Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 808

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: peterson »

Köszi!

Ebayen rendelted,igényel nagyobb hozzáértést fölszerelni?

Már nem is emlékszem, akkoriban (és talán még most is) forgalmazta a Michell termékeket a Penna-Poor Kft. Lehet hogy tőlük vettem, gondolom ahol olcsóbb volt.
Felszerelni, beállítani viszont "pofon egyszerű" : régi ellensúly és karvég levétel (kicsavarás), Michell karvég betekerés, megfelelő súly (kisebb, vagy nagyobb a hangszedő tömegtől, meg valamennyire az engedékenységtől függően) felhelyezés, kiegyensúlyozás, tűnyomás beállítás. (mérleg nélkül is lehetséges)
Gyakorlatilag szerszám nem kell a cseréhez.

S igen, "továbbfejlesztve" Kvaterka hozzászólását: inkább lemezeket vásárolj, s ne tuningolj! Legyen mit hallgatni, ha már ilyen jó kis masinád van.

peterson
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Én biztos  nem a tuninggal kezdeném ,hanem élvezném a muzsikát.......jó sokáig.Sajnos az enyém egyelőre csak a pálya szélén áll.
A kérdés ez volt: "Esetleg milyen upgrade lehetőségeket tudnátok ajánlani amit a későbbiekben el lehetne végezni a készüléken?"    

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1159

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: lacee »

Én ezzel kezdeném: 
rb700.jpg

Michell Tw.jpg

Egy nem túl drága, minden hangszedőt kiszolgáló, egyszerű fejlesztés... Nekem anno egy RB300-on, MC hangszedőhöz nagyon sokat "hozott a konyhára" (többet mint egy hasonló árú, ezüst átkebelezés)

Köszi!

Ebayen rendelted,igényel nagyobb hozzáértést fölszerelni?

lacee
Beköltözött
Beköltözött

Lemezjátszó

Én biztos  nem a tuninggal kezdeném ,hanem élvezném a muzsikát.......jó sokáig.Sajnos az enyém egyelőre csak a pálya szélén áll.
Az lesz kérlek, most 1 darabig gyalulni fog szegény...
Egyelőre most fából(dió) csináltatok alá 1 lemezjátszó nagyságú lapot+szíjcsere lesz.

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Kvaterka »

Én ezzel kezdeném: 
rb700.jpg

Michell Tw.jpg

Egy nem túl drága, minden hangszedőt kiszolgáló, egyszerű fejlesztés... Nekem anno egy RB300-on, MC hangszedőhöz nagyon sokat "hozott a konyhára" (többet mint egy hasonló árú, ezüst átkebelezés)

Voyager,Kvaterka
Köszönöm!

Rega exact hangszedő van most.
Esetleg milyen upgrade lehetőségeket tudnátok ajánlani amit a későbbiekben el lehetne végezni a készüléken?

"Sokszor már nem is a zenére figyelnek az emberek,hanem,hogy milyenek a hangok egyenként..Pedig az összhang a lényeg és,hogy mit okoz Neked!"

peterson
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Én ezzel kezdeném: 

lacee
Beköltözött
Beköltözött

Lemezjátszó

Voyager,Kvaterka
Köszönöm!

Rega exact hangszedő van most.
Esetleg milyen upgrade lehetőségeket tudnátok ajánlani amit a későbbiekben el lehetne végezni a készüléken?

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Nekem az Aymara már segített Rotel pótalkatrészekben, igaz processzor és burkolati elemek tekintetében. Szerintem érdemes egy próbát tenni...
Köszönöm a címet,próbálkozom!
"Sokszor már nem is a zenére figyelnek az emberek,hanem,hogy milyenek a hangok egyenként..Pedig az összhang a lényeg és,hogy mit okoz Neked!"

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Sziasztok!

Megérkeztem Én is a klubba 1 Rega P5-el, csak azt nem tudom ,hogy miért nem hamarabb
Most már értem mikor azt mondjátok ,hogy cd lemezt nem hallgattok....

