Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábel készités házilag

emiki6
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: emiki6 »

Sziasztok!
Szeretnék csinálni fejhallgatókábelt (egy Hifiman HE400i-hez, aminek a gyári kábele gagyi), kb 120cm-est !
Egyik végén lenne egy 6.3 as jack (neutrik), a fejhallgató felöli 2 végén pedig 1-1 2 polusú 2.5-es jack (ezt még nem tudom én szereljem e).
A legegyszerűbb az lenne ha vennék egy 2 eres 2.5-es jack-el szerelt ~3m-es kábelt, kettévágám, egy darabig összesodornám és tennék a végére egy nagy jack-et.

Ti mit javasoltok? (Az én ötletemhez létezik fejhallgatónak való kábel?) Fontos lenne, hogy a kábel ne legyen merev, de nagyon vastag és nehéz se. 2.5-es csatlakozót nem szívesen szerelnék, jobban örülnék ha valami karcsú csatlakozó lenne a fejhallgatónál.

Coldplay
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Coldplay »

ooo ize...az van h duplan vettem a kabel ereket,azaz most 2x4 mm megy a doboz terminalra. tehat egy olyan dugora van szuksegem ami legalabb 8 mm kabelt tud fogadni. legjobb lenne a 10-es.
Igazi zenet akarsz? Menj koncertre, hangversenyre.... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />

Coldplay
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábel készités házilag

koszonom a valaszod.
Igazi zenet akarsz? Menj koncertre, hangversenyre.... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3238

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

sziasztok hifi fanok

a regi kerdes ujra: banandugo vagy csupasz vezetekveg? a kabel egy vandamme 4x4 eres lenne. bikabeleze szeretnem  a dobozokra kotni.
ha banandugo, alkkor milyet ajanlanatok hozza? ( ne legyen tul draga)   vagy ne is tegyek ra semmit?

Nekem a banán dugó vált be, azok közül is az amiben a lehető legkevesebb anyag van.
Kácsás dugókat használok, BP-303G típust(valóban olcsó), szigorúan krimpelve, nem forrasztva. Sokfélét kipróbáltam, mire ide eljutottam, ennél is igaz, hogy a kevesebb néha több. Minél kevesebb anyag van benne, annál kevésbé van saját hangja.
Persze a csupasz kábelvég a legegyszerűbb, de nem igazán stabil, és hamar oxidálódik.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Coldplay
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábel készités házilag

sziasztok hifi fanok

a regi kerdes ujra: banandugo vagy csupasz vezetekveg? a kabel egy vandamme 4x4 eres lenne. bikabeleze szeretnem  a dobozokra kotni.
ha banandugo, alkkor milyet ajanlanatok hozza? ( ne legyen tul draga)   vagy ne is tegyek ra semmit?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Hangszedő és fonó fokozat közé kerestem/keresek, számomra tetsző hangú kábelt. Gondoltam, addig amíg nincs valami jó vétel, feldugózok egy SC-Albedo-t. Sok jót olvastam róla itt-ott, de nem reménykedtem semmiben sem. Nem szoktam az olvasottak alapján ítélni, legfeljebb iránytűnek használom. Szóval összeraktam egy ilyen összekötőt, jó minőségű csatlakozókkal, kvázi-szimmetrikus verzióban (a fonó előerősítő oldalon van az árnyékolás bekötve).

Örülök és nem bántam meg, hogy időt szántam arra, hogy összeszereltem. Igen kellemes hangú cucc ez kérem. Meglepetés!

„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 47

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Lazac »

Jöhet a kábelre is tipp,visszakeresve én nem találtam. Bár,ha a rövid kábel rosszabb lesz,akkor nem is biztos ,hogy nekiállok. Ennek egyébként mi az oka?

Fapaci 0.4mm-es, teflon köpenyes, aranyozott réz huzala. Hogy mi az oka, fogalmam sincs, ez is amolyan ökölszabály.

kuntics
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: kuntics »

Rövid összekötő mindig gyengébben muzsikál mint a hagyományos hosszúságú (0,8-1,2 m) -sajnos-.
Egy régebbi hsz-emben már ajánlottam ezeket a dugókat (Az ezüst és az ezüstözött kivételével mindegyik jó választás.):https://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=s ... r&_sacat=0
Az árnyékolást csak az egyik oldalra kösd.
A két kábel közül a HMS nekem szimpatikusabb.
Kábelre is van tippem ha érdekel. (Bár ez is volt már.)

Jöhet a kábelre is tipp,visszakeresve én nem találtam. Bár,ha a rövid kábel rosszabb lesz,akkor nem is biztos ,hogy nekiállok. Ennek egyébként mi az oka?

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábel készités házilag

sziasztok!

USB DAC(denonda-300) és fejhallgató erősítő(presenter2) közé szeretnék rövid IC kábelt csinálni,hogy egymásra tudjam őket tenni.

Rövid összekötő mindig gyengébben muzsikál mint a hagyományos hosszúságú (0,8-1,2 m) -sajnos-.
Egy régebbi hsz-emben már ajánlottam ezeket a dugókat (Az ezüst és az ezüstözött kivételével mindegyik jó választás.):
https://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=s ... r&_sacat=0
Az árnyékolást csak az egyik oldalra kösd.
A két kábel közül a HMS nekem szimpatikusabb.
Kábelre is van tippem ha érdekel. (Bár ez is volt már.)

kuntics
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: kuntics »

sziasztok!

