Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Akusztika a moziszobában

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Akusztika a moziszobában

Hozzászólás Szerző: nadtom »

A lényeg a Bodor PC kiru, igaz nem tudom ezt hogyan lehet megállapítani a görbék alapján egy nyilvánvalóan finoman szólva is túlcsillapított, akusztikailag több sebből vérző szobában. Lehet jól érzékeltem, h mozin nem az igazi. Bezzeg a Bodor társ nem értette, h mit hallottam én rossznak, hát hisz ha már olyan van a másiknak, mint nekem akkor rossz nem lehet. Ilyen mikor megy a csordaszellem, meg az egekig magasztalás...
Igen a "Bodor Pc kiru"...:-) és ez független az akusztikai problémákról...Robinál nem hallottam, mert még nem jártam nála, de nem is ez alapján állítom, amit állítok. Hallottam Feriéknél és itthon is, hogy mit tud a masina és nekem ez elég ahhoz, hogy véleményt nyilvánítsak (itt főleg a hangminőségre gondolok).
A Robi rendszerével kapcsolatosan csupán a véleményedre voltam kíváncsi, nem kérdőjeleztem meg semmit, nem kritizáltam, úgyhogy túlgondolod kicsit a dolgot...
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Akusztika a moziszobában

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Bocs, de ezt nem Robinak címezted, mert az általa ma feltett hangnyomás diagram szerint kb. 65dB az átlag?
Igen, bocs, összekevertelek benneteket!

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Akusztika a moziszobában

Igen, de ez nálad a görbéid szerint 65 dB körül van és nem tudjuk, mi a valós érték.
Bocs, de ezt nem Robinak címezted, mert az általa ma feltett hangnyomás diagram szerint kb. 65dB az átlag?
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Akusztika a moziszobában

A leírás szerint nem kritikus a mérésnél alkalmazott hangnyomás értéke sem (75db körül van a javasolt érték).
Igen, de ez nálad a görbéid szerint 65 dB körül van és nem tudjuk, mi a valós érték.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Akusztika a moziszobában

Lehet rosszul gondolom de annyibol all az egesz,hogy a beallitasoknal a level szintet megmerem?
A kalibrálás annyiból áll, hogy a mikrofon által mért és a szoftver által kijelzett hangnyomás szinteket össze kell hozni, így fogsz valós adatokat látni a görbéken. Ehhez szükség van egy hiteles hangnyomás mérőre. Továbbá be kell kötni a szoftverbe a mikrofon kalibrációs csomagját is, ami korrigálja a mikrofon átviteli hibáit.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Akusztika a moziszobában

Lehet rosszul gondolom de annyibol all az egesz,hogy a beallitasoknal a level szintet megmerem?Pontosan én sem tudom mit kell ezalatt érteni, mert USB mikrofon esetén nem kell a hangkártya és az SPL kalibráció sem. Az Usb mikrofon szériaszáma alapján letöltött file tartalmazza a REW számára szükséges kalibrációs adatokat (ha jól értettem a HELP-ben leírtakat). A leírás szerint nem kritikus a mérésnél alkalmazott hangnyomás értéke sem (75db körül van a javasolt érték).

Vendég

Akusztika a moziszobában

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Fapaci leírta, hogy a REW-t is kalibrálni kell. Ez megtörtént nálad? Lehet ez is problémát okoz.
Lehet rosszul gondolom de annyibol all az egesz,hogy a beallitasoknal a level szintet megmerem?

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Akusztika a moziszobában

Durva lenne ha 2 napot foloslegesen meregettem volna.
De meg mindig jobb.

Fapaci leírta, hogy a REW-t is kalibrálni kell. Ez megtörtént nálad? Lehet ez is problémát okoz.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Akusztika a moziszobában

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Ebben nem értünk egyet. Képzeljük el, hogy egy képzett nyelvtanár egész nap a fórumon lóg és ingyen fordítja a mondatokat, amiket elküldenek neki a nyelvet nem beszélő fórumosok! Az emberek általában azért tanulnak ki egy szakmát, hogy abból meg is éljenek. Ezért írtam pár napja, hogy ha egy hobbi fórumra téved egy szakember, az konfliktusforrás lehet.

Egy moziszoba teljes körű akusztikai felmérését és tervezését szakosodott, képzett szakemberekből álló cégek piaci áron 100-300e Ft körül végzik el és ez csak a tervezés, a kivitelezés egy másik tétel. Mennyire reális elképzelés, hogy ezek a szakemberek ingyenesen osztogatnak tanácsokat ismeretlen embereknek a fórumokon?

