Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9535

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Nezd meg a kabelen az Intercomnect kiirast.
És hidd el, hogy valaki ezt megveszi...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 887

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Védik a saját piacukat, de igen, rendes dolog tőlük.

Az viszont nagyon durva, hogy Ázsia ontja mindenből a szemetet, meg a masolatokat, hamisítványokat, ezt világviszonylatban kellene valahogyan szankcionálni, vagy én érzem csak ennek a súlyát?

Az meg másik kérdés, hogy valaki elhiszi azt a dumát, hogy "abból a gyárból jön ez is, csak a hétvégén csinálják", vagy "kilopott alapanyagból, de mindenben megegyezik az eredetivel" stb. Valljuk be, ez önámítás.

Nezd meg a kabelen az Intercomnect kiirast.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kábelezzünk

Azert ez eleg rendes toluk, hogy barkinek segitenek beazonositani, hogy hamis-e a kabel az meg szomoru, hogy Azsia meg ennyire utanoz mindent de az tetszett amikor kina kitalalt valamit es a nyugat meg leutannozta akkor fel voltak haborodva, hogy micsoda dolog ez. Védik a saját piacukat, de igen, rendes dolog tőlük.  
Az viszont nagyon durva, hogy Ázsia ontja mindenből a szemetet, meg a masolatokat, hamisítványokat, ezt világviszonylatban kellene valahogyan szankcionálni, vagy én érzem csak ennek a súlyát?

Az meg másik kérdés, hogy valaki elhiszi azt a dumát, hogy "abból a gyárból jön ez is, csak a hétvégén csinálják", vagy "kilopott alapanyagból, de mindenben megegyezik az eredetivel" stb. Valljuk be, ez önámítás.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 887

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Ne legyenek illúzióink. Az alábbi közleményt az Audio Note tette közzé egy közösségi oldalon:

Time for another reminder about buying 'bargain' items from certain well known auction sites...

We spotted this the other day on eBay (it's since been removed after we reported it as a counterfeit product); a fake pair of 'ISIS' interconnects... or as the morons who knocked it up on their kitchen table wrote on the jacket 'intercomnect'...

Everything about this cable is wrong, from the spelling and text on the jacket, to the jacket material, the thickness of the cable, the connectors, even the box is an obvious fake...

Here is our simple recommendation; if you are tempted to purchase any Audio Note (UK) products from the Far East or from eBay, PLEASE contact us first with a link to the auction. We will be able to confirm if the product appears to be genuine or - as is most likely the case - not.

ANY Audio Note (UK) product or component you see listed on Alibaba.com, Taobao.com, or any other Far East / Asian auction site will definitely be counterfeit. DEFINITELY. So if you are tempted to buy it, you have been warned, and you only have yourself to blame.

If you've purchased cables - or any other products - and are worried about their authenticity, please contact us, and we will be happy to authenticate them for you, free of charge.

Azert ez eleg rendes toluk, hogy barkinek segitenek beazonositani, hogy hamis-e a kabel az meg szomoru, hogy Azsia meg ennyire utanoz mindent de az tetszett amikor kina kitalalt valamit es a nyugat meg leutannozta akkor fel voltak haborodva, hogy micsoda dolog ez.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kábelezzünk

Ne legyenek illúzióink. Az alábbi közleményt az Audio Note tette közzé egy közösségi oldalon:

Time for another reminder about buying 'bargain' items from certain well known auction sites...

We spotted this the other day on eBay (it's since been removed after we reported it as a counterfeit product); a fake pair of 'ISIS' interconnects... or as the morons who knocked it up on their kitchen table wrote on the jacket 'intercomnect'...

Everything about this cable is wrong, from the spelling and text on the jacket, to the jacket material, the thickness of the cable, the connectors, even the box is an obvious fake...

Here is our simple recommendation; if you are tempted to purchase any Audio Note (UK) products from the Far East or from eBay, PLEASE contact us first with a link to the auction. We will be able to confirm if the product appears to be genuine or - as is most likely the case - not.

ANY Audio Note (UK) product or component you see listed on Alibaba.com, Taobao.com, or any other Far East / Asian auction site will definitely be counterfeit. DEFINITELY. So if you are tempted to buy it, you have been warned, and you only have yourself to blame.

