Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Focal JMLab

kistibcsi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 80

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: kistibcsi »

Igen, most már rendben van a basszus (is).

Tudniillik a van den Hul CS122 ment, és jött helyette egy gyári szerelt Polk Cobra...

Nem csak mélyebbre megy, de sokkal tisztább, megfogottabb mélyeket kaptam, azaz valóban a CS122 volt a limitáló faktor.

Ezzel együtt az egész hangkép kitisztult, eddig nem hallott részletek jelentek meg, és a dinamika is egy nagyot lépett előre. Röviden úgy tudnám megfogalmazni, hogy "nincs kábel", azaz én nem hallom, hogy bármit is csinálna a Cobra, egyszerűen csak átengedi a Zenét...

A van den Hul védelmében azért pár szó: az Arcam használatakor nem jöttek ennyire durván elő a korlátai, szépen, egységesen, zeneien muzsikált, jótékony színezettséggel. Az Etalonnak (és az Aria-nak) viszont nagyon kevés volt...

Én alapvetően meg vagyok elégedve a kis 906-ossal, nem várok lehetetlent, 16 nm-re nem is akartam nagyobb dobozt. Talán egyszer egy minőségi szub, de látatlanban is egy kicsit félek tőle...

A legfontosabb, hogy ez nekem elegendő, azaz nincs hiányérzetem sem orgona muzsikánál, sem a zongora és a dobok leképezésénél.
Köszönöm, talán beszerzek majd egy 906-ost. Jó hallgatózást!

keresztes33
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 54

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: keresztes33 »

Igen, most már rendben van a basszus (is). 

Tudniillik a van den Hul CS122 ment, és jött helyette egy gyári szerelt Polk Cobra...

Nem csak mélyebbre megy, de sokkal tisztább, megfogottabb mélyeket kaptam, azaz valóban a CS122 volt a limitáló faktor.

Ezzel együtt az egész hangkép kitisztult, eddig nem hallott részletek jelentek meg, és a dinamika is egy nagyot lépett előre. Röviden úgy tudnám megfogalmazni, hogy "nincs kábel", azaz én nem hallom, hogy bármit is csinálna a Cobra, egyszerűen csak átengedi a Zenét...

A van den Hul védelmében azért pár szó: az Arcam használatakor nem jöttek ennyire durván elő a korlátai, szépen, egységesen, zeneien muzsikált, jótékony színezettséggel. Az Etalonnak (és az Aria-nak) viszont nagyon kevés volt...

Én alapvetően meg vagyok elégedve a kis 906-ossal, nem várok lehetetlent, 16 nm-re nem is akartam nagyobb dobozt. Talán egyszer egy minőségi szub, de látatlanban is egy kicsit félek tőle...

A legfontosabb, hogy ez nekem elegendő, azaz nincs hiányérzetem sem orgona muzsikánál, sem a zongora és a dobok leképezésénél.

kistibcsi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 80

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: kistibcsi »

Természetesen a doboz fizikai határaihoz mérten értettem az "igazi" basszust - szerintem jogos elvárásom, hogy azt képes legyen hozni, amit az Opal9Ti produkált, ami persze egy nagyobb doboz...
Cseréltem az Etalonnál hálózati kábelt - és lám, máris sokat javult a helyzet: tisztább, megfogottabb, mélyebbre menő a basszus.

Csak érdekességként: Arcam le - Etalon fel, "természetesen" az Arcam angol gyártmányú gyári kábele be az Etalonba... Na, ez volt a baj. Ami jó és elég volt az Arcamnak, az nagyon visszafogta az Etalont. Most az Etalon mellé kapott noname kábelt (+ALCES) használom (ami 2*0,75 helyett 2*1,0) - és a basszus (és a teljes hangkép tiszTasága!) egyértelműen nagyon sokat javult.
Olvastam, hogy valaki a CS122 lecserélésével hasonló javulást tapasztalt...

A 906 valós basszusát a kis szobámban (16 nm) szerintem csak ezután fogom megismerni...