Robi! Ez elég egyértelmű. Pengess! Ingyé nincs segítség vagy tanácsadás. 

Vendég

Akusztika a moziszobában

Szerintem senki sem rugdosott téged és nem is hiszem, hogy nagyon érdekelne.
Másnak meg főleg nem kell téged megvédeni! 

Amit én írtam, annak az a lényege, hogy személy szerint én szívesen venném, ha nem csak a te írásaidat lehetne olvasni mindenhol akusztika témában.
A szakemberek a hibák javításában és a tanácsokban igencsak tudnak eltérő véleményeket megfogalmazni Mekk Elek szinten is.
Érdekes lenne mindenképpen.

Minden segítségnek örülni kell.
A leghasznosabb a tied volt .Kiderült ,hogy hónapok óta rosszul méregetek.41khz re állítva egyből másak az értékek
Személy szerint hálás vagyok a legkisebb útbaigazításért is
Csatoltam új értékeket ,csak hogy szemléltessem ,hogy a legkisebb amatőr beállítás is mekkora különbséggel mér.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Akusztika a moziszobában

Amit én írtam, annak az a lényege, hogy személy szerint én szívesen venném, ha nem csak a te írásaidat lehetne olvasni mindenhol akusztika témában. A szakemberek a hibák javításában és a tanácsokban igencsak tudnak eltérő véleményeket megfogalmazni Mekk Elek szinten is. Érdekes lenne mindenképpen. 
Ebben nincs vita köztünk, de az internet nem csak AVX-ből áll. Eszeveszett mennyiségben lelhetőek fel szakmai anyagok, publikációk, oktatófilmek, kalkulátorok.

Csutka

Akusztika a moziszobában

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Ha ilyeneket olvas, melyik épeszű szaki írna ide bármit is:

"Ez egy misztikus, és a halandók számára titkos társaság lehet. Olvassák a fórumot és még véletlenül sem szólnak hozzá.   Közben időnként gondolom összejönnek és hangnyomás görbéket elemeznek a titkos helyükön."

Néhányan talán még emlékeznek rá, hogy az AVX (elődjének) indulásakor filmforgalmazó cégek képviselői is jelen voltak, de néhány fogalmatlan alak elüldözte őket a bunkóságával, pedig elég értékes, exkluzív infókat osztottak meg a fórum tagságával. Szóval inkább hagyjuk, hogy mire is való fórum...

Szerintem senki sem rugdosott téged és nem is hiszem, hogy nagyon érdekelne.
Másnak meg főleg nem kell téged megvédeni! 

Amit én írtam, annak az a lényege, hogy személy szerint én szívesen venném, ha nem csak a te írásaidat lehetne olvasni mindenhol akusztika témában.
A szakemberek a hibák javításában és a tanácsokban igencsak tudnak eltérő véleményeket megfogalmazni Mekk Elek szinten is.
Érdekes lenne mindenképpen.

Vendég

Akusztika a moziszobában

When using ASIO drivers sample rates up to 192 kHz will be offered, if the soundcard supports them. It is best to use 44.1kHz or 48kHz for acoustic measurements unless the test specifically requires measurement results above 20 kHz (studying tweeter resonances, for example). Higher sample rates increase memory use, slow down processing and do not improve accuracy.
Durva lenne ha 2 napot foloslegesen meregettem volna.
De meg mindig jobb.

Csutka

Akusztika a moziszobában

Ezt honnan tudod?
Valahol le van irva?
Nem kotekedes
Erdekel hatha hivatalosan ugy kell

When using ASIO drivers sample rates up to 192 kHz will be offered, if the soundcard supports them. It is best to use 44.1kHz or 48kHz for acoustic measurements unless the test specifically requires measurement results above 20 kHz (studying tweeter resonances, for example). Higher sample rates increase memory use, slow down processing and do not improve accuracy.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Akusztika a moziszobában

Felmerül a kérdés, miért nem ír ide más?
Ha ilyeneket olvas, melyik épeszű szaki írna ide bármit is:

"Ez egy misztikus, és a halandók számára titkos társaság lehet. Olvassák a fórumot és még véletlenül sem szólnak hozzá.   Közben időnként gondolom összejönnek és hangnyomás görbéket elemeznek a titkos helyükön."

Néhányan talán még emlékeznek rá, hogy az AVX (elődjének) indulásakor filmforgalmazó cégek képviselői is jelen voltak, de néhány fogalmatlan alak elüldözte őket a bunkóságával, pedig elég értékes, exkluzív infókat osztottak meg a fórum tagságával. Szóval inkább hagyjuk, hogy mire is való fórum...

Vendég

Akusztika a moziszobában

Akkor ez lesz a baj!

