Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

A kikapcsolódás mindenkinek mást jelent. Nem biztos, h egy húzós melós nap után az élet hatalmas kérdéseiről, vagy éppen depressziós hangulatú filmre, zenére stb.-re van valakinek szűksége. 

Ezzel kapcsolatban nem is magukról a filmekről van szó, inkább arról, hogy vajon miért azt nevezi az emberek többsége szórakozásnak, ha kikapcsolja az agyát. Ugyanis nem hinném hogy a többségünk elméleti matematikus vagy ehhez hasonló munkát végez, hogy annyira ki kelljen az agyát kapcsolni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 509

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Ebbe a topicba látványosan előjön , hogy mennyire különbözőek vagyunk.Ezzel nincs is baj, így kerek a világ.

Minden műfajt a helyén kezelve kell értelmezni és súlyozni.Én azt nem értem ha valaki tisztában van a saját ízlésével akkor miért kínozza magát általa nem kedvelt műfajú darabokkal.

Ha pl. valaki nem szereti a művészfilmeket akkor minek fogna neki Tarr Béla Sátántangójának? Hogy leírhassa utána szerinte mennyire unalmas és szar?

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: cisco »

Nem biztos, h egy húzós melós nap után az élet hatalmas kérdéseiről, vagy éppen depressziós hangulatú filmre, zenére stb.-re van valakinek szűksége. 
abszolút!

Arnie meg ki volt gyúrva rendesen és ismert az előélete, nekem az belefér, hogy elbírja

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

Utaltam rá, h sokban egyezik a véleményünk. Sok helyen nagyon látszik a műanyag. 

Akkor jó Igen, ez már nem egy autós film, hanem vannak benne autók is. Azért pont eszembe jutott - lehet spoiler - hogy már 2003-ban lenyomták a Terminátor 3-ban, az önjáró autókat, de ott valahogy nekem jobban átjött. Itt meg volt több 100 kocsi, de nem is értettem, hogy miért üldözik, ahelyett hogy előtte lévő autókkal lezárnák az útját a konvojnak.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 267

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Elárulod, hogy egy Logan-tól mégis mit vártál?
Egy vaskarmokat kinövesztő mutánsról van szó , mégis mi a ló-....t reméltél?

Sok állatságot nézünk a moziban.
DE
Van, ami a saját keretei között kerek egész, van valami saját logikája és még szórakoztató is, pl. Men in Black 1 vagy X: First Class.
És van, ami még saját keretei között sem értelmezhető, pusztán egy filmipari hulladék, pl. R.I.P.D. vagy épp a Logan.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2585

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Hát, azért régen sem volt ez másképp

Arnie simán elvitte. , kevésbé gáz ez, mint izzó motorral hasítani hátrafelé. 

Fapaci, Gbardo: Lerágtuk már ezt a csontot is, a popcorn mozit nem kell keverni a komolyabb műfajokkal. A kikapcsolódás mindenkinek mást jelent. Van aki Vivaldit hallgat, van aki Trash Metalra gerjed. Sztem egyik sem való a másik alá. Ha kikapcsol, ha szórakoztat, akkor egyikkel sincs gond. Nem kell degradálni, lenézni azokat akik semmi egyebet nem tesznek, pusztán mást találnak szórakoztatónak mint ti. Nem biztos, h egy húzós melós nap után az élet hatalmas kérdéseiről, vagy éppen depressziós hangulatú filmre, zenére stb.-re van valakinek szűksége. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1493

Hozzászólás Szerző: Cutler »

A Logannel tettem egy próbát, 10 percig tartottam ki, ennél is félreértettem a lelkes beszámolókat. Modern effektekkel tűzdelt Rambo szint, amin már tiniként is röhögtünk.Elárulod, hogy egy Logan-tól mégis mit vártál?Egy vaskarmokat kinövesztő mutánsról van szó , mégis mi a ló-....t reméltél?

