Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

teac
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: teac »

Kedves István!
Nagyon köszönöm válaszát! Szerintem mindegy milyen okból, de a kedves Bóta Úr úgy tette fel a kérdést, hogy jelenlegi de majdan lecserélni vágyott lemezjátszóját fejlesztené, olyan módon, hogy arra számít majd ezek a be/felszerelt alkatrészek később felhasználhatóak lennének.
A csalánnal verés tipikus esetét nézetem szerint sokkal jobban kimerítí olyan dolgokat ajánlani , amiket lehet nem fog soha tudni máshoz felhasználni. Mivel nem is tudhatjuk milyen lemezjátszót szeretne majdan vásárolni.
Szerintem sokkal humánusabb felhívni a figyelmét erre a dologra és komolyabb átgondolásra serkenteni.
Volt módom néhány szar lemezjátszót már hallanom és ezekre a tapasztalatokra visszanézve állítottam amit. Igen, a Systemdek meg a Rega planar 3 nem komoly versenyző még, de nemzetközi szinten is olcsók és messze jobbak mint Bóta Úr készüléke. Ha megírja mennyit kellene utalnom az átalakításra, már látni is fogjuk mit éri meg jobban! Eladni a Projektet vagy sem. Illetve ez nem igaz, mert ahhoz még tudni kellene mi Bóta Úr végleges "álma".
Ámbár meg merem kockáztatni, hogy érdemesebb lesz egy külföldi vásárlással inkább lecserélni a kèszülékét, mert nehéz elhinni hogy jó áron lehet projekt debutot tuningolni.

Az Ön által annyira védett Projekt márka egyedeiből , volt alkalmam megvizsgálni néhány egyedet , ahogy a leszólt angol lemezjátszótrágyahalmok néhány példányát is.
Még így is azt mondhatom sokkal jobbak a Projekteknél. Igaz ebből saját kézbe 300 ezer forintos volt a legdrágább amit tapogatni tudtam.
De máshol már leírtam, miket tapasztaltam. Továbbá az acryltànyérjait sorozatosan vissza kellet küldeni mert gyárilag ütöttek. Majd maga persze biztosan csinál jót hozzá. De ez nem a csalánhoz kötődő esemény lesz. Csak szegény Bóta Urat sajnálom kissé. De bízom benne hogy tud számolni! Illetve hogy nem fog bedőlni az ilyen-olyan hivatkozásokra ráfogott költségnövekedéseknek. Hanem ragaszkodni fog a megállapodásban lefektetett árhoz és kivitelhez és minőséghez! Ha mégis inkább a tuningolására szavaz ennek az alap lemezjátszónak ahelyett hogy külföldön vásárolna egy komolyabb készüléket. Meg itthon egy bevizsgált jóminőségű hangszedőt hozzá. Lehetőleg mc-t.
Amúgy igaza van. Nem lehet olcsón jó lemezjátszót sem venni. Bár a másfél milliót kicsit keveslem ha új áráról van szó. Használt árhoz meg majdnem sok. Bár ha a hangszedő is már hozzá passzoló van benne , akkor kb igen....

Üdvözlettel, SM.

Ps: minden viszonylagos.......

Tisztelt SoundMania !

