Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
SOL Kolibri fan club
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8268
SOL Kolibri fan club
András! Az új vándor is festett fehér lesz? Szériában pontosan mely színek /lesznek/ elérhetők? Úgy értem raktárról, amire nem kell várni.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
SOL Kolibri fan club
Szerintem pihentessük ezt a témát....
Örömmel látom, hogy mindenki frissen, kipihenten, ötletekkel tele vág neki az új napnak.
Maradjunk a "földön", elég ha a szobába jól Muzsikál
Tóth Gábor DAC + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
SOL Kolibri fan club
Jó hogy nem ilyet akartok ?
SOL Kolibri fan club
Miért? Beteszel egy sámlit hátulra, ajtót magadra zárod, sofőr vezet.....De nyitott ajtónál jobb a térérzet nem? Akkor inkább kerekeket a sámli alá! Látod van mit fejleszteni még!
SOL Kolibri fan club
Igen, valami hasonló konstrukción töprengek....Nekem tetszik,de menet közben kicsit nehéz így hallgatni nem?
Csinálhatnátok a Kolibriből ilyen, autóba való verziót is
Az új kocsiban hátborzongatóan rossz lesz a zene..
https://www.google.hu/search?client=ms- ... s3_2lk3sFM:
És mehetne az előlapja az autóhoz. jah, és bólogatós SOL kutya.
Mit kutya? Kolibri. csipegetné a kalaptartót.
- asebestyen
- V.I.P.

SOL Kolibri fan club
És mehetne az előlapja az autóhoz. jah, és bólogatós SOL kutya.
Mit kutya? Kolibri. csipegetné a kalaptartót.
SOL Kolibri fan club
SOL Kolibri fan club
Azért majd ne feledj az általad megtapasztalt érdekességekről írni, ha már megkezdtem a sort
Általában a képen látható helyen, a dóm felső részén középen működnek legjobban, de meg lehet próbálni az alsó peremnél is. )
Általában a képen látható helyen, a dóm felső részén középen működnek legjobban, de meg lehet próbálni az alsó peremnél is.
Amúgy ez a Totem "Kolibri-je", az egyik legnépszerűbb típusuk, sokban hasonlít a madárkákra.
(Azért a Kolibri szebb.... )
Gondolom a színhőmérséklettel, hullámhosszal, frekvenciával függ össze ez a pötty szín, ha a piros nem jó, a zöldtől kezd javulni a kéken át a liláig.
- asebestyen
- V.I.P.

SOL Kolibri fan club
Általában a képen látható helyen, a dóm felső részén középen működnek legjobban, de meg lehet próbálni az alsó peremnél is.
Amúgy ez a Totem "Kolibri-je", az egyik legnépszerűbb típusuk, sokban hasonlít a madárkákra.
(Azért a Kolibri szebb.... )
Gondolom a színhőmérséklettel, hullámhosszal, frekvenciával függ össze ez a pötty szín, ha a piros nem jó, a zöldtől kezd javulni a kéken át a liláig.
- asebestyen
- V.I.P.

SOL Kolibri fan club
Úgy néz ki, hogy nyitnom kell, el kell engednem a "woodoo" tagadást. Nah erre se sokan tudnának rávenni és még nem biztos, hogy sikerülni fog. De a színes pöttyöket kipróbálom. Van pontos helye, ahova ragasztani kell?
SOL Kolibri fan club
Ahh, sajnos Quadralban nem vagyok otthon. De amióta az Elac ennyire betört a piacra a csodaribbonjával, valahogy el is ment a kedvem az egésztől.
Erről jut eszembe.. Otthon, vakteszten, feleségem segédkezésével az IC kábel irányát 10-ből 8-szor stabilan megmondom.
Egy barátomnál, aki szkeptikus (mellesleg Elac tulaj ), még a 100eFt-os és 1000Ft-os IC között sem hallunk különbséget. Nemhogy az iránya.. A rendszer nagyon jó (Elac 249BE, Primare SPA22HD), de az a kétkedő hozzáállás és a bizonyítási kényszer valahogy lenullázza mindennek a hatását. Egy 10eFt-os kínai multimédiás csoda és a CA CXU digitális kimenete között sem volt hallható semmi különbség. A hozzáállás tényleg meghatározó, ráadásul ragadós és másokra is hat.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?p=2115248
Ez nem Fountek, annál egy lépcsővel feljebb: Aurum Cantus, a G2-es ribbonnal szerelt Leisure 2 MkII.
