Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Lcd, Led, Oled TV-k

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: manman12 »

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni HDR témában. Van egy Samsung UE43MU6102-es TV-m a legfrissebb szoftverrel ami elérhető.
Ha youtube-on nézek 4k HDR videot az gyönyörű. De a 4k HDR mozifilmek viszont fakók és sötétek. A TV belső lejátszóját használom és gond nélkül lejátszik egyébként mindent külső HDD-ről.

Persze tudom, hogy ennél a TV-nél a HDR inkább csak parasztvakítás, de normális ez hogy egy 1080p bluray-hez képest rosszabb a kép? Engem csak a 4k érdekelne, de minden 4k mozifilm egyben HDR is.

A beállításokkal próbáltam szórakozni és amit lehetett maxra állítottam, de még így is fakóbb a kép. Ez lehet esetleg hiba, vagy fogadjam el, hogy az UHD HDR tv-m pont ilyen filmekhez nem alkalmas? 

Előre is köszönöm a válaszokat!

lehet hogy a külsö hdd a gond én, pendrivéröl nézem és nem  tudok betelni velle.1920p,1080p,és 4k is megy

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

És UHD HDR filmet is néztek rajta? Mert nekem ugyanilyen TV-m van, de az olyan filmek képe fakó és sötét.
uhd nálam tü éles pendrivéröl néztem,hdr még nem,de ránézek,ha nekem jó akkor a tévéd a gond,csere

Zolka33
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Zolka33 »

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni HDR témában. Van egy Samsung UE43MU6102-es TV-m a legfrissebb szoftverrel ami elérhető.

Ha youtube-on nézek 4k HDR videot az gyönyörű. De a 4k HDR mozifilmek viszont fakók és sötétek. A TV belső lejátszóját használom és gond nélkül lejátszik egyébként mindent külső HDD-ről.

Persze tudom, hogy ennél a TV-nél a HDR inkább csak parasztvakítás, de normális ez hogy egy 1080p bluray-hez képest rosszabb a kép? Engem csak a 4k érdekelne, de minden 4k mozifilm egyben HDR is.

A beállításokkal próbáltam szórakozni és amit lehetett maxra állítottam, de még így is fakóbb a kép. Ez lehet esetleg hiba, vagy fogadjam el, hogy az UHD HDR tv-m pont ilyen filmekhez nem alkalmas? 

Előre is köszönöm a válaszokat!

Zolka33

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Zolka33 »

Én és párom most cseréltük le a az orion 50 hz full  full képet ,egy Samsungra és baromira meg vagyok elégedve .6102 k

Sorozat 6

Kijelző
Képernyőméret 43"

Felbontás 3,840 × 2,160

Videó
Képjavító elektronika UHD Felkonvertálás

PQI (Picture Quality Index) 1300

HDR (High Dynamic Range) HDR

Dinamikus kontraszt-arány Mega Contrast

Micro Dimming UHD Dimming

PurColor Igen

Kontraszt fokozó Igen

Auto Motion Plus Igen

Film mód Igen

Audio
Dolby Digital Plus Igen

DTS Codec Igen

Hangteljesítmény (RMS) 20W

Hangszóró dobozának típusa 2CH(lefelé néző reflexnyílás a mélyhangok számára)

Multiroom Link Igen

Bluetooth Audio Igen

Smart Service
Hang Angol, Spanyol, Francia, Olasz, Német, Brazil Portugál

Webböngésző Igen

Samsung Connect Nem

Smart View Nem

Konvergencia
TV-ről mobilra, Mirroring Igen

Mobilról TV-re, Mirroring, DLNA Igen

360°-os Videólejátszás Igen

Bluetooth Low Energy Igen

WiFi Direct Igen

Tuner/Műsorszórás
Digitális műsorszórás DVB-T2C

Analóg Tuner Igen

CI (Common Interface) CI+(1.3)

Műsorszórás HbbTV 1.5(CZ,SK,DE,AT,FR,ES,EE)/ HbbTV 1.0(PL,HU,CH,BE,NL,LU,PT,DK,FI)/ MHEG 5(GB,IE)