Van akinek arra telik, amire. Van akinek sokkal többre. Nem nagyon bonyolódnék jobban bele mint tettem, de én is láttam már pár lemezjátszónak mondott izét, amit világbajnoknak, meg óriásölőnek mondott a sajtó. Azért abban megegyezhetünk, hogy a szokásos hozzá nem értés, degradálja minden gép hangját. Ez az egyik. A másik, hogy tartom amit mondtam, túl sok brit "nagyfiút" láttam, de főleg hallottam, és többször vertem magam a földhöz, hogy erről a nagy rakás szarról, hogyan írhatta le a szaksajtó amit leírt !? Vagy, hogy finomítsam, a holt átlagos hangot fenomenálisnak, stb., mondták miközben unalmas, teljesen átlagos, se bűze, se illata zenét produkáltak, hozzá ajánlott szedőkkel. Vagy éppen nem tudták kifutni magukat, mert a szedő messze túl volt a gép teljesítőképességén.
Nem vagyok Pro-Ject hívő, még véletlenül sem, erős kritikával vagyok iránta, de ott is vannak lépcsők, nem is kicsik. És csak azért, mert valami a "brit audiofil bölcsőben ringott", ne kelljen már összecsinálnom magam egy pozdorja darabra eszkábált lemezjátszó nagyszerűségétől, csak azért, mert nem Pro-Ject. Ez színtiszta technikai megközelítés részemről. Bár úgy látom, van aki találva érezte magát, ami az ő baja, nem az enyém, és még véletlenül sem írtam márkanevet. Az lenne a legjobban meglepve egyébként, akinek felsorolnék néhány nem is egészen olcsó brit lemezjátszót, amit semmire sem tartok. Persze vannak nem britek is a hitvány listán, elég sokan.
Abban egyet érthetünk, a minőség nem olcsó, a jó minőség esetenként nagyon drága. De le kell szögezzük, hogy ez nem márka név függő. Vagy meg van csinálva, vagy nem.
További minden vitát mellőznék részemről, csak a "dobd ki, vegyél másikat" intelemre reagáltam igazából. Tudom, hogy ez mennyire nem egyszerű. Csak kimondani, vagy leírni.

Üdvözlettel,: TEAC

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Kvaterka »

Ez is egy relatív megközelítés urak!Megkérdezem,hogy ki szokott még leülni ZENÉT hallgatni úgy,hogy ne azt figyelje,hogy a csodálatos MC,MM,hangszedője abban a bizonyos nagyértékű  lemezjátszója nagyértékű hangkarjában most éppen,hogyan szól?Nem akarok visszamenni a gramofon korszakába-bár néha szívesen megtenném-de sokunknál  a lényeg vész el,hogy azt  szeresse jobban,ami szól és ne azt amin keresztül.Olyan jó lenne pl.,ha néha felvetné valaki,hogy milyen számára a Pink Floyd utolsó lemeze mit okozott számára és,hogy miért nagyszerű zene ez a Regán,a Pro-ject-en,a Linn-en,Thorensen,NAD-on, és társain keresztül?Nem érzitek,hogy néha erről is lehetne egy topic-ot nyitni?
"Sokszor már nem is a zenére figyelnek az emberek,hanem,hogy milyenek a hangok egyenként..Pedig az összhang a lényeg és,hogy mit okoz Neked!"

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1217

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, 30 ezer forintig melyik a legjobb MM hangszedő, amit érdemes lenne megvenni újonnan?
Köszönöm.

Ha engem kérdezel , egyiket sem!
Om5, at440, rega elys, exact..... Felejtősek.
Minimum egy goldring eroica hx vagy denon 160.
Vagy egy 103!
De ezek még használtan is kb másfélszeres áron vannak. Be kell vizsgáltatni őket szakemberrel. Szerencsére van néhàny illető itt a fórumon akiket lehet ilyesmikkel zavarni.
Na , szóval engem ne kérdezz.....

spaceboy75
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: spaceboy75 »

Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, 30 ezer forintig melyik a legjobb MM hangszedő, amit érdemes lenne megvenni újonnan?
Köszönöm.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Ha már ennyiszer emlegetve voltam az elmúlt hozzászólásokban, úgy illik, hogy reagáljak.
Nagyjából 20 éve foglalkozok a hifi világával, de egy régebbi Dual-t leszámítva csak most kezdtem el a lemezjátszókkal behatóbban ismerkedni. Persze hallottam már pár jó darabot, tehát van némi tapasztalatom a drágább készülékekkel kapcsolatosan is.
Ezt a Pro-Ject Debut Carbont sikerült jó áron megvenni újonnan, s kifejezetten meglepett a minősége (jó értelemben). Ennyiért nagyon jó vétel, ezt bizton állítom. Egy Musical Fidelity phonot használok hozzá ZU Mission kábelekkel (Naim elő-végfok- ZU hangfal).
Főként hard/prog rock és kemény metal zenéket kezdtünk gyűjteni LP-n a feleségemmel, zeneileg ez a prioritás.