BOLDOG KARÁCSONYT! karácsony 2
Szia! Elégedett vagy már a mélyekkel?

mauser
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 35

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: mauser »

Sziasztok!

Stereoról váltok házimozira és a fehér zongoralakk 826W hangsugárzóimhoz szeretném a szettben hozzá illő CC 800 V W centert és 806 V W háttereket megvenni, viszont elég régóta keresem és sajnos nem találtam egy eladót sem.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek milyen más centert és hátteret nézzek hozzá ami designban és hangzásban sem tér el nagyon?

Szia! 

Szerintem legyél türelemmel, a típus kifutásával rengeteg 8xxW került hazánkba, mivel nagyobb német boltokban igencsak kedvező áron lehetett elhozni őket s így szinte Focal nagyhatalom lettünk. Talán segít a várakozásban, hogy nekem is közel két évig tartott mire együtt lett a szett, de megérte.

Néhány ötlet eszembe jutott, talán valamelyiknek hasznát tudod venni:
ha centerre rávilágít majd a TV (vagy a vászon) fénye én elgondolkoznék oda egy feketén, mivel zavaróan világítani fog a két fényes fehér oldallap teteje az esti mozizáskor (saját tapasztalat -> fekete lett emiatt végül)
az oldallapokat le tudod fóliáztatni fényes fehérre, ha nem találsz gyárilag fehéret (nyilván nem a legszerencsésebb megoldás, de egy jó árú narancs hangfalnál én erősen elgondolkoznék a lehetőségen)
bár nem írtál sub-ot, de néha feltűnik egy-egy sw800v, érdemes lehet ezen is elgondolkozni mozinál. Nem fogja lebontani a szobát, de nagyon jól kiegészíti a 826-okat és szinte kívánja a gyors, pörgős mélyeket s alacsony hangerőn is szépen szól. 40nm-es szobáig sokat hozzáad az élményhez, anélkül hogy elveszne. (Fehéret ebből is kerülném, ha esti mozizás bejátszik s a mélyet csak úgy tudod elrakni, hogy látod az oldalát.)
Ha esetleg meggondolnád magad fekete center ügyileg, itt eladó lehet egy: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -826w-red/.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6186

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Minekután a téma kábelesbe váltott, átraktam a hsz-eket a kábeles részre.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

keresztes33
Fórumlakó
Fórumlakó

Focal JMLab

Természetesen a doboz fizikai határaihoz mérten értettem az "igazi" basszust - szerintem jogos elvárásom, hogy azt képes legyen hozni, amit az Opal9Ti produkált, ami persze egy nagyobb doboz... 
Cseréltem az Etalonnál hálózati kábelt - és lám, máris sokat javult a helyzet: tisztább, megfogottabb, mélyebbre menő a basszus.

Csak érdekességként: Arcam le - Etalon fel, "természetesen" az Arcam angol gyártmányú gyári kábele be az Etalonba... Na, ez volt a baj. Ami jó és elég volt az Arcamnak, az nagyon visszafogta az Etalont. Most az Etalon mellé kapott noname kábelt (+ALCES) használom (ami 2*0,75 helyett 2*1,0) - és a basszus (és a teljes hangkép tiszTasága!) egyértelműen nagyon sokat javult.
Olvastam, hogy valaki a CS122 lecserélésével hasonló javulást tapasztalt...

A 906 valós basszusát a kis szobámban (16 nm) szerintem csak ezután fogom megismerni...

BOLDOG KARÁCSONYT!    karácsony 2

szasza74
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 117

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: szasza74 »

"Nagyobb tér, plasztikusabb megjelenítés, realisztikusabb mélyek - kb. ilyen irányban lenne jó fejlődni." - a 906-os most már hozza az Etalonnal a fentieket, egyedül az igazi mélyek azok, amikre még várok. (Hangfalkábel csere úton van...)

Bár lehet, hogy nincs igazam, de az eddigi tapasztalataim alapján szerintem ettől a doboztól nem igazán fogsz igazi mélyeket hallani. Viszont 2 jó sub-al kiegészítve biztosan.

