Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
Én már hiányolom is. Hol van?
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
Hm. Ezelőtt meg pár véve meg Fehér Laci volt hülyének nézve a "PA cuccok beintegrálása a moziban" című fejezetért
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Az alkatrészek ára sem túl mérvadó, mert pl. a Crown lehet 1 év alatt több végfokot gyárt, mint az összes eddigi Rotel D. A Harman csoport alkatrész beszállítója valószínűleg olcsóbban adja akkora tételnél. Nem vagyok közgazdász, de azért itt nem kicsit sarkítjuk a dolgokat a nevek miatt, valójában fingja nincs senkinek, hogy ténylegesen miben mennyi az alkatrészek ára, meg ugye nem csak az határozza meg a termék árát. Nagyobb mennyiségű gyártásnál az abba fektetett pénzben kifejezhető szellemi tőke is arányosan oszlik legyártott db-ként.
Meg a pro világba azért nehezebb a szakikat akik maguk is tanultak ezt-azt, megvezetni egy-egy hangzatos dologgal. Teljesen más világ, más megközelítéssel és árképzéssel. Simán lehet hogy ott ami 300$ az egy házimozi márkával foglalkozó cégnél 1000$.
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
Bocs de ez így ilyen formában eléggé bullshit szagú. Azt hittem konkrétan meg tudod mondani, mit kellene látni a képen.
Ez is gagyi?
Elnézést, de elektronikai alapismereteket hagy ne oktassak.
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1205
Bocs de ez így ilyen formában eléggé bullshit szagú. Azt hittem konkrétan meg tudod mondani, mit kellene látni a képen.
Ez is gagyi?
Sajnos nem nagyítható a kép, de valami szemet szúrt, mindkettő Harman, az egyik Crown, a másik Lexicon, mik vannak :
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Szerintem nem lenne rossz egy vakteszt, a Crown vs. valami más A osztályú végfok, úgy hogy mindkét táborból jelen vannak (nyilván ugyanazon láncban próbálva).
Szerintem sokunknak hasznos infó lenne, hogy ha nem is éri el az A osztály szintjét, de pl. Atmos hsz-k meghajtására tökéletes.
Ennek csak akkor lenne értelme, ha utána az összes résztevőt poligráfos vizsgálat alá vetnék. Na, akkor lehet hogy ténylegesen a valódi kendőzetlen igazság is kiderülne. Az előítélet nagy úr mint tudjuk
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
- thxfan
- Beköltözött

Mit árul el a kép? Sajna elektronikai ismereteim hiányosak. Nem látok semmi különöset, ill. a Rotelek belvilágán sem.
A Rotel tele van színes alkatrésszel, amit még festeni is kell, ezért lesz drágább, mint a sima fekete .
10.1 Auro3D
- thxfan
- Beköltözött

Jó induljunk ki abból, hogy a 700e -res Rotel 300eFt a reális ára, akkor a Crown XLS 300 dolláros reális ára 100 Dollár.
Na most 100 dollárért belepakolt cuccos szerinted milyen csodákra képes az 1000 dolláros cuccoshoz képest? Nekem már az is sokat mond, illetve nagyon fura, hogy minek kell venti hűtés D class erősítőbe? A belbecs, a Rotelhez képest sokat elárul, hogy mivel is van dolgunk és mire számíthatunk.
Az alkatrészek ára sem túl mérvadó, mert pl. a Crown lehet 1 év alatt több végfokot gyárt, mint az összes eddigi Rotel D. A Harman csoport alkatrész beszállítója valószínűleg olcsóbban adja akkora tételnél. Nem vagyok közgazdász, de azért itt nem kicsit sarkítjuk a dolgokat a nevek miatt, valójában fingja nincs senkinek, hogy ténylegesen miben mennyi az alkatrészek ára, meg ugye nem csak az határozza meg a termék árát. Nagyobb mennyiségű gyártásnál az abba fektetett pénzben kifejezhető szellemi tőke is arányosan oszlik legyártott db-ként.
10.1 Auro3D
Srácok!
Aki szeretne használtan PA-s erősítőt igaz,hogy használtak,de vannak pöpec állapotban is,innen csemegézhet.
Van ott egy Crown XLS 5000
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Pont annyit árul el a kép, mint amikor egy autó motorháztetejét felnyitják és a jártasabbak már tudják mire számíthatnak. így van ez a hifinél is.
Ez is gagyi?
Mit árul el a kép? Sajna elektronikai ismereteim hiányosak. Nem látok semmi különöset, ill. a Rotelek belvilágán sem.
Pont annyit árul el a kép, mint amikor egy autó motorháztetejét felnyitják és a jártasabbak már tudják mire számíthatnak. így van ez a hifinél is.
