs fix helye a laptopnak, de ha használom, a szoba átellenes oldalán ülök, mint ahol a hifi van. Nem volt kedvem 5 méter usb kábelen átlépkedni. Sokkal jobban képes reagálni-lekovetni egy pc a változásokat, ez egyértelmű, de az élmény (nem is tudom, hogyan fogalmazzam meg) pécés, nem hifis.
Hálózati audio lejátszók