Ezt honnan tudod?
Valahol le van irva?
Nem kotekedes
Erdekel hatha hivatalosan ugy kell

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 782

Akusztika a moziszobában

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Egy ember van jelenleg itt, aki segít, az a Faló. Erre most Őt rugdossátok? 
Végre lett egy ilyen topic, inkább segítsünk egymásnak amiben tudunk, amit meg ingyen kapunk segítséget, fogadjuk el és köszönjük meg.
Aki ismeri a mi viszonyunkat Fapacival, tudhatja hogy nem vagyok fizetett seggnyalója. De azért az akusztika területén sokat köszönhetünk Neki, ezt nagyon nehéz lenne tagadni, meg ugye minek is?
Felmerül a kérdés, miért nem ír ide más? Hát lehet ez is benne van... Ingyen segít valaki és ezt kapja. Vitatkozni lehet, néha kell is, de ez a csak a személye elleni küzdelem szerintem sehova sem vezet, max oda, hogy ennyit se segít.
Ha kérhetem, próbáljunk az akusztikára összpontosítani egymás gyalulása helyett. 

Szívemből szóltál. 
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Vendég

Akusztika a moziszobában

Sok panellal nem sziszeget.Sot visszaraktam probakent 2 panelt es a sziszeges lehalkult.
Főleg a bal oldali magasad rohadtul torzít, ha igaz a mérésed. 
Ha van rá mód, zenén, női vokállal hallgasd meg a 2 oldalt külön-külön, hallasz-e különbséget?

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 782

Akusztika a moziszobában

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Akkor ez lesz a baj!

De ettől még romokban Robi mozija.
Kíváncsi leszek,hogy mire jut a végére,mert eddig az jött le,hogy egy nagy összevisszaság ez az egész.   
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Akusztika a moziszobában

Dobozokban csak azert bizok mert Sonernel K Zoli merte es keszitette a hangvaltokat.Lattam a nyomas gorbeket is.Egyik legjobb szakembernek tartom.
Zoli minősítése nélkül a magas tartomány 5-10 %-os torzítása és a hangnyomás 6-8 dB-es kiemelése nem normális, amennyiben valós. Az a minimum, hogy sziszegősnek éled meg, én hallgathatatlannak mondanám, de bízzunk benne, hogy a mérésed hibás, nem a hangdobozok.

Vendég

Akusztika a moziszobában

Egy ember van jelenleg itt, aki segít, az a Faló. Erre most Őt rugdossátok? 
Végre lett egy ilyen topic, inkább segítsünk egymásnak amiben tudunk, amit meg ingyen kapunk segítséget, fogadjuk el és köszönjük meg.
Aki ismeri a mi viszonyunkat Fapacival, tudhatja hogy nem vagyok fizetett seggnyalója. De azért az akusztika területén sokat köszönhetünk Neki, ezt nagyon nehéz lenne tagadni, meg ugye minek is?
Felmerül a kérdés, miért nem ír ide más? Hát lehet ez is benne van... Ingyen segít valaki és ezt kapja. Vitatkozni lehet, néha kell is, de ez a csak a személye elleni küzdelem szerintem sehova sem vezet, max oda, hogy ennyit se segít.
Ha kérhetem, próbáljunk az akusztikára összpontosítani egymás gyalulása helyett. 

Csutka

Akusztika a moziszobában

Errol meg nem hallottam.
Alapban 192khz van allitva
Remelem igazad lesz

Akkor ez lesz a baj!

Vendég

Akusztika a moziszobában

Ez alapján én a hangdobozaid felülvizsgálatát javasolnám, a sziszegést szerintem nem az akusztikád okozza

Ezek meg irreálisak. Vagy nagyon rosszak a hangdobozaid, vagy a mikrofonoddal, számítógépeddel van valami baj. Csak kellene végezni nálad néhány korrekt mérést, mert a homályban tapogatunk a Te görbéiddel.

Dobozokban csak azert bizok mert Sonernel K Zoli merte es keszitette a hangvaltokat.Lattam a nyomas gorbeket is.Egyik legjobb szakembernek tartom.

Csutka

Akusztika a moziszobában

No és mit reklámozok?

Részemről ennyi. Nincs egyébként semmi problémám vele, átugrom azokat.

Vendég

Akusztika a moziszobában

Véletlenül nem 192K mérést végzel? 

Azzal a hangnyomás görbe tud érdekes lenni.

Ha igen, próbáld ki a 44.1 mérést SZVSZ.

Errol meg nem hallottam.
Alapban 192khz van allitva
Remelem igazad lesz

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”