Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Akusztika a moziszobában
Akusztika a moziszobában
Míg fent volt a sok panel, nem sziszegett?
Az utózengésnél a magas tartomány mérése tuti hibás.
Kéne mérni egyet úgy, hogy a mikrofont a magassugárzó tengelyére teszed a hangszórótól 0,5m-re, és csak az a doboz szóljon, amelyik elé teszed a mikrofont. Ezt mindkét dobozzal meg kéne tenni egyforma beállításokkal. Aztán ugyanezt a magas és közép közti tengelyen 1m-ről.
Ha ez megvan, az SPL és a torzítás görbéket (THD, 2nd, 3rd) betehetnéd, hátha látszik rajta valami.
Sok panellal nem sziszeget.Sot visszaraktam probakent 2 panelt es a sziszeges lehalkult.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10965
- Kapcsolat:
Akusztika a moziszobában
1jobb torzitas 50 cm magas
2 jobb 1m középen
3 bal magas
4 bal közép
Ez alapján én a hangdobozaid felülvizsgálatát javasolnám, a sziszegést szerintem nem az akusztikád okozza
ez spl görbe
Ezek meg irreálisak. Vagy nagyon rosszak a hangdobozaid, vagy a mikrofonoddal, számítógépeddel van valami baj. Csak kellene végezni nálad néhány korrekt mérést, mert a homályban tapogatunk a Te görbéiddel.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Akusztika a moziszobában
Talán ezért nem kellene neked hozzászólni állandóan? Bocs, de csak reklámnak tűnik nekem 10-ből 9 hozzászólásod.
No és mit reklámozok?
Akusztika a moziszobában
ez spl görbe
1jobb piros a magas
2bal zold a magas
Akusztika a moziszobában
Ebben nem értünk egyet. Képzeljük el, hogy egy képzett nyelvtanár egész nap a fórumon lóg és ingyen fordítja a mondatokat, amiket elküldenek neki a nyelvet nem beszélő fórumosok! Az emberek általában azért tanulnak ki egy szakmát, hogy abból meg is éljenek. Ezért írtam pár napja, hogy ha egy hobbi fórumra téved egy szakember, az konfliktusforrás lehet.
Egy moziszoba teljes körű akusztikai felmérését és tervezését szakosodott, képzett szakemberekből álló cégek piaci áron 100-300e Ft körül végzik el és ez csak a tervezés, a kivitelezés egy másik tétel. Mennyire reális elképzelés, hogy ezek a szakemberek ingyenesen osztogatnak tanácsokat ismeretlen embereknek a fórumokon?
Talán ezért nem kellene neked hozzászólni állandóan?
Bocs, de csak reklámnak tűnik nekem 10-ből 9 hozzászólásod.
A fórum szórakozást jelent.
Ez távolról sem szakmai fórum.
Ha valaki engem megkér, hogy segítsek valamiben, szívesen tettem eddig is és ezután is.
Akár a szakmámba vág, akár nem.
Akusztika a moziszobában
Kéne mérni egyet úgy, hogy a mikrofont a magassugárzó tengelyére teszed a hangszórótól 0,5m-re, és csak az a doboz szóljon, amelyik elé teszed a mikrofont. Ezt mindkét dobozzal meg kéne tenni egyforma beállításokkal. Aztán ugyanezt a magas és közép közti tengelyen 1m-ről.
Ha ez megvan, az SPL és a torzítás görbéket (THD, 2nd, 3rd) betehetnéd, hátha látszik rajta valami.
1jobb torzitas 50 cm magas
2 jobb 1m középen
3 bal magas
4 bal közép
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Akusztika a moziszobában
Igen, hiszen ez a fórum lényege!
Ebben nem értünk egyet. Képzeljük el, hogy egy képzett nyelvtanár egész nap a fórumon lóg és ingyen fordítja a mondatokat, amiket elküldenek neki a nyelvet nem beszélő fórumosok! Az emberek általában azért tanulnak ki egy szakmát, hogy abból meg is éljenek. Ezért írtam pár napja, hogy ha egy hobbi fórumra téved egy szakember, az konfliktusforrás lehet.
