Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Sziasztok,
A témában jártas mestertől kérdezném: munkatársnőm a férjét szeretné meglepni Karácsonya egy lemezjátszóval, hát meg is talált engem a kérdéssel. Amennyit infót ki tudtam szedni belőle, egy olyan valakiről van szó, aki csak úgy felsóhajtott, hogy "dejólenneegylemezjátszó", ráadásul az árkategória is nagyon az alja: 30ezret (max 35-öt) szeretne adni érte. Nekem ez a terület leginkább ismeretlen, szóval ebben az árkategóriában érdemes egyáltalán tanácsot kérnem? Van valamilyen javaslatotok?
Próbáltam erőltetni, hogy ezért talán egy szép használtat lehetne/kellene, de sajnos ragaszkodik az újhoz...
álmodj tovább ;-)
de viccet félretéve,nem egyszerű a történet,bár valamikor a média marktban láttam olcsó lemezjátszókat,csak ne az USB-st vegyétek meg. de szerintem ezek amédiások is 50nél kezdőbtek inkább. csodát ezektől nem lehet várni,de meg fog szólalni. azt én teljesen megértem,hogy használtat nem akar. meglepetés-ajándék... ennyi pénzért gondolatébresztő lesz a faszinak,aztán ha akar,majd kerít amgának jobbat. a gesztus szép,nagy értéket nem kaptok ennyi pénzért. de hátha valak itud valami titkos helyet,ahol még olcsóbban lehet lecsapni az első lemezjátszóra.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
Sziasztok,
A témában jártas mestertől kérdezném: munkatársnőm a férjét szeretné meglepni Karácsonya egy lemezjátszóval, hát meg is talált engem a kérdéssel. Amennyit infót ki tudtam szedni belőle, egy olyan valakiről van szó, aki csak úgy felsóhajtott, hogy "dejólenneegylemezjátszó", ráadásul az árkategória is nagyon az alja: 30ezret (max 35-öt) szeretne adni érte. Nekem ez a terület leginkább ismeretlen, szóval ebben az árkategóriában érdemes egyáltalán tanácsot kérnem? Van valamilyen javaslatotok?
Próbáltam erőltetni, hogy ezért talán egy szép használtat lehetne/kellene, de sajnos ragaszkodik az újhoz...
Ne ragaszkodjon. Ennyi pénzért szemetet lehet csak venni újban. Szó szerint.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- dreamcatcher
- Újonc fórumos
- Értékelés: 1
Lemezjátszó
Sziasztok,
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Lemezjátszó
Van egy Pioneer Pl-400 lemezjátszóm...
Általában problémás (kiszáradt) elektrolit kondenzátorok okoznak ilyesmit. Ritkább esetben a táp fárad el, hiszen nem fiatal a cucc.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
- Értékelés: 2669
Lemezjátszó
A Radius 3 hivatalosan milyen? Köszönöm.
Ugyan olyan mint a Xerxes, csak káva nélkül.
Lemezjátszó
Üdv. Mindenkinek!
Egy problémával fordulnék hozzátok.
Van egy Pioneer Pl-400 lemezjátszóm, ami "nyávog". Nem tartja a fordulatot mindig. Lejátszás közben olyan, mintha korrigálná a helyes fordulatszámra, de nem mindig jelentkezik, vagy ha igen akkor az első 10-15-percben.
Van valakinek ötlete a probléma megoldására?
Előre is köszönöm!
Dénes Péter csöves előerősítő, Bryston 3B-ST, Schmidt F. és kábelek, Braun LS 130, Lenco L75, Audio Technica VM95ML.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
Bizony, a Roksan Xerxes "merev vázas" futómű. Pontosabban nem függesztett. És még ha valakinek szubjektív nem is jön be, egyet biztosan nem mondhat rá, hogy álmosító lenne a hangja!
A Radius 3 hivatalosan milyen? Köszönöm.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Lemezjátszó
Bizony, a Roksan Xerxes "merev vázas" futómű. Pontosabban nem függesztett. És még ha valakinek szubjektív nem is jön be, egyet biztosan nem mondhat rá, hogy álmosító lenne a hangja!
Köszi a kiigazítást
Ciki..azt hittem függesztett
Szórom a hamut a fejemre
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
Lemezjátszó
Végállomásnak ajánlasz egy általad istenített de álmos hangú futóművet???
Ezt mégis hogy?
