Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Meg amúgy még sok más helyen is, ahol nagy mennyiségű adatot továbbítanak.
Igazad lehet, biztos drágább megoldás az átalakító eszközei miatt.
Az oda-vissza alakítgatás miatt romlik a minőség.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Azért az Atlanti-óceánban gerincnek elég jól működik
Gondolom pár méteres összekötésre a hdmi olcsóbb és logikusabb választás, mint a 19 eret oda-vissza konvertálgatni optikaira.

Meg amúgy még sok más helyen is, ahol nagy mennyiségű adatot továbbítanak.
Igazad lehet, biztos drágább megoldás az átalakító eszközei miatt.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Talán azért,mert az optikai nem a legjobb?

Azért az Atlanti-óceánban gerincnek elég jól működik
Gondolom pár méteres összekötésre a hdmi olcsóbb és logikusabb választás, mint a 19 eret oda-vissza konvertálgatni optikaira.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Segítség,kezdő vagyok!

Vajon a technika anno miért fordult el az optikai kábel alkalmazástól és hozta létre a hdmi-t?Talán azért,mert az optikai nem a legjobb?

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Vajon a technika anno miért fordult el az optikai kábel alkalmazástól és hozta létre a hdmi-t?

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

Segítség,kezdő vagyok!

Beléptem a klubba egy Samsung SP-A600B vetítővel.
Már csak egy vászon kellene. Az olcsó vásznak között van különbség? Vagy kb mind ugyanaz csak más néven futnak? Pl Funscreen, Elitescreens, Bydium, Reflecta, Medium, 4world, Avtek?
Melyiket érdemes megvenni?

Grat!
én most vettem olcsó vásznat, Elitescreen kézi rolós 100". Hasonlóan bizonytalan voltam ezért a lelketlen webshoppolás helyett elmentem egy kereskedőhöz akinél a vászon a fő profil és sikerült beszélgetni a kérdésről. Lényegében amit megértettem az az, hogy nagy csodák nincsenek, ami olcsó az kínai mindegy mi van ráírva. Sokkal fontosabb, hogy milyen mozgatású. Legrosszabb a kézi rolós - ez a húzogatástól nyúlik, hullámosodik (alul középen húzod ez V alakban okoz feszültséget). Következő szint az elektromos, ahol a húzás nem gond csak a mozgatás. Utána az oldalmerevítős elektromos, és a legjobb a fix vászon  
Nekem ami kellett arra tökéletes a kézi elitescreen, de tanultak miatt legalább figyelek, hogy mindig finoman és két kézzel fogva húzom le

Irvine
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Irvine »

Beléptem a klubba egy Samsung SP-A600B vetítővel.
Már csak egy vászon kellene. Az olcsó vásznak között van különbség? Vagy kb mind ugyanaz csak más néven futnak? Pl Funscreen, Elitescreens, Bydium, Reflecta, Medium, 4world, Avtek?
Melyiket érdemes megvenni?

80hat
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: 80hat »

Sziasztok, 

Nagyon köszönöm mindenkinek a gyors reagálást és a segítséget. Inspirálóak voltak a hozzászólások és gondoltam mielőtt minden bolt bezár a hétvégére a környéken és nekiállok magasabb kategóriás kábeleket rendelgetni, gyorsan teszek még egy próbát egy másik olcsó kábellel.. Telefonáltam az egyetlen szóbajöhető közeli boltba ahol így szombat délelőtt talán kapható 15m-es kábel.. Egyfajta volt, 6990 Ft-ért. Hezitáltam kicsit, nem volt túl sok bizodalmam az ügyben, de mivel megengedték, hogy visszavigyem, ha nem működik, nem volt vesztenivalóm..  

ValueLine - made in china - 6.990 Ft.. A kis cetlijére rábiggyesztettek még egy HighSpeed HDMI és egy 3D jelet is.. más paraméter nem ismeretes. Ami meggyőző volt, hogy 1.5x vastagabb mint amivel próbálkoztam.. Elhoztam.

Ééééés.... MŰKÖDIK!

Legalábbis a FullHD. A többi opcióval még játszogatok kicsit, de mivel nincs 4K képes lejátszóm és nem cél az, hogy a Marantz felkonvertáljon 4K-ra (a projektor is tudja) ezért - jelenleg- sok értelmét nem látom sokkal drágább kábeleket venni. Ettől függetlenül köszi a 4k-s tanácsokat is, észben tartom a jövőbeni továbbfejlesztések kapcsán. 