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

Meglepő egy ilyen filmmel találkozni ebben a topikban. Nekem elsőre is erősen tetszett, azóta megnéztem még párszor, van benne bőven tartalék. Depressziótól szenvedőknek nem ajánlott és persze a Transformers 37., Halálos iramban 135., Logan után sem, de én ezekkel már nem is próbálkozom. A Logannel tettem egy próbát, 10 percig tartottam ki, ennél is félreértettem a lelkes beszámolókat. Modern effektekkel tűzdelt Rambo szint, amin már tiniként is röhögtünk.
Le a kalappal ha a Logan-en tudtál röhögni. Írd meg pm-ben mit szívtatok

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11489
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A Halálos Iramban sorozatból nekem az első rész előzetese az utolsó emlékem  Egyszer ráveszem magam egy részre, mert olyan szinten megy itt a boncolgatása, mint egy Lars von Trier filmnek Egyébként, ha már Trier...most néztem meg újra a Melankóliát. Láttátok, vélemény?
Meglepő egy ilyen filmmel találkozni ebben a topikban. Nekem elsőre is erősen tetszett, azóta megnéztem még párszor, van benne bőven tartalék. Depressziótól szenvedőknek nem ajánlott és persze a Transformers 37., Halálos iramban 135., Logan után sem, de én ezekkel már nem is próbálkozom. A Logannel tettem egy próbát, 10 percig tartottam ki, ennél is félreértettem a lelkes beszámolókat. Modern effektekkel tűzdelt Rambo szint, amin már tiniként is röhögtünk.

Gbardo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: Gbardo »

A Halálos Iramban sorozatból nekem az első rész előzetese az utolsó emlékem  Egyszer ráveszem magam egy részre, mert olyan szinten megy itt a boncolgatása, mint egy Lars von Trier filmnek Egyébként, ha már Trier...most néztem meg újra a Melankóliát. Láttátok, vélemény?

Sony AG9 65"/Sony VPL-HW55ES/Screenline WavePlus Tensione 96"/Arcam AVR5/Oppo103D/CA CXN V2/B&W CM6 S2/B&W CMC S2/B&W M1/B&W PV1D/Audioquest Rocket 44/Audioquest X2/Audioquest Boxer/Audioquest Sydney/vmi Hama hdmi

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Utaltam rá, h sokban egyezik a véleményünk. Sok helyen nagyon látszik a műanyag. Az a baj már olyan szinten jár a film, h éppen nincsenek az űrben, de van még esély erre is, 2 rész még tuti van hátra. Nem húztam le annyira azt hiszem 10/7 adtam rá, mert néhány páros jól működött a filmben. Szórakoztató lett végül is, lehet azért pontoztam fölé mert rosszabbra számítottam. Az 5 rész volt ami nekem még átjött igazán, a 6-7 én pl. nem kedvelem. Ott már beindult a nagyfokú zöldségelés, tankokkal, meg sosem felszálló repülőkkel. Kissé olyan lett a sorozat aminek egyetlen célja van, minden mozdulat egy célt helyez célkeresztben. Vin a legtökösebb a világon, legyen szó bármiről. Kemény nézés, és a helikoptert is lecsapja ha arról van szó, izzó motorú autóval is versenyt nyer, neki elég hozzá egy dobozos sört nyitó fülecske is. Könyvet lehetne írni az összes részből Vin f@sza gyerekségéből. 
Hát, azért régen sem volt ez másképp

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Hát abszolút, én minden állításodat pont fordítva gondolom.

Tony: akkor meg régen rossz, ha csak ennyit tudtak kihozni belőle. De most mond, hogy neked nem volt olyan érzésed hogy gagyi a film...már ha láttad.U

Utaltam rá, h sokban egyezik a véleményünk. Sok helyen nagyon látszik a műanyag. Az a baj már olyan szinten jár a film, h éppen nincsenek az űrben, de van még esély erre is, 2 rész még tuti van hátra. Nem húztam le annyira azt hiszem 10/7 adtam rá, mert néhány páros jól működött a filmben. Szórakoztató lett végül is, lehet azért pontoztam fölé mert rosszabbra számítottam. Az 5 rész volt ami nekem még átjött igazán, a 6-7 én pl. nem kedvelem. Ott már beindult a nagyfokú zöldségelés, tankokkal, meg sosem felszálló repülőkkel. Kissé olyan lett a sorozat aminek egyetlen célja van, minden mozdulat egy célt helyez célkeresztben. Vin a legtökösebb a világon, legyen szó bármiről. Kemény nézés, és a helikoptert is lecsapja ha arról van szó, izzó motorú autóval is versenyt nyer, neki elég hozzá egy dobozos sört nyitó fülecske is. Könyvet lehetne írni az összes részből Vin f@sza gyerekségéből. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

Nagyon nem vagyunk egyformák és ez így van jól. Mondom ezt azért, mert én kifejezetten jól szórakoztam a Halálos 8-on. Nem zavart a cgi tökéletlensége, mert azért jó jelenetek is akadtak bőven. Viszont nem éreztem azt egy pillanatig sem, hogy kényelmetlenül feszengenék a székemben, annyira szar a forgatókönyv és a dumák amiket a szereplők szájába adtak. Szemben a Trafó5-el, amol szinte az összes mondat vérciki kategóriába tartozott. Hiába volt a látvány tökéletes, ha a sztori szánalmas volt, szinte sírni tudtam volna, amikor szegény A. Hopkins-t megláttam. Komolyan sajnáltam, hogy ilyen okádékban részt vett.
Amúgy a Halálos 8 DTS-X hangja elképesztően jó.
10/9-et nekem simán hozott

Hát abszolút, én minden állításodat pont fordítva gondolom.