NOGRP90
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: NOGRP90 »

Sziasztok!

Stereoról váltok házimozira és a fehér zongoralakk 826W hangsugárzóimhoz szeretném a szettben hozzá illő CC 800 V W centert és 806 V W háttereket megvenni, viszont elég régóta keresem és sajnos nem találtam egy eladót sem.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek milyen más centert és hátteret nézzek hozzá ami designban és hangzásban sem tér el nagyon?

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2483

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: supravox »

A kábellel légy türemes.
Míg Klotz-ot használtam hasonló paraméterekkel,azt tapasztaltam,hogy hónapok múlva lett igazán jó.
Addig picit loudnesszes és fedett volt.
De ez tejesen megszünt.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Én clearsound "kolléga" által javasoltat választottam: "Van Damme 268-544-000 Black Series Tour Grade 4x4,00 mm2 "

Ez lenne az, amit Te használsz?

Nem. Az enyém 2x 4 mm2-es, UP-LCOF vezetőjű.
Kódja: 268-504-000
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

keresztes33
Fórumlakó
Fórumlakó

Focal JMLab

Én a HIFI-szériás 4mm-es Van Damme kábellel vagyok nagyon elégedett, de ez is hasonló lehet gondolom.

Én clearsound "kolléga" által javasoltat választottam: "Van Damme 268-544-000 Black Series Tour Grade 4x4,00 mm2 "

Ez lenne az, amit Te használsz?

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Elírtam, a kábel a 4*4 mm2-es lenne... 

Én a HIFI-szériás 4mm-es Van Damme kábellel vagyok nagyon elégedett, de ez is hasonló lehet gondolom.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

keresztes33
Fórumlakó
Fórumlakó

Focal JMLab

Már úton van irodalmi és egyéni ajánlások alapján "Az évszázad vétele" (by audiolife blog) Van Damme 268-544-000 (4*2,5mm) kábel, bruttó 2.400 Ft/m-ért - más, számomra elfogadható ajánlat (kb.10 e Ft/m) csak egy érkezett, ami egyelőre sajnos nem kapható...

De hajt a kíváncsiság, mert "érzésem" szerint jó kábel az Van Damme...

Nagyon tetszik az aláírásod...

Látod, én ezért nem léptem többek között előbb: mert elégedett voltam, és persze az anyagiak...

Elírtam, a kábel a 4*4 mm2-es lenne... 

keresztes33
Fórumlakó
Fórumlakó

Focal JMLab

Cs122-t cseréld mihamarabb, az egy kész mosoda.

Már úton van irodalmi és egyéni ajánlások alapján "Az évszázad vétele" (by audiolife blog) Van Damme 268-544-000 (4*2,5mm) kábel, bruttó 2.400 Ft/m-ért - más, számomra elfogadható ajánlat (kb.10 e Ft/m) csak egy érkezett, ami egyelőre sajnos nem kapható...

De hajt a kíváncsiság, mert "érzésem" szerint jó kábel az Van Damme...

Nagyon tetszik az aláírásod...

Látod, én ezért nem léptem többek között előbb: mert elégedett voltam, és persze az anyagiak...

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Cs122-t cseréld mihamarabb, az egy kész mosoda.

keresztes33
Fórumlakó
Fórumlakó

Focal JMLab

Biztosan Ti is voltatok úgy, hogy egy újítás után azonnal újra meg akartátok hallgatni az összes lemezeteket... 
(Nem bele-belehallgatni, hanem végighallgatni mindegyiket!)

Szerintem nincs ennél jobb fokmérője az elégedettségünknek - én 20 évet vártam erre a régi élményre, és ez az Etalon Integral1 beállításával végre meg is érkezett!

Amilyen hatalmas, robusztus maga az erősítő, olyan hatalmas a hangja - igazából nem is az Etalon az igazi csoda számomra, hanem a kis Focal Aria 906 - valaki el tudná nekem magyarázni ezt a fizikai képtelenséget, ti. két ilyen pirinyó membrán hogyan tud megmozgatni  40 m3 levegőt?

