Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Kábelezzünk
Köszönöm a segítséget!
Arra figyelj, hogy a hangsugárzókhoz egyforma hosszú kábeleket használ. + megpróbálhatod dugózás nélkül csak beszorítani a lecsupaszított kábelvégeket a terminálokhoz...
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Kábelezzünk
Üdv a fórumon!
vegyél QED-et, abból is van méterre és bőven jó a rendszeredhez... https://www.audiomekka.hu/cikk/113/QED- ... -79/100B)/
Köszönöm a segítséget!
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Kábelezzünk
Sziasztok!
Hangsugárzó kábel kiválasztásához szeretnék segítséget és tapasztalatokat kérn
Üdv a fórumon!
vegyél QED-et, abból is van méterre és bőven jó a rendszeredhez... https://www.audiomekka.hu/cikk/113/QED- ... -79/100B)/
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Kábelezzünk
Sziasztok!
Hangsugárzó kábel kiválasztásához szeretnék segítséget és tapasztalatokat kérni.
Sztereó rendszerről van szó, Pioneer A-A6-J erősítő, Pioneer N-30 forrásról hajt Wharfedale Diamond 9.1 hangsugárzókat.
Tápkábelek Oehlbach C13. IC kábel QED Performance Audio Graphite. Banándugóból van néhány pár Oehlbach OB3020.
Sajnos az elhelyezés olyan szerencsétlen, hogy hangsugárzónként 8 m kábel kellene.
A jelenlegi keret rá körülbelül ezer forint / m.
Két kábelt találtam eddig:
Inakustik Premium (2,5 mm)
Oehlbach SP-25 / 2000 (2,5 mm)
(IC kábelből már volt inakustik, annyira nem volt rossz, de a QED fényéveket hoz rajta)
Ezekkel a kábelekkel esetleg van valakinek tapasztalata? Esetleg más amit ajánlanátok?
Egy ilyen rendszerben érdemes egyáltalán többet szánni a hangszórókábelre? Vagy esetleg teljesen alul lőttem a kategóriát?
Ilyen hossznál elég ekkora keresztmetszet?
Eléggé tanácstalan vagyok.
Köszönöm
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1204
Kábelezzünk
Én meg csak az itt lévő magyar gyártókkal foglalkoznék, vagy szétnéznék itt az apró kínálatban. Kockázat nélkül tudsz jót vásárolni. lehet hogy nincs olyan szép dobozuk, de látatlanban (hallatlanban) kábelt venni olyan mint nősülni. Ezt itt mindenki biztosítani szokta, sőt az adott kábel tulajdonságait jellemzőit előre vázolni tudják.
Józsi bácsi! Ébresztő!
- józsibazsi
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 143
Kábelezzünk
Nincs is gond ezzel! Más is ajánlhatna
Én meg csak az itt lévő magyar gyártókkal foglalkoznék, vagy szétnéznék itt az apró kínálatban. Kockázat nélkül tudsz jót vásárolni. lehet hogy nincs olyan szép dobozuk, de látatlanban (hallatlanban) kábelt venni olyan mint nősülni. Ezt itt mindenki biztosítani szokta, sőt az adott kábel tulajdonságait jellemzőit előre vázolni tudják.
- ZZZolika
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 7
Kábelezzünk
Ok. Én csak ajánlottam egy jó kábelt.
Nincs is gond ezzel! Más is ajánlhatna
<p> Onkyo NS 6170 -> Anthem STR integrated-> Tellurium Q Black II -> Elac FS 267/B&W 603S2
- SoundMania
- V.I.P.
Kábelezzünk
nem is újat nézek, mindenképp használtban gondolkodok
Ok. Én csak ajánlottam egy jó kábelt.
- ZZZolika
- Lefelé a lejtőn
Kábelezzünk
Igaz nem árukeresőn néztem de a Nordost majdnem 500 usd. Azért az nem töredék!
nem is újat nézek, mindenképp használtban gondolkodok
<p> Onkyo NS 6170 -> Anthem STR integrated-> Tellurium Q Black II -> Elac FS 267/B&W 603S2
- ZZZolika
- Lefelé a lejtőn
Kábelezzünk
Nyugodtan használd ezt a VdH kábelt, meg leszel vele elégedve.
https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/M%C3%A1nia
?