Mellesleg: útálom a digitális fotózást, ez a doboz élőben lélegzetelállítóan szép.....
Itt talán jobban látszik:
- asebestyen
- V.I.P.

SOL Kolibri fan club
Más. Tul! Azonnal igényelj a dobozkáid elejére SOL Kolibri feliratot! Most látom, a Tiéden még nincs, pedig az kötelező tartozék!
Gergő! Baromi jó volt a beszámoló! Ebből is látszik, hogy nem az ész nélküli hype és a hifis pógárok megtévesztése a cél és pont ezért hívtuk életre ezt a topicot, hogy minden infot megosszunk, amit csak lehet. Nagyon tanulságos volt tényleg, köszi!
A woodoo témához nem tudok hozzászólni, én nem voltam érzékeny ezekre sosem, sőt igyekeztem magamtól még a gondolatot is elhessegetni. Én csak annyit tudok, hogy ott, ahol jól érzem magam, ott a zene is jobban esik, jobban szól. Képes vagyok a végletekig keresni a hangsugárzók helyét és megfelelő hallgatási pozíciót. Régebben mikrofonnal a kezemben, ma már sosem, csak az érzéseimre figyelek. Ha összeáll a dolog, azon változtatni tilos.
IsoAcoustics állványok: ugyanazt hallom, mint amik a leírásokban szerepelnek, illetve a YouTube-on is demonstrálja a konstruktőr. Középtartomány tisztul, felbontása nől, felsőbasszus csökken, az egész mélytartomány finomodik. Élőbb a megszólalás. másik, hogy nekem a készülékekkel egy bútoron van, és az állványokon lévő dobozok nem rázzák a bútort. De külön állvány tetején is tudja ugyanezt.
Első perctől azt próbálom én is hangsúlyozni, hogy ezek a dobozok nem igényelnek, mitöbb, nem tesz nekik jót a "hifizés". Semmi extra nem kell, se ezüst kábel, se 2KW végfok, se SE csöves, se 10m Ft-os Kondó kábel. Magában tudja azt, ami a zenehallgatást élménnyé teszi, nem kell semmit elnyomni vagy kiemelni rajta, hagyni kell muzsikálni megfelelő méretű térben.
Úgy gondolom, ha valakinek van egy nagy komoly rendszere a nappaliban, és épít egy Kolibrist másodrendszernek, gyakran fog bejárni a kisszobába! És lesz nem 1 v 2 felvétel, amit inkább ott fog hallgatni, mert ez a dobozka tud valami olyat, amit pénzen nem lehet megvenni.
- asebestyen
- V.I.P.

SOL Kolibri fan club
Gergő! Baromi jó volt a beszámoló! Ebből is látszik, hogy nem az ész nélküli hype és a hifis pógárok megtévesztése a cél és pont ezért hívtuk életre ezt a topicot, hogy minden infot megosszunk, amit csak lehet. Nagyon tanulságos volt tényleg, köszi!
A woodoo témához nem tudok hozzászólni, én nem voltam érzékeny ezekre sosem, sőt igyekeztem magamtól még a gondolatot is elhessegetni. Én csak annyit tudok, hogy ott, ahol jól érzem magam, ott a zene is jobban esik, jobban szól. Képes vagyok a végletekig keresni a hangsugárzók helyét és megfelelő hallgatási pozíciót. Régebben mikrofonnal a kezemben, ma már sosem, csak az érzéseimre figyelek. Ha összeáll a dolog, azon változtatni tilos.
IsoAcoustics állványok: ugyanazt hallom, mint amik a leírásokban szerepelnek, illetve a YouTube-on is demonstrálja a konstruktőr. Középtartomány tisztul, felbontása nől, felsőbasszus csökken, az egész mélytartomány finomodik. Élőbb a megszólalás. másik, hogy nekem a készülékekkel egy bútoron van, és az állványokon lévő dobozok nem rázzák a bútort. De külön állvány tetején is tudja ugyanezt.
