Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Sziasztok,
Tudtok adni Bp-i kontaktot, aki lemezjátszó beállítással foglalkozik?
Köszönöm.
azért korsinak valaki segítsen már. én ha BP lennék elmennénk és megcsináljuk,de messze vagyok. Amit írtam, pusztán azért,hátha nekugrik és megpróbálja de ha nem kockáztat, segatsetek neki
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- NiteLite
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 12
Lemezjátszó
Sziasztok!
Érdemes lehet egy ProJect Xpression II karkábelét cserélni? Jelentős javulás érhető el, vagy nem érdemes vele foglalkozni?
Ha igen, akkor milyen kábelt javasoltok?
Köszönöm!
Lemezjátszó
Sziasztok,
Köszönöm.
ne értsd félre, legnagyobb jóindulattal mondom, tanuld meg. nem ördöngősség. van egy sablon a tűhöz,ami jól mutatja,mit és hogyan kell. szerezz egy tűmérleget,hogy kb tudd belőni a tűnyomást. a végén úgyis fülre kell,de nem árt egy mérleg. kb 2.000HUF kínából. az antiskatinget is tudod fülre tolni. ezek tök egyszerű dolgok,halál felesleges e miatt szerelőhöz mászkálni. a vízszintezést is meg kell oldanod,de azt a szerelő se tudja helyetted. alapnak jó egy vízmérték,persze nem a kőműves,aztán finomítani -biztos- több módszer van. én acélgolyót használok. ha a vízmérték tökéletes,az acélgolyó még megindul,ha minimális lejtést talál.
a kar magasság lehet még érdekes,ha állítható. elvileg a tűnek merőlegesen kell esnie a barázdára,gyakorlatilag ezt 2-3°-al el szokták tolni.
egyszer végigkínlódod,legfeljebb némi segítséggel,aztán menni fog magától jobb ezen át/túlesni
ha remeg a kezed,vagy rosszul látsz,nem szóltam. de alapesetben elég könnyen tanulható dolog ez
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Lemezjátszó
Sziasztok,
Köszönöm.
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Lemezjátszó
Jogos! Ez lenne a következő, de most talán "Big" jóvoltából megoldódik egyszerűen a dolog...
Big segítőkészsége, lassan már megszokottá válik.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Technics 1210 MK... Azaz:)
Lemezjátszó
Technics 1210 MK... Azaz:)
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 795
Lemezjátszó
Kérdezd meg Limar(Gábor)-t, szerintem tud segíteni. Úgy egy éve a Linn karom liftjét javította meg nekem, és azt mondta amivel feltöltötte, az SME eredetű(olaj/zsír?), és garantáltan erre a célra való. Egy kérdést megér.
Jogos! Ez lenne a következő, de most talán "Big" jóvoltából megoldódik egyszerűen a dolog...
- peterson
- V.I.P.
Lemezjátszó
Gyors telefonos kép, de a lényeg látszik. Nem folyik úgy viselkedik mint a zsír és ragad is egy kicsit. Ami még fontos, hogy a festékboltokban tubusban kapható, mi autószereléshez használjuk, szilikonzsírral ellentétben a kéz melegére nem hígul el. És tényleg áttetsző!
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1215
Lemezjátszó
Szerintem a technics lp gyalu
Ja?! Hát azért az még messze van a jótól!
Rendben, ez a végső megoldás, de azért mégis csak 200 szoros áron árulja! Ettől , gondolom jogosan berzenkedem!
Kérdezd meg Limar(Gábor)-t, szerintem tud segíteni. Úgy egy éve a Linn karom liftjét javította meg nekem, és azt mondta amivel feltöltötte, az SME eredetű(olaj/zsír?), és garantáltan erre a célra való. Egy kérdést megér.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3192
Lemezjátszó
Rendben, ez a végső megoldás, de azért mégis csak 200 szoros áron árulja! Ettől , gondolom jogosan berzenkedem!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Gyors telefonos kép, de a lényeg látszik. Nem folyik úgy viselkedik mint a zsír és ragad is egy kicsit. Ami még fontos, hogy a festékboltokban tubusban kapható, mi autószereléshez használjuk, szilikonzsírral ellentétben a kéz melegére nem hígul el. És tényleg áttetsző!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Köszi!