Srácok!
Aki szeretne használtan PA-s erősítőt igaz,hogy használtak,de vannak pöpec állapotban is,innen csemegézhet.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Jó induljunk ki abból, hogy a 700e -res Rotel 300eFt a reális ára, akkor a Crown XLS 300 dolláros reális ára 100 Dollár.
Na most 100 dollárért belepakolt cuccos szerinted milyen csodákra képes az 1000 dolláros cuccoshoz képest? Nekem már az is sokat mond, illetve nagyon fura, hogy minek kell venti hűtés D class erősítőbe? A belbecs, a Rotelhez képest sokat elárul, hogy mivel is van dolgunk és mire számíthatunk.
Fúú mi megy itt . Az, hogy Rotel van ráírva kb. 300e Ft felár egy ugyanilyen PA-hoz képest, ez ugye meg van mindenkinek . Azt kellene belátni, hogy pl. a Crown és egyéb PA cuccoknak alapvetően nem a hifi-házimozi a fő piaca, ettől függetlenül simán lehet jó erre a célra. Ezért "sajnos" nem lehet túlárazva adni, de legalább cserélhető a tápkábele, hogy valami jó drágával még kategóriát is ugorjon, amit majd a benne lévő venti hangja agyon vág . Érdekes módon (ahogy Paler is írta) a tengeren túl komolyabb moziszobák tulajdonosai állnak át komplett PA rendszerekre, ahol gondolom nem a tulaj anyagi lehetősége apadt és nem sajtburgerre költi a különbözet árát.
Itthon tudomásom szerint senki nem épített még ki a fórumosok közül pl. Crown-JBL pro mozit, vagy egyéb más márkákból PA mozit, tehát senki sem hallott, de mindenki okos .
Itthon tudomásom szerint senki nem épített még ki a fórumosok közül pl. Crown-JBL pro mozit, vagy egyéb más márkákból PA mozit, tehát senki sem hallott, de mindenki okos .A mondat utolsó része nagy igazság!Hallatlanban megy az észosztás, de az nagyon. D-s Roteleket hozzák fel folyamatosan, amikor azt nagy általánosságban senki sem kedvelte( nekem sem jött be a hangja, amit hallottam). 1075-ös Rotel így lenyomta, meg úgy. Éltem együtt 1075-el is és bátran leírom, a Crown nem kicsit felette áll hangban. Hiába PA végfok, hiába 50 ezer az ára. Persze lehet jönni azzal, hogy ez a szintem és igényem, én nem akarok rábeszélni senkit Crown-ra, se másra, eladni sem akarok semmit. Csupán megosztottam, amit 1,5 hónapja tapasztalok, lehet valakinek segítség, ha errefelé akar lépni.
Szerintem nem lenne rossz egy vakteszt, a Crown vs. valami más A osztályú végfok, úgy hogy mindkét táborból jelen vannak (nyilván ugyanazon láncban próbálva).
Szerintem sokunknak hasznos infó lenne, hogy ha nem is éri el az A osztály szintjét, de pl. Atmos hsz-k meghajtására tökéletes.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
1575 volt nekem is ,szerettem ,bár igaz ,hogy a ráírt 8ohm/250w az közel sem tudott annyit mint mondjuk egy arcam avr saját végfokai ,sajnos.. a mostani p7-ről nem is beszélve.. ettől függetlenül ,szerethető volt a szett anno csak vérszegényke ,sajnos!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- thxfan
- Beköltözött

Mielőtt valaki azt gondolná, hogy a Rotelék nem tudnak D class végfokot gyártani, vagy azért nem az igazi a D class végfokai, mert nem pakoltak bele minőségi alkatrészeket, illetve kongó üres dobozokat adtak el. Ez nem igaz! Érdemes a 1077, vagy a 1575 belsővilágot megtekinteni és utána megnézni a Crown, vagy a hasonló pár száz dolláros D class erősítők belvilágát.
Fúú mi megy itt . Az, hogy Rotel van ráírva kb. 300e Ft felár egy ugyanilyen PA-hoz képest, ez ugye meg van mindenkinek . Azt kellene belátni, hogy pl. a Crown és egyéb PA cuccoknak alapvetően nem a hifi-házimozi a fő piaca, ettől függetlenül simán lehet jó erre a célra. Ezért "sajnos" nem lehet túlárazva adni, de legalább cserélhető a tápkábele, hogy valami jó drágával még kategóriát is ugorjon, amit majd a benne lévő venti hangja agyon vág . Érdekes módon (ahogy Paler is írta) a tengeren túl komolyabb moziszobák tulajdonosai állnak át komplett PA rendszerekre, ahol gondolom nem a tulaj anyagi lehetősége apadt és nem sajtburgerre költi a különbözet árát.
