Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Focal JMLab

maxXimum
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: maxXimum »

Sziasztok,

Meg szeretnék válni egy JMLab Opal 620-as hangfalpártól, tudnátok segíteni, mennyi a reális ára?
Műszakilag tökéletes állapotban van, esztétikailag nem 100%-os, pár helyen sérült a fóliázás.

Köszi: Ádám

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2776

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: supravox »

Sziasztok!

Esetleg, ha valaki tudna érdemben nyilatkozni:
Van egy régebbi Utópiám amibe még titánium-dioxid-os magas sugárzó van, az újabbakban meg beryllium. Mivel elég sokfajta felső-ligás hangfalat hallgattam már, beleértve pl. Vienna Acoustic Liszt, Music, érdekelne, hogy az újabb beryllium magasakkal rendelkező JMLab-ok mennyiben változtak meg hangilag a magas tartományban. A felbontással nagy problémám nincsen, inkább kicsit vékonynak és kissé forszírozottnak, hallom, persze tudom ez függ az elé kötött rendszertől is. A Viennának telt, teres magas hangja van, amely kicsit sem él önálló életet, amit én nagyon szeretek. Nyilván erre a kérdésre csak az tud válaszolni, aki, már hallotta mind a két félét.
SziaSajnos a beryllium magas fényévekkel jobb mint a tioxidos vagy titán dóm.
Ennek megfelelő az árkülönbség is.
De!
Amit esetleg negatívumként éltél meg a titán dómmal az valszeg a nem teljesen odavaló erősítő miatt is lehetett illetve a hiper high end kábelezés miatt.
Nekem volt 2x 906-om 926-om és egy barátomnál sokat hallgattuk az ő 936-osát.
Akárki akármit mond kell egy stabil nagy teljesítmenyű erősítő.Meleg pontos hanggal.
Régi sony ES széria, Mark Levinson, esetleg Musical Fidelity,Bryston,
Sima studio rézkábel.
Kb ennyi:)
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

kistibcsi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 80

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: kistibcsi »

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3752

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Jaj dehogyis. Csak arra írtam, hogy kis nm-en nem érdemes zenét hallgatni. Én is azt mondom, hogy nagy légtér és jöjjön az electra.
Szerencsés vagyok, mert anno 920-szal csöppentem a hifi világába. Sajnos nem saját rendszer volt, de napi szinten használhattam. Azóta is meghatározó élmény számomra, pedig hallottam már egy-két rendszert, de az akkor hallottak mindig is bennem fognak élni.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Ne hülyéskedj.....Zenét hallgatni bármekkora nm-en érdemes.

(mindenhova meg lehet találni a megfelelő rendszert  )

Ha ott a nagy nappali, miért szívatná magát a sufnival ? 12 négyzetméteren komoly kihívás a hifi kiépítése.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3752

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Ne hülyéskedj.....Zenét hallgatni bármekkora nm-en érdemes.

(mindenhova meg lehet találni a megfelelő rendszert  )

Mondjuk annak is utana kell jarnom majd, hogy egyaltalan 12nm-en erdemes-e zenet hallgatni.

menyhardman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 175

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: menyhardman »

Sziasztok!

Esetleg, ha valaki tudna érdemben nyilatkozni:
Van egy régebbi Utópiám amibe még titánium-dioxid-os magas sugárzó van, az újabbakban meg beryllium. Mivel elég sokfajta felső-ligás hangfalat hallgattam már, beleértve pl. Vienna Acoustic Liszt, Music, érdekelne, hogy az újabb beryllium magasakkal rendelkező JMLab-ok mennyiben változtak meg hangilag a magas tartományban. A felbontással nagy problémám nincsen, inkább kicsit vékonynak és kissé forszírozottnak, hallom, persze tudom ez függ az elé kötött rendszertől is. A Viennának telt, teres magas hangja van, amely kicsit sem él önálló életet, amit én nagyon szeretek. Nyilván erre a kérdésre csak az tud válaszolni, aki, már hallotta mind a két félét. 
Core Audio Ultimate PC, DAC, SPDIF, Canton CA 30 full active, Stealth Dream kábelek.

switch
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: switch »

