Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 713
Általában a hifiről
Nehéz körülírni, erősen szubjektív, ezért is tettem idézőjelbe. Ne legyen bántó és hasonlítson összhatásában, a hangszerek hangszínében a valósághoz. Persze ugyanúgy rá lehet kérdezni ezekre.
azt hiszem értem mit akarsz ezzel mondani, de tényleg nehéz körülírni, valahol egy érzés is ez...
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- charlie-obrian
- V.I.P.

- Értékelés: 366
Általában a hifiről
Mit értesz az alatt, hogy "egészségesen?
Nehéz körülírni, erősen szubjektív, ezért is tettem idézőjelbe. Ne legyen bántó és hasonlítson összhatásában, a hangszerek hangszínében a valósághoz. Persze ugyanúgy rá lehet kérdezni ezekre.
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
Általában a hifiről
Én pedig azt mondom, hogy akkor lehetek elégedett, ha egy élő hangverseny után is azt mondom, hogy "egészségesen" szól egy hangátviteli lánc.Mit értesz az alatt, hogy "egészségesen?
- charlie-obrian
- V.I.P.

- Értékelés: 366
Általában a hifiről
Ez kizárt dolog, mert nem tudom, hogy miért kellene egy élő előadásnak akárcsak hasonlítania is a "hifi-láncon" megszólaló "zenemuzsikához".
Én pedig azt mondom, hogy akkor lehetek elégedett, ha egy élő hangverseny után is azt mondom, hogy "egészségesen" szól egy hangátviteli lánc.
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
- GTomi
- V.I.P.