S akkor e kis történet után a vitát kiváltott kérdésről  nekem valami olyasmi alakult ki a fejemben, hogy 30-40 ezret érdemes rákölteni egy ilyen Pro-Jectre is valószínűleg, s ebben az esetben az a kérdés, hogy vegyek akril tányért rá, vagy jó lemezalátétet, új szíjjal például.

SoundMania felvétést értem, abszolút megalapozott, hogy egy jóval drágább gép jobb minőséget produkál. A kérdés, hogy mekkora lépcsőt is jelentene ez? Olyan nekem nincs, hogy álom lemezjátszó, azt jobban szeretném, hogy minél több LP-t megszerezzek,s legyen időm hallgatni jó kedvvel. A csere sem belátható időn belül valósulna meg egyéb prioritások miatt.
Naim-ZU

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Kedves SoundMania !

Rendben, ez is lehetséges, de nem ez volt a kérdés. Azon kívül szíveskedjen átutalni az új lemezjátszóhoz a költségeket, és a kérdés megoldódott !
Könnyű a más kinövéseivel csalánt irtani. Ez is, mint oly sok minden, alapvetően pénz kérdés.

A Pro-Ject termékek legalább annyira jók, mint az agyon magasztalt brit primitív lemezjátszók, és vannak közöttük olyanok is, ahová egy ... ( márka név helyett ), legfeljebb polcnak lehetne használható, ha nem lenne rajta lemeztányér, és falra lehetne szerelni. Ez már elég régen piszkálta az orromat, hogy elmondjam, pontosabban leírjam. Az alap Pro-Ject , az egy alap, lehet javítani, és mindenkinek más a plafon. Sokan csípőből leszólják, mert az a neve ami. Kályha a NAD 5120, az ókorból. Hány brit "nagyágyút" soroljak fel, ami a szemét kategória, ha kimossuk a tesztekből a brit sovinizmust ?

Egyszerűen csak egy nézetet szerettem volna kritizálni. Ha Bóta József úrnak, ez a lemezjátszó, mindegy miért, és ezen szeretne javítani, ne ajánljuk neki, hogy ugorjon a Dunába a nyakában a lemezjátszójával !
Tettem ezt úgy, hogy Önt sem megbántani akartam. És ha már lemezjátszó, van egy pár nagyon nagy név, agyon dédelgetve, amit bátran be lehetne dózerolni a Dunába, hogy maradjak a hasonlatomnál. Ja, és senki nem siratná, hogy már nincs.

Rendben, hogy a Pro-Jekt némely alsó darabja "primitív", minden szempontból. És ekkor félénken megkérdezem, hogy az agyon dícsért, mennybe menesztett brit "minimál koncepciók", kétszer, háromszor ennyiért, ezer sebből vérezve, mi a büdös francok ? Ahol eladják a semmit, majd rögtön a következő sorban felárakkal megadják a modifikálás lehetőségét, mint eggyel felsőbb létra fokot. Majd a fokozás, mint "modded", elmegy a lemezjátszó eredeti árának többszörösére. Példaként, megint név nélkül, az 1745.- angol fontba kerülő kart úgy árulják, hogy mindjárt plusz 49.- fontért vehet rá egy jobb ellensúlyt !?!? Plusz 250.- fontért VTA, vagy 220.- dollárért "kardeszka". Fokozni én is tudom, tudnám. Üzlet, Uraim, mocskos nagy üzlet !

