Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tunerek, rádióhallgatás

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Tunerek

Hozzászólás Szerző: Indy »

Indulj el egy úton, én is egy másikon...

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 83

Tunerek

Hozzászólás Szerző: wwwolfman »

Hát, 45e Ftért már nekem jött az Egyesült Államokból egy csöves Sherwood, amiből a szállítás a fele volt, Az első sztereok egyike volt és mesésen szólt beállítás után (a profilképem azóta ez. :-) .  Persze, ha fontos a táv és a programozhatóság, akkor a nagyon régiek nem játszanak, én is ezért váltam meg tőle két év után és vettem egy későbbit.  Érdemes a hozzáértők véleményét elolvasni a vétel előtt.  Pl itt, ami elég részletesen tárgyal több ezer tunert: 
http://www.fmtunerinfo.com/
Ha itt nem szerepel, vagy vélemény nincs róla, akkor vagy iszonyat ritka vagy érdemes átgondolni a vételt.  Szerintem a keretből innen nézzél és ne az alapján dönts, hogy milyen erősítőd van.

Igen, tényleg húzós ár egy tunerért, de aki ilyet elad, úgy van vele, hogy aki fa oldallapos verziót keres távval, az úgyis majdnem mindent megad érte. Egyébként specifikációra nézvést nem rossz ám a 707-es - és még az fmtunerinfo is megemlíti...

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1466

Tunerek

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Volt egy pár tunerem.
A legjobb - ár/érték arányban a Denon Tu-260-as volt. nem tehetek róla. Persze kb 2-3-szor árúak kicsit jobban szólnának, de az áruk, az áruk.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Tunerek

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

Hát, 45e Ftért már nekem jött az Egyesült Államokból egy csöves Sherwood, amiből a szállítás a fele volt, Az első sztereok egyike volt és mesésen szólt beállítás után (a profilképem azóta ez. :-) .  Persze, ha fontos a táv és a programozhatóság, akkor a nagyon régiek nem játszanak, én is ezért váltam meg tőle két év után és vettem egy későbbit.  Érdemes a hozzáértők véleményét elolvasni a vétel előtt.  Pl itt, ami elég részletesen tárgyal több ezer tunert: 
Ha itt nem szerepel, vagy vélemény nincs róla, akkor vagy iszonyat ritka vagy érdemes átgondolni a vételt.  Szerintem a keretből innen nézzél és ne az alapján dönts, hogy milyen erősítőd van.

Több tunerem is volt(Denon TU-255,TU-1500,Revox A-76,Kewvood KT-6050-),valamint sokat hallottam a legendás Sansui TU-9900 készüléket.A kiemelkedően legjobb a Kewvood KT-6050-es!(Régebbi német Audio újságokban az első háromban volt,mögötte rengeteg többszörös árú modellel!)
Azt hittem,ennél nincs jobb,leszámítva természetesen a horror árú Marantz 10B és néhány szintén nagyon drága Mc-Intosh-t.
Régóta vágytam egy csöves tunerre,felbukkant egy elérhető árú Fisher KM-60-as.
Ez a készülék hangilag fényévekkel jobb az előzőeknél!
Ha hallottatok csodát,ez az!!!(Pedig vannak ennél drágább, akár Fisher csöves tunerek is.)
Üdv. Gyuri

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Tunerek

Hozzászólás Szerző: opel123 »

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Tunerek

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Tegnap este tízkor került pénz a zsebembe. Ilyenkor kell pár nagylevegőt venni, és nem elszórni ...

tenyleg fontos szerintem is !!

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

Tunerek

az Onkyo T-4711-em érdekel ?

Tegnap este tízkor került pénz a zsebembe. Ilyenkor kell pár nagylevegőt venni, és nem elszórni valami hülyeségre (persze az én és nem a párom fogalmai szerint ).

Nem titkolom, elsősorban Sonyt nézek, hiszen erősítőből is az van otthon, de nem mindenáron, és nem holnapi határidővel, hiszen most is van még. Evidenciábnan tartom a Te ajánlatod is, tetszett a tuner, és amit elmondtál róla, és mivel nem értek a tunerekhez (annak ellenére sem, hogy így belegondolva legtöbbet azt használjuk), elhiszem, ha azt mondod, ez egy jó minőségű darab.

Azért ha van rá vevőd, ne habozz eladni, ne várj rá, míg kitopogom, mi legyen.