Egy moziszoba teljes körű akusztikai felmérését és tervezését szakosodott, képzett szakemberekből álló cégek piaci áron 100-300e Ft körül végzik el és ez csak a tervezés, a kivitelezés egy másik tétel. Mennyire reális elképzelés, hogy ezek a szakemberek ingyenesen osztogatnak tanácsokat ismeretlen embereknek a fórumokon?
Akusztika a moziszobában
Én is gondoltam már rá. Valami nem százas.
Véletlenül nem 192K mérést végzel?
Azzal a hangnyomás görbe tud érdekes lenni.
Ha igen, próbáld ki a 44.1 mérést SZVSZ.
Akusztika a moziszobában
Ez egy misztikus, és a halandók számára titkos társaság lehet.
Olvassák a fórumot és még véletlenül sem szólnak hozzá.
Közben időnként gondolom összejönnek és hangnyomás görbéket elemeznek a titkos helyükön.
Akusztika a moziszobában
Akusztika a moziszobában
Jó tanács,EQ-t most ebben az állapotában felejtsd el,nálam pont ez a helyzet próbáltam EQ-ni de még rosszabb lett. Tompább elvesztek a részletek,most EQ korrekció nélkül mozizom,míg nem javítom a szoba akusztikámat.
Akkor rosszul próbáltad.
Akusztika a moziszobában
Jó tanács,EQ-t most ebben az állapotában felejtsd el,nálam pont ez a helyzet próbáltam EQ-ni de még rosszabb lett. Tompább elvesztek a részletek,most EQ korrekció nélkül mozizom,míg nem javítom a szoba akusztikámat.
Jártam már úgy. Azt hittem javult de egy idő után kíváncsiságból lekapcsoltam és megjöttek a hangok és a dinamika.
Akusztika a moziszobában
Inkább bízd szakemberre,aztán még még kedvedre elronthatod
De kire? Hol van?
Akusztika a moziszobában
Az AVX tagságában én 4 hangmérnökről és 2 akusztikus szakemberről tudok (sőt van egy sírásó is), de szerintem ők nem olvassák a mozis részleget. De ha olvasnák is, most mit kellene tenniük? Lengessék a kezüket?
Igen, hiszen ez a fórum lényege!
Egyáltalán nem gond, ha valaki valamihez jobban ért. Ha meg szakmája is, akkor pláne tud segíteni alap szinten is.
A sírásó sem gond, neki is lenne feladata.
Akusztika a moziszobában
Ha találomra rakosgatod a paneleket, igen nagy szerencse kell hozzá, hogy jó legyen az eredmény. Biztos vagy benne, hogy a zavaró sziszegést az akusztika okozza? Jó lenne látni a valós torzítási értékeket. A felső oktávok utózengésének végtelenbe ugrását nem okozhatja az akusztika, szerintem inkább a méréshez használt eszközeid hibásak, vagy valami el van állítva.
Akusztika a moziszobában
Ha rám gondolsz akkor én kértem tavaly mérést. Időpont is volt "pénz is" csak össze szólalkoztunk ezért lemondtam.
Igazából szakember nélkül csak egy darabig lehet eljutni. Tegnapi és a mai napom ráment. Szétbombáztam a moziszobát tele vagyok több méretű és sűrűségű panellal ,de hiába rakosgatom ,nem javul. Akár ha 1db-ot berakok egyből romlik minden .De a magasak idegesítően sziszegnek .A legutóbb felrakott görbéknél maradtam.
Lehet festek egy részt a Szepi féle anyag festékből. Hátha a 6khz feletti hangokat visszaveszi az RT60 görbén .A sima hangnyomás görbén nincs vele gond.
Inkább bízd szakemberre,aztán még még kedvedre elronthatod
Akusztika a moziszobában
Ha rám gondolsz akkor én kértem tavaly mérést. Időpont is volt "pénz is" csak össze szólalkoztunk ezért lemondtam.
Igazából szakember nélkül csak egy darabig lehet eljutni. Tegnapi és a mai napom ráment. Szétbombáztam a moziszobát tele vagyok több méretű és sűrűségű panellal ,de hiába rakosgatom ,nem javul. Akár ha 1db-ot berakok egyből romlik minden .De a magasak idegesítően sziszegnek .A legutóbb felrakott görbéknél maradtam.