Általában a hifiről
nos, miután a rendszerem vidékre került, a lakásban ahol eddig laktam és csak néha fogok tartózkodni nincs hangkeltő eszköz, így fel/vissza hoztam pestre a videoton hangfalakat...
(....)
de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy az ember fejében már az jár, milyen kábeleket cseréljen és hogyan, de aztán rájöttem, hogy 1-2 alapugrást megcsinálok, de nem vetem bele magam, egy dac majd idővel.
de persze van egy tényező, mely jelentősen befolyásolja ez irányú ténykedésem, az a volt nejem a lakásban, aki szerint nem kell, meg nem is én fogok majd itt lakni... a fiam örül neki nem mellesleg
kellemesen szól, összehasonlítva a "nagyrendszerrel" nem kell szégyenkeznie, azt hittem hatalmas lesz a kontraszt, de zenehallgatéshoz bőven elég, és szvsz egy pc/usb/spdif lesz a végső megoldás. vagy a halál
természetesen nem bírtam ki, fel/vissza hoztam a nagyvárosba , és így kicseréltem egy audioquest type II-re.az audiolinket.
persze hogy jobb lett
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
-
Vendég
Általában a hifiről
Persze van ilyen.
Állítólag Richter is ott adta legemlékezetesebb koncertjét a sok Zeneakadémiai mellett. Bár ez tudom téged nem hat meg.
Ezért jó koncertre járni és nem mindig csak otthon hifizni. Most kimondtad a varázsszót: legemlékezetesebb. Itt van a hangsúly. Mert ne gondolja senki, hogy a stúdióban vagy a koncerten rögzített előadásnál már nem lehet jobb. A felvétel csupán egy verzió az adott előadótól és tapasztalatból mondom, hogy az nem feltétlenül a legjobb formájában mutatja a művészt. Emiatt történhet meg pl. hogy egy fúvós hamisan játszik a lemezen. Egyszerűen elfárad a feszített tempó mellett, nem tud kellően regenerálódni 2 műsorszám felvétele között mert csak x idő áll rendelkezésre az egész album felvételére és már kész is a baj. Lencsés Lajos oboistának van olyan nagyzenekarral kísért szólóalbuma amelyet a napi zenekari próba után éjfélkor vettek fel!
Másrészt vannak olyan élmények amelyeket csak koncerten kap meg az ember. Az AHZ szólamvezető oboistája mesélte nekem egy zenei táborban, hogy egy alkalommal amikor egy híres-neves zongoristát kísértek a pasas egyszer csak felugrott a zongorától a koncert kellős közepén, a zenekart leállítatta és behívatott egy hangszerészt mert szerinte volt a zongorában valami és annak a csörgéstől nem tudott rendesen játszani. A hangszerész percekig vizslatta a zongorát, könyékig vájkált benne miközben a közönség érdeklődve figyelte a történést, végül széttárta a kezeit és azt mondta, hogy ő bizony semmit nem talált. A zongorista elhúzta a száját, nagy duzzogva leült a hangszerhez és befejezték a koncertet - amúgy hatalmas sikert aratva. Utólag a zongorista elárult, hogy elfelejtette a kottát és az egész felhajtást csak azért csinálta, hogy azalatt a néhány perc alatt utánanézhessen a szólamának. Ügyes!
Persze van ilyen.
Állítólag Richter is ott adta legemlékezetesebb koncertjét a sok Zeneakadémiai mellett. Bár ez tudom téged nem hat meg.
Általában a hifiről
Persze van ilyen.
Általában a hifiről
Szoktál Berget hallgatni? Nekem nem megy.
Mondjuk úgy, megadtam neki az esélyt...
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1299
Általában a hifiről
Nem tudom, füveznek-e itt a fórumon, de talán a kakofónia megfelelőbb lenne.
Azt nen tudom füveznek-e , de hogy isznak mikor zenét hallgatni mennek , az biztos. Mert muszály....! Más is megírta!
- plc
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 28
- Kapcsolat:
Általában a hifiről
bocsi, elírtam, köszi...
A ZENE BENNED SZÓL!
-
Vendég
Általában a hifiről
Hát,mondjuk hasonlíts össze egy Berg Lulu közönséget egy Traviata-éval!
Szoktál Berget hallgatni? Nekem nem megy.
Általában a hifiről
Pár napja nézegetem, olvasgatom ezt a topikot egyre inkább felülnézetből és az a gondolat jött határozottan előtérbe, hogy ha átkonvertálnánk a hozzászólásokat zenei hangokra, bizony inkább kokafónia lenne belőle és nem lelket gyönyörködtető harmónia - és most ne kezdjétek a konvertert modifikálni, átkábelezni és cincálgatni...
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11288
- Kapcsolat:
Általában a hifiről
Igaz, van egy bizonytalanság a nézőszámban, de a népszerű helyek programtól függetlenül telt házzal üzemelnek (és a közönség mindig vastapsol az előadás végén, függetlenül annak színvonalától). Az elmúlt 10 évben szerintem nem voltam olyan komolyzenei koncerten a MÜPA-ban és a Zeneakadémián, amin ne lett volna minimum 80 %-os telítettség, ami akusztikailag gyakorlatilag telt ház.
Általában a hifiről
A nézősereg akusztikai hatása elég jól tervezhető, a többivel egyetértek.
Gyula
- plc
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 28
- Kapcsolat:
Általában a hifiről
Pár napja nézegetem, olvasgatom ezt a topikot egyre inkább felülnézetből és az a gondolat jött határozottan előtérbe, hogy ha átkonvertálnánk a hozzászólásokat zenei hangokra, bizony inkább kokafónia lenne belőle és nem lelket gyönyörködtető harmónia - és most ne kezdjétek a konvertert modifikálni, átkábelezni és cincálgatni...
A ZENE BENNED SZÓL!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Általában a hifiről
Ez kizárt dolog, mert nem tudom, hogy miért kellene egy élő előadásnak akárcsak hasonlítania is a "hifi-láncon" megszólaló "zenemuzsikához". Egy filmet is inkább megnézek otthon, mintsem hogy elmenjek a forgatásra.
Nem túl szerencsés hasonlat a hangfelvételt a filmforgatással összevetni, hiszen utóbbinál (talán a természetfilmek kivételével) egyáltalán nem cél a valóság közvetítése.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Általában a hifiről
Ne felejtsétek el, hogy amit otthon hallgattok, az esetek túlnyomó többségében akusztikailag kontrollált, szinte "laboratóriumi" körülmények között készült felvétel, míg mondjuk egy élő opera előadás során a zenekari árokba süllyesztett orkesztrát halljátok a fejük felett ide-oda dübörgő énekeseket kísérve, mindezt több száz fős előre nem tervezhető csillapítást képviselő, gyakorlatilag évszaktól függetlenül bronchiális panaszokkal küzdő nézősereg közepén! Az élő előadás varázsa, ugye!
A nézősereg akusztikai hatása elég jól tervezhető, a többivel egyetértek.
-
Vendég
Általában a hifiről
Ez kizárt dolog, mert nem tudom, hogy miért kellene egy élő előadásnak akárcsak hasonlítania is a "hifi-láncon" megszólaló "zenemuzsikához". Egy filmet is inkább megnézek otthon, mintsem hogy elmenjek a forgatásra. A "canis mergát" sem kell megízlelnem ahhoz, hogy eldöntsem, fogyasztásra alkalmas-e. Egészséges prekoncepció és az empíria kordában tartása megkönnyíti az életvitelt.
Szilágyi János riporter mesélte, hogy egyszer a házát építő kőműveseknek kiváló import osztrák sört adott hűsítőnek. Azok megkóstolták majd kiköpték és inkább Kőbányait kértek. Miért? Mert egész életükben csak a kőbányait itták és fogalmuk sem volt arról, hogy milyen is egy igazán jó sör.
Általában a hifiről
Ez kizárt dolog, mert nem tudom, hogy miért kellene egy élő előadásnak akárcsak hasonlítania is a "hifi-láncon" megszólaló "zenemuzsikához". Egy filmet is inkább megnézek otthon, mintsem hogy elmenjek a forgatásra. A "canis mergát" sem kell megízlelnem ahhoz, hogy eldöntsem, fogyasztásra alkalmas-e. Egészséges prekoncepció és az empíria kordában tartása megkönnyíti az életvitelt.
"Áldozat nélkül nincs veszteség"
-
Vendég
Általában a hifiről
Ó igen az akusztika. Tán ez az egy kézzel fogható közös nevező a hifi szoba illetve koncert terem viszonylatában. A legrémesebb koncert élményem a Kongresszusi központban volt egy Randy Brecker koncerten. Szó szerint fülsértő volt a megszólalás.
Nekem meg a legmeghatározóbb koncertélményem volt a Kongresszusi Központban. 1986-ban ott hallottam élőben először a Liszt Ferenc Kamarazenekar előadásában Vivaldi Négy évszak c. művét és a kapott élmény hatására kezdtem el intenzíven gyakorolni.
Ó igen az akusztika. Tán ez az egy kézzel fogható közös nevező a hifi szoba illetve koncert terem viszonylatában. A legrémesebb koncert élményem a Kongresszusi központban volt egy Randy Brecker koncerten. Szó szerint fülsértő volt a megszólalás.
Igazad van. De az akusztikai körülmények nem képezik a koncertélmény részét? Én például nagyon szeretek a Kodályba járni, mert ott nem kell hifizni az akusztikus koncerteken (és a hangosítottak jó részén), de ez azért van, mert megfelelők a körülmények. Hasonló a helyzet itt Pécsett a Liszt teremben, de a Palatinus Bartók termében már vannak nagyon zavaró tényezők. És ezeket az ember akkor is hallja, ha egy koncert esetében nem erre vágyik. Ennek ellenpontja az, amikor a hifista nagy büszkén felsorolja rendszerének elemeit, csak éppen a szobáról felejtkezik el, ahová ezeket - jól-rosszul - bezsúfolta.
Általában a hifiről
Igazad van. De az akusztikai körülmények nem képezik a koncertélmény részét? Én például nagyon szeretek a Kodályba járni, mert ott nem kell hifizni az akusztikus koncerteken (és a hangosítottak jó részén), de ez azért van, mert megfelelők a körülmények. Hasonló a helyzet itt Pécsett a Liszt teremben, de a Palatinus Bartók termében már vannak nagyon zavaró tényezők. És ezeket az ember akkor is hallja, ha egy koncert esetében nem erre vágyik. Ennek ellenpontja az, amikor a hifista nagy büszkén felsorolja rendszerének elemeit, csak éppen a szobáról felejtkezik el, ahová ezeket - jól-rosszul - bezsúfolta.
- GTomi
- V.I.P.