Vezetékes és vezeték nélküli kapcsolat
HDMI 3

USB 2

Komponens be (Y/Pb/Pr) 1

Kompozit be (AV) 1(Y komponens)

Ethernet (LAN) Igen

Digitális Audio kimenet (Optikai) 1

RF bemenet (földi /kábel bemenet) 1/1(gyakoribb földi használat)/0

CI nyílás 1

HDMI A / Return Ch. Igen

HDMI Quick Switch Igen

Vezeték nélküli beépített LAN Igen

Anynet+ (HDMI-CEC) Igen

Kialakítás
Kialakítás a KU6000-as modell dizájnja alapján

Káva típus VNB

Kialakítás Karcsú

Szín Fekete

Talp típus V-alakú (Ezüst)

További tulajdonságok
Instant Be Igen

Processzor Quad-Core

Akadálymentesítés Kézikönyv (Angol, Spanyol, Francia, Olasz, Német, Portugál, Holland, Lengyel, Dán, Svéd, Finn, Norvég, Orosz (csak az EE,LV,LT hálózatokhoz való csatlakozáskor))/ Enlarge/ High contrast/ TV Remote(Angol, Spanyol, Francia, Olasz, Német, Portugál, Holland, Lengyel, Dán, Svéd, Finn, Norvég, Orosz (csak az EE,LV,LT hálózatokhoz való csatlakozáskor))/ Multi-output Audio

Digitális tiszta kép Igen

Automatikus csatornakeresés Igen

Automata kikapcsolás Igen

Képaláírás (felirat) Igen

Connect Share™ (HDD) Igen

ConnectShare™ (USB 2.0) Igen

Embeded POP Igen

EPG Igen

Extended PVR Igen (*N/A for IT)

Játék mód Igen

OSD nyelv 27 európai nyelv + Orosz (csak az EE,LV,LT hálózatokhoz való csatlakozáskor)

BT HID beépített Igen

USB HID Support Igen

Időeltolás Igen (*N/A for IT)

MBR Support Igen

Ultra Tiszta kép Igen

Energiahatékonyság
Eco Sensor Igen

Energiahatékonysági osztály A

Energiafogyasztás
Áramellátás AC220-240V 50/60Hz

Energiafogyasztás (Max) 140 W

Méretek
Csomagméret (SzéxMaxMé) 1233.0 x 674.0 x 161.0 mm

Csomagméret talppal (SzéxMaxMé) 975.8 x 637.0 x 288.1 mm

Csomagméret talp nélkül (SzéxMaxMé) 975.8 x 569.0 x 62.6 mm

Súly
Csomagsúly 13,4 kg

Súly talppal 9,6 kg

Súly talp nélkül 8,6 kg

Tartozékok
Távirányító TM1750A(*GB/IE : TM1750A+TM1240A)

Elemek távirányítóhoz Igen

Samsung Smart Control Igen

Mini fali konzol Igen

Vesa fali konzol Igen

Használati utasítás Igen

E-kézikönyv Igen

Hálózati kábel Igen

Vékony kábel Igen

És UHD HDR filmet is néztek rajta? Mert nekem ugyanilyen TV-m van, de az olyan filmek képe fakó és sötét.

Freedy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Freedy »

Sziasztok!
Ismerősöm szeretne új TV-t vásárolni, 65"-osat, max 500ezret szánna rá.
Tudtok segíteni, hogy milyen típust lenne érdemes választani ívelt vagy sima kivitel esetén?
Ő ezt nézte ki, bár ahogy nézem ez egy régebbi modell: 65UG870V
Én néztem még egy samsungot, sajnos csak a specifikációra tudok hagyatkozni, élőben egyik tv-t se láttam:
UE65MU6502
Igazából csak a sötétben tapogatózunk, mert semelyikünk se ismeri a márkákat/típusokat.