Szóval, egy alap Pro-Ject, kis módosításokkal, akril tányér, kerámia csapágy golyó, ilyen-olyan filc, és lemezleszorítás, messze nem kerül annyiba, mint egy LEMEZJÁTSZÓ, és élvezhetően érezhető a javulás. LEMEZJÁTSZÓ nincs másfél millió forint alatt !!! A többi tényleg csak "lemezpörgető". Arra meg a legalapabb Pro-Ject is megteszi.

Kedves István!
Nagyon köszönöm válaszát! Szerintem mindegy milyen okból, de a kedves Bóta Úr úgy tette fel a kérdést, hogy jelenlegi de majdan lecserélni vágyott lemezjátszóját fejlesztené, olyan módon, hogy arra számít majd ezek a be/felszerelt alkatrészek később felhasználhatóak lennének.
A csalánnal verés tipikus esetét nézetem szerint sokkal jobban kimerítí olyan dolgokat ajánlani , amiket lehet nem fog soha tudni máshoz felhasználni. Mivel nem is tudhatjuk milyen lemezjátszót szeretne majdan vásárolni.
Szerintem sokkal humánusabb felhívni a figyelmét erre a dologra és komolyabb átgondolásra serkenteni.
Volt módom néhány szar lemezjátszót már hallanom és ezekre a tapasztalatokra visszanézve állítottam amit. Igen, a Systemdek meg a Rega planar 3 nem komoly versenyző még, de nemzetközi szinten is olcsók és messze jobbak mint Bóta Úr készüléke. Ha megírja mennyit kellene utalnom az átalakításra, már látni is fogjuk mit éri meg jobban! Eladni a Projektet vagy sem. Illetve ez nem igaz, mert ahhoz még tudni kellene mi Bóta Úr végleges "álma".
Ámbár meg merem kockáztatni, hogy érdemesebb lesz egy külföldi vásárlással inkább lecserélni a kèszülékét, mert nehéz elhinni hogy jó áron lehet projekt debutot tuningolni.

Az Ön által annyira védett Projekt márka egyedeiből , volt alkalmam megvizsgálni néhány egyedet , ahogy a leszólt angol lemezjátszótrágyahalmok néhány példányát is.
Még így is azt mondhatom sokkal jobbak a Projekteknél. Igaz ebből saját kézbe 300 ezer forintos volt a legdrágább amit tapogatni tudtam.
De máshol már leírtam, miket tapasztaltam. Továbbá az acryltànyérjait sorozatosan vissza kellet küldeni mert gyárilag ütöttek. Majd maga persze biztosan csinál jót hozzá. De ez nem a csalánhoz kötődő esemény lesz. Csak szegény Bóta Urat sajnálom kissé. De bízom benne hogy tud számolni! Illetve hogy nem fog bedőlni az ilyen-olyan hivatkozásokra ráfogott költségnövekedéseknek. Hanem ragaszkodni fog a megállapodásban lefektetett árhoz és kivitelhez és minőséghez! Ha mégis inkább a tuningolására szavaz ennek az alap lemezjátszónak ahelyett hogy külföldön vásárolna egy komolyabb készüléket. Meg itthon egy bevizsgált jóminőségű hangszedőt hozzá. Lehetőleg mc-t.
Amúgy igaza van. Nem lehet olcsón jó lemezjátszót sem venni. Bár a másfél milliót kicsit keveslem ha új áráról van szó. Használt árhoz meg majdnem sok. Bár ha a hangszedő is már hozzá passzoló van benne , akkor kb igen....

Üdvözlettel, SM.

Ps: minden viszonylagos.......

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

teac
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Szerintem ez az a lemezjátszó amit nem érdemes fejleszteni. Venni kell egy jobbat!
Nem érdemes azon sem gondolkodni hogy megmarad a fejlesztési tárgyak. Majd akkor kell ezen gondolkodni ha meg lesz az újabb lejátszó.