Első perctől azt próbálom én is hangsúlyozni, hogy ezek a dobozok nem igényelnek, mitöbb, nem tesz nekik jót a "hifizés". Semmi extra nem kell, se ezüst kábel, se 2KW végfok, se SE csöves, se 10m Ft-os Kondó kábel. Magában tudja azt, ami a zenehallgatást élménnyé teszi, nem kell semmit elnyomni vagy kiemelni rajta, hagyni kell muzsikálni megfelelő méretű térben.
Úgy gondolom, ha valakinek van egy nagy komoly rendszere a nappaliban, és épít egy Kolibrist másodrendszernek, gyakran fog bejárni a kisszobába! És lesz nem 1 v 2 felvétel, amit inkább ott fog hallgatni, mert ez a dobozka tud valami olyat, amit pénzen nem lehet megvenni.
SOL Kolibri fan club
Mennyire szerettem régen (az említett észlelések idején) a Fountek ribbonos hangsugárzóimat..
Még a C ponthoz.... most éppen ezt hallgatom.
SOL Kolibri fan club
Oké, de ez vajon miért van?
C: Lásd: Totem Beak (+a képen)
https://www.stereophile.com/content/totem-acoustic-beak
SOL Kolibri fan club
Hoz. Ritka együttállás, de ennél a cuccnál tökéletesen egyezik a véleményem az AV-Online tesztjével. Érdemes elolvasni, hasonlóakat írnék én is.
Tul, Ákos, hozzátok szól a kérdés: mit hoz a kis IsoAcoustics állvány a dobozok hangján? Egyáltalán "hoz" rajta? Mit tapasztaltatok?
- Speedy Gonzales
- V.I.P.

- Értékelés: 218
SOL Kolibri fan club
Tul, Ákos, hozzátok szól a kérdés: mit hoz a kis IsoAcoustics állvány a dobozok hangján? Egyáltalán "hoz" rajta? Mit tapasztaltatok?
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
SOL Kolibri fan club
Oké. 4 dolog, erősségi sorrendben
A) Hogy vettem a bátorságot Dune-n zenét hallgatni?
Többen átéltük, vaktesztet is csináltunk, gurulós székkel
Adott egy egészen jó és elismert YBA CD-player. Durva rendszerbe kötve, méregdrága kábelekkel. Forrás gyári CD (valamelyik Chesky Records teszt lemez.) Sweet pot, tökéletes. Dune-t átdugva forrásnak, ugyanaz az anyag rippelve, rettenetes. Nulla tér, fátyolos hang. 1m-rel előrébb gurulva koppra ugyanaz a hang, mint előtte az YBA-ból! Visszafelé ugyanez. Tehát mindkét forrás tudott szinte azonosan jó lenni, csak nekünk kellett mozogni hozzá, változatlan installáció mellett. Nem az volt, hogy sikerült ugyanazt a rossz hangot hallani 1-1 pozícióban mindkét lejátszónál, hanem tényleg ijesztően pontos, jól definiált színpad jött létre, csak épp más hallgatói pozícióból. A mélyek is megvoltak, pedig ahonnan az egyik jól szólt, a másiknak semmi ereje nem volt és fordítva.. Mintha fázis hiba lett volna. Az volt?
B ) A színekkel nekem is van élményem. Ugyanolyan szőnyeg, csak más tónus. A barnásat leterítve a kék helyére lágyabbnak éreztem a zenét. Akkor ezt egyértelműen annak tudtam be, hogy jobban esik a szememnek, ezért jobb a közérzetem, tehát jobb zenét hallgatni.
C) A Clarus bemutatótermében volt korábban pár fémből esztergált félgömb. Kb. 3cm átmérőjű. Egyet a hangfal befelé eső oldalára, egyet a tetejére rakva komolyan mondom, laikusnak is jól érzékelhető mértékben tágult ki a hangszínpad. Akkor éreztem magam először csodabogárnak, itt kezdtem el hinni a hifi woodooban.