Vagy én vagyok eltévedve és a Roksan merev vázas..
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Köszönöm!!!
Megy a címem.
Szívesen.
Hétfőn mennek a csavarok.
Hg
Lemezjátszó
Szia!
Végre eljutottam odáig, hogy feltúrjam a raktárkészletemet.
Találtam csavarokat, amik jók lehetnek.
Van 2 db 22mm-es és 3 db 25mm-es Whithworth 5/32"-os csavart (rozsdamentes).
Szívesen elküldöm, ha megírod a címedet privátban.
Hg
Köszönöm!!!
Megy a címem.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Igazad van. Rega hibája ill. regába én tapasztalatom alapján pl. jobb egy bármilyen Benz ACE mint a 103 ill 103R. Kuzma Stogiba pedig jobban tetszett a 103 mint a BenzMico L2...Ilyen ez a sport.
No meg a saját ízlés, hallás.
Volt alkalmam együtt élni egy jó állapotú Roksan Xerxesel. Nem tetszett pedig állvánnyal, táppal karral... mindenhogy próbáltam. Söt a a erősítő fejlesztőmnek is ez a referenciája, de nekem nem. Maradt a Michell.
PA062095.jpg
Ellenben, hogy mi a jó vétel (P3 vagy más) nem vagyok kompetens... :-)
Szia!
Végre eljutottam odáig, hogy feltúrjam a raktárkészletemet.
Találtam csavarokat, amik jók lehetnek.
Van 2 db 22mm-es és 3 db 25mm-es Whithworth 5/32"-os csavart (rozsdamentes).
Szívesen elküldöm, ha megírod a címedet privátban.
Hg
Lemezjátszó
Ennyi volt a keret. Az Ace megint vagy 280 körüli árú. Ha lett volna annyi rá akkor Roksan lett volna emt-vel , Artemizzel. Az már végállomás lehet.
Amúgy nem annyira kedvelem a függesztett futóműveket. Valahogy..... álmosító. Talán a heybrook meg a rock ami nem. De heybrookot már rég hallottam.
Roksant meg felejtsd el rega karral. Bár p3-ra is sokkal jobb lenne egy Tabriz zi vagy Artemiz. Csakhát......
Végállomásnak ajánlasz egy általad istenített de álmos hangú futóművet???Ezt mégis hogy?
Vagy én vagyok eltévedve és a Roksan merev vázas..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2732
Lemezjátszó
"ilyen ez a sport"
igen,ilyen ..boldogan éltem,használtam P3/RB300+DL103/Heed Questar MC párositást...az ex 103R-em egy modifikált Thorens 125/RB300-ban landolt (a függesztett alváz át lett épitve merevre/mushrooms/TD124 változatra),elötte abban csak a sima 103-as volt ..
izlések,és pofonok
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Igazad van. Rega hibája ill. regába én tapasztalatom alapján pl. jobb egy bármilyen Benz ACE mint a 103 ill 103R. Kuzma Stogiba pedig jobban tetszett a 103 mint a BenzMico L2...Ilyen ez a sport.
Volt alkalmam együtt élni egy jó állapotú Roksan Xerxesel. Nem tetszett pedig állvánnyal, táppal karral... mindenhogy próbáltam. Söt a a erősítő fejlesztőmnek is ez a referenciája, de nekem nem. Maradt a Michell.
PA062095.jpg
Ennyi volt a keret. Az Ace megint vagy 280 körüli árú. Ha lett volna annyi rá akkor Roksan lett volna emt-vel , Artemizzel. Az már végállomás lehet. Amúgy nem annyira kedvelem a függesztett futóműveket. Valahogy..... álmosító. Talán a heybrook meg a rock ami nem. De heybrookot már rég hallottam.
Roksant meg felejtsd el rega karral. Bár p3-ra is sokkal jobb lenne egy Tabriz zi vagy Artemiz. Csakhát......
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1260
Lemezjátszó
PA062095.jpg
Ennyi volt a keret. Az Ace megint vagy 280 körüli árú. Ha lett volna annyi rá akkor Roksan lett volna emt-vel , Artemizzel. Az már végállomás lehet. Amúgy nem annyira kedvelem a függesztett futóműveket. Valahogy..... álmosító. Talán a heybrook meg a rock ami nem. De heybrookot már rég hallottam.
