Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 27
Lcd, Led, Oled TV-k
a plazma nincs kiírva,de nem tudom,hol köröztessem meg a kérdést.
van egy régebbi samsung plazmánk. Valamikor a hifiszobában volt úgy mellékesen, téli estéken zenei DVD-ket "hallgattam" rajta. aztán amikor költöztünk,már nem fért be a hifiszobába. azóta le fan fóliázva a sarokban. gondolkodom rajta,hogy eladom,de lövésem sincs,mit érhet. annyit tudok,valamikor ez volt a samsung legmagasabb szériája. Valami Q széria. arra emléxem,abban az időben 300volt,de az akkor sok pénz volt
Persze ez a mai világban papíron már főd semmit nem tud, nem smart, full HD,nem főzi meg helyettem az ebédet,de baromi jó képe van.
érdemes ezt árulni? mennyit lehet kapni egy ilyen TV-ért. az minimálisat jelenthet,de a doboza megvan a garázsban.
ami fix,nincs kockázat ,nem kintről kukázott. keveset ment. ugrasztom az asszonyt, otthon van, hogy a típust olvassa le,ha hozzáfér.
ja,102 vagy 104cm. nem tudom pontosan. az a lényeg,100+ kicsi
ez nem fog sokat segtíeni,de hirtelen csak ennyit találtam ez a kisebb rendszerben volt,mint írtam DVD-t nézni.
edit: model: PS-42Q92H
manufactured: 2008. január
http://halfnote.hu/sites/default/files/ ... c00261.jpg
http://halfnote.hu/sites/default/files/ ... ga-amp.jpg
Képernyő mérete 42 inch Technológia Plazma Képarány Szélesvásznú (16:9) Felbontás 1024 x 768 HDTV támogatás HDTV Ready Progressive scan nem
Gyártó: Samsung
Termék: PS-42Q92H
Plazma HDTV
42"(106cm) képátló
Prémium formatervezés
Ultra FilterBright
1500cd/m2 fényerő, 15000:1 kontraszt, 1024x768
175°-os látószög
HDMI
épernyő mérete: 42 inch,
Technológia: Plazma,
Képarány: Szélesvásznú (16:9),
Felbontás: 1024 x 768,
HDTV támogatás: HDTV Ready,
Progressive scan: nem,
HDMI bemenet: 3,
Komponens bemenet: 1,
Kompozit bemenet: 1,
Scart bemenet: 2,
TV típusa: Laposkijelzős,
Videónorma: PAL, NTSC, Secam,
Hangszórók száma: 2,
Hangszórók teljesítménye: 2 x 10 W,
Beépített audió dekóder: SRS TruSurround XT,
Szélesség: 105,5 cm,
Magasság: 70 cm,
Mélység: 9,5 cm,
Súly: 30,6 kg
Ez a termék jelenleg egy boltban sem kapható
de ez már divatja mult 1024 kép?elég gyenge árat én nem mondanék
Lcd, Led, Oled TV-k
a plazma nincs kiírva,de nem tudom,hol köröztessem meg a kérdést.
van egy régebbi samsung plazmánk. Valamikor a hifiszobában volt úgy mellékesen, téli estéken zenei DVD-ket "hallgattam" rajta. aztán amikor költöztünk,már nem fért be a hifiszobába. azóta le fan fóliázva a sarokban. gondolkodom rajta,hogy eladom,de lövésem sincs,mit érhet. annyit tudok,valamikor ez volt a samsung legmagasabb szériája. Valami Q széria. arra emléxem,abban az időben 300volt,de az akkor sok pénz volt
Persze ez a mai világban papíron már főd semmit nem tud, nem smart, full HD,nem főzi meg helyettem az ebédet,de baromi jó képe van.
érdemes ezt árulni? mennyit lehet kapni egy ilyen TV-ért. az minimálisat jelenthet,de a doboza megvan a garázsban.
ami fix,nincs kockázat ,nem kintről kukázott. keveset ment. ugrasztom az asszonyt, otthon van, hogy a típust olvassa le,ha hozzáfér.
ja,102 vagy 104cm. nem tudom pontosan. az a lényeg,100+ kicsi
ez nem fog sokat segtíeni,de hirtelen csak ennyit találtam ez a kisebb rendszerben volt,mint írtam DVD-t nézni.
edit: model: PS-42Q92H
manufactured: 2008. január
http://halfnote.hu/sites/default/files/ ... c00261.jpg
http://halfnote.hu/sites/default/files/ ... ga-amp.jpg
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Lcd, Led, Oled TV-k
Én nem házimozizom,de usb 3.0 átmegy kép és hang is gond nélkül.szerintem ijet tv nem talizol
A Blu-ray Disc, HD-DVD műsoros lemezeken a nagyobb kapacitás és adatelérési sebesség miatt nemcsak a filmek lehetnek nagyfelbontásúak, de a hozzájuk társított akár sokcsatornás hang is. Ezek az új technológiák kivételesen jó hangminőséget nyújtanak, ugyanakkor elég hatékonyak és rugalmasak ahhoz, hogy a diszkrét csatornák számát is növelni lehessen. A lemezeken természetesen a továbbiakban is találkozhatunk a jól ismert Dolby Digital, Dolby Digital EX, DTS, DTS-ES, DTS 96/24 hangsávokkal is, de az alábbi új hangformátumok is előfordulnak majd.