Lehet festek egy részt a Szepi féle anyag festékből. Hátha a 6khz feletti hangokat visszaveszi az RT60 görbén .A sima hangnyomás görbén nincs vele gond.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Akusztika a moziszobában
Ha találomra rakosgatod a paneleket, igen nagy szerencse kell hozzá, hogy jó legyen az eredmény. Biztos vagy benne, hogy a zavaró sziszegést az akusztika okozza? Jó lenne látni a valós torzítási értékeket. A felső oktávok utózengésének végtelenbe ugrását nem okozhatja az akusztika, szerintem inkább a méréshez használt eszközeid hibásak, vagy valami el van állítva.
Akusztika a moziszobában
Padavan? Te lennél a tanár?
Kicsoda? Én?
Én eleve a sötét oldalon vagyok.
Akusztika a moziszobában
Kétlem, hogy létezne olyan mérnök, aki mindenhez ért (bár vannak itt erre önként jelentkezők mindenféle műszaki végzettség nélkül is). A kábelek nagyságrendileg kisebb különbséget okoznak, mint az akusztika. Utóbbit elég könnyen tudjuk modellezni és mérni, a kábeles ügy jóval rázósabb, nekem nincs hozzá műszerezettségem és tudásom sem, ennek ellenére ki tudtam már mutatni néhány különbséget két kábel között grafikonokkal is. Ezt a különbséget az emberek többsége nem hallja, de egy rossz akusztikájú szobában senkinek sem esik jól a zenehallgatás.
A kolléga emlékeim szerint tavaly elutasította a helyszíni mérésre tett ajánlatomat, mondván, ő ezért nem fizet. Nem hiszem, hogy gödörben lenne, ennek ellenére kap segítséget, még ha ezt nem is veszed észre. Konkrétan válaszolni viszont csak konkrét kérdésre lehet. Ha bánatosan rám nézel, még nem fogok önkéntesen 3 órás lelki segélyt adni. Azonban nekem úgy tűnik, a kollégában van annyi kitartás, hogy némi segítséggel végig fogja rágni magát a folyamaton. Sokkal jobb ez, mint a pálya széléről bekiabálni.
Akusztika a moziszobában
Nincs jogom felfedni őket. Ha hozzá akarnak szólni, biztosan megteszik. Egyikük 4-5 éve szólt hozzá utoljára a szakmáját érintő kérdéshez a fórumon, a másik soha. Én nem vagyok akusztikus, csak kiegészítő fakultációként tanultam.Nem az igazi nevét szerettem volna, csak a fórumost.Vagy esetleg privátban megkérdezhetnéd őket, hogy felfedheted-e a felhasználó neveiket?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Akusztika a moziszobában
Szabad tudni, hogy utóbbi 2 ki lenne? Te gondolom az első négybe tartozol.
Nincs jogom felfedni őket. Ha hozzá akarnak szólni, biztosan megteszik. Egyikük 4-5 éve szólt hozzá utoljára a szakmáját érintő kérdéshez a fórumon, a másik soha. Én nem vagyok akusztikus, csak kiegészítő fakultációként tanultam.
Akusztika a moziszobában
Az AVX tagságában én 4 hangmérnökről és 2 akusztikus szakemberről tudok
Szabad tudni, hogy utóbbi 2 ki lenne? Te gondolom az első négybe tartozol.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Akusztika a moziszobában
Azt hittem van itt ilyen, de nagyon úgy tűnik, hogy nincs. Érdekes, mert azért elég sokan vannak itt az AVX-en, akik ezt a topikot olvasták.
Az AVX tagságában én 4 hangmérnökről és 2 akusztikus szakemberről tudok (sőt van egy sírásó is), de szerintem ők nem olvassák a mozis részleget. De ha olvasnák is, most mit kellene tenniük? Lengessék a kezüket?
Akusztika a moziszobában
Hiccuszra gondolsz?
Van azért sok cég is, akik csinálnak ilyet, de nem rájuk vadásznék.
Jelenleg egy "padavan" elég lenne nekem, aki ezzel szeret és szokott "kütyüzni".
A REW-hez nem értek. Az akusztikához sem. Megmondták. Mi több, Padawan sem vagyok. :-) Kalibrálni viszont tudok.