Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Médialejátszók

Robertó77
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: Robertó77 »

Vagy veszel egy splittert, ami 4k+audio kimenetre bontja a HDMI kimenetedet.

Milyen splittert ajánlotok/ ajánlanál? Nekem is ez a gondom. Anthem MRX 700 AVR-t használok. Imádom,de nem tudja a 4K és HDR cuccost.

Köszönöm,
Robi

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

A Solo 4K látja.
Nevezd át ugyanarra, mint a film és látnia kell.

Köszi,megoldódott!

Csutka

Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: Csutka »

A Dune HD solo nem látja az SRT feliratokat.Valakinek van ötlete,hogy mit kell tenni ilyenkor? Köszi

A Solo 4K látja.
Nevezd át ugyanarra, mint a film és látnia kell.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Médialejátszók

A Dune HD solo nem látja az SRT feliratokat.Valakinek van ötlete,hogy mit kell tenni ilyenkor? Köszi

arkantos
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: arkantos »

Üdv

Szeretnék segítséget kérni , vettem egy arcam FMJ UDP411 lejátszót , hálózaton szeretném működtetni , pc lenne a szerver de hol látja hol nem, tetem fel a pc-re egy univerzális média szervert de akkor is csak ha olyan kedve akkor lehet látni egyik nap igen másik nap nem , nem tudom mi lehet a probléma tudna valaki segíteni?

üdv

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 208

Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: t97eat »

Az előző véleményeket összefoglalva, hogy egyértelmű legyen:

- A kínai lejátszó kevéssel marad el az Oppo mögött video megjelenítés terén.
- Hangzásban viszont már markáns különbségek hallhatóak. - miközben mindkét lejátszó érintetlen bitstream-t küld az erősítő felé, ami a dekódolást végzi.
Az szerintem is szubjektív, hogy mennyivel rosszabb a képe egyiknek/másiknak, ebbe nem mennék bele inkább én sem. Egyértelműen szebb az Oppo képe, ezért fogalmaztam úgy, hogy annyira nem marad el, mint az olcsó régi BD lejátszójé az Oppo-tól, de szignifikáns, azaz nem nagyítóval kell keresni a kulönbséget, hanem könnyedén felfedezhető. Könnyen érzékelhetők a hangzásbéli különbségek is (HDMI bitstream)

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Erről van szó, különbség van a lejátszók közt, hiába HDMI - HDMI. Milyen szép is lenne ha mondjuk 10e.-ért megváltanánk a világot, én lennék a legboldogabb. 
Az előző véleményeket  összefoglalva, hogy egyértelmű legyen:

- A kínai lejátszó kevéssel marad el az Oppo mögött video megjelenítés terén.
- Hangzásban viszont már markáns különbségek hallhatóak. - miközben mindkét lejátszó érintetlen bitstream-t küld az erősítő felé, ami a dekódolást végzi. 
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Nekem is van egy jó régi LG BD 390-em, ahhoz képest az Oppo 95 is fényévekkel jobb volt, a 105 meg még jobb valamivel, ezt én is tanúsíthatom.
Érdekes, hogy a kis kínai X96 lejátszóm képben már nincs olyan nagyon lemaradva (a LG BD-nél jobb, sőt az Xbox One medialejátszóját is felülmúlja, az Oppo-t persze nem éri utol), de a hangja hagy kívánni valót maga után HDMI-n. Optikai kimeneten érdekes módon egy fokkal tűrhetőbb, de az sem az igazi.

Fel is dobnék egy újabb témát (ez is adhat magyarázatot arra, hogy van különbség két hardver közt):
XBox One vs 4K Blu-Ray player

Erről van szó, különbség van a lejátszók közt, hiába HDMI - HDMI. Milyen szép is lenne ha mondjuk 10e.-ért megváltanánk a világot, én lennék a legboldogabb. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó

Médialejátszók

Szivesen latlak egy LG vs Primare bemutatora. Aztan jol megmagyarazatok, h miert van a keppel ami, es a hanggal. De ha itt tartunk regebben az optikai es a coax kozt is volt kulonbseg. Nem kulonben a CD jatekosok kozt hangra.
Nekem is van egy jó régi LG BD 390-em, ahhoz képest az Oppo 95 is fényévekkel jobb volt, a 105 meg még jobb valamivel, ezt én is tanúsíthatom.
Érdekes, hogy a kis kínai X96 lejátszóm képben már nincs olyan nagyon lemaradva (a LG BD-nél jobb, sőt az Xbox One medialejátszóját is felülmúlja, az Oppo-t persze nem éri utol), de a hangja hagy kívánni valót maga után HDMI-n. Optikai kimeneten érdekes módon egy fokkal tűrhetőbb, de az sem az igazi.