Tony: akkor meg régen rossz, ha csak ennyit tudtak kihozni belőle. De most mond, hogy neked nem volt olyan érzésed hogy gagyi a film...már ha láttad.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Nagyon nem vagyunk egyformák és ez így van jól. Mondom ezt azért, mert én kifejezetten jól szórakoztam a Halálos 8-on. Nem zavart a cgi tökéletlensége, mert azért jó jelenetek is akadtak bőven. Viszont nem éreztem azt egy pillanatig sem, hogy kényelmetlenül feszengenék a székemben, annyira szar a forgatókönyv és a dumák amiket a szereplők szájába adtak. Szemben a Trafó5-el, amol szinte az összes mondat vérciki kategóriába tartozott. Hiába volt a látvány tökéletes, ha a sztori szánalmas volt, szinte sírni tudtam volna, amikor szegény A. Hopkins-t megláttam. Komolyan sajnáltam, hogy ilyen okádékban részt vett.
Amúgy a Halálos 8 DTS-X hangja elképesztően jó.
10/9-et nekem simán hozott

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

A legnagyobb baj, hogy gagyi! Minden második képről ordít az olcsó cgi. Egy szinten van a mechanic 2 és xxx 2-vel. Mindezt 250 millás költségvetésből ciki, mikor mondjuk a wonder woman-t meg 150 millából oldották meg. Persze az sem segít, hogy az elmúlt 3 részből mindenkit beleraktak.

Rock, Statham, Diesel, Charlize, Kurt és persze a csapat többi része vihette el a lové nagy részét, de ha így van akkor is 100 millából ennek azért meg kellett volna lennie, ergó ugyanazt a minőséget hozni kellett volna.

A jeges rész-t sztem kompletten egy stúdióban forgatták, de úgy az egészet és azért már nem egy Bond filmben megoldottak ilyen jellegű jeleneteket szebben.

Szóval egy kalap 0 az egész pedig én 1-7ig szeretem a filmeket, mert legalább gagyik nem voltak!

Sokban egyetértünk, de azért megérzések alapján ne becsülj alá dolgokat. 

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

Lehet, kisebbségi a véleményem, de feszültség helyett csak unalmat éreztem, a mondanivalót meg kb. annyit, hogy úgysem tudod legyőzni önmagad, mert még a haverok segítségével is beledöglesz.
Nekem óriási csalódás volt.

Szintén ezt éreztem. Ment a vergődés meg a tipródás 2,5 órán át.

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

Na abszolváltam az új Halálos Irambant. Szerintem azt tűzték ki célnak még valamikor, hogy minden egyes új rész múlja felül bullshitben az előzőt. Ez sikerült is

A legnagyobb baj, hogy gagyi! Minden második képről ordít az olcsó cgi. Egy szinten van a mechanic 2 és xxx 2-vel. Mindezt 250 millás költségvetésből ciki, mikor mondjuk a wonder woman-t meg 150 millából oldották meg. Persze az sem segít, hogy az elmúlt 3 részből mindenkit beleraktak.

Rock, Statham, Diesel, Charlize, Kurt és persze a csapat többi része vihette el a lové nagy részét, de ha így van akkor is 100 millából ennek azért meg kellett volna lennie, ergó ugyanazt a minőséget hozni kellett volna.

A jeges rész-t sztem kompletten egy stúdióban forgatták, de úgy az egészet és azért már nem egy Bond filmben megoldottak ilyen jellegű jeleneteket szebben.

Szóval egy kalap 0 az egész pedig én 1-7ig szeretem a filmeket, mert legalább gagyik nem voltak!

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Lehet, kisebbségi a véleményem, de feszültség helyett csak unalmat éreztem, a mondanivalót meg kb. annyit, hogy úgysem tudod legyőzni önmagad, mert még a haverok segítségével is beledöglesz.