Lemezjátszó
Ez lehet inkább a kar hibája. Hasonlóak az adatok. A hivatalos hangkar-hangszedő rezonancia számítással is belül van a határokon.
At 33 meg egy majdnem dupla árú dolog. Dupla engedékenységgel. Furcsa lenne ha nem lenne jobb. Bár ilyenkor mindig eszembe jut az emt. Hogy az mit tud az áráért!
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Ez nagyon jól hangzik, csak alkatrész áron sem éppen filléres megoldás és munka sem kevés van vele. hangszedők nélkül számítva jóval olcsóbbra kijött mindenestől mint egy új P3! Systemdekből még a hangszedővel is olcsóbb.
A következő lépcső már a Roksan Xerxes. Azzal, ha jó példányod van, már hátra lehet dőlni egy életre. De pont Te ne tudnád?!
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
Ez nagyon jól hangzik, csak alkatrész áron sem éppen filléres megoldás és munka sem kevés van vele. hangszedők nélkül számítva jóval olcsóbbra kijött mindenestől mint egy új P3! Systemdekből még a hangszedővel is olcsóbb.
A következő lépcső már a Roksan Xerxes. Azzal, ha jó példányod van, már hátra lehet dőlni egy életre. De pont Te ne tudnád?!
Én is ilyen kart hallgattam sokáig a Michellen, de hamar eladtam a Denont. Előtte egy Kuzma stogi karban szárnyalt a 103, de a Tuningolt regába (Discovery+Michell ellensúly) csak pislákolt...ellenben a AT 33PTG ...Imádom. Most már a AT33PTGII zenél.
Ez lehet inkább a kar hibája. Hasonlóak az adatok. A hivatalos hangkar-hangszedő rezonancia számítással is belül van a határokon.
At 33 meg egy majdnem dupla árú dolog. Dupla engedékenységgel. Furcsa lenne ha nem lenne jobb. Bár ilyenkor mindig eszembe jut az emt. Hogy az mit tud az áráért!
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
Én is ilyen kart hallgattam sokáig a Michellen, de hamar eladtam a Denont. Előtte egy Kuzma stogi karban szárnyalt a 103, de a Tuningolt regába (Discovery+Michell ellensúly) csak pislákolt...ellenben a AT 33PTG ...Imádom. Most már a AT33PTGII zenél.
Lemezjátszó
Mi Groowtracer Referencet használtunk. Meg Michell ellensúlyt, Discovery kábelt egészen az mc fokozatig (5 láb ) , fix motor pozicionálást, dupla white szíjat. Kapott még egy jó filcet az üvegre egy 103r-t a karba, meg egy Townshend 1-3d-t alátettünk. Ja meg iec csatit hogy lehessen tápkábelt cserélni. Táp egyelőre elmaradt.
Xerxes nem lett belőle , de tud zenélni az biztos, bármi legyen is a zenemű.
Nagyon tetszik a tulajnak is!
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
Lemezjátszó
Mi Groowtracer Referencet használtunk. Meg Michell ellensúlyt, Discovery kábelt egészen az mc fokozatig (5 láb ) , fix motor pozicionálást, dupla white szíjat. Kapott még egy jó filcet az üvegre egy 103r-t a karba, meg egy Townshend 1-3d-t alátettünk. Ja meg iec csatit hogy lehessen tápkábelt cserélni. Táp egyelőre elmaradt.
Xerxes nem lett belőle , de tud zenélni az biztos, bármi legyen is a zenemű.
Ez nagyon jól hangzik, csak alkatrész áron sem éppen filléres megoldás és munka sem kevés van vele.
Bár üzletileg ez már István (Pointe) asztala, nálam még van egy teljesen gyári Rega Planar 3-ból Edwards Audio által "upgrade"-elt készülék. Merthogy az Edwards kínál egy teljes kitet (akril tányér, alu szub tányér/tengely, Ruby csapágygolyó, új spiner és ellensúly, új szíj), az egész kit alig több mint 100kHUF (ismerve a Pointe üzletpolitikáját, akár még az alatt is) és bizony ez felvett egy két érdekes kérdést a mai lemezjátszós kínálatban. Mert ha Xerxest nem is csinál az öreg Regából, de az biztos, hogy nem is mai néhányszáz fontos konkurenciák szintjén mozog. Hovatovább egy Orbit táppal és egy Isokinetik karkábellel (Cardas), ami jegyzem meg még mindig csak kb másik bő 100kHUF beruházás, én bizony le merném tenni ezt a szettet számos legendás, az 1kŁ árszintet messze meghaladó mai tesztmenő mellé! Mi Groowtracer Referencet használtunk. Meg Michell ellensúlyt, Discovery kábelt egészen az mc fokozatig (5 láb ) , fix motor pozicionálást, dupla white szíjat. Kapott még egy jó filcet az üvegre egy 103r-t a karba, meg egy Townshend 1-3d-t alátettünk. Ja meg iec csatit hogy lehessen tápkábelt cserélni. Táp egyelőre elmaradt. Xerxes nem lett belőle , de tud zenélni az biztos, bármi legyen is a zenemű.