Fel is dobnék egy újabb témát (ez is adhat magyarázatot arra, hogy van különbség két hardver közt):
XBox One vs 4K Blu-Ray player
https://m.youtube.com/watch?v=F1Lt43-9lmY

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Médialejátszók

En ezt a kabelezzunk topik digitalis adattovabbitas kozotti kulonbsegek feszegetesehez gondoltam jo vizsgaanyagnak

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Médialejátszók

A HDMI csoport úgy gondolja:

Q. What is the difference between decoding Dolby TrueHD/DTS-HD in the player (i.e. sending over HDMI as decoded PCM) vs. decoding in the A/V receiver (i.e. sending over HDMI as encoded Dolby TrueHD/DTS-HD bitstream)?
There is no inherent difference in quality between Dolby TrueHD/DTS-HD being sent over HDMI as decoded PCM vs. encoded bit stream. All Dolby TrueHD/DTS-HD decoders (whether in the player or the A/V receiver) must be certified to meet stringent quality requirements. However, consumers should make sure that their receivers support the number of incoming PCM channels delivered by their source device (e.g. DVD).

Szivesen latlak egy LG vs Primare bemutatora. Aztan jol megmagyarazatok, h miert van a keppel ami, es a hanggal. De ha itt tartunk regebben az optikai es a coax kozt is volt kulonbseg. Nem kulonben a CD jatekosok kozt hangra.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Médialejátszók

Na ez mondjuk komoly!
Csak ez mondjuk nem két médialejátszó közti különbségről szó,de semmi gond!

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Médialejátszók

Azt nem tudom, de hogy az itthon levo LG BD lejatszobol nem olyan kep jon ki azt latom. Es, h a hangja is sz@r azt meg hallom. Szoval valaminek lennie kell a hazban. Orajel generator, vagy tokom tudja mi. Miert vannak kulonbozo video chipek ha mind ugyanazt tudja? Tenyleg azt gondolod, h mondjuk a fej kiolvassa a lemezrol aztan egy darab droton rogton tavozik a HDMI-n?
A HDMI csoport úgy gondolja:

Q. What is the difference between decoding Dolby TrueHD/DTS-HD in the player (i.e. sending over HDMI as decoded PCM) vs. decoding in the A/V receiver (i.e. sending over HDMI as encoded Dolby TrueHD/DTS-HD bitstream)?
There is no inherent difference in quality between Dolby TrueHD/DTS-HD being sent over HDMI as decoded PCM vs. encoded bit stream. All Dolby TrueHD/DTS-HD decoders (whether in the player or the A/V receiver) must be certified to meet stringent quality requirements. However, consumers should make sure that their receivers support the number of incoming PCM channels delivered by their source device (e.g. DVD).
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Médialejátszók

Miért, milyenek javító áramkörök vannak mondjuk egy oppo-ban vagy Primare-ben?
Azt nem tudom, de hogy az itthon levo LG BD lejatszobol nem olyan kep jon ki azt latom. Es, h a hangja is sz@r azt meg hallom. Szoval valaminek lennie kell a hazban. Orajel generator, vagy tokom tudja mi. Miert vannak kulonbozo video chipek ha mind ugyanazt tudja? Tenyleg azt gondolod, h mondjuk a fej kiolvassa a lemezrol aztan egy darab droton rogton tavozik a HDMI-n?

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Médialejátszók

Elég nagy tévedésben vagy ha azt hiszed a digitális jel átvitel eltörölte a minőségbeli különbségeket.  Szép elgondolás lenne, h a 15e.-es  lejátszó ugyanazt nyújtja hangban, és képben mint mondjuk egy 500e. Csak azért mert mindkettő farán HDMI kimenet van.  Az egy cseppet se zavarjon, h milyen alkatrészek javító áramkörök vannak még mielőtt kimegy az a fránya jel. 
Miért, milyenek javító áramkörök vannak mondjuk egy oppo-ban vagy Primare-ben?

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Médialejátszók

Ez nekem új téma, de lehet, hogy van rá válasz: tipikus tömörített hangsávnál (pl. TrueHD/DTSHD-MA) milyen befolyása lehet a lejátszónak/kábelnek az adattartalomra? Feltételezve, hogy bitstream outputra van állítva - mégis mi módosulhat, ami 'hangzásra' van befolyással? Gondolok itt arra, hogy (teoretikusan) rossz az átvitel, csak a 2 front csatorna megy át, a többi zajos? Nehezen tudom elképzelni, hogy az erősítő fogadja az adott sávot, de 'valami' nem identikusan jön át, és ez forráseszköz függő lenne.

Erre van valahol elérhető dokumentáció? Amit eddig találtam white papert azokban sajnos pont a stream struktúra/hibaellenőrzés nem volt leírva.

Elég nagy tévedésben vagy ha azt hiszed a digitális jel átvitel eltörölte a minőségbeli különbségeket.  Szép elgondolás lenne, h a 15e.-es  lejátszó ugyanazt nyújtja hangban, és képben mint mondjuk egy 500e. Csak azért mert mindkettő farán HDMI kimenet van.  Az egy cseppet se zavarjon, h milyen alkatrészek javító áramkörök vannak még mielőtt kimegy az a fránya jel. 

