Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Szétszerelt hangsugárzókról készült képek

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: PrinceHerceg »

Lőke_604_8G_crossover(1).jpg

Altec hangváltó bekötése "hozzáértő" tuningmester által.

Melyik volt ez az állat, aki még az ónt is sajnálta? 

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

...A sarut meg a kedvedért legközelebb megkérdezem Alan Shawtól....

kivancsi vagyok mit mond.  plane: hibalehetöseg es bizalom kapcsan.  

forrasztasnal meg elöjöhetne a +anyag, mas összetetel (korrozio ? mikroaramok ?...), milyen forraszanyag, ....

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

... A sarukon leginkább a hibalehetőség kizárása és a nagyobb bizalom múlik egy ilyen top termék esetében...

hibalehetöseg ?  hogy tenyleg szetcsuszik, vagy oxidalodas miatt megnö az atmeneti ellenallas ?

(bizalom ?  vajon a Harbeth vevök hany %-a nezi, hogy sarus-e ? ...en nem vagyok Harbeth tulaj, de nem valtozna a bizalmam a sarusság miatt. ...nincsenek illuzioim, nincs "tökeletes termék" sehol)

gondolom saru es saru (mint kenyer es kenyer, alma es alma, csavar es csavar, csavarhuzo es csavarhuzo, ...) között is van különbseg.

gyakran - a saru eseten fogalmam sincs ! - nem maga a cucc, hanem a kivitelezese a problema (igen sokunknak lehet "profi szaki" kivitelezese kapcsan rettenetes peldaja, es van ahol sikerül megoldani)

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1069

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Valaki megkérdőjelezte ezt? Szerintem nem. De megértem, hogy ennyire véded a márkát,
Nem a markat vedem. Volt az elmult 4 evben vagy 6 par hangsugarzom mindegyik mas marka de egyiknel sem gondolkodtam azon, hogy forrasztva vagy saruzva vannak a hangsugarzok.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1526

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Es hanyan hallgatjak oket nagy megelegedessel nem azon filozva, hogy forrasztva vagy saruzva vannak-e?

Valaki megkérdőjelezte ezt? Szerintem nem. De megértem, hogy ennyire véded a márkát, én is hasonlóan gondolkoz(ok)tam, csak másik márkával kapcsolatban. Ott ehhez képest negyedárú dobozoknál is csúszósaru van sajnos és azok is (ennél sokkal keményebben) lettek támadva anno.  Egyébként neten nem egy írást lehet olvasni a saru okozta rossz kontakt miatt, azt hiszem még valamikor ezen a fórumon is volt ilyen panasz.

Hasonló kategóriájú hangsugárzók bele, így is lehet csinálni. Dyno, Piega.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Még mennyi nagy presztízsű márka dobozába ha belepillantanánk biztos hogy érne minket meglepetés!!!!

Ez nem kérdés és írtam is korábban, de valszeg ezt a mondatod figyelmen kívül hagytad. Nem csak erre a márkára vonatkozott ez a megjegyzés.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2946

Hozzászólás Szerző: earforce »

Még mennyi nagy presztízsű márka dobozába ha belepillantanánk biztos hogy érne minket meglepetés!!!!A hifishock erről szól, érdemes szétnézni:http://www.hifishock.org/gallery/speake ... -1-chario/
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

Es hanyan hallgatjak oket nagy megelegedessel nem azon filozva, hogy forrasztva vagy saruzva vannak-e? Legalább ki tudnak bontakozni a tuningolók is!
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Es hanyan hallgatjak oket nagy megelegedessel nem azon filozva, hogy forrasztva vagy saruzva vannak-e?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9203

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Még mennyi nagy presztízsű márka dobozába ha belepillantanánk biztos hogy érne minket meglepetés!!!!
Erre mérget lehet venni.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 290

Hozzászólás Szerző: Jozef76 »

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

Zsolti szellel szemben pisilsz. Mondd ki! Ha forrasztanad a magasadat akkor kategoriakat lepnel;)

A kommersz alusarutól valóban jobb egy minőségi forrasztás. Gondoljuk át. Külső csati esetében igényeljük a jó minőségű, oxid ellenáló, "kontact precíz" megoldásokat, kicsit 'beljebb' nemde hasonlóan fontos? Ezzel nem az ominózus doboz hangbéli erényeit vitatom, az előttem szólók sem gondolnám, hogy ezt vitatták volna.
.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Zsolti szellel szemben pisilsz. Mondd ki! Ha forrasztanad a magasadat akkor kategoriakat lepnel;)

Nem nem! Nem lépne kategóriát, hanem a kategóriájának megfelelően (illetve elvártan) lenne kivitelezve.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