A Dolby TrueHD a leghatékonyabb veszteségmentes (lossless) kódolást biztosító audió technológia, mely nagyfelbontású hanglejátszást garantál minden HD-DVD lejátszóról - tekintve, hogy a DVD-Forum a „mandantory” azaz kötelezően választható formátummá választotta, ezért az összes lejátszónak kell kezelnie azt - és az ezt támogató Blu-ray Disc lejátszókról. 18 megabit/szekundumos (Mbit/sec) maximális adatátviteli sebességével támogatja a 96 kHz/24 bites felbontást, a jelenlegi lemezformátumok esetében nyolc (7.1 csatornás surround) csatornán, de ez akár 14-re is bővülhetne. (Nyolcnál kevesebb csatornánál magasabb, akár 192 kHz-es mintavételi frekvenciára is mód van.) A Dolby TrueHD olyan új lehetőségeket biztosít a tartalom előállítójának, mellyel az a hangot a legrealisztikusabb hatást keltve pozícionálhatja, és a lejátszott hang mindenegyes bitje azonos a legnagyobb felbontású stúdió mesterfelvétellel.
A DVD-Audio lemezekről már ismert MLP Lossless technológiát csak a DVD Forum választotta úgynevezett „mandantory” azaz kötelezően választható formátumként, két- és hatcsatornás, tömörítetlen, nagyfelbontású audió HD-DVD lemezeken való tárolásához. Ez a formátum a Blu-ray Disc lemezeken opcionálisan sem fordul elő. Maximálisan 9,6 Mbit/sec adatátviteli sebessége alkalmas a nagyfelbontású 96 kHz/24 bites (sokcsatornás) vagy 192 kHz/24 bites kétcsatornás, 24-bites hangok megszólaltatására.
A Dolby Digital Plus magasabb adatátviteli sebességével (ami akár 6 Mbit/sec is lehet), és akár 13.1 diszkrét hangcsatornájával a Dolby Digital képességeit terjeszti ki az új HD médiák céljára. Az aktuális csatorna konfiguráció a választott formátumtól függ. A Blu-ray Disc és HD-DVD műsoros lemezek jelenleg a 7.1 hangcsatornát támogatják. Az így tömörített hangsáv hallgatója a stúdióban előállított kevert hanggal közel azonos hangélményt élhet át. Ahogy a Dolby Digital, úgy a Dolby Digital Plus is tartalmazza azokat az úgynevezett segédadatokat (metadata), melyekkel a tartalom előállítója optimalizálni képes a hallgatási élményt, például csökkentett dinamikájú éjszakai hallgatási üzemmóddal és a dialógusok hangerejének normalizálásával.
Én sem mozizom , sztereó a cél. Azt tudom hogy átmegy, de a hangot az erősítőbe csak optikain tudnám visszaosztani. Azon meg nem megy hd vagy veszteségmentes csak dts. De már nem ismételném magam többet.
-
- Kezdő Fórumlakó
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszi. De mint írtam oled illetve ismerem a külső hdd-s módszert csak azért gondolkodom más módszerben mert a tv optikán csak dts jelet küld át az erősítőre, nekem meg szükségem lenne a true hd illetve a master audio ra is. Viszont azt nem tudom hogy arc- on hd hangot is átvisz e? Egyébként tényleg a külső hdd a legkézenfekvőbb megoldás mert az oledek belső mediaplayere mindent megeszik és nem nagyon kell bíbelődni a beállítással sem.
Én nem házimozizom,de usb 3.0 átmegy kép és hang is gond nélkül.szerintem ijet tv nem talizol
A Blu-ray Disc, HD-DVD műsoros lemezeken a nagyobb kapacitás és adatelérési sebesség miatt nemcsak a filmek lehetnek nagyfelbontásúak, de a hozzájuk társított akár sokcsatornás hang is. Ezek az új technológiák kivételesen jó hangminőséget nyújtanak, ugyanakkor elég hatékonyak és rugalmasak ahhoz, hogy a diszkrét csatornák számát is növelni lehessen. A lemezeken természetesen a továbbiakban is találkozhatunk a jól ismert Dolby Digital, Dolby Digital EX, DTS, DTS-ES, DTS 96/24 hangsávokkal is, de az alábbi új hangformátumok is előfordulnak majd.