USB DAC(denonda-300) és fejhallgató erősítő(presenter2) közé szeretnék rövid IC kábelt csinálni,hogy egymásra tudjam őket tenni. A fejhallgató erősítőt egy kicsit átalakítottam,egy passzív útválasztót építettem bele, neotech khs-321 kábellel oldottam meg az összekötéseket. Van még belőle egy kevés,ki is jönne belőle egy pár IC kábel. De lenne pár kérdésem a megvalósításhoz:
- Minőségileg jó lehet ez a kábel?A külső burkolatot és talán az árnyékoló harisnyát is leszedném róla,hogy könynebben hajoljon.Így is maradna még egy árnyékolás rajta.
- A kábelek árnyékolását hova kell forrasztani?mindkét kábelét kell vagy csak az egyiket?
- láttam 4 eres RCA kábeleket,annak mi értelme van? És a hozzá tartozó fonásnak?
- Esetleg van valami ajánlott RCA dugó olcsón? olyan 1000ft/db környékére gondoltam. Szerintem nem kellhet túl drága kábel a rendszeremhez.
- jelenleg ezzel a kábellel van összekötve,ennél jobb lehet a neotech?http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... eludio-ic/

előre is köszönöm a segítséget,és bocs a  sok hülye kérdés miatt,még nem csináltam saját kezüleg kábelt.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Ma este összedobtam egy high level subwoofer kábelt.

„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: audioline »

Sub IC... Semmi új, csak tapasztalat

A napokban - miután az új helyen nagyjából sikerült a megfelelő helyre helyenem a BK sub ládám - kísérleteztem több féle IC kábellel. A helyzet az, hogy nagyon nem mindegy, milyennel van bekötve. Az összekötők közötti diferenciákat természetesen hallani lehet normál felhasználás esetén is (pl. erősítő és Dac között), hogy egyik ilyen, másik olyan.... Nos, a mélyhangban jól szereplő (feszes, nem döng, nem búg) darabok jó választás lehetnek subhoz, és ugyan ez igaz a hálózati kábelekre is. Azokat a huzalokat, melyek hajlamosak mackós, krémes, lassú hangzás irányt produkálni, messze kerülendők sub install esetén.
Hogy kapcsolódjon a topikhoz is , teflon szigetelésű 0,45-ös ezüst kábelből házilagosan készült IC nálam beválni látszik a fentebb említett célra.
.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

Inkább foglalkozz a sub megfelelő akusztikai elhelyezésével, az sokkal fontosabb az IC-nél. A direkt subhoz való kábel enyhén szólva mókusvakítás

Sejtettem, csak motoszkált a bogi, hátha van fortélya. Hálózati kábel itt sem mindegy, azon már túl vagyok, de a lényegre valóban rátapintottál.
.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5226

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Tisztelt Kollégák!

Sub IC kábel készítéshez szükséges másféle alapanyag egy normál, bevált IC huzalhoz képest? Érdemes vastagabbal próbálkozni? Kinek mi a tapasztalata?

Köszönöm!

Inkább foglalkozz a sub megfelelő akusztikai elhelyezésével, az sokkal fontosabb az IC-nél. A direkt subhoz való kábel enyhén szólva mókusvakítás

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

Tisztelt Kollégák!

Sub IC kábel készítéshez szükséges másféle alapanyag egy normál, bevált IC huzalhoz képest? Érdemes vastagabbal próbálkozni? Kinek mi a tapasztalata?

Köszönöm!
.

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162
Kapcsolat:

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: DHT1 »

Pamut anyagú szövetet hol lehet kapni amibe be szoktátok húzni a kábelt.?
Köszönöm Tibor

Körkötőknél van 100m -és bundokban árulják ( bakancs fűző)
72audio.com

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábel készités házilag

fali hálózati kábelt keresek villanyórától a konnektorig. Milyen? hol? mekkora stb.,

Itt nézz körül: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... A1l%C3%B3/

Oswald
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Oswald »

sziasztok,

fali hálózati kábelt keresek villanyórától a konnektorig. Milyen? hol? mekkora stb.,

hőkezelt vörösréz?

köszi

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11028
Kapcsolat:

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Köszönöm Tibor

Tudok adni több színben.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Valaki megtudná mondani, miért jó befonni a tápkábelt? 
Ja és azt is, hogy a legpraktikusabb befonni?
Ki szeretném próbálni, elsőnek egy sima MCU 4mm 2 fázis 1 nulla 1 föld fonást. 
Milyen low budget dugókat javasoltok? Elsőnek a végerősítőmnél szeretném kipróbálni. 

Fonás-ügyben itt nézz szét, érdemes. Van némi magyarázat is, angolul.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Köszönöm Tibor

Falónak szerintem van,de valószínűleg a többi kábelfaragónak is.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2942

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: earforce »

A hallásom száraz paraméteri....ajaj...ha már ez sem 1értelmű.
igaz a 0.5% nem túl fényes,  tekintve hogy keresztlányom 0.2%-is meghall (de ö még csak 13, én 41)
28-32kHz-ig mégis hogy hallasz?Mi a jelgenerátor? Mi a lehallgató eszköz?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Pedo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Pedo »

Köszönöm Tibor

-whitefül-
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: -whitefül- »

A régiek úgy voltak, hogy az elején összekötötték az árnyékolásokat a negatív jelvezetékkel.

Köszi!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Sziasztok,
Nem tudom jó topikban vagyok e kérdésemmel,de nem találtam jobbat.
Az után érdeklődnék,hogy tudja e valaki hogyan van bekötve eredetileg az Audio Note La hangsugárzó kábele (ugye van egy -egy külső fonat is 4

köszönöm!

A régiek úgy voltak, hogy az elején összekötötték az árnyékolásokat a negatív jelvezetékkel.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”