Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Köszi a tanácsot,olvastam épp ma.Tényleg jókat ír róla a HFM.Azonban egy kicsit az árral vannak gondjaim,mert itt nem rég még 110-130-ért árulták őket és nem 189-ért.
A 189 ezret én is túlzónak találom. Egy hibátlan példánynak Basic Plus-szal kb. 100-110 ezer, Akito-val 140- 150 ezer körül van a reális ára. Persze hangszedő nélkűl.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3192
Lemezjátszó
Köszi a tanácsot,olvastam épp ma.Tényleg jókat ír róla a HFM.Azonban egy kicsit az árral vannak gondjaim,mert itt nem rég még 110-130-ért árulták őket és nem 189-ért.
A 189 ezret én is túlzónak találom. Egy hibátlan példánynak Basic Plus-szal kb. 100-110 ezer, Akito-val 140- 150 ezer körül van a reális ára. Persze hangszedő nélkűl.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Lemezjátszó
Nekem pl. Ilyenek van, és nagyon elégedett vagyok vele. Az a véleményem, hogy ez már az a kategória ami megmutatja az analóg hang szépségeit, ez már tud zenélni. Jól kitalált futómű, és már a Basic Plus kar is igen jó hangszedőket ki tud szolgálni. Ebben a kategóriában szerintem nincs ennél egyértelműen jobb lemezjátszó, talán inkább csak másabb. Innen feljebb lépni lehet, de bizony nagy anyagi áldozatokat árán.
Persze, nem mai "gyerek" de megbízható. Ami típushibaként említhető, az egy ellenállás a tápegységben, túl közel van egy kondenzátorhoz, és hajlamos azt idő előtt kiszárítani. Ez a hiba viszont könnyen és olcsón orvosolható. A tuningolásnak én nem vagyok nagy híve, de egy jobb kar sokat hozhat, többet mint sokan gondolnák. Az enyém is Basic Plus karral volt szerelve, most Akito-val. Határozattan jobb. A hangszedőm Benz Micro Ace L.
A feljebb lépésen már nem gondolkodom, inkább lemezvásárláson.
Ajánlom figyelmedbe, a néhai Hifi Magazin, "Tanársegéd" című írását, keress rá.
"Sokszor már nem is a zenére figyelnek az emberek,hanem,hogy milyenek a hangok egyenként..Pedig az összhang a lényeg és,hogy mit okoz Neked!"
Pl.valaki tud-e ..konkrétan erről a készülékről valamit?Gondolva arra,hogy nem nagy e kis országunk és a tulajdonosok váltják egymást ill. volt-e már valakinek ilyen Linn-je
Nekem pl. Ilyenek van, és nagyon elégedett vagyok vele. Az a véleményem, hogy ez már az a kategória ami megmutatja az analóg hang szépségeit, ez már tud zenélni. Jól kitalált futómű, és már a Basic Plus kar is igen jó hangszedőket ki tud szolgálni. Ebben a kategóriában szerintem nincs ennél egyértelműen jobb lemezjátszó, talán inkább csak másabb. Innen feljebb lépni lehet, de bizony nagy anyagi áldozatokat árán.
Persze, nem mai "gyerek" de megbízható. Ami típushibaként említhető, az egy ellenállás a tápegységben, túl közel van egy kondenzátorhoz, és hajlamos azt idő előtt kiszárítani. Ez a hiba viszont könnyen és olcsón orvosolható. A tuningolásnak én nem vagyok nagy híve, de egy jobb kar sokat hozhat, többet mint sokan gondolnák. Az enyém is Basic Plus karral volt szerelve, most Akito-val. Határozattan jobb. A hangszedőm Benz Micro Ace L.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3192
Lemezjátszó
Pl.valaki tud-e ..konkrétan erről a készülékről valamit?Gondolva arra,hogy nem nagy e kis országunk és a tulajdonosok váltják egymást ill. volt-e már valakinek ilyen Linn-je
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Lemezjátszó
Sziasztok!
A Tesla "Sme szerű "shellje(pl:NC-440) miben különbözik az Sme rendszerű shellektől?Azt olvastam a Teslába csak a saját shellje jó.Másik kérdés a lemezjátszó és phono-erősítő közötti kábel hosszára van-e valami ajánlás vagy minél rövidebb annál jobb?Válaszotokat előre is köszönöm.
Egyszerűen : Mindenben. Hozzávalót kell keresni. A kábel kapacitás gyárilag az NC-440-ben magas, de cserélhető lévén : Hajrá !