Jegkrem
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: Jegkrem »

Viszont többen írták, hogy a Himedia HDMI hangminősége eléggé átlagon aluli... érdemes ezt figyelembe venni

Ez nekem új téma, de lehet, hogy van rá válasz: tipikus tömörített hangsávnál (pl. TrueHD/DTSHD-MA) milyen befolyása lehet a lejátszónak/kábelnek az adattartalomra? Feltételezve, hogy bitstream outputra van állítva - mégis mi módosulhat, ami 'hangzásra' van befolyással? Gondolok itt arra, hogy (teoretikusan) rossz az átvitel, csak a 2 front csatorna megy át, a többi zajos? Nehezen tudom elképzelni, hogy az erősítő fogadja az adott sávot, de 'valami' nem identikusan jön át, és ez forráseszköz függő lenne.

Erre van valahol elérhető dokumentáció? Amit eddig találtam white papert azokban sajnos pont a stream struktúra/hibaellenőrzés nem volt leírva.

karlosz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 307

Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: karlosz »

Köszönöm a hasznos infókat!

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó

Médialejátszók

Az X900E-re nekem felment a KODI 17.1, jól működik, de TrueHD/Atmos hangsáv nem megy vissza ARC-on a prociba. Ez tulajdonképpen a TV SoC-je miatt van, nincs meg ehhez benne a licensz, mostanában jönnek az új procik, amik már hardveres én támogatják. Ugyanez van az Androidos média lejátszók esetén is, kivéve pl. Himedia, Nvidia Shield. Ok megvették a licenszet, persze ez csak szoftveres támogatás. De ezek a lejátszók ezért kerülnek 40...50 ezer Ft-ba, a többi kínai androidos pedig csak 10-be. Kb ennyit sikerült osszeollóznom a témáról az Avsforum-on...

Viszont többen írták, hogy a Himedia HDMI hangminősége eléggé átlagon aluli... érdemes ezt figyelembe venni

karlosz
Törzsvendég
Törzsvendég

Médialejátszók

Ja! Ezt mondhattad volna hamarabb akkor ne kinlodjal ezekkel, vegyel egy lejatszod es minden gondod elszall
Szeretem körüljárni a témát, mik az esetleges buktatók. Meglátjuk.   

karlosz
Törzsvendég
Törzsvendég

Médialejátszók

Nem tudom mennyit fejlődtek az elmúlt években a tévék lejátszó képességei, de nem biztos, h rá építeném az itthoni mozizás alapjait. Életem során a sok az egyben megoldások sosem voltak jók, tűoltásra elegendőek, de komoly teljesítményt sosem sikerült kicsikarni belőlük. 
Én is ezért hajlanék inkább a külön médialejátszó felé.

s70071
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: s70071 »

ARC (Audio Return Chanel) miért nem jó?
Szerintem úgy előrébb jutnánk, ha esetleg karlosz megadnád a TV-d típusát és az AVR-ed típusát.
Így megtudjuk a TV ARC képes-e (vélhetően a 4k TV-k többsége tudja ezt). 
a., Ha ARC képes, akkor HDMI leviszi az erősítőnek az audio jelet és HDMI in-be kell bedugnod a kábelt. ARC a legtöbb régebbi TV-n 2.0-s hangot ad át valóban, de csak akkor ha visszafelé VIDEO JELET IS KÜLD ugyanazon a kábelen mondjuk egy soundbaron keresztül BR lejátszóból.
b., Ha nem ARC képes a TV, akkor gond lesz, mert a hang továbbítását máshogy kell megoldani (újabb kábel )... itt jöhet képbe egy optikai kábel, 5.1 hang kiküldésére jó megoldás lehet, kérdés milyen hangot szeretnél kiküldeni az erősítődnek?
OFF
HDMI-n 5.1 hang TV-be bevezetve is marad az ami, csak 6 csatornát meghaladó jelet konvertál le a TV 2.0-ba HDMI forrásból, ha esetleg tovább szeretnéd küldeni (LG-nél legalábbis).
ON

Azért nem jó, mert a kérdés úgy szólt, hogy a HD hangot szeretné az erősítőn hallgatni, és nem a HD hangsávot, amit a tv átkonvertál.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Médialejátszók

A tv: Sony KD-65XE8505 ARC képes
Avr: NAD T757 ARC képes

Nem tudom mennyit fejlődtek az elmúlt években a tévék lejátszó képességei, de nem biztos, h rá építeném az itthoni mozizás alapjait. Életem során a sok az egyben megoldások sosem voltak jók, tűoltásra elegendőek, de komoly teljesítményt sosem sikerült kicsikarni belőlük. 

karlosz
Törzsvendég
Törzsvendég

Médialejátszók

A tv: Sony KD-65XE8505 ARC képes Avr: NAD T757 ARC képes

karlosz
Törzsvendég
Törzsvendég

Médialejátszók

Amint meglesz a kábel beszámolok a kísérletről.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”