Köszönöm még1x mindenkinek aki válaszolt! 

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

1080p-re jó lehet egy jó minőségű 15 méteres hagyományos HDMI is, de ez is 100ezres nagyságrend.
Nálam ilyen 5+15 méteres kábelek szolgálnak probléma mentesen. 3D, AVR által felkonvertált 4k, gond nélkül átmegy. Az effektív 4K-t lustaságból még nem próbáltam ki.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: alto »

Sziasztok, 

Épp egy moziszoba építés közepén vagyok és egy
Marnatz SR5012-t próbálok egy
EPSON TW7300-al összebarátkoztatni.
15m-t kellene áthidalni közöttük. 
Vettem egy átlagos (EQUIP) HDMI 2.0 15m-es kábelt (kb. 10e Ft). Működik, de csak pár másodpercig, aztán az EPSON kiírja, hogy Signal not supported és elmegy a kép. Aztán néha visszajön, megint elmegy, megint visszajön...

A következő teszteket végeztem el egy másik 1m-es noname kábel segítségével: 
Marantz -> HDMI 15m -> Epson - a fenti jelenség

Marantz -> HDMI 1m -> Epson - működik

Marantz + másik képmegjelenítő: 

Marantz -> HDMI 15m -> LG monitor - nincs ez a ki-be kapcsolás.. csak simán nincs jel.
Marantz -> HDMI 1m -> LG monitor -  működik

A Marantz-ot kihagyva: 
Apple TV -> HDMI 15m -> Epson - működik (!)
Apple TV -> HDMI 15m ->  LG monitor - nem működik (!?!?!) 
(Apple TV -> HDMI 1m -> LG monitor - működik)

A teszteken felül a létező összes szoftveres beállítást kipróbáltam, kikapcsoltam a Marantzon (és az EPSON-on is) a HDMI Controlt ami esetleg bekavarhat, próbáltam a mindkét HDMI  kimeneten, próbáltam különböző bemeneteket HDMI pass-through-val és nélküle, még vissza is állítottam mindent gyári beállításra, de semmi. Ha a Marantz-on keresztül megy a jel akkor garantáltan ez a van kép - not supported móka megy és semmilyen beállítás nem befolyásolja.. se jobb nem lesz, se rosszabb. 

A HDMI-t gondosan elszeparáltam más kábelektől, hátha valamilyen interferencia okozza a jel eldobását.. Semmi különbség. 
Az EPSON a 15m-es kábelen (HDMI control mellett) látja és felismeri a Marantz-ot annak ellenére, hogy a jelre azt írja, hogy nem támogatott.  

A Marantz-on a legújabb szoftver van.

Amiben biztos vagyok ezek után: 
- EPSON és Apple TV rendben. 
- A 15m kábel sem teljesen rossz mert az Apple TV- EPSON direktben szépen működik. 

Amiben nem teljesen: 
- Csak a kábel a hibás? 

- Vagy csak a Marantz? - Vagy a kettő (Marantz + 15m-es távolság) együtt? 

A kérdés pedig: 
- Tapasztalt-e valaki hasonlót Marantz AVR-el? 
- Milyen kábellel próbálkozzak ezután? 

Köszönöm előre is a segítséget! 

Nyilvánvaló, hogy kábelprobléma. 1080p videojel esetén 10m, 4K jel csak 5m a problémamentesen áthidalható távolság, felette a készülékektől és kábel minőségétől függően már gondok vannak.
Ráadásul a 15 méteres kábel amit használ az nem átlagos, hanem kifejezetten gyenge.
A gyártók 4K átvitelre kétféle megoldást dolgoztak ki 5m feletti jelátvitelre. Az egyik az aktív jelerősítős kábelek, a másik az optikai HDMI kábel. Egyik sem olcsó megoldás.
Ha most még nem is használsz 4K forrást, de jövő kompatibilis megoldást szeretnél a fenti két megoldás közül kell válassz.
1080p-re jó lehet egy jó minőségű 15 méteres hagyományos HDMI is, de ez is 100ezres nagyságrend.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Vettem egy átlagos (EQUIP) HDMI 2.0 15m-es kábelt (kb. 10e Ft). Működik, de csak pár másodpercig, aztán az EPSON kiírja, hogy Signal not supported és elmegy a kép. Aztán néha visszajön, megint elmegy, megint visszajön...
- HDMI 1-be van bedugva az Epsonon a HDMI? A 2-es ugyanis nem HDCP 2.2 támogatott.
- milyen felbontással szakad a jel? 1080p vagy 2160p?
- a szín mintavételezés és színmélység mire van állítva? Elméletileg 4:4:4-et is vinnie kéne, de nem fog. Állítsd 4:2:2 vagy 4:2:0-ra. A mélységet pedig legfeljebb 10 bitre.
- erős a gyanúm, hogy egy picit "komolyabb" kábel megoldaná a gondodat. 15 m hossz elég necces. Kérj valakitől kölcsön egyet, s szerintem jó lesz.