Érdekes, de mikor megbontottam (igaz nem szedtem még szét teljesen, csak a tetejét vettem le) én inkább víztisztának, s a szilikonzsírtól hígabbnak láttam a benne levő anyagot. Tettem bele ugyan szilikon zsírt, mert az van itthon, s tényleg kicsit opálos, de nem segített. Pedig a működési elvét értem, úgy gondolom. Valószínű teljesen szét kellene bontani, pedig az enyémnél a tetején van egy "olajzó" nyílás, s szerintem csak a kupak leszedése, illetve a csavar kicsavarása után lehetne feltölteni a helyén!
letöltés.jpg itt a nem piros csavar a feltöltő nyílás lezáró (amin a felesleges zsír is kijött a lezárás közben)
Az én tapasztalatom az, hogy mikor elhagyják magukat ezek a liftek akkor nem elfogy belőlük a szilikozsír, hanem egyszerűen a sok le-fel emeléstől összetörik és elhígul, szerintem ezért láttad hígabbnak. Gyakorlatilag egy kis tárcsa van benne amin 2 db lyuk van, kb 2mm-es amin minden egyes alkalommak átpréseli a zsírt ezáltal szerintem összetörik rendesen és elfolyósodik egy bizonyos használat után.
Amit olajzó nyílásnak vélsz az egyszerűen egy szellőző, mert mikor szétszeded és megtömöd zsírral és ráteszed a tetejét valahol a levegőnek távoznia kell, mert különben soha nem tudod lezárni. Gumigyűrűre vigyázz nagyon!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Jogos.
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Ez már hasznosabb! Viszont ez 5.000.000 cSt! :
η = ν·ρ, így ha ν = 1 St, akkor (100 cSt) η = ν·ρ = 0,1 kg·m−1s−1·(ρ/(g/cm3))=0,1 poise·(ρ/(g/cm3)). (10 cPs)
ja bocs látom...
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1215
Lemezjátszó
Húzózsírnak hívják ami kell bele. Állitólag ezek a sűrű olajok is jók. Sosem próbáltam mást csak az "eredetit".
- peterson
- V.I.P.
Lemezjátszó
500 000 cst = http://www.sgmodell.hu/olajok-kenoanyag ... 0cps-.html
Ez már hasznosabb! Viszont ez 5.000.000 cSt! : η = ν·ρ, így ha ν = 1 St, akkor (100 cSt) η = ν·ρ = 0,1 kg·m−1s−1·(ρ/(g/cm3))=0,1 poise·(ρ/(g/cm3)). (10 cPs)
- peterson
- V.I.P.
Lemezjátszó
Úgy értettem, hogy onnan kell beszerezni.
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Kiindulásnak ott van, de nem tudom "honosítani", átváltani az itthon használatos számokra!...
Úgy értettem, hogy onnan kell beszerezni.
- peterson
- V.I.P.
Lemezjátszó
Kiindulásnak ott az íbéjes, 1 millás CST értékű...
Kiindulásnak ott van, de nem tudom "honosítani", átváltani az itthon használatos számokra!
Pedig arra gondoltam, hogy veszek 1 litert 1900Ft-ért, s árulom 10 ml-ként 3000,-ért... Nem azért, de ettől sokkal többet is kiadok "értelmetlen" hifis dolgokra, de mikor egy 150 Ft-os (szó szerint!) imbusz kulcsot árulnak SME-hez 2-3000 Ft-ért az e.bay-en, akkor azért elgondolkozom!
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Na, ez az!!!
Pont ezt kérdezem...
Kiindulásnak ott az íbéjes, 1 millás CST értékű...
- peterson
- V.I.P.
Lemezjátszó
Igen. Egyébként, RC modell üzletekben itthon is be lehet szerezni, csak el kell találni a viszkozitást.
Na, ez az!!!
Pont ezt kérdezem...
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Szia Peterson!
Nem olaj van benne, inkább szilikon zsírnak mondanám. Opálos fehér színű inkább zsír mint olaj és ebay.uk -n lehet venni én is ott vettem.
Igen. Egyébként, RC modell üzletekben itthon is be lehet szerezni, csak el kell találni a viszkozitást.
- peterson
- V.I.P.
Lemezjátszó
Szia Peterson!
Nem olaj van benne, inkább szilikon zsírnak mondanám. Opálos fehér színű inkább zsír mint olaj és ebay.uk -n lehet venni én is ott vettem.
Nem tudom erre gondoltál-e: https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... 9&_sacat=0
De ennek a 1/10-ért lehet venni itthon 10X ennyit ! Persze tudom, hogy a 10ml is egy életre elég lenne...
Ennek keresem a megfelelőjét, csak nem találok átváltást a két féle mértékegység között: 1.000.000 cSt >> M 100- M 5000
Lemezjátszó
Mi az a teka?!
Szerintem a technics lp gyalu
halfnote.hu
halfnote.hu