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Tunerek

Hát, jól árazta  be a kolléga úgy tűnik. Már el is kelt.... Bár ez durván extrázott változat volt, megvoltak a fa oldallapok is, meg hát  rendszertáv.... csak a távért van, aki a tuner árát kifizetné... a fa oldallapokat meg 707-es erősítőre valaki itt a fórumon szintén valami 45-ért hirdeti.... szóval végső soron megérte na.

az Onkyo T-4711-em érdekel ?

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Tunerek

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Hát, jól árazta  be a kolléga úgy tűnik. Már el is kelt....
         Amikor a média foglalkozott a földfelszíni analóg rádióadások unióbeli
megszünésével, annyi jó és olcsó tuner volt, mint a nyű. Szóval kézenfekvő,
kreálni kell egy jó kis hoax-ot...
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

Tunerek

Hát, jól árazta  be a kolléga úgy tűnik. Már el is kelt.... Bár ez durván extrázott változat volt, megvoltak a fa oldallapok is, meg hát  rendszertáv.... csak a távért van, aki a tuner árát kifizetné... a fa oldallapokat meg 707-es erősítőre valaki itt a fórumon szintén valami 45-ért hirdeti.... szóval végső soron megérte na.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Tunerek

Már felvettem vele a kapcsolatot.... Bár az ár még mindig sikításhatáros, ezek az utóbbi időbem 30-35 körül mennek... Vagy a piac volt megbolondulva.
Na igen, tavaly volt itt már 25000HUF-ért is...

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

Tunerek

Ha esetleg nem láttad, levi75 tegnap feltett egy 707-est, és ad hozzá
rendszertávot.

Már felvettem vele a kapcsolatot.... Bár az ár még mindig sikításhatáros, ezek az utóbbi időbem 30-35 körül mennek... Vagy a piac volt megbolondulva.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Tunerek

Ez jó hír, nem is értettem, hogy gondolták ezt a Sonynál.... Igazából amellett, hogy a net sehol nem hoz hozzá távot, a házon sehol nem látom a távos Sonyk védjegyét, a kis IR feliratot és/vagy a varázsszemet....
Ha esetleg nem láttad, levi75 tegnap feltett egy 707-est, és ad hozzá
rendszertávot.

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

Tunerek

Ez jó hír, nem is értettem, hogy gondolták ezt a Sonynál.... Igazából amellett, hogy a net sehol nem hoz hozzá távot, a házon sehol nem látom a távos Sonyk védjegyét, a kis IR feliratot és/vagy a varázsszemet....

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Tunerek

Képek alapján az 505-nek sincs rendszertáv bemenete. Ezek szerint az is távos?
 Nyertél. A rajza szerint van szenzorja. Ezekben standby nincs, viszont tegnap
kipróbáltam a sajátomat egy ősrégi univerzális távval. A Sony 50, 51 kód viszi.
Váltja a programhelyeket meg a memória bankot.

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

Tunerek

A 707 rendelkezik IR vevővel, ezek szerint távos. Én úgy csereberéltem a sajátom és nem volt hozzá.
A  szervizkönyvben a tartozékok között sem szerepel. Rendszertáv bemenete meg nincs. Most, hogy 
mondod, megpróbálom valami taníthatóval.

Képek alapján az 505-nek sincs rendszertáv bemenete. Ezek szerint az is távos?

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Tunerek

....illetve jól látom, hogy e közül a kettő közül egyik sem távirányítható...?
A 707 rendelkezik IR vevővel, ezek szerint távos. Én úgy csereberéltem a sajátom és nem volt hozzá.
A  szervizkönyvben a tartozékok között sem szerepel. Rendszertáv bemenete meg nincs. Most, hogy 
mondod, megpróbálom valami taníthatóval.

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

Tunerek

....illetve jól látom, hogy e közül a kettő közül egyik sem távirányítható...?

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

Tunerek

Sziasztok!

Két tuner köztt vacillálok. Sony ST-S505ES, vagy ST-S707ES volna a befutó, lévén otthon egy TA-F707ES erősítőm van. Viszonylag sokat hallgatunk rádiót egy viszonylag rossz vételi körülményekkel rendelkező panelban.

Specifikációban nagyon jelentős eltérés nincs a két tuner között papíron (ami igen jelentős lehet a gyakorlatban). A 707 mellett szól az erősítővel tökéletesen azonos formavilág, az 505 mellett sz RDS-képesség szól, a 707 ezt még nem tudja (a csatornák neve beállítható).