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Én és párom most cseréltük le a az orion 50 hz full  full képet ,egy Samsungra és baromira meg vagyok elégedve .6102 k

Sorozat 6

Kijelző
Képernyőméret 43"

Felbontás 3,840 × 2,160

Videó
Képjavító elektronika UHD Felkonvertálás

PQI (Picture Quality Index) 1300

HDR (High Dynamic Range) HDR

Dinamikus kontraszt-arány Mega Contrast

Micro Dimming UHD Dimming

PurColor Igen

Kontraszt fokozó Igen

Auto Motion Plus Igen

Film mód Igen

Audio
Dolby Digital Plus Igen

DTS Codec Igen

Hangteljesítmény (RMS) 20W

Hangszóró dobozának típusa 2CH(lefelé néző reflexnyílás a mélyhangok számára)

Multiroom Link Igen

Bluetooth Audio Igen

Smart Service
Hang Angol, Spanyol, Francia, Olasz, Német, Brazil Portugál

Webböngésző Igen

Samsung Connect Nem

Smart View Nem

Konvergencia
TV-ről mobilra, Mirroring Igen

Mobilról TV-re, Mirroring, DLNA Igen

360°-os Videólejátszás Igen

Bluetooth Low Energy Igen

WiFi Direct Igen

Tuner/Műsorszórás
Digitális műsorszórás DVB-T2C

Analóg Tuner Igen

CI (Common Interface) CI+(1.3)

Műsorszórás HbbTV 1.5(CZ,SK,DE,AT,FR,ES,EE)/ HbbTV 1.0(PL,HU,CH,BE,NL,LU,PT,DK,FI)/ MHEG 5(GB,IE)

Vezetékes és vezeték nélküli kapcsolat
HDMI 3

USB 2

Komponens be (Y/Pb/Pr) 1

Kompozit be (AV) 1(Y komponens)

Ethernet (LAN) Igen

Digitális Audio kimenet (Optikai) 1

RF bemenet (földi /kábel bemenet) 1/1(gyakoribb földi használat)/0

CI nyílás 1

HDMI A / Return Ch. Igen

HDMI Quick Switch Igen

Vezeték nélküli beépített LAN Igen

Anynet+ (HDMI-CEC) Igen

Kialakítás
Kialakítás a KU6000-as modell dizájnja alapján

Káva típus VNB

Kialakítás Karcsú

Szín Fekete

Talp típus V-alakú (Ezüst)

További tulajdonságok
Instant Be Igen

Processzor Quad-Core

Akadálymentesítés Kézikönyv (Angol, Spanyol, Francia, Olasz, Német, Portugál, Holland, Lengyel, Dán, Svéd, Finn, Norvég, Orosz (csak az EE,LV,LT hálózatokhoz való csatlakozáskor))/ Enlarge/ High contrast/ TV Remote(Angol, Spanyol, Francia, Olasz, Német, Portugál, Holland, Lengyel, Dán, Svéd, Finn, Norvég, Orosz (csak az EE,LV,LT hálózatokhoz való csatlakozáskor))/ Multi-output Audio

Digitális tiszta kép Igen

Automatikus csatornakeresés Igen

Automata kikapcsolás Igen

Képaláírás (felirat) Igen

Connect Share™ (HDD) Igen

ConnectShare™ (USB 2.0) Igen

Embeded POP Igen

EPG Igen

Extended PVR Igen (*N/A for IT)

Játék mód Igen

OSD nyelv 27 európai nyelv + Orosz (csak az EE,LV,LT hálózatokhoz való csatlakozáskor)

BT HID beépített Igen

USB HID Support Igen

Időeltolás Igen (*N/A for IT)

MBR Support Igen

Ultra Tiszta kép Igen

Energiahatékonyság
Eco Sensor Igen

Energiahatékonysági osztály A

Energiafogyasztás
Áramellátás AC220-240V 50/60Hz

Energiafogyasztás (Max) 140 W

Méretek
Csomagméret (SzéxMaxMé) 1233.0 x 674.0 x 161.0 mm

Csomagméret talppal (SzéxMaxMé) 975.8 x 637.0 x 288.1 mm

Csomagméret talp nélkül (SzéxMaxMé) 975.8 x 569.0 x 62.6 mm

Súly
Csomagsúly 13,4 kg

Súly talppal 9,6 kg

Súly talp nélkül 8,6 kg

Tartozékok
Távirányító TM1750A(*GB/IE : TM1750A+TM1240A)