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
Sziasztok!
A Tesla "Sme szerű "shellje(pl:NC-440) miben különbözik az Sme rendszerű shellektől?Azt olvastam a Teslába csak a saját shellje jó.Másik kérdés a lemezjátszó és phono-erősítő közötti kábel hosszára van-e valami ajánlás vagy minél rövidebb annál jobb?Válaszotokat előre is köszönöm.
Lemezjátszó
Hallgass sok lemezt és egyelőre, csak akkor variálj, ha nagyon muszáj. Hangszedő kérdésben minden bizonnyal megoszlanak a vélemények, de azért ebbe a karba mehet "sokkal jobb" hangszedő is, mint az Exact. Erősen ízlés kérdése, de én az alábbiakat jó szívvel ajánlom ebbe a rega karba.
- Ortofon 2M Black
- Audio Technica VM750SH
- Goldring Eroica H prémium
Az általad javasolt pickup-oknál a Rega Exact lényegesen jobb!!!
Ebben az árban a Denon 103 valamelyik tipusa a kiemelkedő best buy,jobbat többszörös árért kapsz!
(Feltéve,hogy az erősítődön van MC bemenet!)
Egyszer már írtam,valaki eltüntette a hozzászólásomat.
Üdv. Gyuri
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Lemezjátszó
Köszönöm mindenkinek a segítséget és jókívánságokat!
Egyelőre marad ez a hangszedő,aztán majd az ajánlottak közül nézek valamit.
Szerintem jól döntöttél. Hallgasd sokáig és ismerd meg, sokkal jobb úgy elindulni, hogy tudod merről jöttél.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Lemezjátszó
Köszönöm mindenkinek a segítséget és jókívánságokat!
Egyelőre marad ez a hangszedő,aztán majd az ajánlottak közül nézek valamit.
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Ezek a játszók már nagyon régiek!Közben a lemezjátszók fejlesztése nem állt meg.
Ez valóban igaz, de nincs új a nap alatt.
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Volt/van itt több fórumtársnak is ilyen. Az egyik barátomnak is van, ő nagyon szereti, ha jól emlékszem átalakított pát dogot rajta (-rugókat cserélte -a kávát is legyártatta tömör fából -meg a csapággyal variált) . A kart is komolyabbat tett rá (Ittok Ittok LVI? azt hiszem). Sajnos az elektronika szokott rosszalkodni, most nem emlékszem pontosan, hogy mi majd megkérdezem. Jó hang van nála...
ui: írj azoknak akik megváltak tőle, nagyobb eséllyel kapsz a problémáékról is korrekt felvilágosítást.
a lejátszóknál keress rá: LINN AXIS
Lemezjátszó
Mire vagy kíváncsi?
"Sokszor már nem is a zenére figyelnek az emberek,hanem,hogy milyenek a hangok egyenként..Pedig az összhang a lényeg és,hogy mit okoz Neked!"
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Ezt ismeri valaki?Mi a véleményetek?
http://apro.hifipiac.hu/category-table- ... alon,36038
Mire vagy kíváncsi?
Lemezjátszó
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Inkább egy bizonyos szintet nem tudnak meg ugrani, csupán ennyi. A gyalu viszont igen.
Így van, viszont azt a bizonyos szintet, sok lemezjátszó-kar sem tudja megugrani. Ergo érdemes mindent a helyén kezelni és tapasztalni, meghallgatni. Én biztosan élnék Pointe felajánlásával...
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
"MM hangszedőt nem javasolnék.Gyengék."
Röviden.Baromság.
De még mekkora.
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 162
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
"MM hangszedőt nem javasolnék.Gyengék."
Röviden.Baromság.
Inkább egy bizonyos szintet nem tudnak meg ugrani, csupán ennyi. A gyalu viszont igen.
72audio.com
Rega 5- öt nem ismerem. Mm hangszedőt mem javaslok. Gyengék.
Goldring Eroica elég jó. Vagy egy Denon 103r.
Meg egy légpárnás townshend kötelező. Ellensúly tuning sem biztos hogy kell. Mi van sajta gyárilag attól függ. Refa 250- re mindenképp javasolnám. De a többinel már nem kell annyira erőltetni.
"MM hangszedőt nem javasolnék.Gyengék."Röviden.Baromság.
Lemezjátszó
Meg egy légpárnás townshend kötelező. Ellensúly tuning sem biztos hogy kell. Mi van sajta gyárilag attól függ. Refa 250- re mindenképp javasolnám. De a többinel már nem kell annyira erőltetni.