Üdvözöllek!Milyen a hangszedőd?

s8109csa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 109

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: s8109csa »

Vissztatérve a Rotel RP-855-re,bevizsgálták és motorhibásnak kell tekinteni,amit akár egy nyári villámlás is agyonvághatott.Most már csak az a kérdés,hogy honnan szerzek bele motort vagy érdemes-e egyáltalán görcsölni ezzel?
Tud-e valaki esetleg motorjavításról,szakiról valamit?Motor típus:SANKYO SHP 2R

Nekem az Aymara már segített Rotel pótalkatrészekben, igaz processzor és burkolati elemek tekintetében. Szerintem érdemes egy próbát tenni...
Processzor: Marantz AV7705, Végfok: ROTEL RMB-1585
Front: 2x Focal Aria 926, Center: Focal Aria CC-900, Surround: Focal Aria SR900, Subwoofer: Focal Sub 1000F
Lejátszók: Oppo UDP-203, Synology DS-213+ (NAS) + Hiface TWO  LP: Rotel RP-855 + Ortofon 2M Blue + fpalotas MM
TV: Philips 65PUS7363/12

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Megérkeztem Én is a klubba 1 Rega P5-el, Most már értem mikor azt mondjátok ,hogy cd lemezt nem hallgattok.... Gratulálok! CD vs. LP téma értelmetlen. Dimenzióbéli különbségekről van szó, az alma és a körte esete.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

lacee
Beköltözött
Beköltözött

Lemezjátszó

Sziasztok!

Megérkeztem Én is a klubba 1 Rega P5-el, csak azt nem tudom ,hogy miért nem hamarabb  
Most már értem mikor azt mondjátok ,hogy cd lemezt nem hallgattok....

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Vissztatérve a Rotel RP-855-re,bevizsgálták és motorhibásnak kell tekinteni,amit akár egy nyári villámlás is agyonvághatott.Most már csak az a kérdés,hogy honnan szerzek bele motort vagy érdemes-e egyáltalán görcsölni ezzel?
Tud-e valaki esetleg motorjavításról,szakiról valamit?Motor típus:SANKYO SHP 2R

s8109csa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Hát.... Nem ajánlanàm! Kicsit többért jobbat kapsz sokkal. Igaz csak manuális. Szóval lebeszélnélek inkább.
Én még a 42- őt is nagyon sokkallom.

Köszi, akkor várok még. Annyira nem sürgős. Mondjuk ennél sokkal többet már nem akarok rászánni. Kell ugye még phono box is, az is pénz...
Front: 2x Focal Aria 926, Center: Focal Aria CC-900, Surround: Focal Aria SR900, Subwoofer: Focal Sub 1000F
Lejátszók: Oppo UDP-203, Synology DS-213+ (NAS) + Hiface TWO  LP: Rotel RP-855 + Ortofon 2M Blue + fpalotas MM

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Sajnos nem. 57k
Ez itt: https://www.jofogas.hu/pest/DUAL_721_Au ... 757957.htm
Hát.... Nem ajánlanàm! Kicsit többért jobbat kapsz sokkal. Igaz csak manuális. Szóval lebeszélnélek inkább.Én még a 42- őt is nagyon sokkallom.

s8109csa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Mennyibe kerül?! 42000?!
Sajnos nem. 57k
Ez itt: https://www.jofogas.hu/pest/DUAL_721_Au ... 757957.htm

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sziasztok! Érdekelne a véleményetek Dual 721-ről. Érdemes elgondolkodni rajta? Nekem nagyon tetszik kinézetre, sok mindent lehet állítani. De sajnos nem értek a lovakhoz, úgyhogy érdekelne pro/kontra.

Köszi előre is!

Mennyibe kerül?! 42000?!

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Sziasztok! Érdekelne a véleményetek Dual 721-ről. Érdemes elgondolkodni rajta? Nekem nagyon tetszik kinézetre, sok mindent lehet állítani. De sajnos nem értek a lovakhoz, úgyhogy érdekelne pro/kontra.

Köszi előre is!

Egy nagyon régi emlékem van erről a DUAL-ról.Egy vidéki könyvtárban ilyen volt és azt hiszem még Orister erősítővel hajtották meg.Feltűnő volt a többi nyiff-nyaff /Tesla,unitra,ziphona/és közte a különbség,de azóta sem láttam,hallgattam ilyet.Azt olvastam valahol,hogy ezek voltak a német Thorens-ek bár minőségben alulmaradtak azért

s8109csa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Köszi előre is!