Elemek távirányítóhoz Igen

Samsung Smart Control Igen

Mini fali konzol Igen

Vesa fali konzol Igen

Használati utasítás Igen

E-kézikönyv Igen

Hálózati kábel Igen

Vékony kábel Igen

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!
Lenne egy láma kérdésem :
Lehet fektetve tárolni egy 55"-os led tévét? Felújítás miatt kell a helyéről levennem, de egy hónapig pihennie kell. Válaszotokat előre is köszönöm.
üdv, Laci

Lehet ,de ne használd főzés  után asztalnak

melczeradam
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 44

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: melczeradam »

Sziasztok!
Lenne egy láma kérdésem :
Lehet fektetve tárolni egy 55"-os led tévét? Felújítás miatt kell a helyéről levennem, de egy hónapig pihennie kell. Válaszotokat előre is köszönöm.
üdv, Laci

csacsumicsa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: csacsumicsa »

Sziasztok

Valakinek van tapasztalata vagy véleménye a Vizio P sorozatú tv-ről?

buenos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: buenos »

Üdv! 104 cm-es Finlux  42F7077-D tv a bekapcsoláskor (standby-ból) 10-ből 6-szor nem indul képpel.Áramtalanítás (konnektorból ki) és újraindítás után már jobb az arány. Az éjjel például magától bekapcsolt. Mi lehet a nyűgje? Van valakinek ilyesmiben tapasztalata?Szoftverfrissítéssel beljebb lennék?

Ez az első okos/led tv-m,nem vagyok igazán elájulva.A hangja tré,rá kellett akasztanom külső hangfalakat.

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: ricfiam »

Ha nem gond megosztom tapasztalataim az új tv-vel. Nem teszt, nincsenek műszereim, méréseim, csak a szemem és a fülem. Egyéni vélemény.

Panasonic TX-58EX700 Smart LED LCD TV vélemény

Miért épp Panasonic? Tudom, az LG meg Samu meg Sony aki ömleszti ránk az ezer féle tv-jét, én viszont eddig Panasonic plazmát használtam. Nem is akartam váltani mert vallom hogy a mai napig nagyszerű képminőséggel rendelkeznek a régi plazmák. Az idő viszont repül, igényem van már smart dolgokra, youtube-ra a tv-n, otthoni hálózaton streamelésre stb. Aztán egy barátomnál sikerült otthoni körülmények közt látni a Panasonic EX700 képét és meggyőzött. Ha már váltok akkor legyen nagyobb, így az 50” plazmát egy 58” LED LCD váltotta. Amire nem számítottam az pedig a 4K nagyszerűsége, nem tudtam hogy ellenben a haszontalan és kényelmetlen 3D-vel, egy rendes HDR-es 4K felvétel olyan mélységet ad a képnek mintha térben lenne az egész, pazar és színes látványvilágot tár elém. Már ezért megérte pedig filmek még csak elvétve vannak ilyen minőségben.

Küllem: elegáns, tetszetős, szálhúzott aluminium káva ami elég keskeny is. Nekem fehér falra került így majdnem olyan mintha csak egy kijelző lenne a falon, de lehet csak azért mert a plazmának meg volt vagy 4 cm-es fekete kávája ami még az 50”-t is kicsinyítette optikailag. A gyári talp elég bénán néz ki de én azt nem használom így nem gond. Falra szereléshez hál’isten ez is VESA kompatibilis, a meglévő fali konzolomat tudtam használni bár a tv-hez adott elég kicsi csavarok miatt aggódtam hogy megtartják-e majd a 23 kg-os készüléket. Eddig nem esett le, remélem nem is fog. A terminálok oldal irányban fogadják a HDMI és USB kábeleket, pendrive-okat. Itt volt némi káromkodásom hogy miért fontos az hogy az egész tv csak pár centi vastag legyen? Nagyon nehezen férhető hozzá, vonyítottam mire bekerült a HDMI a helyére.