Koszonom a valaszokat-tippeket!
A negyzetmeterrel nem lesz gond, mert kb42nm-nyi a nappali/konyha kombo. Gyanitom nem tul suru a piacon egy ilyen regi kit-de majd rakeresek.
Ugyanakkor felvetodott annak a lehetosege is, h dedikalt zeneszoba legyen, de az csak 12nm lenne (3*4) ami total mas koncepciot eredmenyzene. Mondjuk annak is utana kell jarnom majd, hogy egyaltalan 12nm-en erdemes-e zenet hallgatni.
Ezzel a temakorrel majd felkeresem az adott szaktopikot.
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 413

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: nor »

Ha már PP csövit hallgatsz, ajánlom a Focal Onyx-ot, ami amúgy 80 as évek végi kit volt, nagydarab dobozok 4 sugárzóval, de érzékenyek (93dB), könnyen hajthatók. Ha jól fel van újítva igen jó hangzásra képes. Pici gond, hogy 30 négyzetméteres helyiség alatt nem ajánlott.
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel

switch
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Melyik konkrét időszak érdekelne?
Mondjuk 2000-től napjainkig. Electra alatt. Afelett még jó ideig nem lesz aktuális a keresgélés :-D
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

TFG
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 91

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: TFG »

Sziasztok!
Tudna valaki ìrni egy rangsort ìrni a különböző sorozatok között? Vagy egy linket, ahol utána tudok nézni? Előre is köszi!

Melyik konkrét időszak érdekelne?

switch
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Sziasztok!
Tudna valaki ìrni egy rangsort ìrni a különböző sorozatok között? Vagy egy linket, ahol utána tudok nézni? Előre is köszi!

Samu1985
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 30

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Samu1985 »

Sziasztok! Valakinek van-e tapasztalata Jmlab Specrtal 909.1 hez, vagy magáshoz a Spectral sorozathoz? 

antz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 138

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: antz »

Szia! Lefutottam pár kört, de még nem sajnos, jelenleg egy 1500AE-s Denon van ami ne kérdezd miért sokkal jobban passzol hangban mint az 1510AE amit eladtam és jobbnak tartottam a sima 1500AE-nél
Egy biztos, hogy a mozit felszámoltam és 3 éves mozi-sztereó-mozi-sztereó után marad a kétcsatorna (ez az én világom) késôbb egy jó LP lejátszót is szeretnék majd

Volt 1500 AE-m 816V mellé, nem sokáig bírtam. Musical Fidelity M3i követte, az a hang jobban passzolt, de Monitor Audioval jobban kijön az a vas.
A nirvánába az Ethosz csöves előfok repíti a Focalt.   Mögé pedig valami semleges hangú izom végfok.
(Tudom nem akartok csövessel kezdeni, én se akartam. DAC-ban, előfokban kevésbé problémás a cső, ott akár 10.000 óra is lehet az élettartam.)

Columbiai
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Columbiai »

Meglett a 826W:), jelenleg egy Denon 1510AE, AQ bedrock kábellel hallgatom, de picit nyers a hangja a Denonnal. Kipróbáltam egy Marantz KI Pearl Lite-al is, de annak meg nem volt dinamikája a Denonhoz képest és nagyon unalmasan szólt. 250K-ig milyen erôsítôt vegyek hozzá(csöves nem érdekel) ami hangban és esztétikában is passzol hozzá? A Focal-Marantz párosítás a 816V-nél bevált ott nem volt nyers a hang a Marant KI -vel anno. PM15S1-S2, PM7005,8005 vagy valami más alternatíva integráltból.?
Szia! Sikerült erősítőt találnod a Focal-hoz?
Kíváncsi lennék rá?
McIntosh MA12000
Vincent Audio PHO-701
Pro Ject 2 Xperience Akryl/AT VM740ML
SF Olympica Nova 3
Audiolab 8300 CD&DAC
PSAudio P-10
HiDiamond 7 hangsug./HiDiamond D2 XLR//HiDiamond 4 táp kábelek
Pillartech A.,Vibra-R, Entreq Mininus VF

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 123

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

Lehetőleg minél nagyobb legyen a hálózatból felett teljesítménye az erősítőnek (400-500w).

Hogy mi van??
Mindig, mindennél van jobb!