Kedves SoundMania !

Rendben, ez is lehetséges, de nem ez volt a kérdés. Azon kívül szíveskedjen átutalni az új lemezjátszóhoz a költségeket, és a kérdés megoldódott !
Könnyű a más kinövéseivel csalánt irtani. Ez is, mint oly sok minden, alapvetően pénz kérdés.

A Pro-Ject termékek legalább annyira jók, mint az agyon magasztalt brit primitív lemezjátszók, és vannak közöttük olyanok is, ahová egy ... ( márka név helyett ), legfeljebb polcnak lehetne használható, ha nem lenne rajta lemeztányér, és falra lehetne szerelni. Ez már elég régen piszkálta az orromat, hogy elmondjam, pontosabban leírjam. Az alap Pro-Ject , az egy alap, lehet javítani, és mindenkinek más a plafon. Sokan csípőből leszólják, mert az a neve ami. Kályha a NAD 5120, az ókorból. Hány brit "nagyágyút" soroljak fel, ami a szemét kategória, ha kimossuk a tesztekből a brit sovinizmust ?

Egyszerűen csak egy nézetet szerettem volna kritizálni. Ha Bóta József úrnak, ez a lemezjátszó, mindegy miért, és ezen szeretne javítani, ne ajánljuk neki, hogy ugorjon a Dunába a nyakában a lemezjátszójával !
Tettem ezt úgy, hogy Önt sem megbántani akartam. És ha már lemezjátszó, van egy pár nagyon nagy név, agyon dédelgetve, amit bátran be lehetne dózerolni a Dunába, hogy maradjak a hasonlatomnál. Ja, és senki nem siratná, hogy már nincs.

Rendben, hogy a Pro-Jekt némely alsó darabja "primitív", minden szempontból. És ekkor félénken megkérdezem, hogy az agyon dícsért, mennybe menesztett brit "minimál koncepciók", kétszer, háromszor ennyiért, ezer sebből vérezve, mi a büdös francok ? Ahol eladják a semmit, majd rögtön a következő sorban felárakkal megadják a modifikálás lehetőségét, mint eggyel felsőbb létra fokot. Majd a fokozás, mint "modded", elmegy a lemezjátszó eredeti árának többszörösére. Példaként, megint név nélkül, az 1745.- angol fontba kerülő kart úgy árulják, hogy mindjárt plusz 49.- fontért vehet rá egy jobb ellensúlyt !?!? Plusz 250.- fontért VTA, vagy 220.- dollárért "kardeszka". Fokozni én is tudom, tudnám. Üzlet, Uraim, mocskos nagy üzlet !

Szóval, egy alap Pro-Ject, kis módosításokkal, akril tányér, kerámia csapágy golyó, ilyen-olyan filc, és lemezleszorítás, messze nem kerül annyiba, mint egy LEMEZJÁTSZÓ, és élvezhetően érezhető a javulás. LEMEZJÁTSZÓ nincs másfél millió forint alatt !!! A többi tényleg csak "lemezpörgető". Arra meg a legalapabb Pro-Ject is megteszi.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Köszönöm a válaszokat!

A következő kérdésem
Rega P5-höz szeretnék akril tányért,esetleg tud valaki beszerzési forrást vagy van e valakinek kallódóban.Esetleg kipróbálásra is érdekelne.

Köszi,
Laci
Ha üvegtányéros akkor elegendő lenne venni rá egy Alisca filcet. Üvegtányérra az nagyon jó! Regán és Systemdeken is.Systemdeken az acryl tányér még jobb. De csak a vastagot érdemes megvenni. Ahogy alább írták.
A tömegek eltérèse miatt pluszban le kell súlyozni a sassziját is. Regán nem tudom milyen az acryl. De az Alisca filc rengeteget dob rajta. Egy townshend 1-3d alátéttel kiegészítve pláne!