A Dolby TrueHD a leghatékonyabb veszteségmentes (lossless) kódolást biztosító audió technológia, mely nagyfelbontású hanglejátszást garantál minden HD-DVD lejátszóról - tekintve, hogy a DVD-Forum a „mandantory” azaz kötelezően választható formátummá választotta, ezért az összes lejátszónak kell kezelnie azt - és az ezt támogató Blu-ray Disc lejátszókról. 18 megabit/szekundumos (Mbit/sec) maximális adatátviteli sebességével támogatja a 96 kHz/24 bites felbontást, a jelenlegi lemezformátumok esetében nyolc (7.1 csatornás surround) csatornán, de ez akár 14-re is bővülhetne. (Nyolcnál kevesebb csatornánál magasabb, akár 192 kHz-es mintavételi frekvenciára is mód van.) A Dolby TrueHD olyan új lehetőségeket biztosít a tartalom előállítójának, mellyel az a hangot a legrealisztikusabb hatást keltve pozícionálhatja, és a lejátszott hang mindenegyes bitje azonos a legnagyobb felbontású stúdió mesterfelvétellel.
A DVD-Audio lemezekről már ismert MLP Lossless technológiát csak a DVD Forum választotta úgynevezett „mandantory” azaz kötelezően választható formátumként, két- és hatcsatornás, tömörítetlen, nagyfelbontású audió HD-DVD lemezeken való tárolásához. Ez a formátum a Blu-ray Disc lemezeken opcionálisan sem fordul elő. Maximálisan 9,6 Mbit/sec adatátviteli sebessége alkalmas a nagyfelbontású 96 kHz/24 bites (sokcsatornás) vagy 192 kHz/24 bites kétcsatornás, 24-bites hangok megszólaltatására.
A Dolby Digital Plus magasabb adatátviteli sebességével (ami akár 6 Mbit/sec is lehet), és akár 13.1 diszkrét hangcsatornájával a Dolby Digital képességeit terjeszti ki az új HD médiák céljára. Az aktuális csatorna konfiguráció a választott formátumtól függ. A Blu-ray Disc és HD-DVD műsoros lemezek jelenleg a 7.1 hangcsatornát támogatják. Az így tömörített hangsáv hallgatója a stúdióban előállított kevert hanggal közel azonos hangélményt élhet át. Ahogy a Dolby Digital, úgy a Dolby Digital Plus is tartalmazza azokat az úgynevezett segédadatokat (metadata), melyekkel a tartalom előállítója optimalizálni képes a hallgatási élményt, például csökkentett dinamikájú éjszakai hallgatási üzemmóddal és a dialógusok hangerejének normalizálásával.
Lcd, Led, Oled TV-k
lg helyet samsung és nem kel gép hozzá,megy külső vinyorol is ,nekem 2 terásakat simán kezeli,a másik gond nélkül megy rajta sok formátum
Köszi. De mint írtam oled illetve ismerem a külső hdd-s módszert csak azért gondolkodom más módszerben mert a tv optikán csak dts jelet küld át az erősítőre, nekem meg szükségem lenne a true hd illetve a master audio ra is. Viszont azt nem tudom hogy arc- on hd hangot is átvisz e? Egyébként tényleg a külső hdd a legkézenfekvőbb megoldás mert az oledek belső mediaplayere mindent megeszik és nem nagyon kell bíbelődni a beállítással sem.
-
- Kezdő Fórumlakó
Lcd, Led, Oled TV-k
LG oled tulajoktól kérdezném, hogy mennyire macerás pc-t használni forrásnak 10bit hdr 4K filmek lejátszásához.
Hang menne külön, erősítőbe.
lg helyet samsung és nem kel gép hozzá,megy külső vinyorol is ,nekem 2 terásakat simán kezeli,a másik gond nélkül megy rajta sok formátum
Lcd, Led, Oled TV-k
LG oled tulajoktól kérdezném, hogy mennyire macerás pc-t használni forrásnak 10bit hdr 4K filmek lejátszásához.
Hang menne külön, erősítőbe.
-
- Kezdő Fórumlakó
Lcd, Led, Oled TV-k
A hdr még ne elterjet,de linkeltem egy bejedzést ott vàlaszt kapsz.sok hdr nincsen ezért rossz a k3p mert csak kamu hdr filmek vanak.néz utana csak az hdr amit aba rogzitenek
Lcd, Led, Oled TV-k
A menüben nem lehet bekapcsolni a HDR+ képmódot? (Kép ---> Speciális megtekintési mód ---> HDR+ mód) Ha lehetséges, akkor kapcsold be és nézd meg úgy.
Kipróbáltam de ugyanolyan. Ha a kontrasztjavítót bekapcsolom "magas"-ra akkor kicsit jobb, de még úgyse olyan kontrasztos a kép mint egy síma filmnél. De az a fura, hogy ha youtube-on nézek UHD HDR videot az tökéletes. Töltöttem le egy természetfilmet, ami szintén nagyon szép. Pedig az is HDR-es. A TV mutatja is, hogy olyan módban megy. De a mozifilmek viszont mind szarok.