Ismeritek esetleg ezeket a gyakorlatban? Milyen képességű tunerek? Melyiket lenne érdemes választani? Ja, az árkülönbözet nagyjából kétszeres, az olcsóbb darab természetesen az 505-ös.

Köszönöm a segítséget, ha valaki tud...

hidrokinon
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 34

Tunerek

Hozzászólás Szerző: hidrokinon »

Az ST240 rendbetételekor a kötelező körökön túl (táp- és szűrőkondik, néhány zajos zener cseréje) van még javítási lehetőség. A tuner kétnormás, de az OIRT-re már nincs szükség. Ha kivesszük az OIRT-hez tartozó alkatrészeket nagymértékben javul az érzékenység és a szelektivitás. Érdemes a sztereo dekóder utáni és az kimeneti erősítőfokozat előtti csatolókondikat is kicserélni MKT, MKP kondikra. 

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 836

Tunerek

Hozzászólás Szerző: peterson »

Köszönöm mindenkinek az építő hozzászólásokat!

A kábel koax lesz, a lenti infók fényében, s mint írtam, ez a legegyszerűbben beszerezhető is.
Az antenna fizikailag még nincs meg, de már megrendeltem, előbb-utóbb ideér... Tudom, hogy elegendő lett volna ide a 3 elemes, de egyrészt, gondoltam a több itt esetleg jobb is, illetve egy későbbi költözés után is használható lesz.
Amúgy szobaantennával is egész jó volt, de egyrészt biztos árnyékolnak a falak, a tető, de főképp nem épületes látvány egy ilyen antenna a nappaliban 

Ha összeraktam, majd beszámolok az eredményről.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1299

Tunerek

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

szerintem multipath miatt nem tulzas a többelemes antenna (plane nagyvarosban, nagyobb epületek, esetleg domborzat miatt).
a jelszint nagysaga önmagaban keves, ha az sok többutas vetelböl jön össze.
iranyitottabb (=több elemes) antenna segit a többutas vetel csökkenteseben

Ennyire nem értek az antennázàshoz. De sztem egy szobaantennával is lehet próbálkozni. Direkt ràlátása állítàsa szerint nincs. Így lehet, hogy eleve csak reflexiós jelet tud befogni.
De akár próbálkozni is lehet úgy, hogy pàr elemet próbára leszedni az 5 elemesről.
De az alap kérdés a kábel volt. Ami sztem nyugodtan lehet koax. Legalább már az sem szedne reflexiókat. Ha ez egyáltalán szàmít.

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Tunerek

...
10 km - hez sztem túlzás is az 5 elemes antenna.
De ha már meg van......
Viszont a jel akkor is sztem bőven van annyi hogy nem kell aggódni a kábelveszteségek miatt.....

szerintem multipath miatt nem tulzas a többelemes antenna (plane nagyvarosban, nagyobb epületek, esetleg domborzat miatt).  
a jelszint nagysaga önmagaban keves, ha az sok többutas vetelböl jön össze.
iranyitottabb (=több elemes) antenna segit a többutas vetel csökkenteseben

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1299

Tunerek

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Egy ilyen 5 elemes:

iskrafm50.jpg

Az adótorony 10Km-en belül, de takarja magasabb ház, nincs közvetlen rálátásom.
Ha koax, akkor kell egy vissza transzformáló is: http://www.ebay.com/itm/UHF-VHF-FM-75-3 ... Sw6KVZftzU
Jól gondolom?

Jenő meg adta a választ is rá. Az én csövesem is ilyen megoldás. Most próbálta ki az új tulaj. Nem tudom milyen messze van az adótól de azt modta egy darab dróttal is nagyon jó.
10 km - hez sztem túlzás is az 5 elemes antenna.
De ha már meg van......
Viszont a jel akkor is sztem bőven van annyi hogy nem kell aggódni a kábelveszteségek miatt.
Vagy valami gond van akkor a készülékkel ha annyi nem eleg neki.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3088

Tunerek

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Az FM tunerek átalakításának a kérdéskörével kapcsolatban feltennék fotókat, egy modifikált Sansui TU-9900 belsejéről.
A "Narrow" IF kapott egy Murata SAW Filtert + kiszajú erősítést, valamint a kimeneti erősítő Signetics (USA) NE5534 opampokat.
Üdv: TJ.

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”