A SEAS-ra gondolsz vagy a teljesen egyedi és házon belül gyártott RADIAL középsugárzóra? A dobozt pedig nem sprorolás miatt csinálják ilyen vékony anyagból. A sarut meg a kedvedért legközelebb megkérdezem Alan Shawtól.
Ez a 2. rész a RADIAL-ról. Lehet ezen sokkal több múlik, mint a sarukon 
https://www.facebook.com/harbethHQ/vide ... 049811894/

A HFST3-ra. Én a dobozt nem kritizáltam, nagyjából tisztában vagyok az ezzel kapcsolatos filozófiájukkal. A sarukon leginkább a hibalehetőség kizárása és a nagyobb bizalom múlik egy ilyen top termék esetében.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

A SEAS-ra gondolsz vagy a teljesen egyedi és házon belül gyártott RADIAL középsugárzóra? A dobozt pedig nem sprorolás miatt csinálják ilyen vékony anyagból. A sarut meg a kedvedért legközelebb megkérdezem Alan Shawtól.

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1397

Hozzászólás Szerző: szigony »

A magassugi akkor is vicc kategória ennyiért, ahogy a sarus csati is, gondolom nem sok dolgod volt még a rossz sarus csatlakozás miatti hibákhoz...  Szerintem az vicces, hogy egy önjelölt pszichiáter degradáló véleményt próbál írni a többi fórumosról, akik csupán a véleményüket írják le valamivel kapcsolatban egy nyilvános fórumon. Utolsó mondatodat nem kommentálnám, mert az alátámasztja az én első mondatom utolsó részét.

Még egyszer leírom, hogy megértsd: A hangjáról itt nem esett szó, csupán a műszaki oldalról hangzottak el vélemények egy arra való topikban. Ennél sokkal olcsóbb hangsugárzók esetében is voltak már fikázások a saru miatt, egy 7000 dolláros hangsugárzó esetében legyen már ideje a gyártónak a kábelek minőségi beforrasztására, mint ahogy azt több gyártó is megteszi ebben a kategóriában. De ugye a spórolás nagy úr, a sarut egy mozdulat rádugni, hamarabb megy az összeszerelés, a forrasztás macerásabb és a szerelhetőséget is kényelmetlenebbé teszi. És igen, így is lehet hallgatni mindaddig, amíg a sarus kontakt megfelelő...

Részemről nincs harag.

Glider
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: Glider »

Aha.
A jó Hi-Fi...az varázslat.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Minden le lett korábban írva és a képek is értelmezhetőek...

Glider
V.I.P.
V.I.P.

Rendben, legyen igazad, végülis ez a ti homokozótok, olyan várat építetek és abból, amilyet akartok...
De egy dologban segíts már kérlek, mit az amit tudsz erről a nevetséges hangszóróról, ami alapján ilyen határozott a véleményed?
Mi olyan nevetséges benne?

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Ebből is látszik, hogy egy sarus csatlakozás vagy egy "vicces magassugi" nem feltétlenül gátja a kiváló hangminőségnek.
Szerintem sokkal viccesebb ( vagy inkább elszomorító ) az a tömérdek áltudományos okoskodás amivel az önjelölt feltaláló fórumozó szeretné felhívni magára a figyelmet -esetenként- kapitális ökörségeket beböfögve, a "mai mérésteknika még nemtuggya kimutatni esztet a jelenséget" újszerű, és aduászként használt elgondolás mögül.
Más topikban meg pont arról folyik a vita, hogy a forrasztás szar, sokkal jobbak azok a csatlakozások, ahol a vezető-vezető kapcsolatot valamilyen mechanikai feszítés által alakítják ki...

A magassugi akkor is vicc kategória ennyiért, ahogy a sarus csati is, gondolom nem sok dolgod volt még a rossz sarus csatlakozás miatti hibákhoz...  Szerintem az vicces, hogy egy önjelölt pszichiáter degradáló véleményt próbál írni a többi fórumosról, akik csupán a véleményüket írják le valamivel kapcsolatban egy nyilvános fórumon. Utolsó mondatodat nem kommentálnám, mert az alátámasztja az én első mondatom utolsó részét.

Még egyszer leírom, hogy megértsd: A hangjáról itt nem esett szó, csupán a műszaki oldalról hangzottak el vélemények egy arra való topikban. Ennél sokkal olcsóbb hangsugárzók esetében is voltak már fikázások a saru miatt, egy 7000 dolláros hangsugárzó esetében legyen már ideje a gyártónak a kábelek minőségi beforrasztására, mint ahogy azt több gyártó is megteszi ebben a kategóriában. De ugye a spórolás nagy úr, a sarut egy mozdulat rádugni, hamarabb megy az összeszerelés, a forrasztás macerásabb és a szerelhetőséget is kényelmetlenebbé teszi. És igen, így is lehet hallgatni mindaddig, amíg a sarus kontakt megfelelő...