Használat: a menürendszer jól ismert Panasonic. A távágyú is, semmi különös. Rengeteg beállítási lehetőség van ezen nem is mennék végig mert minden LCD tv-nél így van. A Firefox OS amit már a Pana fejleszt magának nagyon stabil, gyors, személyre szabható nekem nagyon tetszik. Amit én máshogy csinálnék, néhány beállítási opció csak bizonyos körülmények esetén jelenik meg a menükben, és ha épp nem olyan a tartalom, vagy nem azon a bemeneten vagy, egyszerűen nem látni! Ehelyett én megjeleníteném csak ne legyen aktív a menüpont. Így nem kell keresgélni hogy mi hol lehet? A mobilra letölthető alkalmazás is jól teszi a dolgát, egyszerűen használható. Az összes készülékem Wifin csatlakozik egymáshoz otthon, néha volt hogy a tv nem látta az egyik felhasználói fiókot a laptopról, de kilépés-visszlépés után meg igen. Nem értem miért, mindegy. Mindenféle tartalmat gyorsan, akadás nélkül játszik a tv, még a 4K filmeket is wifiről. Bele is lehet tekerni, nem fossa össze magát. Ez pozitív. Egy elég nagy negatívum van azért ami említésre méltó, ez a Viera link és az ARC működése. Pár napot próbálkoztam hogy a HDMI-n visszaküldjem a hangot az erősítőbe, nem akarta csinálni. Külföldi fórumokon olvasgattam, próbálkoztam mire kiderült hogy más készülékek össze tudják zavarni az egész rendszert. Nálam konkrétan a PS4 ha rá volt kötve az erősítőre nem működött az ARC, ha leszedtem egyből működött! Ha másnál is ilyen probléma van kezdje ezzel, távolítson el mindent csak a tv-erősítő, vagy soundbar stb. kötés maradjon meg. Ha így működik lehet sorban visszakötni a többi készüléket és meglátjuk melyik zavar be. Végül én az optikai digit kivezetést választottam, mert HDMI-n nagyon késett a hang. Után állítani nem lehet mert eleve késik a hang, ha tovább késleltetem csak rosszabb lesz. Optikai digiten is késik de csak minimálisan, az még nem zavaró. Persze ha filmeket HD hanggal akarunk nézni, továbbra is külső eszközről kell lejátszani, egy erősítőn keresztül mert a tv ARC módban csak dolby digital 2.0 és 5.1 jelet küld ki az erősítő felé. DTS meg HD hangok felejtős. Amúgy a tv saját hangrendszere elég korrekt, vannak jobbak persze de normál használathoz elegendő, a magasak jók. Mélyet ha túlhúzzuk nagyon doboz hangja lesz, jobb is ha azt nem erőltetjük.

Képminőség: elérkeztünk az aduászhoz, a képminőség LED tv szinten pazar. Betekintési szög továbbra is gyenge, a technológia ezzel nem tud mit kezdeni. Szokták mondani hogy szemből kell nézni a tv-t. De mi néha étkezés közben az ebédlőasztalnál oldalról is szoktuk nézni, és bizony kifakul a kép rendesen. Ezt tudtam előre hogy így lesz, túléljük. Szemből nézve és jól beállítva viszont csak a dicséret járhat. Az emberi bőrszínt és tónust a legnehezebb ugye visszaadni, de beállítás után kiváló ez is. Az arcok nincsenek leégve, nincs éles kontúr a fejek körül, és a kép nem tolakodik hanem kellő finomsággal mutat meg mindent. Samu Led tv-t nem bírtam sokáig nézni szüleimnél annyira műanyag volt a kép, de a Pana nagyon szépen dolgozik. Megkockáztatom hogy normál tv adással vagy full HD tartalommal van olyan kontrasztja mint a plazmának volt. Ezt eddig még egy LED tv-re sem tudtam kimondani. A képmódok közül a dinamikus a Media Markt polcaira van optimalizálva, otthon kifolyik a szemem tőle. A normál is túl tolt még. A mozi és a true cinema nagyon jók, alig kell hozzányúlni a jó beállításhoz. Barátomnak a true cinema jött be a legjobban nekem a mozi, más a tér más a szoba és a fények is ezért nálam kicsit sötét a true cinema. Tény hogy este sötét szobában filmet nézni a true cinema lesz a tökéletes választás. Az alapbeállításokat érdemes finomhangolni, pl. tv adásra jók a különböző szűrő meg javító áramkörök bekapcsolása minimum vagy közép fokozaton, de filmnél és játéknál én kikapcsoltam ezeket. Aki konzolozik annak jó hír lehet még hogy az input lag 21 ms (Flatpanelshd teszt mérés), ez elég jó érték. Az Uncharted 4 HDR módban egyszerűen letaglózó, percekig csak a képet bámultam játék helyett.