- SoundMania
- V.I.P.
Kábelezzünk
Töredékébe kerülnének az általam kérdezett kábelek a tiédhez képest
Igaz nem árukeresőn néztem de a Nordost majdnem 500 usd. Azért az nem töredék!
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Kábelezzünk
Sziasztok
VDH "The Rock" RCA kábellel és vagy Nordost The Baldur RCA-val van valakinek tapasztalata?
Ezzel a kettővel kezdtem el szemezgetni a streamer és erősítő közé. Jófelé nézelődök vagy sem?
esetleg tapasztalatból még mit ajánlanátok?
köszi mindenkinek a segítséget:)
Nyugodtan használd ezt a VdH kábelt, meg leszel vele elégedve.
https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/M%C3%A1nia
- ZZZolika
- Lefelé a lejtőn
Kábelezzünk
Személy szerint nincs jó véleményem a VdH-król meg a Nordostikról...
Töredékébe kerülnének az általam kérdezett kábelek a tiédhez képest
- SoundMania
- V.I.P.
Kábelezzünk
Sziasztok
VDH "The Rock" RCA kábellel és vagy Nordost The Baldur RCA-val van valakinek tapasztalata?
Ezzel a kettővel kezdtem el szemezgetni a streamer és erősítő közé. Jófelé nézelődök vagy sem?
Személy szerint nincs jó véleményem a VdH-król meg a Nordostikról...
"2.7.6. Adás/vételi ajánlat a fórum egyéb nyilt részein nem tehető."
- ZZZolika
- Lefelé a lejtőn
Kábelezzünk
Sziasztok
- NOGRP90
- Nincs visszaút
- Értékelés: 5
Kábelezzünk
Sziasztok!
Szeretnék Focal CC 800 V W center és 806 V W hátterekhez Van Damme kábeleket venni. Ti melyik típust ajánlanátok hozzá? Ahogy olvastam a Tour Grade 268-542-000 és a 268-544-000 befutók. Körülbelül 10m-re szeretném elvinnem a jelet banándugónként 2-2 érrel.
Kábelezzünk
Zimonyi kábeleit soha nem használtad, vagy lecserélted őket?
Hm....én is ugyanígy jártam nálam bevált elvittem két- három másik helyre ott meg nem volt jó. (persze van ennél jobb kábel de akinél beválik az örülhet hogy frutti áron megoldotta ;-))
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Kábelezzünk
Hm....én is ugyanígy jártam nálam bevált elvittem két- három másik helyre ott meg nem volt jó. (persze van ennél jobb kábel de akinél beválik az örülhet hogy frutti áron megoldotta ;-))
- TomLeftiger
- Törzsvendég
- Értékelés: 495
Kábelezzünk
Van a Van damme cégnek jó hálózati kábele is, kb. 1000,-Ft/m az ára a 2,5 m-es fekete pvc burkolatú kábelüknek. Ismerek olyat, aki Siltech hálózati helyett vett ilyen kábelt, én is minden helyen ezt használom.
Én is így jártam anno. Siltech SPX-20-as kábeleket cseréltem le erre a "vastag gumiköpenyes" kábelre, mert mindenben jobbnak találtam, mint a Siltechet.
Félre értés ne essék, én nem állítom, hogy ezek jobbak lennének mint a Siltech, vagy bármelyik nagy nevű kábel, de bizonyos rendszerekben, megfelelő helyen, jobbak tudnak lenni. Itt is, mint mindig, rendszerben kell gondolkodni.
Indy írta nemrég: "Amúgy vallom, nincs jó kábel, vagy rossz kábel. Kábel van, aminek meg kell találni a helyét."
Egyébként pont nála esett meg 1-2 évvel ezelőtt, egy tesztelés során, hogy az akkori CD játszójánál próbálgattunk különböző tápkábeleket, és a fekete gumiköpenyes VDC kiütött egy SPX-800-as kábelt. Az használtan 130-140K volt, a Van Damme meg újonnan 4K. Öten voltunk ott, és mindenki szerint a VDC volt torony magasan a legjobb. Néztünk, mint Jenő a moziban.
