Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Mint fent olvasható, a "régen gyártott huzal" ideológiája pusztán a véletlen műve. ....
Ha így gondolod, azzal nekem semmi bajom. Nem is igen érdekel. De ha elolvasod a Power-R topikban a vevők véleményeit, ők ezt nagyon másképp látják. Gondolom téged meg az nem érdekel. Kvittek vagyunk.
Kábelezzünk
....
Valamiért a készülékek nagyon érzékenyek a hálózati kábelre....
Ebben a témában nem csináltam nagy kutatást, csak kettőt mértem ossze egymassal, es mivel a ketto magyon hasonlo teljesítményt nyujtott, de arban majdnem haromszorosa volt a difi, igy az olcsóbb mellett maradtam.
(Tellurium Q Black / Atlas EOS 4DD)
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Kábelezzünk
Egyebekben mindenki olyan huzalból készít kábelt, ami van neki, vagy amihez hozzá tud jutni. Én véletlenül régí huzalokhoz jutottam hozzá, ennyi a történet.
Én elég speciális hálózati kábeleket készítek kizárólag nagyon régen gyártott huzalokból, nagyon eltérő huzal átmérővel és fonással. Árnyékolás nélkül. Ezekből válogatva érezhetők az igen nagy különbségek.
Mint fent olvasható, a "régen gyártott huzal" ideológiája pusztán a véletlen műve. Igen nagy különbségek érezhetők akkor is ha ugyanazt a kábelt kikötöm, kontaktusokat tisztítom, majd visszakötöm. Vagy pl., ugyanazt a kábelt kikötöm, majd 2 hét múlva visszakötöm. Vagy elhívom Cablest, kikötjük a kommersz rendszeremből a "PC-s zsínórokat" és bekötjük a Power-R kábeleket. Vagy kikötöm az egy éve bekötött Power-R kábeleket és visszakötöm a "kontaktus-pucolt" PC-s zsinórokat. A variációk száma végtelen, különbségek mindig lesznek, akár nagyok is.
"Áldozat nélkül nincs veszteség"
Kábelezzünk
Nem kapok infarktust .
Mindenki úgy kábelezi és úgy hangolja a rendszerét ahogy akarja. Legfeljebb abban van különbség, hogy a közreadott tapasztalatai mennyit érnek, mennyire általános érvényűek. Nagyon sok rendszerben kábelezve én (és a tulajok, akiknél voltam) a tápkábelek hatását találtuk a leghatározottabbnak.
Valamiért a készülékek nagyon érzékenyek a hálózati kábelre. Én elég speciális hálózati kábeleket készítek kizárólag nagyon régen gyártott huzalokból, nagyon eltérő huzal átmérővel és fonással. Árnyékolás nélkül. Ezekből válogatva érezhetők az igen nagy különbségek.
Kábelezzünk
Jo a kerdesfelvetes, leirom az en tapasztalatomat.
Altalaban azt javasoljak, hogy induljunk a tapkabeltol es igy haladjunk befele, de en ezzel a filozofioaval nem birtam azonosulni, ezert en pontosan forditva haladtam.
Tobb hangszoro kabelt kiprobaltam tobb arkategoriaban, es vegul egy olyan mellett maradtam, ami konkretan szetdurrantotta az agyamat es meg megfizetheto volt szamomra. Mar egyszer leirtam ebben a topicban, ezert most nem terek ki ra kulon, de en nagyon megtertem, mint kabel szkeptikus, konkretan itt lettem kabelbuzi es azota is meggyozodesem, hogy a kabelekkel lehet a legjobb ar/ertek aranyu javulast elerni rendszer szinten, csak tudni kell jol valasztani.
Tehat a folyamat nalam ugy volt, hogy a hangszoro kabelem szet dobta a hangzast, ezzel meghatarozva a hangzas stilusat, utat nyitva nagyon finom es reszletes melyeknek, kellemes, nem harsany magasaknak, de az mellett nagyon reszletes megjelenitessel. Ezzel a markaval menve tovabb megvettem a hasonlo kategoriaba eso RCA kabelt, ami semmit nem adott hozza terjedelemben, de megjott az az effekt, amiket eddig csak olvastam, de nem ertettem: holografikus.
Az USB-vel folytatva az egeszet ugyanugy szolt, ahogy elotte, de valahogy sokkal dogosebben hatott, meg inkabb analog erzesem volt es erosen tompult a digitalis erzes. Mire a tapkabelhez jotuttam, ott mar csak a szinpadkepet tudtam szelesebbre huzni.