-
- Kezdő Fórumlakó
Lcd, Led, Oled TV-k
A menüben nem lehet bekapcsolni a HDR+ képmódot? (Kép ---> Speciális megtekintési mód ---> HDR+ mód) Ha lehetséges, akkor kapcsold be és nézd meg úgy.
neten taliztam,nem tudom menyire segit ,de azt bogarásztam ki hogy sok video csak áll hdr,inkább 4k
A HDR, mint a tévéknél bevethető következő nagyágyú, először a 2014-es IFA-n tűnt fel, a következő CES-en pedig minden magára valamit is adó gyártó HDR-képes csúcskészülékeket mutogatott. A technológia nem új, de tévéknél eddig nem, csak képalkotásért felelős eszközökben találkozhattunk vele.
A HDR betűszó (ami a High Dynamic Range szavak kezdőbetűiből áll össze) valószínűleg sokak számára ismerős már, hiszen a fényképezőgépek, kamerák és okostelefonok világában bevett technológiát takar az eszközökkel elérhető dinamikatartomány növelésére. A HDR azonban most új területre is szeretne betörni: az év elején bejelentett csúcs- és felsőkategóriás tévék közül jó néhány támogatja. Az alapvető cél elvben természetesen a tévéknél is a nagyobb dinamikatartomány, végső soron a finomabb részletek megjelenítése. Mi az a HDR és hogyan működik?A fényképezőgépeknél HDR felvételi módban legalább kettő fotó készül eltérő záridővel, és az így elkészített sorozat információi alapján áll össze a végleges kép. A lényeg az, hogy az eltérő záridők alkalmazása miatt az egyik fotón a sötétebb, a másik fotón pedig a világosabb területek részletessége jobb, így a képek tartalmának megfelelő kombinációjával olyan végeredmény készíthető, amelyen a világos és sötét helyeken is megfelelő a részletesség – de legalábbis mindenképpen olyan, amilyet a szenzor korlátai miatt egyetlen fotóval nem lehetne elérni. Az alábbi két képen megmutatjuk, mi a különbség egy normál és egy HDR technikával készült kép között. A kép szimuláció, a HDR szabványosításáért fáradozó Dolbytól származik.
A HDR szerepe a tévéknél viszont, ha logikusan végig gondoljuk, kicsit más. Ami teljesen érthető: a tévék fényerejét nem kell és nem is lehet az egekbe emelni. Noha a HDR-képes tévék nagyobb maximális fényerőre képesek, mi nézők alapvetően nem a dinamikatartomány növeléséből, sokkal inkább a vele járó egyéb előnyökből, így a jobb részletességből és a nagyobb színtér lefedettségből profitálhatunk.
Ez utóbbi azt jelenti, hogy a vörös még vörösebb, a kék még kékebb, a zöld még zöldebb lesz – ilyet persze hallottunk már, de a korábbi megközelítéseknél alapvetően a fényerővel trükköztek a gyártók, ezért a hatás mesterkélt lett. Erre szoktuk a tesztekben azt mondani, hogy a kép túlszaturált. Ha viszont a fényerővel együtt a színtér is nő, akkor a művi hatás nélkül lehet a valósághoz közelebb eső képi világot megteremteni. A lényeg a részletességA HDR-képes tévéknél valamivel nagyobb dinamikatartomány érhető el tehát, ennél azonban fontosabb, hogy jobb részletesség is megjeleníthető – amennyiben az alkalmazott technológia is alkalmas erre. Egy normál és egy HDR felvétel között jól megfigyelhető különbség tehát elvileg az, hogy több részlet látszik a különösen sötét és a különösen világos területeken. A gond ezzel csupán az, hogy az LCD technológia, ha nem trükköznek a gyártók, egyszerűen nem alkalmas arra, hogy mély feketét jelenítsen meg. Így hiába növekszik a részletesség, azt egy LCD-tévé nem igazán képes megmutatni. Persze lehet trükközni, és a local dimminget segítségül hívni, de azt látni kell, hogy ez csak köztes megoldás, amely arra nem képes, hogy a kijelzőn egymáshoz közel lévő területeken nagyon sötét és nagyon világos tartalmat jelenítsen meg.
A HDR-hez az OLED jobb választás
És itt jön képbe az OLED; egy ilyen panel minden egyes képpontja önállóan kikapcsolható akár teljesen még akkor is, ha a mellette lévő pixel a legnagyobb fényességgel világít. Persze az OLED hátránya, hogy maximális fényerő és fogyasztás tekintetében a panelek gyengébben teljesítenek, mint egy LCD – ha viszont a sötétebb területeken megjeleníthető részletességet és a helyi maximális kontrasztot nézzük, akkor az OLED valósággal feltörli a padlót egy LCD-tévével. Nem véletlen, hogy az LG, amely az OLED technológia szószólója, a HDR technológiát egyelőre csak az OLED-tévéknél használja. Akkor most mire jó a HDR?HDR alkalmazásával a nagyobb színtér és a nagyobb fényerő miatt akár a kültéren és beltéren rögzített videók képi világa is jelentősen eltérhet egymástól, ennél azonban sokkal fontosabb, hogy jobb részletesség érhető el a technológiával. De ez utóbbi nem a nagy fényerőnek köszönhető: 1000 cd/m²-es fényerőt amúgy sem érdemes beállítani, mivel ez – mondjuk sötét szobában – már annyira vakító lenne, hogy a tévét egyenesen kellemetlen lenne nézni.