Acryl tányérra persze már nem kell egyéb. Legalábbis Systemdeknél.
Azonban a sztatikus feltöltődés erősebb lehet vele.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Először is szeretném megköszönni a segítő szándékot!
A Pro-Jecten a tányér kicsit több, mint 1,5 kg, de van lehetőség külön akril tányért is venni (35.900-),, ami nem sokkal kerül többe, mint egy Achromat, vagy fo.Q., s ha jobban megéri, akkor az is szóba jöhet.

Szerintem ez az a lemezjátszó amit nem érdemes fejleszteni. Venni kell egy jobbat!
Nem érdemes azon sem gondolkodni hogy megmarad a fejlesztési tárgyak. Majd akkor kell ezen gondolkodni ha meg lesz az újabb lejátszó.

teac
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

A Pro-Jecten a tányér kicsit több, mint 1,5 kg, de van lehetőség külön akril tányért is venni (35.900-),, ami nem sokkal kerül többe, mint egy Achromat, vagy fo.Q., s ha jobban megéri, akkor az is szóba jöhet.

Tisztel Bóta József úr !

Legelőször legyen akril tányér ! Utána tessék kipróbálni filceket, csak feketét (!), és különböző vastagságban, és nem súlyozni, de leszorítani a lemezt !
Ez a menetes végű tányércsapággyal, és Pro-Ject leszorítóval egyszerű. Minden egyéb csak utána.
Nem térnék ki az erősítő részre, de a lemezjátszó igen komplett állatfajta, és esetenként keményen ellent mond az elméleteknek a hallottak !!!

sz0989
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 22

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: sz0989 »

Nagyon jó tud lenni egy akril tányér, de az akril tányér tömege viszonylag kicsi, ezért célszerű vastagabbat választani belőle. Azt nem tudom, hogy a mostani tányérod tömegéhez hogyan viszonyulna egy akril, annak utána kell nézni.
Az Achromat-tal kapcsolatban hallottam dicsérő szavakat is, de volt, akinek nagyon-nagyon nem jött be. Például nekem sem jött be, szerencsére volt alkalmam kipróbálni még vásárlás előtt.

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1154

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: lacee »

Köszönöm a válaszokat!

A következő kérdésem
Rega P5-höz szeretnék akril tányért,esetleg tud valaki beszerzési forrást vagy van e valakinek kallódóban.Esetleg kipróbálásra is érdekelne.

Köszi,
Laci

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Naim-ZU

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Nálam(Linn) valahogy "megfeszítette" a hangot, eltünt a könnyedség,az oldottság, drasztikusan lerövidültek a lecsengések, folytottá vált a hangkép. Maradt a gyári filc.
A Linnen a legjobb a gyári filc. Minden más csak módosít, de nem jobb.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Big »

A közeljövőben szeretnék egy normális lemezalátétet venni. Alapvetően a következőkre gondoltam:
 Funk Firm Achromat, Origin Live, fo.Q. 912.
Jelenelg egy ProJect Debut Carbon van fém tányérral. Egyelőre nem tervezem a cserét, s tudom, hogy egy ilyen kategóriás lejátszóhoz akár túlzás is lehet bármelyik alátét, de a későbbi update esetén az alátét megmarad.
Tanács?

Ettől azért bonyolultabb a dolog.
Pl. a Funk Firm Achromat elsődlegesen fém tányérokra ajánlott (pl. a Te ProJect-ed, Linn, Ariston Audio, HB TT, Technics, stb.) mind a tesztelők és mind a gyártó által, vagy is mondhatni ott "domborít" a legnagyobbat. Más anyagú lemeztányéroknál már megoszlanak a vélemények. Ebből kifolyólag nem biztos, hogy a későbbi lemezjátszódhoz stimmelni fog a most megvásárolni kívánt lemezalátét. Az sem mind1, hogy könnyű fém (10-20-30 dkg) illetve súlyos (4-5 kg) fémtányérról beszélünk.
Szóval felmerül pár kérdés a lemezalátét kapcsán. 
Az Achromatot csak ajánlani tudom nagyon jól teljesít nálam. Természetesen vásárlás előtt kipróbálás javasolt!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