Columbiai
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Focal JMLab

Meglett a 826W:), jelenleg egy Denon 1510AE, AQ bedrock kábellel hallgatom, de picit nyers a hangja a Denonnal. Kipróbáltam egy Marantz KI Pearl Lite-al is, de annak meg nem volt dinamikája a Denonhoz képest és nagyon unalmasan szólt. 250K-ig milyen erôsítôt vegyek hozzá(csöves nem érdekel) ami hangban és esztétikában is passzol hozzá? A Focal-Marantz párosítás a 816V-nél bevált ott nem volt nyers a hang a Marant KI -vel anno. PM15S1-S2, PM7005,8005 vagy valami más alternatíva integráltból.?
Nekem a Vincent Audio SV-237 hibrid erősítő nagyon bevvált a Focal-hoz.
Lehetőleg minél nagyobb legyen a hálózatból felett teljesítménye az erősítőnek (400-500w).
Ja és gratulálok a Focal hangsugárzóhoz!!!
McIntosh MA12000
Vincent Audio PHO-701
SF Olympica Nova 3
Audiolab 8300 CD&DAC
PSAudio P-10

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 385

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Nekem Coblalt 816 volt, amihez képest  a 826W még plusz egy mélyközép-sugárzóval rendelkezik, szóval szerintem nagyon kell a jó minőségű erősítés. Ez kommerszebb elektronikákból igen sokba tud kerülni. Szerintem tegyél egy próbát valamelyik magyar manufaktúránál, hátha sokkal olcsóbban meglepően jó hangot kapsz. Nekem beváltak a magyar termékek. 

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4401

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

a Naim akkor lesz igazán érdekes, ha átlagos szobai hangerőn akarsz zenét hallgatni. 
Nagyon nagy hangerőhöz nem ajánlom ezzel a hangfallal. 

Köszi rákeresek az ajánlatra:)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4401

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

használt vagy új Parasound zAmp v3 és egy zPre vagy egy zdac v2 egy használt Naim integrált. Emlékeim szerint mindkettő szuper a Focallal, ha Naim integrált, akkor Naim hangfal kábel is kell. 

Columbiai
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Focal JMLab

Meghallgattam, maradok az újabb modellnél a Cobalt helyett csak a 826W-t veszem meg;)

A Focal 826 W SE szerintem egy jó választás. Nem tudom, hogy új vagy használt Focal-ban gondolkodsz, de a lényeg, hogy egy jó felbontású, telt/testes mély és megfelelő részletező képességű hangsugárzóról van szó.
Nekem is ez zenél a rendszeremben és max. meg vagyok vele elégedve!

McIntosh MA12000
Vincent Audio PHO-701
SF Olympica Nova 3
Audiolab 8300 CD&DAC
PSAudio P-10

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Szerintem nem lehet egy napon említeni a aria-t a missionnal.

Az a durva hogy franciába baromi jó áron mennek a régi chorusok, de az aria is sokkal olcsóbb kint szállítással együtt mint itthon.
Igen ez így van de csak abban az esetben ha akciós.Figyelni kell nagyon.
906-Al nem lehet mellé nyúlni.

Promethus
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 66

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Promethus »

Szerintem nem lehet egy napon említeni a aria-t a missionnal.

Az a durva hogy franciába baromi jó áron mennek a régi chorusok, de az aria is sokkal olcsóbb kint szállítással együtt mint itthon.

pontyos
Értékelés: 6

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: pontyos »

Jó estét!

A Focal Aria 906 ról van valakinek személyes tapasztalata? Négy darabot vásárolnék belőle, hozzá a CC vel természetesen, 90% mozira.
Régebbi, 7 es szériás Mission komplett rendszer váltana le. Esetleg egy jobb tesztet ha olvasott valaki, egy link is jól jönne. Köszi!

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 385

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Ne viccelj,  hallgass meg egy Cobalt 816-ot vagy 816S-t. Nem fogod megbánni. Hozzátenném: igazán jól szólni komolyabb erősítővel fog. Nálam a Yamaha RN500 megszólaltatja de nincs elég mély. A tudását igazán csak  csöves Pointe Amplifica, és a Heed Elixir alatt mutatja meg.

legolas70, on 05 Dec 2016 - 13:05, said:
816V-s Focal után aminek a hangját nagyon szerettem, de a karcolódó lakkozott felülettel soha nem tudtam megbarátkozni, hangban ideiglenes megoldásnak egy Cobalt 816 mekkora visszalépés lenne?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”