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Nem értem a kérdést. Karbantartani kötelező kb 2 évenként. Rutkábban kell szíjat is cserélni. Ez elhasználódástól függő. Ha meg valami elromlikbakkor javítani cserélni kell. Nem tudom mi ezen a felháborító? Egy drágább lemezjátszó is így működik. Ott ugyan esélyes lehet hogy jobb anyagok miatt ritkábban hibásodik meg. De ha mégis akkor jobban zsebbe kell legtöbbször nyúlni. Leggyakoribb egyébként az elhanyagoltságból adódó hibák!
Tudom sokan az autójukat is addig hajtják amíg szét nem esik és szidják milyen fos hogy még csak 30 éves meg mindig mennyit kell költeni a használt gumira......
Bocs. Kipanaszkodtam magam.

Semmi gond,hisz "mindenkinek igaza van"/Megáll az idő c.film/.Holnapután irány a "kórház":-)!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Az viszont fontos,hogy milyen gyakran és milyen kórház és mennyit költesz a kezelésre-ha már ennél a hasonlatnál maradunk.Nem mindenki Krőzus ám közöttünk
Nem értem a kérdést. Karbantartani kötelező kb 2 évenként. Rutkábban kell szíjat is cserélni. Ez elhasználódástól függő. Ha meg valami elromlikbakkor javítani cserélni kell. Nem tudom mi ezen a felháborító? Egy drágább lemezjátszó is így működik. Ott ugyan esélyes lehet hogy jobb anyagok miatt ritkábban hibásodik meg. De ha mégis akkor jobban zsebbe kell legtöbbször nyúlni. Leggyakoribb egyébként az elhanyagoltságból adódó hibák!
Tudom sokan az autójukat is addig hajtják amíg szét nem esik és szidják milyen fos hogy még csak 30 éves meg mindig mennyit kell költeni a használt gumira......
Bocs. Kipanaszkodtam magam.

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Ez egy 20 év feletti készülék. Nem azért kell karbantartani , hogy ne romoljon el , hanem hogy kisebb eséllyel és minél később. Mint egy autó. Vagy egy ház.
Most kórház kell neki. A kábelek cseréjének nincs köze az állapotához. Az a te vágyad kielégítésére volt.

Az viszont fontos,hogy milyen gyakran és milyen  kórház és mennyit költesz a kezelésre-ha már ennél a hasonlatnál maradunk.Nem mindenki Krőzus ám közöttünk

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Isten őrizz,hogy belenyúljak meg WD-zem:-))Egyszerűen idegesít,hogy ennyi mindent kapott és így viselkedik.Olyan ez,mint amikor valaki állatira hálátlanná válik egy jótevővel.Remélem megértesz?!
Ez egy 20 év feletti készülék. Nem azért kell karbantartani , hogy ne romoljon el , hanem hogy kisebb eséllyel és minél később. Mint egy autó. Vagy egy ház.
Most kórház kell neki. A kábelek cseréjének nincs köze az állapotához. Az a te vágyad kielégítésére volt.

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Nos ha akkor rendeden meg lett csinálva ,akkor nyugodj bele, hogy elromlott. Ezt javítani kell.
Nem a türelmem teszed próbára, hanem ilyenkor szokott következni, hogy neki esik a tulaj mert meg távmondták neki mit csinàljon. Aztán lesz a végére egy majdnem kukába való készülék.
Jó ez nem egy nagy érték, de akkor is. Nem kell....
Örülök, hogy csak tájékozódni akarsz és végül úgyis szervízbe viszed.

Isten őrizz,hogy belenyúljak meg WD-zem:-))Egyszerűen idegesít,hogy ennyi mindent kapott és így viselkedik.Olyan ez,mint amikor valaki állatira hálátlanná válik egy jótevővel.Remélem megértesz?!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Pont egy éve esett át elég sok mindenen:csapágy olajzás,kábel csere,RCA aljzat,belső kábelezés.Ezek után kb.5-6 hónapig ment elég intenzíven/napi 2-3 óra/.Viszont április óta semmi.Most meg beütött a "ménkű".
Kedves SoundMania azért kérdezősködök,hogy hátha találkozott már valaki hasonló problémával és nem a türelmét akarom senkinek sem próbálgatni

Nos ha akkor rendeden meg lett csinálva ,akkor nyugodj bele, hogy elromlott. Ezt javítani kell.
Nem a türelmem teszed próbára, hanem ilyenkor szokott következni, hogy neki esik a tulaj mert meg távmondták neki mit csinàljon. Aztán lesz a végére egy majdnem kukába való készülék.
Jó ez nem egy nagy érték, de akkor is. Nem kell....
Örülök, hogy csak tájékozódni akarsz és végül úgyis szervízbe viszed.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”