If you've purchased cables - or any other products - and are worried about their authenticity, please contact us, and we will be happy to authenticate them for you, free of charge.

funker
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 18

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: funker »

köszönöm mindenkinek, a segítséget. funker

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 314

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

A Daruma viszont jó ötlet volt, nehogy eladd. Én megtettem, azóta is bánom. Különösen a futómű alatt lehet nagyon jó. Keményfával is használható lesz, én először keményfa vágódeszkát próbáltam, majd lépcsőlap elemet, amíg eljutottam a tömb bütü keményfa tömbökig. Még a hangsugárzó lábazat alatt is ez van ma már . Az viszont igaz, hogy minden fafajtának más-más hangja van.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

K P
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 284

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: K P »

Hasonló véleményen vagyok én is.
Szerintem a prioritás:
1. Maximális akusztikai környezet
( pl egy rosszul csillapított szobában legalább olyan torzítások jelentkeznek, mint egy hibás hangdoboz esetén)

2. Üveglap kiváltása

3. Elektronika vizsgálata

Szerintem funker kolléga rendszere nem a kábelektől fog jobb lenni első körben...
Szerintem sorrendben és árban az üveglap próba, aztán minimálisan jó akusztika, majd a készülékek átnézése.
Ha semmi változás, akkor esetleg kábelcsere próba, aztán meg teljesen már irány...

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Hát igen, sok elterjedt kábel olyan egyenhangot produkál, hogy abból még a zenét is nehéz kibogozni. Pl a vdH CS122 és Thunderline páros képes a legjobb kombót is halálosan tönkrevágni. Gyenge kábellel nehéz eljutni jó komponensekhez, mert előbb feladja a szerencsétlen vagy nem hall semmi különbséget erősítők, hangsugárzók vagy CD-k között.
No igen. Ezekről nem is beszélve! Sztem is az említett rendszerhez jobb választás az Audio Note kábelezés.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Hát igen, sok elterjedt kábel olyan egyenhangot produkál, hogy abból még a zenét is nehéz kibogozni.  Pl a vdH CS122 és Thunderline páros képes a legjobb kombót is halálosan tönkrevágni.  Gyenge kábellel nehéz eljutni jó komponensekhez, mert előbb feladja a szerencsétlen vagy nem hall semmi különbséget erősítők, hangsugárzók vagy CD-k között.
Szerintem funker kolléga rendszere nem a kábelektől fog jobb lenni első körben...
Szerintem sorrendben és árban az üveglap próba, aztán minimálisan jó akusztika, majd a készülékek átnézése.
Ha semmi változás, akkor esetleg kábelcsere próba, aztán meg teljesen már irány...

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Az egyszerü kábelek érzetre akár 15-20 %-ot is torzítanak. Nem tudom hogyan szólhatna jól vele valami.
De ilyen torzítós a ksl spc meg az AN L is még.
Persze amíg ezekhez van szokva az ember addig nem nagyon veszi észre.

Hát igen, sok elterjedt kábel olyan egyenhangot produkál, hogy abból még a zenét is nehéz kibogozni.  Pl a vdH CS122 és Thunderline páros képes a legjobb kombót is halálosan tönkrevágni.  Gyenge kábellel nehéz eljutni jó komponensekhez, mert előbb feladja a szerencsétlen vagy nem hall semmi különbséget erősítők, hangsugárzók vagy CD-k között.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5277

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Az egyszerü kábelek érzetre akár 15-20 %-ot is torzítanak. Nem tudom hogyan szólhatna jól vele valami.

Totális tévedés.
Ha tudnád, hogy szól a 20%-os (thd) torzítás, nem irkálnál ilyet.
A rendkívül koszos és rossz érintkezőjű kábel tud csak ilyet...
Gyártmánytól függetlenül...

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Másként látom. Egyszerű kábelekkel szóljon 'elfogadhatóan', utána lehet jobb kábelekkel finomhangolni.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kábelezzünk

Másként látom. Egyszerű kábelekkel szóljon 'elfogadhatóan', utána lehet jobb kábelekkel finomhangolni.
Ezt osztom.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3193

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Szóval.... Ha tudnánk valójában mit is szeretnél...?
Amúgy az a gond az olcsó drótokkal, hogy azokkal tényleg csak elhangolgatod erre-arra a rendszert. Egy igazán jó kábel mást csinál. Ha azzal ki tudnád próbálni a rendszered és akkor sem tetszik, nos akkor javasolnám csak az elektronikák cseréjét.