A jobb részletesség viszont kulcsfontosságú: nemcsak több információ juttatható el a nézőkhöz, a képi világ azért is szebb lehet, mert finomabb színátmenetek elérésére is van lehetőség. Ha veszünk például egy olyan jelenetet, amelyben egy sötét szobában elhelyezett asztalt és a rajta lévő dolgokat lámpa világít meg, akkor – amennyiben a felvétel maga is HDR – egy HDR-képes tévé a lámpa erős fényét és az árnyékos területeket is képes nagy részletességgel megmutatni. Ezt egy nem HDR-képes tévé nem fogja tudni megtenni: vagy gyenge lesz a fekete és eltűnnek bizonyos részletek, vagy a lámpa körüli, elvben fényes rész lesz sápadt.
Amit még fontos tudni, az az, hogy a HDR nincsen felbontáshoz kötve, bár a gyártók egyelőre csak 4K-s tévékben alkalmazzák.
Mit lehet nézni HDR-ben?
Röviden mindent, amit HDR-ben rögzítettek. Hosszabban? Hááát… nem sok mindent. Egyelőre. Nagyon kevés olyan tartalom van, amivel egy HDR-képes tévét ki tudnánk használni. Ez egy darabig még szinte biztos, hogy így is lesz, de a dolgon nem igazán kell meglepődni: értékelhető mennyiségű (és minőségű) tartalom a Full HD-s tévékre, a 3D tévékre és a 4K-s tévékre is jóval azok megjelenése után érkezett. Noha a Netflix és az Amazon az USA-ban már több olyan sorozatot is „műsorra tűzött”, amelyekre ráaggatták a HDR címkét, nem nehéz belátni, hogy ezekkel a technológia korlátait bajosan lehet feszegetni. A streaming szolgáltatásoknál ugyanis a dolog már ott elbukik, hogy ezek rendes 4K-s tartalom továbbítására sem igazán alkalmasak. Az infrastruktúra erősen korlátoz: a streamek bitrátája jellemzően 12 Mbit vagy kisebb – míg a netről letorrentezett, jó minőségű Full HD-s filmeknél is kb. 10-12 Mbitet használnak. És ez még a jobbik eset, a gyakorlatban sokszor nincsen arra lehetőség, hogy folyamatosan ekkora sebességgel áramoljanak az adatok.
Az aranykort az hozhatja majd el, ha a Blu-ray lemezeken is megjelenik a HDR tartalom, de erre, bár a szabvány már készen van, valószínűleg még várni kell egy darabig. Arról nem is beszélve, hogy a HDR-képes Blu-ray lejátszókkal sem lehetne éppen Dunát rekeszteni. És ezek a lejátszók nemcsak ritkák, hanem meglehetősen drágák is…
- gyeniko
- Fórumlakó
- Értékelés: 274
Lcd, Led, Oled TV-k
Megy nekem is minden. A 4k is szuper. Akkor van gond ha az adott film HDR-es is egyben. És kb mindegyik az. :S Látszik, hogy a 4k miatt szebb lenne, de a HDR miatt viszont fakó, sötét, mintha alig lenne kontraszt.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindíg meg kellene tenni, amit lehet!
-
- Kezdő Fórumlakó
Lcd, Led, Oled TV-k
Megy nekem is minden. A 4k is szuper. Akkor van gond ha az adott film HDR-es is egyben. És kb mindegyik az. :S Látszik, hogy a 4k miatt szebb lenne, de a HDR miatt viszont fakó, sötét, mintha alig lenne kontraszt.
erre nem tudok mit mondani nekem tü éles ,de ha hdd-röl tolod tv,re akkor lehet hogy az a gond,.Azért kapni ilyen ojan átalakított,én a vinyot egy külön gépbe tenném, és vennék egy 4 k vidi karit és akkor szerintem megjavul.A vinyo kevés ehhez, itt adat mennyiség folyik nem kis menyiségben.Ha van ismerős próbáld ki,de külön semmikép ne vegyél szar át alakitokat csak ..gépröl told a gép olcsóbb mint az átalakítok
Lcd, Led, Oled TV-k
lehet hogy a külsö hdd a gond én, pendrivéröl nézem és nem tudok betelni velle.1920p,1080p,és 4k is megy
-
- Kezdő Fórumlakó
Lcd, Led, Oled TV-k
Megköszönöm ha megnézed. Bár youtube-on pl gyönyörűek a HDR-es videok is. De ha letöltök egy olyan filmet az csúnya. Lehet azok más kódolással vannak. Nem vagyok otthon ezekben.az lehet,de torentem letöltesz egy hdr filmet pl: rarbg tori és free én ott szedek le angol filmeket tölcsé le és vizsga neki
Lcd, Led, Oled TV-k
uhd nálam tü éles pendrivéröl néztem,hdr még nem,de ránézek,ha nekem jó akkor a tévéd a gond,csere
Megköszönöm ha megnézed. Bár youtube-on pl gyönyörűek a HDR-es videok is. De ha letöltök egy olyan filmet az csúnya. Lehet azok más kódolással vannak. Nem vagyok otthon ezekben.