Aki tehát kb. 16 m2 szobába keres hangdobozt, annak csak ajánlani tudom a 906-ost - tiszta, neutrális,  teljes és erőteljes zenei, tipikus monitorhang, már ami a részletező képességét illeti. Nem tudom, ezen az árszinten van-e a piacon hasonló minőség? 

Úgy tűnik az Arcam még ahhoz is kevés volt, hogy bejárassa (pár hónapos az Aria, van ilyen?): az Etalon bekötése után szinte ugyanazt a hangot hallottam, mint az Arcammal, tehát tonalitásban nagyon jó a 8R.
Aztán szép lassan beindult...    Egyre dinamikusabban zenélt, kb. az ötödik CD lemeznél már majdnem kiestem a zenehallgató fotelemből...

"Nagyobb tér, plasztikusabb megjelenítés, realisztikusabb mélyek - kb. ilyen irányban lenne jó fejlődni." - a 906-os most már hozza az Etalonnal a fentieket, egyedül az igazi mélyek azok, amikre még várok. (Hangfalkábel csere úton van...)

Az énekeseknek és a hangszereknek végre igazi testük van, mindenki a helyén, szépen egymás mellett-mögött, mégis egységben, komplex megszólalásban. Apró részletek - és leírhatatlan ZENE-iség! Nem édeskés szirupozás történik, csak átengedi a zene mondanivalóját.
A mostani kábellel is nagyon szépen hallgatható - eddig nem nagyon zavart a CS122 jelenléte, de most már nagyon megérett a cserére. (Úgy fogalmaznék, hogy nem rossz kábel ez, csak hát bizonyos szint felett kicsit gyenguska...  )
És ami az igazi teszt: tegnap este a feleségem is azt mondta, hogy EZ NAGYON SZÉPEN SZÓL!  
Kell ennél több?

keresztes33
Fórumlakó
Fórumlakó

Focal JMLab

Kedves Clearsound!

Köszi a jó tanácsokat, a fórum szerintem pont ezért van, hogy tanulhassunk egymástól.
(Egyébként 30 éve szórakozok a mi kis hobbinkkal, így elég sok elméleti (HIFI Magazin és utódjai, külföldi fórumok, review-k) és kevesebb empirikus tudás gyűlt már össze házam táján... )

A  Van Damme kábelt kerestem, de az én Google-barátom nem kínált fel (most sem) eladó példányt (2*3,5m kellene), bár most már mások ajánlása alapján vannak versenytársak is.

A homokkőről nemrég itt a fórumon olvasgattam, nagyon szimpatikus és nagyon hihető, amit írnak, írtok. Sokat foglalkoztam a rezgéscsillapítással, különböző anyagok saját hangjával - egyszer lehet hogy belevágok.

(A polaritásról csak röviden: nem tudom, más is így van velem, de ha nem helyesen van bekötve, kb. 10 perc után olyan nagyon rossz érzésem támad, frusztrál, feszültté tesz a hang... - szóval nem csak a hangminőségből tudom.  )

clearsound
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: clearsound »

Nagyon szívesen: de mivel ez egy JMLab-Focal és nem egy erősítő fórum, így természetesen az Aria 906 és az Etalon Integral 1 szinergizmusát, koherenciáját fogom vizsgálni...
Először az Opal 9Ti fog sorra kerülni - vajon mit csinál vele egy "nagyobb" erősítő, majd jöhet a "kistesó".

Kedves Keresztes33!