Összegzés: vannak hibák, a gyártók sosem fognak mindent úgy csinálni hogy mindenkinek jó legyen. Viera link pl, az okos készülékek nem bírják egymást normálisan kezelni. Vagy a hang késés ARC-on ami elég zavaró. A képminőség viszont engem kárpótol, nem akkora szereplő a LED tv piacon a Panasonic mint a többi ismert gyártó, de ettől még a minőségből nem engednek. Ez örömteli. Közben ugye fejlesztik az OLED megoldásukat is, a panel az LG-től jön de a körítés meg az elektronika Panasonic saját lesz. Majd beruházok egyre 5-6 év múlva amikor talán emészthető árban lesznek az OLED tv-k, és megoldják a most még előforduló beégés problémát. Addig is ha közép kategóriás LED tv-t készül venni valaki, ajánlom tekintse meg a többi mellett a Panasonicot is. Megéri.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Doky »

Urak!

Mi az általános vélemény (elsősorban olyanok véleménye érdekel aki használtak ill ismerik őket) a ma futó Panasonic (nem plazma) készülékekről?
Pl erről: Panasonic TX-40DSU501 és társai?
Köszönöm!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Acme »

Én tök sötétben nézem az LCD-t és a projit is. Mondjuk az LCD-t csak játékra használom sötétben, de a Resident Evil úgy az igazi
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

rozoga62
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Uhhh, most már be sem merem kapcsolni.
Viccelődj csak...

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Töksötétben ne nézz LCD-t! (Plazmánál rendben van, azt úgy kell). Gondolom, hogy sportműsornál teljes kontraszt és háttérvilágítás...   Nem tesz jót a szemnek.

Uhhh, most már be sem merem kapcsolni.

rozoga62
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Sziasztok!
Melyik LCD TV most az elérhető legjobb 65-ös méretben és full HD felbontásban?
Sportközvetítéseket néznék rajta és mozit teljesen sötét szobában.
Plazmáról váltanék.
Eddig a Sony W859C-t nézegettem.

Töksötétben ne nézz LCD-t! (Plazmánál rendben van, azt úgy kell). Gondolom, hogy sportműsornál teljes kontraszt és háttérvilágítás...   Nem tesz jót a szemnek.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Sziasztok!
Melyik LCD TV most az elérhető legjobb 65-ös méretben és full HD felbontásban?
Sportközvetítéseket néznék rajta és mozit teljesen sötét szobában.
Plazmáról váltanék.
Eddig a Sony W859C-t nézegettem.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

csrobcsi

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: csrobcsi »

Ebben az ársávban és méretben nem találsz az ajánlott sonynál jobb uhd tévét,lg-ben biztos mert amit kinéztél az volt nekem, és az meg sem közelíti a w809c fhd sony minőségét.Az ajánlott fhd sony VA panelje szuper jó,tökéletes fekete,szuper természetes színek és kontraszt.Uhd-t a sonytól ezzel a panellel csak jóval drágábban kapsz.
Én körbe jártam ezt a témát az utóbbi időben,és ha sony,akkor vagy az fhd w809c,vagy a jóval drágább uhd x850c amivel nem nyúlnál mellé.
Az lg-t ne erőltesd.