-
- Kezdő Fórumlakó
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni HDR témában. Van egy Samsung UE43MU6102-es TV-m a legfrissebb szoftverrel ami elérhető.
Ha youtube-on nézek 4k HDR videot az gyönyörű. De a 4k HDR mozifilmek viszont fakók és sötétek. A TV belső lejátszóját használom és gond nélkül lejátszik egyébként mindent külső HDD-ről.
Persze tudom, hogy ennél a TV-nél a HDR inkább csak parasztvakítás, de normális ez hogy egy 1080p bluray-hez képest rosszabb a kép? Engem csak a 4k érdekelne, de minden 4k mozifilm egyben HDR is.
A beállításokkal próbáltam szórakozni és amit lehetett maxra állítottam, de még így is fakóbb a kép. Ez lehet esetleg hiba, vagy fogadjam el, hogy az UHD HDR tv-m pont ilyen filmekhez nem alkalmas?
Előre is köszönöm a válaszokat!
lehet hogy a külsö hdd a gond én, pendrivéröl nézem és nem tudok betelni velle.1920p,1080p,és 4k is megy
-
- Kezdő Fórumlakó
Lcd, Led, Oled TV-k
És UHD HDR filmet is néztek rajta? Mert nekem ugyanilyen TV-m van, de az olyan filmek képe fakó és sötét.
uhd nálam tü éles pendrivéröl néztem,hdr még nem,de ránézek,ha nekem jó akkor a tévéd a gond,csere
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni HDR témában. Van egy Samsung UE43MU6102-es TV-m a legfrissebb szoftverrel ami elérhető.
Ha youtube-on nézek 4k HDR videot az gyönyörű. De a 4k HDR mozifilmek viszont fakók és sötétek. A TV belső lejátszóját használom és gond nélkül lejátszik egyébként mindent külső HDD-ről.
Persze tudom, hogy ennél a TV-nél a HDR inkább csak parasztvakítás, de normális ez hogy egy 1080p bluray-hez képest rosszabb a kép? Engem csak a 4k érdekelne, de minden 4k mozifilm egyben HDR is.
A beállításokkal próbáltam szórakozni és amit lehetett maxra állítottam, de még így is fakóbb a kép. Ez lehet esetleg hiba, vagy fogadjam el, hogy az UHD HDR tv-m pont ilyen filmekhez nem alkalmas?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Lcd, Led, Oled TV-k
Én és párom most cseréltük le a az orion 50 hz full full képet ,egy Samsungra és baromira meg vagyok elégedve .6102 k
Sorozat 6
Kijelző
Képernyőméret 43"
Felbontás 3,840 × 2,160
Videó
Képjavító elektronika UHD Felkonvertálás
PQI (Picture Quality Index) 1300
HDR (High Dynamic Range) HDR
Dinamikus kontraszt-arány Mega Contrast
Micro Dimming UHD Dimming
PurColor Igen
Kontraszt fokozó Igen
Auto Motion Plus Igen
Film mód Igen
Audio
Dolby Digital Plus Igen
DTS Codec Igen
Hangteljesítmény (RMS) 20W
Hangszóró dobozának típusa 2CH(lefelé néző reflexnyílás a mélyhangok számára)
Multiroom Link Igen
Bluetooth Audio Igen
Smart Service
Hang Angol, Spanyol, Francia, Olasz, Német, Brazil Portugál
Webböngésző Igen
Samsung Connect Nem
Smart View Nem
Konvergencia
TV-ről mobilra, Mirroring Igen
Mobilról TV-re, Mirroring, DLNA Igen
360°-os Videólejátszás Igen