Ettől Rudolf infarktust kap!
Tényleg sajnálnám!
Hozzáteszem, a magam szintjén hasonló utat jártam be eddig...
Kábelezzünk
Jo a kerdesfelvetes, leirom az en tapasztalatomat.
Altalaban azt javasoljak, hogy induljunk a tapkabeltol es igy haladjunk befele, de en ezzel a filozofioaval nem birtam azonosulni, ezert en pontosan forditva haladtam.
Tobb hangszoro kabelt kiprobaltam tobb arkategoriaban, es vegul egy olyan mellett maradtam, ami konkretan szetdurrantotta az agyamat es meg megfizetheto volt szamomra. Mar egyszer leirtam ebben a topicban, ezert most nem terek ki ra kulon, de en nagyon megtertem, mint kabel szkeptikus, konkretan itt lettem kabelbuzi es azota is meggyozodesem, hogy a kabelekkel lehet a legjobb ar/ertek aranyu javulast elerni rendszer szinten, csak tudni kell jol valasztani.
Tehat a folyamat nalam ugy volt, hogy a hangszoro kabelem szet dobta a hangzast, ezzel meghatarozva a hangzas stilusat, utat nyitva nagyon finom es reszletes melyeknek, kellemes, nem harsany magasaknak, de az mellett nagyon reszletes megjelenitessel. Ezzel a markaval menve tovabb megvettem a hasonlo kategoriaba eso RCA kabelt, ami semmit nem adott hozza terjedelemben, de megjott az az effekt, amiket eddig csak olvastam, de nem ertettem: holografikus.
Az USB-vel folytatva az egeszet ugyanugy szolt, ahogy elotte, de valahogy sokkal dogosebben hatott, meg inkabb analog erzesem volt es erosen tompult a digitalis erzes. Mire a tapkabelhez jotuttam, ott mar csak a szinpadkepet tudtam szelesebbre huzni.
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11158
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Sokszor elhangzott itt hogy egyes készülékekhez több,akár 5-6 féle kábelből választják ki az oda leginkább megfelelőt.Erről az jutott eszembe,hogy az nem fordulhat elő hogy így mire körbe érünk a kábelezéssel,akkor akár kezdhetjük is előről mert annyi minden változott az első kábel kiválasztása óta?
Érthető?Lehet nem. Szóval nem borulna e minden addigi eredmény ha újra kezdenénk az első kábellel,és így tovább a próbákat?
Milyen régóta várom erre a kérdésre a választ azoktól, akik képesek pár perc alatt kiválasztani minden készülékhez a megfelelő kábelt!
A minőségi, egységes kábelezés többnyire ott szokott jól szerepelni, ahol az elektronikai rendszer és az akusztikai környezet is viszonylag rendben van. Ott nem kell orrvérzésig kozmetikázni/ellenhangolni az ilyen-olyan területeken jeleskedő - éppen oda most ez kell, mert... - huzalokkal.
Nagyon igaz!
któl, akik képesek pár perc alatt kiválasztani a megfelelő kábelt!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6442
Kábelezzünk
/egy adminnak át kéne innen rámolni egy rakás posztott, mert azoknak vajmi kevés közük van Rudolf kábeleihez./
Megtörtént.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1290
Kábelezzünk
A minőségi, egységes kábelezés többnyire ott szokott jól szerepelni, ahol az elektronikai rendszer és az akusztikai környezet is viszonylag rendben van. Ott nem kell orrvérzésig kozmetikázni/ellenhangolni az ilyen-olyan területeken jeleskedő - éppen oda most ez kell, mert... - huzalokkal.
Úgy értettem a válogatást , hogy egy rendszeren belül nem látom szükségét készülékenként válogatni.
Másrészt pedig ha kétféle sz..t keverünk az attól még ugyanaz marad. Nem lesz jobb csak keverék.
- SoundMania
- V.I.P.

Kábelezzünk
Aztán az hogy van, hogy ugyanaz a kábel az egyik rendszer tonalitását lefele, a másikét felfele tolja?
Úgy értettem a válogatást , hogy egy rendszeren belül nem látom szükségét készülékenként válogatni.