Aztán vittük körbe a VDC-t, mint a véres kardot, hogy itt az óriás ölő, most majd mindenki kidobálja a drága hálózati kábelét, és cserél erre. Nem így lett. Volt ahol meg a Siltech bizonyult jobbnak, vagy bármilyen másik drót. Szóval kedves hobbitársak, a saját rendszeres próbát nem lehet megúszni, mert itt sincsenek egyetemes igazságok, a "jó" hangot nem adják ingyen, azért meg kell dolgozni.
Egyébként pontosan erről a kábelről van szó:
H07RN-F
Hálózati kábel
3*2.5 mm nagy tisztaságú réz vezetők
Átvitel: maximum 16A
Fekete PVC külső burkolattal
A név amúgy valami szabvány/típus lehet, mert ezerféle kábel létezik ezzel a névvel, mind-mind különböző, más-más hanggal. Pl.:
https://daniella.hu/kabelek-vezetekek-k ... hato-13660
Ha valaki Van Damme-ot szeretne, akkor a GEM rendezvénytechnikától kell rendelni.
- Peger
- V.I.P.
- Értékelés: 133
Kábelezzünk
Van a Van damme cégnek jó hálózati kábele is, kb. 1000,-Ft/m az ára a 2,5 m-es fekete pvc burkolatú kábelüknek. Ismerek olyat, aki Siltech hálózati helyett vett ilyen kábelt, én is minden helyen ezt használomH
Melyik is az pontosan ?
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee
- John
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 42
Kábelezzünk
Nálam nem igényelt hosszú bejáratást, és nem tudom, hogy volna-e bármi jelentősége a hosszúságának. Milyen rendszerben használod?
Két csatornás rendszerben használom.Körülbelül két hónapja vettem újan,napi 2-3 órát járódik,hétvégén többet is.Elég jó véleményeket olvastam itt a fórum róla.És árban is elérhető volt számomra.
Egy Cable Talk 3.1-es h.s. párral mérem össze a hangját.Ahhoz képest hiányolom a dinamikát,levegősséget,terességet.
Viszont ami mellette szól,van valami a hangjában,talán természetesség?színezetlenség?,ami miatt szívesebben hallgatom ezzel a zenét,mint a C.T.-al.
Egyáltalán nem vagyok türelmetlen a bejáratás tekintetében,de ha ennyi idő alatt bejáródott,illetve az oldalankénti 4,5 méter hossznak sincs jelentősége,akkor sajnos be kell látnom,
hogy ez a kábel nálam nem vált be.Az előbb említett hiányosságok miatt.
- John
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 42
Kábelezzünk
Sziasztok!
Linn K20 h.s. kábellel kapcsolatban szeretném ha megosztanátok a tapasztalatokat velem.
Elsősorban két dolog érdekelne:
Mennyi a teljes bejáratási ideje?Illetve,hogy van-e jelentősége a kapott hang szempontjából az oldalankénti 2x4,5 méteres hossznak?
Köszönöm!
Kábelezzünk
Sziasztok!
Esetleg valakinek van tapasztalata Dynavox szerelt kábelekkel? Streamaudionál láttam, le van kicsit olcsítva.
Arra gondoltam talán az újdonsült Dynaudioim boldogabbak lennének valamiféle minőségibb kábelekkel, mint a Kácsás KCS-FLW-k. És ezáltal én is boldogabb lennék.
Köszi!
Húbocs, kiment a fejemből az IC-ügy...
Év elején, ha lemegy az ünnepléshömpöly, igérem, küldöm!
Sztem kábelt csak használtan, fórumról, saját rendszerben való meghallgatás után! Új áron ne...
Kábelezzünk
Szerintem egy uveg pezsgo jobb ar/teljesitmennyel oldja meg ezt a kerdest, de te tudod.
Igen, minek is költeni a körítésre. Jóóó megy a civic kormoránnal is.
.
Kábelezzünk
Vidd haza kipróbálni. A pia nem mindenkinél válik be!
Sziasztok!
Esetleg valakinek van tapasztalata Dynavox szerelt kábelekkel? Streamaudionál láttam, le van kicsit olcsítva.
Arra gondoltam talán az újdonsült Dynaudioim boldogabbak lennének valamiféle minőségibb kábelekkel, mint a Kácsás KCS-FLW-k. És ezáltal én is boldogabb lennék.
Köszi!