Bluetooth Low Energy Igen
WiFi Direct Igen
Tuner/Műsorszórás
Digitális műsorszórás DVB-T2C
Analóg Tuner Igen
CI (Common Interface) CI+(1.3)
Műsorszórás HbbTV 1.5(CZ,SK,DE,AT,FR,ES,EE)/ HbbTV 1.0(PL,HU,CH,BE,NL,LU,PT,DK,FI)/ MHEG 5(GB,IE)
Vezetékes és vezeték nélküli kapcsolat
HDMI 3
USB 2
Komponens be (Y/Pb/Pr) 1
Kompozit be (AV) 1(Y komponens)
Ethernet (LAN) Igen
Digitális Audio kimenet (Optikai) 1
RF bemenet (földi /kábel bemenet) 1/1(gyakoribb földi használat)/0
CI nyílás 1
HDMI A / Return Ch. Igen
HDMI Quick Switch Igen
Vezeték nélküli beépített LAN Igen
Anynet+ (HDMI-CEC) Igen
Kialakítás
Kialakítás a KU6000-as modell dizájnja alapján
Káva típus VNB
Kialakítás Karcsú
Szín Fekete
Talp típus V-alakú (Ezüst)
További tulajdonságok
Instant Be Igen
Processzor Quad-Core
Akadálymentesítés Kézikönyv (Angol, Spanyol, Francia, Olasz, Német, Portugál, Holland, Lengyel, Dán, Svéd, Finn, Norvég, Orosz (csak az EE,LV,LT hálózatokhoz való csatlakozáskor))/ Enlarge/ High contrast/ TV Remote(Angol, Spanyol, Francia, Olasz, Német, Portugál, Holland, Lengyel, Dán, Svéd, Finn, Norvég, Orosz (csak az EE,LV,LT hálózatokhoz való csatlakozáskor))/ Multi-output Audio
Digitális tiszta kép Igen
Automatikus csatornakeresés Igen
Automata kikapcsolás Igen
Képaláírás (felirat) Igen
Connect Share™ (HDD) Igen
ConnectShare™ (USB 2.0) Igen
Embeded POP Igen
EPG Igen
Extended PVR Igen (*N/A for IT)
Játék mód Igen
OSD nyelv 27 európai nyelv + Orosz (csak az EE,LV,LT hálózatokhoz való csatlakozáskor)
BT HID beépített Igen
USB HID Support Igen
Időeltolás Igen (*N/A for IT)
MBR Support Igen
Ultra Tiszta kép Igen
Energiahatékonyság
Eco Sensor Igen
Energiahatékonysági osztály A
Energiafogyasztás
Áramellátás AC220-240V 50/60Hz
Energiafogyasztás (Max) 140 W
Méretek
Csomagméret (SzéxMaxMé) 1233.0 x 674.0 x 161.0 mm
Csomagméret talppal (SzéxMaxMé) 975.8 x 637.0 x 288.1 mm
Csomagméret talp nélkül (SzéxMaxMé) 975.8 x 569.0 x 62.6 mm
Súly
Csomagsúly 13,4 kg
Súly talppal 9,6 kg
Súly talp nélkül 8,6 kg
Tartozékok
Távirányító TM1750A(*GB/IE : TM1750A+TM1240A)
Elemek távirányítóhoz Igen
Samsung Smart Control Igen
Mini fali konzol Igen
Vesa fali konzol Igen
Használati utasítás Igen
E-kézikönyv Igen
Hálózati kábel Igen
Vékony kábel Igen
És UHD HDR filmet is néztek rajta? Mert nekem ugyanilyen TV-m van, de az olyan filmek képe fakó és sötét.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne új TV-t vásárolni, 65"-osat, max 500ezret szánna rá.
Tudtok segíteni, hogy milyen típust lenne érdemes választani ívelt vagy sima kivitel esetén?
Ő ezt nézte ki, bár ahogy nézem ez egy régebbi modell: 65UG870V
Én néztem még egy samsungot, sajnos csak a specifikációra tudok hagyatkozni, élőben egyik tv-t se láttam:
UE65MU6502
Igazából csak a sötétben tapogatózunk, mert semelyikünk se ismeri a márkákat/típusokat.