Az UHD miatt vagyok kicsit tanácstalan mennyire is lesz rá szükségem. Max konzoljátékok, filmek nem hiszem hogy elöntenek UHD-ban a következő néhány évben. Jelenleg egy Panasonic G10-es plazmám van amit mérete (42) és a konzol miatt tervezek cserélni. Nem tudom van e vkinek tapasztalata vele, plazmán van e esélye hogy a játékok statikus elemei (pl életerő meg egyéb kijelzések) mivel nem mozognak a képpel együtt esetleg be tudnak égni? Mert ha ez nem gond, lehet megelégszem a 42 collal és nem is cserélek...

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shimano »

A jövőbe tekintve gondoltam hogy szükség lenne az UHD-re, konzollal is szeretném majd használni, tehát legalább egy 5-6 évre terveznék előre. Nem tudom ennyi időre szükséges-e az UHD képesség. Jelenleg Bd és mkv-k a legjobb forrásaim, nagyobb felbontású anyagokkal még nem is találkoztam...
Ebben az ársávban és méretben nem találsz az ajánlott sonynál jobb uhd tévét,lg-ben biztos mert amit kinéztél az volt nekem, és az meg sem közelíti a w809c fhd sony minőségét.Az ajánlott fhd sony VA panelje szuper jó,tökéletes fekete,szuper természetes színek és kontraszt.Uhd-t a sonytól ezzel a panellel csak jóval drágábban kapsz.
Én körbe jártam ezt a témát az utóbbi időben,és ha sony,akkor vagy az fhd w809c,vagy a jóval drágább uhd x850c amivel nem nyúlnál mellé.
Az lg-t ne erőltesd.

csrobcsi

Lcd, Led, Oled TV-k

Ha nem feltétlenül kell az uhd,akkor inkább egy sony55w809c fhd-ajánlanék.Olcsóbb és jobb is mint amiket kinéztél.
A jövőbe tekintve gondoltam hogy szükség lenne az UHD-re, konzollal is szeretném majd használni, tehát legalább egy 5-6 évre terveznék előre. Nem tudom ennyi időre szükséges-e az UHD képesség. Jelenleg Bd és mkv-k a legjobb forrásaim, nagyobb felbontású anyagokkal még nem is találkoztam...

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Olvasgatok, olvasgatok, de nem tudok dönteni. Ebből a kínálatból mit vennétek? Nekem a 2 befutó az LG 55UH664V, és a Sony KD55XD7005. Segítsetek lécci

=&filter[specification][2696][]=78892&filter[specification][1419][]=58709&filter[specification][price][]=150000~200000&filter[specification][price][]=200000~250000&filter[specification][price][]=250000~300000&filter[order]=popularity&filter[limit]=24]https://edigital.hu/tv-audio-szorakozas ... [limit]=24
Ha nem feltétlenül kell az uhd,akkor inkább egy sony55w809c fhd-ajánlanék.Olcsóbb és jobb is mint amiket kinéztél.

csrobcsi

Lcd, Led, Oled TV-k

Olvasgatok, olvasgatok, de nem tudok dönteni. Ebből a kínálatból mit vennétek? Nekem a 2 befutó az LG 55UH664V, és a Sony KD55XD7005. Segítsetek lécci

https://edigital.hu/tv-audio-szorakozas ... imit%5D=24

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

http://player.hu/tech-3/samsung-qled-teve-barcelona/

Meglátjuk mi lesz a valóság. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Senki?
A mediaboxal lehetőség van felkonvertálni az 576i digitális jelet magasabb felbontásúra,720p-re,és ennek a hatására lennék kíváncsi.
Nem 4k-ás tévén,ha nem fhd-én.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Digit kábeltévé adások vételéhez használható upc kártya vs mediabox minőségi különbözőségeiről tapasztalat esetleg valakinek?
Eddig abban a hitben voltam hogy ugyanaz a minőség,de tájékoztattak hogy ez nem így van,és jobb minőséget lehet elérni a kártya helyett a box használatával.
Kipróbálom,de kíváncsi vagyok mások ez irányú tapasztalataira is.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”