A közeljövőben szeretnék egy normális lemezalátétet venni. Alapvetően a következőkre gondoltam:
Jelenelg egy ProJect Debut Carbon van fém tányérral. Egyelőre nem tervezem a cserét, s tudom, hogy egy ilyen kategóriás lejátszóhoz akár túlzás is lehet bármelyik alátét, de a későbbi update esetén az alátét megmarad.
Tanács?

Az Achromat-ról sokan ódákat zengenek, szinte megkérdőjelezhetetlenűl jónak állítják be. Valószínű, hogy jó lehet, mert ilyen sok ember nem tévedhet.
Viszont nekem nem jött be. Nálam(Linn) valahogy "megfeszítette" a hangot, eltünt a könnyedség,az oldottság, drasztikusan lerövidültek a lecsengések, folytottá vált a hangkép. Maradt a gyári filc. Persze a Pro-ject-en mint annyi más helyen jó lehet. Mondanám, hogy próbáld ki, de azt tudni kell, hogy az Achromat-ot gyári ajánlás szerint rá kell ragasztani a tányérra, a hátoldalán lévő kétoldalas ragasztókorongokkal. Levenni, ha netán mégsem jött be, szinte csak roncsolással lehet.
Sima parafa alátétet(Pro-ject cork-it) is próbáltam, három különböző lemezjátszómon, de egyiken sem tetszett, dinamikátlan, lagymatag.
Letettem az ezirányú kisérletekről, ami nem azt jelenti, hogy nincs jó alátét. De biztos van, csak én épp nem a megfelelőkkel próbálkoztam.
Ez azért a világért se vegye el a kedved, a próbálgatástól, csak arra példa, hogy nincs egyértelmű recept.
Sok sikert!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 468
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Pointe »

Tanács?

Én szívesen adok kölcsön Soulines lemezalátéteket (parafa + gumi, illetve szilikon).

A lemezalátét olyan, mint a kábel. Ami az egyik rendszerben orvosság, az a másikban méreg. Próba nélkül nem érdemes pénzt kiadni.

Bartfay
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Bartfay »

Tanács?

nekem az Analogis Kork/Rubber Slipmat nevű alátét van, ez ~30€ és igen jótékony hatással volt a hangra.
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Tanács?
Naim-ZU

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sziasztok!

Tudtok olyan üzletet ahol profi módon tisztítják a lemezt,esetleg vidéken is valamerre?

Zalaegerszegen igen.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1362

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Sziasztok!

Tudtok olyan üzletet ahol profi módon tisztítják a lemezt,esetleg vidéken is valamerre?

Pesten van sok bolt, én a Newportot tudom ajánlani. http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/17021-newport/
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2528

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: supravox »

Áhhh... már elszállt az ára és a licit vége még messze.
Miért is felejtős a saját kar?

A gyári kar valóban felejtős sajnos valóban. Systemdek után regat nem is tudom. Talán valamelyik nagyobb.

Miért is felejtős a saját kar?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1154

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: lacee »

Sziasztok!

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Áhhh... már elszállt az ára és a licit vége még messze.

A gyári kar valóban felejtős sajnos valóban. Systemdek után regat nem is tudom. Talán valamelyik nagyobb.

Mennyi ami értelmes?! Amit hallottam eredeti karral meg denon dl 110- el meg egy eroicaval az nem varázsolt el. Sztem egy jól felszerelt rega planar 3 sokkal jobb ugyanolyan hangszedőkkel. Meg egy Systemdek is jobb. Gondolom egy radius is lényegesen jobb. De olyat nem hallottam még.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”