-
- Kezdő Fórumlakó
Lcd, Led, Oled TV-k
Én és párom most cseréltük le a az orion 50 hz full full képet ,egy Samsungra és baromira meg vagyok elégedve .6102 k
Sorozat 6
Kijelző
Képernyőméret 43"
Felbontás 3,840 × 2,160
Videó
Képjavító elektronika UHD Felkonvertálás
PQI (Picture Quality Index) 1300
HDR (High Dynamic Range) HDR
Dinamikus kontraszt-arány Mega Contrast
Micro Dimming UHD Dimming
PurColor Igen
Kontraszt fokozó Igen
Auto Motion Plus Igen
Film mód Igen
Audio
Dolby Digital Plus Igen
DTS Codec Igen
Hangteljesítmény (RMS) 20W
Hangszóró dobozának típusa 2CH(lefelé néző reflexnyílás a mélyhangok számára)
Multiroom Link Igen
Bluetooth Audio Igen
Smart Service
Hang Angol, Spanyol, Francia, Olasz, Német, Brazil Portugál
Webböngésző Igen
Samsung Connect Nem
Smart View Nem
Konvergencia
TV-ről mobilra, Mirroring Igen
Mobilról TV-re, Mirroring, DLNA Igen
360°-os Videólejátszás Igen
Bluetooth Low Energy Igen
WiFi Direct Igen
Tuner/Műsorszórás
Digitális műsorszórás DVB-T2C
Analóg Tuner Igen
CI (Common Interface) CI+(1.3)
Műsorszórás HbbTV 1.5(CZ,SK,DE,AT,FR,ES,EE)/ HbbTV 1.0(PL,HU,CH,BE,NL,LU,PT,DK,FI)/ MHEG 5(GB,IE)
Vezetékes és vezeték nélküli kapcsolat
HDMI 3
USB 2
Komponens be (Y/Pb/Pr) 1
Kompozit be (AV) 1(Y komponens)
Ethernet (LAN) Igen
Digitális Audio kimenet (Optikai) 1
RF bemenet (földi /kábel bemenet) 1/1(gyakoribb földi használat)/0
CI nyílás 1
HDMI A / Return Ch. Igen
HDMI Quick Switch Igen
Vezeték nélküli beépített LAN Igen
Anynet+ (HDMI-CEC) Igen
Kialakítás
Kialakítás a KU6000-as modell dizájnja alapján
Káva típus VNB
Kialakítás Karcsú
Szín Fekete
Talp típus V-alakú (Ezüst)
További tulajdonságok
Instant Be Igen
Processzor Quad-Core
Akadálymentesítés Kézikönyv (Angol, Spanyol, Francia, Olasz, Német, Portugál, Holland, Lengyel, Dán, Svéd, Finn, Norvég, Orosz (csak az EE,LV,LT hálózatokhoz való csatlakozáskor))/ Enlarge/ High contrast/ TV Remote(Angol, Spanyol, Francia, Olasz, Német, Portugál, Holland, Lengyel, Dán, Svéd, Finn, Norvég, Orosz (csak az EE,LV,LT hálózatokhoz való csatlakozáskor))/ Multi-output Audio
Digitális tiszta kép Igen
Automatikus csatornakeresés Igen
Automata kikapcsolás Igen
Képaláírás (felirat) Igen
Connect Share™ (HDD) Igen
ConnectShare™ (USB 2.0) Igen
Embeded POP Igen
EPG Igen
Extended PVR Igen (*N/A for IT)
Játék mód Igen
OSD nyelv 27 európai nyelv + Orosz (csak az EE,LV,LT hálózatokhoz való csatlakozáskor)
BT HID beépített Igen
USB HID Support Igen
Időeltolás Igen (*N/A for IT)
MBR Support Igen
Ultra Tiszta kép Igen
Energiahatékonyság
Eco Sensor Igen
Energiahatékonysági osztály A
Energiafogyasztás
Áramellátás AC220-240V 50/60Hz
Energiafogyasztás (Max) 140 W
Méretek
Csomagméret (SzéxMaxMé) 1233.0 x 674.0 x 161.0 mm
Csomagméret talppal (SzéxMaxMé) 975.8 x 637.0 x 288.1 mm
Csomagméret talp nélkül (SzéxMaxMé) 975.8 x 569.0 x 62.6 mm
Súly
Csomagsúly 13,4 kg
Súly talppal 9,6 kg
Súly talp nélkül 8,6 kg
Tartozékok
Távirányító TM1750A(*GB/IE : TM1750A+TM1240A)
Elemek távirányítóhoz Igen
Samsung Smart Control Igen
Mini fali konzol Igen
Vesa fali konzol Igen
Használati utasítás Igen
E-kézikönyv Igen
Hálózati kábel Igen
Vékony kábel Igen
-
- Kezdő Fórumlakó
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Lenne egy láma kérdésem :
Lehet fektetve tárolni egy 55"-os led tévét? Felújítás miatt kell a helyéről levennem, de egy hónapig pihennie kell. Válaszotokat előre is köszönöm.
üdv, Laci
Lehet ,de ne használd főzés után asztalnak
- melczeradam
- Fórumlakó
- Értékelés: 44
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Lenne egy láma kérdésem :
Lehet fektetve tárolni egy 55"-os led tévét? Felújítás miatt kell a helyéről levennem, de egy hónapig pihennie kell. Válaszotokat előre is köszönöm.
üdv, Laci
- csacsumicsa
- Nincs visszaút
- Értékelés: 30
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok
Valakinek van tapasztalata vagy véleménye a Vizio P sorozatú tv-ről?
Lcd, Led, Oled TV-k
Üdv! 104 cm-es Finlux 42F7077-D tv a bekapcsoláskor (standby-ból) 10-ből 6-szor nem indul képpel.Áramtalanítás (konnektorból ki) és újraindítás után már jobb az arány. Az éjjel például magától bekapcsolt. Mi lehet a nyűgje? Van valakinek ilyesmiben tapasztalata?Szoftverfrissítéssel beljebb lennék?
Ez az első okos/led tv-m,nem vagyok igazán elájulva.A hangja tré,rá kellett akasztanom külső hangfalakat.