Általában a hifiről
Ne felejtsétek el, hogy amit otthon hallgattok, az esetek túlnyomó többségében akusztikailag kontrollált, szinte "laboratóriumi" körülmények között készült felvétel, míg mondjuk egy élő opera előadás során a zenekari árokba süllyesztett orkesztrát halljátok a fejük felett ide-oda dübörgő énekeseket kísérve, mindezt több száz előre nem tervezhető csillapítást képviselő, gyakorlatilag évszaktól függetlenül bronchiális panaszokkal küzdő nézősereg közepén!
Az élő előadás varázsa, ugye!
mint mikor egy színházi előadást tv felvételről néz az ember.
nem ugyanaz
Általában a hifiről
Ne felejtsétek el, hogy amit otthon hallgattok, az esetek túlnyomó többségében akusztikailag kontrollált, szinte "laboratóriumi" körülmények között készült felvétel, míg mondjuk egy élő opera előadás során a zenekari árokba süllyesztett orkesztrát halljátok a fejük felett ide-oda dübörgő énekeseket kísérve, mindezt több száz fős előre nem tervezhető csillapítást képviselő, gyakorlatilag évszaktól függetlenül bronchiális panaszokkal küzdő nézősereg közepén!
Az élő előadás varázsa, ugye!
Gyula
- GTomi
- V.I.P.

Általában a hifiről
Ugye nem magadból indulsz ki?
biztos nem.
de nem is olvastál tőlem soha ilyen jellegű megnyilvánulást