Itthon tudomásom szerint senki nem épített még ki a fórumosok közül pl. Crown-JBL pro mozit, vagy egyéb más márkákból PA mozit, tehát senki sem hallott, de mindenki okos .
10.1 Auro3D
- muzsikpeti
- Fórumlakó

- Értékelés: 251
Primare a30.7 végfok tulajaként mondom hányinger hangja van a D osztálynak, vegyetek inkább A, A/B vagy G-t ! Mozin szar, zenén meg pocsék. Aki nálam hallotta mindenkinek ez volt a véleménye!
Focal Electra 1027Be, Focal Electra cc1008Be, Focal Electra 1007be, Focal Electra IC1002, Velodyne SPL1200 Ultra, Primare SPA25, Oppo205, Samsung 77S90C Oled, Hidiamond 7 speaker cable, Hidiamond Xlr2, Hidiamond 3 power cable, Audioquest Husky sub cable. Nordost qrt 4
RMB1077
Mielőtt valaki azt gondolná, hogy a Rotelék nem tudnak D class végfokot gyártani, vagy azért nem az igazi a D class végfokai, mert nem pakoltak bele minőségi alkatrészeket, illetve kongó üres dobozokat adtak el. Ez nem igaz! Érdemes a 1077, vagy a 1575 belsővilágot megtekinteni és utána megnézni a Crown, vagy a hasonló pár száz dolláros D class erősítők belvilágát.
Lehet tudni mi a front?
Martin Logan Electromotion ESL.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
De miből gondolod, hogy amit a hifis cégektől megveszel sokkal többért, az ettől tényleg jobb? Félre ne érts, nem azt mondom, hogy nem lehet jobb. Vagy hogy nem jobb. Csak azt, hogy nem szükségszerűen jobb. D osztálynak az egyik előnye a baromira magas hatásfok. Emiatt nem kell nagy drága készülékház. Nem kellenek brutál nagy drága fém hűtőbordák, a kis veszteség miatt nem termelődik annyi hő. Nem kell 2-3 szorosan túlméretezett tápegység/trafó, ami szintén horror ár. Ergo elég költséghatékony. Főleg nagy tételben, ami egy Crown esetén sokszorosan igaz.
Régebben majdnem készíttettem valakivel egy erősítőt hypex modulokból. Tokkal vonóval megállt volna az egész 150-ből kb. Kisker áron vásárolva minden. Ja és árban alig lett volna több, a 100-200W-hoz képest a 300-400W teljesítmény. Végül elvetettem az ötletet. De később kiderült ugyanolyan modulokat használ sok neves cég,a horror árú végfokaihoz. Sajna így sok évvel később már nem emlékszem a nevekre, de sokan meglepődnének...
Az viszont a hozzászólásokból látszik, hogy sokan eleve esélyt sem adnának annak a végfoknak amit Cutler használ. Még úgy se, hogy jönnek az ajánlások rá. Sokszor azon megy a para, hogy minden ami jó, drága. De amikor jön valami, ami nem drága, és lehet hogy jó, egyből kreálódnak az elméletek, hogy miért nem lehet jó
Már írtam, de a kedvedért újra leírom csak neked.
Rotel függő vagyok, ezért az évek során az összes Rotel D class végfok megfordult nálam. Tehát nem gondolom, hanem tudom, tapasztaltam, teszteltem!
Részletezve: RMB1565, RMB1575 és az RMB1077 high performance sound D class végfokaim voltak. Az utóbbi 2 D class végfok 7-800.000Ft-ba került.
Az összesnél jobban teljesített az RMB1075 A/B class végfok, a mostani 1095 végfokomat már nem is érdemes egy lapon említeni, mert toronymagasan veri az összes harmat gyenge D class végfokot.
Ez után kicsit nehéz lesz meggyőzni arról, hogy a 300 dolláros D class végfokok mennyire nagyon jók. Pláne, ha olyan próbálna meggyőzni, akinek sok tapasztalata nincs e téren, csak valahol hallott egy D class végfokot és úgy elvarázsolta, hogy csak na. Ezen csak mosolyogni tudok
"Eszméletlen térábrázolás és részletesség sztereon"
Nem csak az erőről írt.
Azért Cutler-nél nem akármilyen frontok zenélnek!
Lehet tudni mi a front?
Szerintem Te is szerencsés vagy, mert egy „filléres” Anthem/Sonus rendszer (remélem) boldog tulajdonosa lehetsz. Nekem is idézőjelbe kellett volna rakni a fillérest,mert így rosszul jön ki,de nem tudom hogy jött ide az én rendszerem,ami még sehogy sem áll és töredéke árban másokénak?