D) HFM kísérlet nyomán kezdtem kipróbálni a CD lemezek és tokjaik kontrollált elhelyezését, hangra gyakorolt hatásukat. Le sem merem írni, de érzékelni véltük a tokok irányának hatását. Fektetve, állítva, hallgatói pozíció és rendszer közé, vagy attól távol letéve. Végül a szobából kihordva volt a legjobb. A fém és műanyag tárgyak érzékelésre gyakorolt torzítása volt a fő vonulat akkoriban. Szemüvegben pl sose hallgass zenét El is határoztam, hogy lesz egy teljesen természetes, fa, föld és kő alapú házam.
Akkor játsszunk olyat (ne én legyek kapásból a hunyó... ), hogy aki gondolja, leírja a legfurcsább-szokatlanabb, és általa nem értett hanggal, hangvisszaadással kapcsolatos élményét....
Aztán ha tudom(juk) kivesézzük, megmagyarázzuk (vagy nem ). De úgy is érdekes lehet.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2169
SOL Kolibri fan club
Tulajdonnevet nem fordítunk, tehát tökéletes a KFC Meg is van a klubtalálkozó praktikus helyszíne
Jogos.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
SOL Kolibri fan club
Tulajdonnevet nem fordítunk, tehát tökéletes a KFC Meg is van a klubtalálkozó praktikus helyszíne
Helyes
SOL Kolibri fan club
Angol rövidítés: CFC lenne.... amúgy nagyon aranyos kis hangsugárzó, erősen elgondolkodtam, hogy jó lenne a hálószobába...
SOL Kolibri fan club
Angol rövidítés: CFC lenne.... amúgy nagyon aranyos kis hangsugárzó, erősen elgondolkodtam, hogy jó lenne a hálószobába...
Kolibri = Hummingbird
Akkor
HFC
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2169
SOL Kolibri fan club
Jó ez a topik cím....
Kolibri kedvelők klubja..... Angol rövidítés: KFC
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
SOL Kolibri fan club
Itt egyelőre magunk vagyunk, páran, fogékony lelkülettel Még most érdemes ilyesmiről diskurálni - vagy kis körben, személyesen is akár. Ha valaki elkezdni, nekem is van néhány nagyon furcsa tapasztalás a farzsebemben..
Ezért sem beszélek ezekről szívesen, mert erősen szubjektív színezetű lenne az interpretációm, és valószínűleg nem egyezne sok más ember tapasztalatával, élményével, nem is említve a véleményét a kérdéskörről.....
SOL Kolibri fan club
Ma lezárult a Kolibri teszt első, szülői házas köre. Erős tanulsággal. Imádtam ezt a szobát, éveken át itt építgettem a rendszerem, azt az akusztikát azóta sem értem el sehol máshol. Viszont maga a szoba elég nagy, olyan 30m2 - olyan távol voltak a hangsugárzók, hogy szinte nem is láttam őket
A lényeg, amit újra le kell írjak: aki komolyan meg akarja ismerni a Kolibrik tudását, az még véletlenül se kösse rendszerbe nagyobb szobában. Másodjára járok így, de először azt hittem, a hely adottságai rosszak, azért lett árnyéka önmagának a kis dobozpár. Mivel most jó szobában hallgattam, számomra (is) bizonyossá vált, akármennyi varázslatot is rejtettek bele, a méret nagyon komoly korlát. Komolyan, mintha nem is ugyanazt a hangsugárzót hallottam volna ma, mint tegnap. A mélyei, bárhová is tologattam őket, akár állványon, akár a "pulton", csak az előttük lévő nagyjából 2-2,5m-es sávban voltak érzékelhetőek, hátrébb egyszerűen eltűntek. Ugyanez igaz a magasságra is. Ha túl mélyen ültem (valójában feküdtem a kihúzható kanapéágyon), nagyon halovány lett. Ilyet itthon, a kisebb szobában egyáltalán nem tapasztaltam.