.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

mint ahogyan írtam , első körben kiiktatom az edzett üveglapot, ( meglátjuk az eredményt) következő lépés a hangfal drótok cseréje, egy kedves fórumtárs ajánlásával, kipróbálom az ECOSSE angol kábeleket. ha ezek a lépések sem hozzák nálam a várt eredményeket, akkor valószínű az elektronikák megnézetése lesz a következő állomás.
Szóval.... Ha tudnánk valójában mit is szeretnél...?
Amúgy az a gond az olcsó drótokkal, hogy azokkal tényleg csak elhangolgatod erre-arra a rendszert. Egy igazán jó kábel mást csinál. Ha azzal ki tudnád próbálni a rendszered és akkor sem tetszik, nos akkor javasolnám csak az elektronikák cseréjét.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2189

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

mint ahogyan írtam , első körben kiiktatom az edzett üveglapot, ( meglátjuk az eredményt)  következő lépés a hangfal drótok cseréje, egy kedves fórumtárs ajánlásával, kipróbálom az ECOSSE angol kábeleket. ha ezek a lépések sem hozzák nálam a várt eredményeket, akkor valószínű az elektronikák megnézetése lesz a következő állomás.
Én az utolsóval kezdeném,de mit érzel ami miatt nem az igazi a hang?Jön is sokféle jó tanács,de így konkrétabb infók nélkül csak a vak vezet világtalant esete áll fent.
Szóval mi nem tetszik?

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 770

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Itt elég jó a választék:

https://www.zatik.hu/
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 311

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

szerintem próbálj alatta keményfát, már azzal bentebb leszel.
Milyen kemenyfat erdemes kiprobalni, es hol lehet ilyet szabatni Budapesten?

funker
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

mint ahogyan írtam , első körben kiiktatom az edzett üveglapot, ( meglátjuk az eredményt)  következő lépés a hangfal drótok cseréje, egy kedves fórumtárs ajánlásával, kipróbálom az ECOSSE angol kábeleket. ha ezek a lépések sem hozzák nálam a várt eredményeket, akkor valószínű az elektronikák megnézetése lesz a következő állomás.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Csak néhány gondolat.
Az Alto mk2 kevésbé zenei mint az első széria. Nem mai vasak, elképzelhető hogy egy beállítás v. recap rájuk férne (ha jól emlékszem Vass Andrási Gyuri bácsi szervizeli őket).
Rápörögtél a hangfalkábel témára, de pl. a tápkábel cseréjével többet profitálhatsz. Ill. az üveglap+daruma is elhúzhatja a balanszot.

Ezt a tanácsot is érdemes megfogadni. Az Alto (mk I) nálam a legnagyobbat a tápkábel cseréjéből profitálta. Egyszer még egy 3-4 árú (az erősítőéhez képest) kígyó is belekerült, és volt állaknak keresgetése, mit dobott a hangján.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Lazac »

Csak néhány gondolat.
Az Alto mk2 kevésbé zenei mint az első széria. Nem mai vasak, elképzelhető hogy egy beállítás v. recap rájuk férne (ha jól emlékszem Vass Andrási Gyuri bácsi szervizeli őket).
Rápörögtél a hangfalkábel témára, de pl. a tápkábel cseréjével többet profitálhatsz. Ill. az üveglap+daruma is elhúzhatja a balanszot.

Valamint hogy ajánljak is, a Power-R kábeleket a zene áteresztő képességük miatt szokták dicsérni, egy próbát mindenképpen megérne, ha az hiányzik.
Van egy az apróban: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... wer#8208r=

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Lazac »

előtte 47 lab ota 0.65-ös drótom volt, de valami miatt az sem hozta nálam az elvárt hangot. ezért cseréltem beldenre. mit javasoltok, én is AN drótban gondolkodom, de más alternatíva is szóba jöhetne. pl tiglon, western electric 16ga, duelund, vagy valami japán csoda drót.
Csak néhány gondolat.

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Ha nincs elérhető áron AN kábel, akkor kérj el Limartól próbára a Linn K20-as hangfalkábelükből, nekem nagyon bevált, és sok drágább rendszerben is ezt az olcsó kábelt használják. 
Igen, valóban jó kábel a K20, csak már gyakorlatilag nincs és nem is lesz. Talán még tudok pár métert előszedni a vésztartalékokból, aztán vége.
De lesz más majd helyette. Csak türelem. Addig is rajta vagyok, hogy az utolsó pár tíz métert még valahogy megmentsem.

funker
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

első körben, kipróbálom a rendszerem üveglap nélkül. a hangfalamról annyit, hogy az angol ebay-ról vettem, egy úriembertől, aki nem tudott erről a sugden hangfalról, semmilyen információval szolgálni.ő egy audio innovations series 300 erősítővel hajtotta. aztán később egyszer találkoztam az ebay-on egy ugyan ilyen hangfallal, de azóta nem láttam ilyet. próbáltam a sugden hivatalos clubban érdeklődni, képekkel is de nem reagáltak a levelemre. valamikor volt nálam próbára egy heybrook hb1 de a sugdenem magasan verte minden szempontból. sztem a hangfalaimmal nincs problem.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”