Figyelmedbe ajánlom a
Van Damme 268-544-000 Black Series Tour Grade 4x4,00 mm2 kábelt, mely nálam egy Arcam Alpha 10 és a JmLab Electra 926 között nagyon bevált, sőt nagyon jól vizsgázott a DPA 300B és az Electra 926 között is. (Előtte itt én is a VDH CS-122-t használtam, de ez sokkal természetesebb, kerekebb, tisztább hangzást ad, + az ára is igen kedvező.)
Még 3 tanács:
- Várd meg míg a kábelek bejáródnak (ez kb. 100-300 óra is lehet), s utána mondj róluk véleményt.
- A Focal-okat teljesen veled szembe kell fordítani úgy, hogy a magassugárzókból egyenesen jövő hang pontosan a Te fejedet célozza meg.
- Ha igazán azt akarod, hogy jól -szép térrel, "megfogható" zenei szépséggel, gyönyörű hangszer-megjelentetésekkel (főleg a klasszikus zenékre értem)- szóljon a rendszered, akkor tegyél 1-1 db homokkőlapot, mind az erősítő, a Cd-játszó, a DAC, stb. és a hangfalak alá. (További részleteket az AVX fórumon, "Homokkő" témában találsz.)
Még 1 ráadás tanács: Ne felejtkezzél el a zenereprodukáló láncod elektromos készülékeinek helyes polaritású csatlakoztatásához az elektromos hálózatba. (Magyarul: a villásdugókat úgy dugd be - többszöri próbálkozás után-, hogy a rendszer a legjobban szóljon.)
Remélem, segítettem a zenei világ reprodukálásának jobb kiismerésében!
(Ha esetleg olyanokat írtam, amiket már Te is régóta tudsz, sőt alkalmazol is, akkor 1000 bocsánat!)
Üdv.
Clearsound

keresztes33
Fórumlakó
Fórumlakó

Focal JMLab

Én is kíváncsi vagyok a meghallgatás eredményére.

Nagyon szívesen: de mivel ez egy JMLab-Focal és nem egy erősítő fórum, így természetesen az Aria 906 és az Etalon Integral 1 szinergizmusát, koherenciáját fogom vizsgálni...
Először az Opal 9Ti fog sorra kerülni - vajon mit csinál vele egy "nagyobb" erősítő, majd jöhet a "kistesó".

keresztes33
Fórumlakó
Fórumlakó

Focal JMLab

Az Etalon név számomra olyan, mint a Linn - azt is meghallgatás nélkül rendeltem, és nem bántam meg. (Először a K18-cal ment, most a Cadenza Red-del.) De ugyanígy voltam a kis Aria-val is...

Kérdés, hogy mennyire fogják egymást szeretni a lánc tagjai, de trane biztosított róla, hogy nála mind a 906-tal, mind a 926-tal jól szerepelt. (Egyébként is kicsit messze lett volna nekem az a 2*340 km.) 

szasza74
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 117

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: szasza74 »

Én is kíváncsi vagyok a meghallgatás eredményére.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2483

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: supravox »

Nem tagadom, a döntésemben komoly szerepet játszott az esztétika, a nosztalgia is... De az Etalon név számomra egyet jelent a Zenével, nem alacsony fokon.
És ez az erősítő nem a mai kor gyermeke, akárcsak a Linn.
Ti is tudjátok, valamikor ez egy nagyon kurrens darab volt - kérdés, mit veszített az évek alatt a fényéből? Remélhetőleg semmit.

Ez majd jövő héten, amikor megérkezik, a meghallgatásakor kiderül...

És szasza74 is azt írta, hogy...

Bàtor vagy meghallgatàs nélkül:)
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

keresztes33
Fórumlakó
Fórumlakó

Focal JMLab

De ezen nincs balance, amit kritériumként fogalmaztál meg.

Az ember megalkuszik a jóért... Ha szükséges, majd egy kicsit odébb ülök...

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6186

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Nem tagadom, a döntésemben komoly szerepet játszott az esztétika, a nosztalgia is... De az Etalon név számomra egyet jelent a Zenével, nem alacsony fokon.
Ti is tudjátok, valamikor ez egy nagyon kurrens darab volt - kérdés, mit veszített az évek alatt a fényéből? Remélhetőleg semmit.

Szerintem jó döntés volt, remélem leírod milyen a végeredmény.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

keresztes33
Fórumlakó
Fórumlakó

Focal JMLab

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”