Hát a japán óriásadamantiumrobotos öregszamurájkatonás karmonátképességleszívós izét nem tudta alulmulni. Az a legalja.hu, vagy com.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 267

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Logan
...
van feszültség akár még mondanivalót is találhatunk benne. Jutalomjáték Hugh Jacman-nek aki méltóképpen búcsúzik Rozsomák karakterétől....
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1731

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Na abszolváltam az új Halálos Irambant. Szerintem azt tűzték ki célnak még valamikor, hogy minden egyes új rész múlja felül bullshitben az előzőt. Ez sikerült is

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

La Hora Fria (2006) - Sötét Órák - a posztapokaliptikus filmeket kedvelők kiszemeltje lehet ez a spanyol kreálmány, kár, hogy a vége felé kifejetten átmegy B kategóriába, egyre közhelyesebbek a dialógusok. A téma jó, de aki kellemes csalódásban bízik, hát az ne inkább ne tegye.

Az otthon túl messze van - húzónévvel gondolták felsrófolni az élvezhetőségét ennek a szerelmi drámának, egészében nem is lenne rossz, de a kórházi romantikus sejtetéskor nagyon alászáll az igényességi mutató, nem is igen illik a sorba, a zuhéjos jelenetnél meg 1 sugárban esik csak az eső, érthetetlen... Ezeken kívül egy slow movie-nak pedig kifejezetten elmenne.

Az utolsó cowboy (bajuszkirály Tom Selleck bácsival) - párja az előzőnek; egészében a végére már jó, de szinte mindvégig átjárja a hiteltelenség vastagon, hiába a nagyvolumenű modulok többhelyütt, szedett-vetett összhatás.

Te nem te vagy - címfordításból ismét sikerült idétlen-elégtelenre vizsgázni. Ambivalensre sikeredett ez a mozi is: betegünk szép és jól is alakít, gondozójának jellemfejlődése viszont töb, mint darabos, elnagyolt lépcsőzetesnek sem nevezhető, ez nagyon zavaró tud lenni, akármennyire is megértem a másfél órába való sűrítés szükségességért (szeriem simán létezik az a krikus tömeg, aki tolerálná, sőt elvárja a hosszabb játékidőt egy-egy normális kidolgozás, ív okán).

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Logan

Ez nekem is nagyon tetszett!

(Nem tudom, a színész kislány csak a szerep kedvéért, vagy mindig ilyen arckifejezéssel néz, de ha igen, nem szeretnék vele összefutni egy sötét utcán )
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Katwe királynője

Nincsenek filmsztárok, nincsen cgi , nincs atmos. Katwe királynője mégis egy igen jól sikerült családi mozi ami motivációt és értékeket hordoz. A mai kifordult világban az elkapatott kölyköknek egy tanulságos utazás a világ egy olyan szegletébe ahol nem x-box-ból van a kerítés.A gyerekeimmel néztük meg nem titkolt szándékkal aziránt, hogy kicsit átértékeljék  a dolgokat.....

10/9
Családdal néztem tegnap este és nagyszerű volt. Köszönöm az ajánlást!

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

Logan

Nem vagyok egy X-Men rajongó a Marvel univerzumot is csak szegről-végről ismerem, bár láttam több filmet is a képregény adaptációkból.Én még a Kockás és Mozaik képregényeken szocializálódtam .
Mindentől függetlenül Hugh Jacman által alakított Rozsomák karaktere bejött, bírtam a korábban látott részekben bár maguk a filmek nem hagytak mély nyomot bennem.
A Logan viszont teljesen más az eddigi Marvel adaptációkhoz képest.Nálam toronymagasan a legjobb.Annak is érdemes megnéznie aki teljesen elzárkózik az ugrabugráló szuperhősös agymenésektől.Nem bugyuta, nem ugrálnak a nevetséges kék-zöld cgi figurák.Vannak érzelmek , van feszültség akár még mondanivalót is találhatunk benne. Jutalomjáték Hugh Jacman-nek aki méltóképpen búcsúzik Rozsomák karakterétől.

8/10

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

Transformers: Az utolsó lovag (IMAX)

Tegnap láttam szintén IMAX-ben, nálam 9 pontos. Miért? Mert én a történet miatt 1-et vonok le. Igazából mindig lehet tudni hogy következő 20 percben miért megy a küzdés, de ennyi elég is, viszont minden más hibátlan!

A szinkron silányságát ne a film rovására írjuk, ahhoz a film készítőinek semmi köze, de amúgy tényleg borzasztó!

imdb alapján lesz egy 189 perces extended változata is, de ez lehet kacsa.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”