"MM hangszedőt nem javasolnék.Gyengék."Röviden.Baromság.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1215
Lemezjátszó
Voyager,Kvaterka
Köszönöm!
Rega exact hangszedő van most.
Esetleg milyen upgrade lehetőségeket tudnátok ajánlani amit a későbbiekben el lehetne végezni a készüléken?
- Pointe
- V.I.P.
- Értékelés: 468
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Hallgass sok lemezt és egyelőre, csak akkor variálj, ha nagyon muszáj. Hangszedő kérdésben minden bizonnyal megoszlanak a vélemények, de azért ebbe a karba mehet "sokkal jobb" hangszedő is, mint az Exact. Erősen ízlés kérdése, de én az alábbiakat jó szívvel ajánlom ebbe a rega karba.
- Ortofon 2M Black
- Audio Technica VM750SH
Az Eroica H-ból éppen van egy demópéldányunk eladó, 160 ezer helyett 119.990-ért. Kb 40 órát ment. Mivel eleve bontott hangszedőről van szó, elviheted, ki is próbálhatod. (Volt egy 750-es AT is, de azt már elvitték. Ellenben a 750-es elődjéből, az ML150 Sa-ból van egy beragadt példány 99.990-ért, ami vadiúj.)
Én még két hangszedőt ajánlanék: egyrészt a Goldring 1042-est, másrészt az AT VM740ML-t. A Goldring listaára 122.000 forint, az AT-é 105.000, de mind a kettőből tudok adni fórumtársaknak érezhető kedvezményt. Ráadásul a 1042-ből és a 740-ből is van tesztpéldány, amit ki lehet saját rendszerben próbálni.
Keress meg magánban, ha érdekel valamelyik ajánlat.
Szintén ajánlható
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 162
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Voyager,Kvaterka
Köszönöm!
Esetleg milyen upgrade lehetőségeket tudnátok ajánlani amit a későbbiekben el lehetne végezni a készüléken?
Egy ilyen komoly gyalú sokkal jobb hangszedőt érdemelne. ;-)
72audio.com
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Voyager,Kvaterka
Köszönöm!
- Ortofon 2M Black
- Audio Technica VM750SH
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 795
Lemezjátszó
Köszi!
Ebayen rendelted,igényel nagyobb hozzáértést fölszerelni?
Már nem is emlékszem, akkoriban (és talán még most is) forgalmazta a Michell termékeket a Penna-Poor Kft. Lehet hogy tőlük vettem, gondolom ahol olcsóbb volt.
Felszerelni, beállítani viszont "pofon egyszerű" : régi ellensúly és karvég levétel (kicsavarás), Michell karvég betekerés, megfelelő súly (kisebb, vagy nagyobb a hangszedő tömegtől, meg valamennyire az engedékenységtől függően) felhelyezés, kiegyensúlyozás, tűnyomás beállítás. (mérleg nélkül is lehetséges)
Gyakorlatilag szerszám nem kell a cseréhez.
S igen, "továbbfejlesztve" Kvaterka hozzászólását: inkább lemezeket vásárolj, s ne tuningolj! Legyen mit hallgatni, ha már ilyen jó kis masinád van.
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 795
Lemezjátszó
Én biztos nem a tuninggal kezdeném ,hanem élvezném a muzsikát.......jó sokáig.Sajnos az enyém egyelőre csak a pálya szélén áll.
A kérdés ez volt: "Esetleg milyen upgrade lehetőségeket tudnátok ajánlani amit a későbbiekben el lehetne végezni a készüléken?"
Lemezjátszó
Én ezzel kezdeném:
rb700.jpg
Michell Tw.jpg
Egy nem túl drága, minden hangszedőt kiszolgáló, egyszerű fejlesztés... Nekem anno egy RB300-on, MC hangszedőhöz nagyon sokat "hozott a konyhára" (többet mint egy hasonló árú, ezüst átkebelezés)
Köszi!
Ebayen rendelted,igényel nagyobb hozzáértést fölszerelni?
Lemezjátszó
Én biztos nem a tuninggal kezdeném ,hanem élvezném a muzsikát.......jó sokáig.Sajnos az enyém egyelőre csak a pálya szélén áll.
Az lesz kérlek, most 1 darabig gyalulni fog szegény...
Egyelőre most fából(dió) csináltatok alá 1 lemezjátszó nagyságú lapot+szíjcsere lesz.