80hat
Értékelés: 0

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: 80hat »

Sziasztok, 

Épp egy moziszoba építés közepén vagyok és egy
Marnatz SR5012-t próbálok egy
EPSON TW7300-al összebarátkoztatni.
15m-t kellene áthidalni közöttük. 

A következő teszteket végeztem el egy másik 1m-es noname kábel segítségével: 
Marantz -> HDMI 15m -> Epson - a fenti jelenség

Marantz -> HDMI 1m -> Epson - működik

Marantz + másik képmegjelenítő: 

Marantz -> HDMI 15m -> LG monitor - nincs ez a ki-be kapcsolás.. csak simán nincs jel.
Marantz -> HDMI 1m -> LG monitor -  működik

A Marantz-ot kihagyva: 
Apple TV -> HDMI 15m -> Epson - működik (!)
Apple TV -> HDMI 15m ->  LG monitor - nem működik (!?!?!) 
(Apple TV -> HDMI 1m -> LG monitor - működik)

A teszteken felül a létező összes szoftveres beállítást kipróbáltam, kikapcsoltam a Marantzon (és az EPSON-on is) a HDMI Controlt ami esetleg bekavarhat, próbáltam a mindkét HDMI  kimeneten, próbáltam különböző bemeneteket HDMI pass-through-val és nélküle, még vissza is állítottam mindent gyári beállításra, de semmi. Ha a Marantz-on keresztül megy a jel akkor garantáltan ez a van kép - not supported móka megy és semmilyen beállítás nem befolyásolja.. se jobb nem lesz, se rosszabb. 

A HDMI-t gondosan elszeparáltam más kábelektől, hátha valamilyen interferencia okozza a jel eldobását.. Semmi különbség. 
Az EPSON a 15m-es kábelen (HDMI control mellett) látja és felismeri a Marantz-ot annak ellenére, hogy a jelre azt írja, hogy nem támogatott.  

A Marantz-on a legújabb szoftver van.

Amiben biztos vagyok ezek után: 
- EPSON és Apple TV rendben. 
- A 15m kábel sem teljesen rossz mert az Apple TV- EPSON direktben szépen működik. 

Amiben nem teljesen: 
- Csak a kábel a hibás? 
- Vagy csak a Marantz? 
- Vagy a kettő (Marantz + 15m-es távolság) együtt? 

A kérdés pedig: 
- Tapasztalt-e valaki hasonlót Marantz AVR-el? 
- Milyen kábellel próbálkozzak ezután? 

Köszönöm előre is a segítséget! 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Senki
Sztem bármelyik Wifis, netrádiós applikációval rendelkező modell tudja. Így kapcsolható, és vezérelhető tabletről, telcsiről. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 62

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: sanko »

Sziasztok!Hozzáértők segítségét szeretném kérni,mert én ebben a témában nem vagyok otthon.
Egyik munkatársamnak van egy alap HD-s Pioneer házimozi erősítője és kiszeretné cserélni.
Egy fontos kikötés van.Asszony hazaér,bekapcsolja-tv nélkül-és szóljon rajta a neten keresztül a rádió és a távval tudja váltani az adókat.
Wifi,50MB-os net van.
Tudnátok valamilyen Pio típust ajánlani,amelyik tudja ezt a funkciót?
Ha tudná,a csere is könnyebben menne

Senki
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Fish »

Tudjátok, hogy mi a különbség a Samsung SP-A600 és aSamsung SP-A600B között?
Én nem jöttem rá.
Köszönöm.

B talán a black-t jelölheti?   
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Irvine
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Irvine »

Tudjátok, hogy mi a különbség a Samsung SP-A600 és aSamsung SP-A600B között?
Én nem jöttem rá.
Köszönöm.

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Segítség,kezdő vagyok!