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
Bár üzletileg ez már István (Pointe) asztala, nálam még van egy teljesen gyári Rega Planar 3-ból Edwards Audio által "upgrade"-elt készülék. Merthogy az Edwards kínál egy teljes kitet (akril tányér, alu szub tányér/tengely, Ruby csapágygolyó, új spiner és ellensúly, új szíj), az egész kit alig több mint 100kHUF (ismerve a Pointe üzletpolitikáját, akár még az alatt is) és bizony ez felvett egy két érdekes kérdést a mai lemezjátszós kínálatban. Mert ha Xerxest nem is csinál az öreg Regából, de az biztos, hogy nem is mai néhányszáz fontos konkurenciák szintjén mozog. Hovatovább egy Orbit táppal és egy Isokinetik karkábellel (Cardas), ami jegyzem meg még mindig csak kb másik bő 100kHUF beruházás, én bizony le merném tenni ezt a szettet számos legendás, az 1kŁ árszintet messze meghaladó mai tesztmenő mellé! Mi Groowtracer Referencet használtunk. Meg Michell ellensúlyt, Discovery kábelt egészen az mc fokozatig (5 láb ) , fix motor pozicionálást, dupla white szíjat. Kapott még egy jó filcet az üvegre egy 103r-t a karba, meg egy Townshend 1-3d-t alátettünk. Ja meg iec csatit hogy lehessen tápkábelt cserélni. Táp egyelőre elmaradt. Xerxes nem lett belőle , de tud zenélni az biztos, bármi legyen is a zenemű.
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
Lemezjátszó
Kíváncsi vagyok hol tudsz meghallgatni egy jól feljavított rega 3- at?! Mert azt lenne érdemes.
Árakat meg említettem mi a helyzet...... Kitűnô állapotúak szoktak lenni. Gyakorlatilag nem látni hogy 3 éves vagy 23.
Bár üzletileg ez már István (Pointe) asztala, nálam még van egy teljesen gyári Rega Planar 3-ból Edwards Audio által "upgrade"-elt készülék. Merthogy az Edwards kínál egy teljes kitet (akril tányér, alu szub tányér/tengely, Ruby csapágygolyó, új spiner és ellensúly, új szíj), az egész kit alig több mint 100kHUF (ismerve a Pointe üzletpolitikáját, akár még az alatt is) és bizony ez felvet egy két érdekes kérdést a mai lemezjátszós kínálatban. Mert ha Xerxest nem is csinál az öreg Regából, de az biztos, hogy nem is mai néhányszáz fontos konkurenciák szintjén mozog. Hovatovább egy Orbit táppal és egy Isokinetik karkábellel (Cardas), ami jegyzem meg még mindig csak kb másik bő 100kHUF beruházás, én bizony le merném tenni ezt a szettet számos legendás, az 1kŁ árszintet messze meghaladó mai tesztmenő mellé!
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
Lemezjátszó
A Black Friday keretében gondolkodom az LP-s táborba lépésen.
Esetleg érdemes holnap hozzánk belátogatni a Black Saturday keretében.
- Pointe
- V.I.P.
- Értékelés: 469
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Kíváncsi vagyok hol tudsz meghallgatni egy jól feljavított rega 3- at?!
Amennyiben elfogadjuk, hogy az Edwards Audio TT3 egy feljavított Rega, akkor nálunk most van egy tesztpéldány :-)
Lemezjátszó
Elnézést a pontatlan megfogalmazásért! Ezzel együtt mindenképp élek a lehetőséggel, nagyon szimpatikus első blikkre mind az üzlet, mind a vezetője.
You've got to ask yourself one more question: Do I feel lucky?