Drámaian romlott az élmény. Ezt csak azért osztom meg, ráadásul pont a fan clubban, mert ahogy nézem, sokan kíváncsiak a madárkákra. Mi meg felebarátainkkal eléggé hypeoljuk, magasztaljuk őket - teljesen jogosan és megérdemelten. Azonban, ha valaki nem veszi figyelembe a gyártó ajánlását az elhelyezésre és a lehallgató helyiség méretére vonatkozóan, akkor egy felfújt lufinak fog tűnni az egész csinnadratta, amit körítettünk neki. Megváltás volt újra a kis hálóban, anyósoméknál visszakötni Megjöttek a mélyek, a szobát belengte a hang, nem volt szóráskép probléma.
Különben érdekes volt megtapasztalni, hogy Rudi bácsi egyik kábele (Power-R), ami személyes kedvencem néhány éve (talán pont Kimbertől vettem), a Kolibrikkel nem jött ki olyan jól. Túl visszafogott, eseménytelen volt. Nagy dobozoknál éppen az tetszett benne, hogy nyugodt, úrias, letisztult zenét csinált, most azonban elvett a dinamikából. A TDC300F sokkal kellemesebb partnere, még karcosság nélkül és nem utolsó sorban olcsón ad izgalmas hangot. A Nordost Red Dawn valamivel pezsgőbb volt a magastartományban, ami a nagy térben elveszett hangú pöttöm dobozoknak most nem tett jót
Őszinte ajánlásom tehát, kizárólag saját ízlés alapján, mostmár többedjére ismételve önmagam:
Zseniális hangsugárzók, amiket kisebb szobába, ésszerű keretek között kiszolgálva érdemes és éri meg megvásárolni. Semmi extra, hisz az a plusz, amit sok-sok bíbelődéssel igyekszünk megtalálni a drága rendszereinkben, már úgyis ott van a dobozokban
Ezekkel nem mondtam sok újat, de fontosnak tartom tudatosítani mindenkiben, hogy az alkotói útmutató nem véletlen - akármennyire áradozunk róluk, arra kell használni, amire tervezték
Ami még említést érdemel, hogy kb. 2 óra után tesóm is úgy vélekedett, valami van a zenében, amiért szereti hallgatni, még ebben a nagy térben elveszett állapotban is. Itt bukkant fel bennünk ismét az aktív szub gondolata. Szinte biztos, hogy vásárolok egyet, ha kész lesz egyszer. Az jelentősen kitágítaná az alkalmazhatósági határokat.
Olvasgattam a topicot és a spirituális vonulatnak megfelelően afrikai törzsi zenét tettem be Tiszta beszarás, milyen élet- és mérethűen (!) adja vissza a konga és egyéb kézzel püfölt hangszerek hangját. Horváth Kornélt, "Hang" nevű saját alkotásán játszva, élmény volt fülelni. Nem összehasonlítható, de akkor nyűgözött le legutóbb ennyire az említett felvétel, amikor a HD800-at szimmetrikus meghajtással egy Oppo HA-1-en keresztül hajtottam, kölcsön Auralic Aries-szel, egy nagyon komoly Néhai által készített fejhallgató kábellel. Gondolkodjunk csak.. A mai előadás rendszerével lejátszóstól, erősítőstől, hangsugárzóstól új árban, kábelekkel együtt 300k környékén megvolnék. A fejhallgatós (amiről tudjuk, hogy jóval olcsóbban kapsz pro hangot, mint nagy hifinél) úgy 1,7MFt. Hehe Nevessetek, de a forrás egy Mac Mini volt Pioneer LX AVR DAC-jával, majd egy Dune Smart D1, a saját analóg kimenetén. Az erősítő pedig az általam többször megénekelt Kenwood. Erről van itt szó.
(Korábban szégyelltem volna az utóbbi sorokat, mert volt nekem nagyon sok nagyon menő eszközöm, az apróból ez kicsemegézhető. Pár éve még komolytalannak hatott volna, ha valaki ilyen láncról hajtva alkot véleményt valamiről. De a célt elértem: fillérekből baromi élvezhető hang. Ma már erre inkább büszke vagyok. "Erről van itt szó".)
Imádom ezeket a hangsugárzókat. Holnap már a neki megfelelő méretű szobából jelentkezem beszámolóval, több erősítőt és kábelt kipróbálva.