Részemről nincs harag.

Glider
V.I.P.
V.I.P.

Ebből is látszik, hogy egy sarus csatlakozás vagy egy "vicces magassugi" nem feltétlenül gátja a kiváló hangminőségnek.
Szerintem sokkal viccesebb ( vagy inkább elszomorító ) az a tömérdek áltudományos okoskodás amivel az önjelölt feltaláló fórumozó szeretné felhívni magára a figyelmet -esetenként- kapitális ökörségeket beböfögve, a "mai mérésteknika még nemtuggya kimutatni esztet a jelenséget" újszerű, és aduászként használt elgondolás mögül.
Más topikban meg pont arról folyik a vita, hogy a forrasztás szar, sokkal jobbak azok a csatlakozások, ahol a vezető-vezető kapcsolatot valamilyen mechanikai feszítés által alakítják ki...

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Nekem is volt Quadrocopterem es ott is a vaz muanyag volt de nagyon strapabiro, ja es gratulalok az ismerosodhoz, hogy ennyire tudja kezelni a helikoptert. Nekem a quadrocopterhez volt szimulator es abban voltak ilyen helikopterek de meg csak felszallni sem tudtam nemhogy levegoben egyhelyben megtartani vagy neagyuristen leszalni. (na jo tobb het gyakorlassal fel tudtam szallni es tobb masodpercig repultem amig szet nem torott )OFFEz nem az ő videója, de ugyanilyen gépe van és sztem jobban tud, mint a videón a srác ;-)
Pedig quadot vezetni a legkönnyebb. Én évek óta helizem (500-600-as TREX-ek) de elképesztő mennyiségű gyakorlás kell hozzá és szimuzás hogy fele ilyen tudásra szert tegyen az ember.
ON
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 872

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Jó igen, elismerem, csak nem megszokott, hogy az legyen egy öntvénykosár. Egyébként a sarukon meg az icipici és komolytalannak tűnő csipogón kívül nem gáz szvsz a belseje.
Más példa: modellező barátom új Mikado helijében a megszokott karbon, cnc alu helyett a fő részeken is minden műanyag, pedig ott is hatnak ám erők rendesen:

Nekem is volt Quadrocopterem es ott is a vaz muanyag volt de nagyon strapabiro, ja es gratulalok az ismerosodhoz, hogy ennyire tudja kezelni a helikoptert. Nekem a quadrocopterhez volt szimulator es abban voltak ilyen helikopterek de meg csak felszallni sem tudtam nemhogy levegoben egyhelyben megtartani vagy neagyuristen leszalni. (na jo tobb het gyakorlassal fel tudtam szallni es tobb masodpercig repultem amig szet nem torott )
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Tökéletesen egyetértek. Ez is kicsit beidegződés, ami nehezen kopik ki.
(Csak hogy példát is írjak, világelső autóipari beszállítók az önindítókba műanyag fogazású bolygóműházat szerelnek, pedig az előírt indítások száma megsokszorozódott a stop-startnak köszönhetően - tehát nem igaz, hogy kevesebbet bír, sőt, sokszorosát a korábbiaknak. Márpedig ott hatnak erők..)

Jó igen, elismerem, csak nem megszokott, hogy az legyen egy öntvénykosár. Egyébként a sarukon meg az icipici és komolytalannak tűnő csipogón kívül nem gáz szvsz a belseje.
Más példa: modellező barátom új Mikado helijében a megszokott karbon, cnc alu helyett a fő részeken is minden műanyag, pedig ott is hatnak ám erők rendesen:
https://www.helifreak.com/attachment.ph ... 1359687330

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Ha engednék, hogy belenézz 50 ezer euros hangsugárzókba (ott is van az általad említett dolgokból) és találnál benne olyat ami neked mint műszaki embernek döbbenetet okozna, az sem jelentene semmit az ég világon. Mondhatnád, hogy ezért a pénzért nem ezt vártad. Mégis van olyan akit lenyűgöz a hangja és meg is veszi. Örök vita téma ez, nem érdemes vele foglalkozni. Jelen esetben a Harbeth pl. szerintem egy nagyon jó hangsugárzó annak ellenére, hogy tele van olyan megoldásokkal amiket a hifi világában "filléres" jelzőkkel illetnek. Nekem nem ez a márka van, de mikor meghallgattam mégis tetszett.
A hangminőségét nem is vitattam, ne is legyen ennyi pénzért vacak. Hogy kinek és mennyire tetszik más kérdés.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”