Pár évvel ezelőtti modellek appról vezérelhetőek voltak, jobb, mint a távirányító. A mostaniak nem tudom, hogy tudják-e, el kell menni egy helyre, ahol árulják, s ki kell próbálni, lehet jobban is fog tetszeni, mint a távirányítós kezelés.
Konkrét típus kellene,az appos témát inkább kihagynánk.100 ezer a felső limit,nem akar újat.
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Keresnék valami megoldást a készülék standby ledek tompítására. van esetleg ötletetek? olyan kéne ami valami felragasztható sötét szalag vagy matrica, nem ronda, nem hagy maradandó ragacsot, leveszi az éles fényt de még átlátszik pont annyira, hogy tudjam kék/zöld vagy piros-e a led    
Fekete filc, ha nem kell letörölhető könnyedén. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

Segítség,kezdő vagyok!

Keresnék valami megoldást a készülék standby ledek tompítására. van esetleg ötletetek? olyan kéne ami valami felragasztható sötét szalag vagy matrica, nem ronda, nem hagy maradandó ragacsot, leveszi az éles fényt de még átlátszik pont annyira, hogy tudjam kék/zöld vagy piros-e a led    

junior19
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 28

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: junior19 »

Sziasztok!Hozzáértők segítségét szeretném kérni,mert én ebben a témában nem vagyok otthon.
Egyik munkatársamnak van egy alap HD-s Pioneer házimozi erősítője és kiszeretné cserélni.
Egy fontos kikötés van.Asszony hazaér,bekapcsolja-tv nélkül-és szóljon rajta a neten keresztül a rádió és a távval tudja váltani az adókat.
Wifi,50MB-os net van.

Pár évvel ezelőtti modellek appról vezérelhetőek voltak, jobb, mint a távirányító. A mostaniak nem tudom, hogy tudják-e, el kell menni egy helyre, ahol árulják, s ki kell próbálni, lehet jobban is fog tetszeni, mint a távirányítós kezelés.

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Segítség,kezdő vagyok!

Wifi,50MB-os net van.
Rendszer:

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Mi az, hogy természetes? Az az, ha kinézel az ablakon. Hülyeség, már bocs. 
A mozdulat az, de szerintem hasogatod egy pötit a szőrt.  
Természetes alatt nyilván az értendő, hogy a szín reprodukció az életben is tapasztalt dolgok élethű leképezése, megjelenítése. Sosem képet kalibrálunk, hanem színeket. A kalibrálót hidegen hagyja, ha egy-egy rendező/operatőr valamilyen képi világot álmod meg. Lehet, hogy hupilila, sárga, zőőőődes, nem érdekes. Ahogy az sem, grízes-e vagy sem maga a végtermék. Az viszont igen, hogy amennyiben látunk egy paradicsomot, egy szőlőfürtöt, egy fűszálat, egy európai fehér embert, egy színes bőrűt, egy ázsiait, bármit, amihez viszonyítani tudunk egyből, korrekten és pontosan nézzen ki. A Hihetetlen család és a Gru baromi sokféleképp nézhet ki jól. De abban a pillanatban bukik minden orra, hogy a Central Parkot mutatja a kamera. Vagy akár magunkat, ahogy a gyerekkel rohangálunk a tengerparton. Bár a színpalettán található minden egyes szín felírható akár RGB értékekkel, akár x,y koordinátákkal, a kalibrálás során elsősorban a 3 elsődleges (vörös, zöld, kék) és 3 másodlagos (cián, bíbor, sárga) színpontokra koncentrálunk (telitettség /szaturáció/, színezet /tint vagy hue/ és fényérték /level vagy luminancia/, továbbá azok köztes értékeire.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Segítség,kezdő vagyok!

Mi az, hogy természetes? Az az, ha kinézel az ablakon. Hülyeség, már bocs. A Mad Max pl. olyan természetes nem?
Inkább színhelyes legyen az.
Legyen!

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Segítség,kezdő vagyok!

Csak egy ártatlan kérdés, olyan nehéz válaszolni?Nincs kalibrálva,bár ez nem tudom mit változtat azon,hogy sem a tv-k,sem a projectorok nem nevezhetők igazán természetesnek kalibrálás nélkül?

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 923

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Szerintem meg kötekedni akarsz.

Csak egy ártatlan kérdés, olyan nehéz válaszolni?
"Az igazi barát szemből támad."

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”