No, mégis csak az a jó kábel, ami nem alakítja agyon, vagy egyáltalán a zenét? Ha végig lapoznánk a kábeles topicot, ott igen csak az zeneátalakító kábeleket favorizálja a többség. Ez a végtelen történetű válogatósdi is éppen erről szól.
/egy adminnak át kéne innen rámolni egy rakás posztott, mert azoknak vajmi kevés közük van Rudolf kábeleihez./
Kábelezzünk
No, mégis csak az a jó kábel, ami nem alakítja agyon, vagy egyáltalán a zenét? Ha végig lapoznánk a kábeles topicot, ott igen csak az zeneátalakító kábeleket favorizálja a többség. Ez a végtelen történetű válogatósdi is éppen erről szól.
Kábelezzünk
Teljesen érthető!
Ahogy említettem nálam igyanolyan kábel van mindenhol , mert minden készüléknél ugyanúgy / ugyanannyit hozott. Még akkor is amikor csak a lemezjátszó motorját hajtja 230v- ról!
Gondolom ez nem egyedi jelenség! Nem értem miért kell annyit válogatni ?!
.
- SoundMania
- V.I.P.

Kábelezzünk
Nem arról van szó, hogy meg kell elégedni az occsóval mindenkinek. Vagy bolond, aki többet költ kábelre, mint pár 10e Ft. Inkább arról csak, hogy az igen elterjedt kábel őrület, ezoterikus csodák nélkül lehetetlen zenét hallgatni, stb, az az átlag hifist nagyon messze viszi a lényegtől. Én is ezek közé az átlag hifisek közé tartozom, engem is elvitt a kábeles dolog egy bizonyos szintig, ami teljesen indokolatlan volt, rosszul elköltött pénz. Amíg a készülék kapcsolástechnikája igen szerény, ne adj isten az alkatrészek is filléres gagyik, kár kábelekre 100e-ket költeni. Sajnos a jó mindenből drága, de attól, hogy drága, nem biztos hogy jó is.
És még Soundnak annyit, nem azt írtam, hogy a megvett motyóval ne hallgasson zenét az illető. Annak mi értelme lenne? Hanem amikor az ember nagyon rápörög egy adott dologra, ami lehet kábelezés, forrás kihegyezés, dacon vergődés, akármi, akkor érdemes picit elfordítani a figyelem középpontját az adott dologról átmenetileg, így később objektívebben tudunk megítélni valamit. Halkan mondom, figyelem elterelésre, a sport a legjobb. De nem a lötyögéses, mismásolós, hanem amikor becsülettel kifacsarod magad.
Nem kell féltened! Van már gyakorlatom. Mindig a lényegre figyelek.
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Kábelezzünk
... Inkább arról csak, hogy az igen elterjedt kábel őrület, ezoterikus csodák nélkül lehetetlen zenét hallgatni, ...
Mint mindenhol, itt is a mérték a lényeg. Csak abban nem lesz egyezség, mi a mérték egysége.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
-
Vendég
Kábelezzünk
Én próbáltam egyszerűsíteni, fél évig bírtam is Belden 8412-vel. Mindent megtettem.
Most 1 hs, 3 IC és 1 USB kábelben van pontosan 200k. Nem sok az, na. És amit ad, az igen jó.
Nem arról van szó, hogy meg kell elégedni az occsóval mindenkinek. Vagy bolond, aki többet költ kábelre, mint pár 10e Ft. Inkább arról csak, hogy az igen elterjedt kábel őrület, ezoterikus csodák nélkül lehetetlen zenét hallgatni, stb, az az átlag hifist nagyon messze viszi a lényegtől. Én is ezek közé az átlag hifisek közé tartozom, engem is elvitt a kábeles dolog egy bizonyos szintig, ami teljesen indokolatlan volt, rosszul elköltött pénz. Amíg a készülék kapcsolástechnikája igen szerény, ne adj isten az alkatrészek is filléres gagyik, kár kábelekre 100e-ket költeni. Sajnos a jó mindenből drága, de attól, hogy drága, nem biztos hogy jó is.
És még Soundnak annyit, nem azt írtam, hogy a megvett motyóval ne hallgasson zenét az illető. Annak mi értelme lenne? Hanem amikor az ember nagyon rápörög egy adott dologra, ami lehet kábelezés, forrás kihegyezés, dacon vergődés, akármi, akkor érdemes picit elfordítani a figyelem középpontját az adott dologról átmenetileg, így később objektívebben tudunk megítélni valamit. Halkan mondom, figyelem elterelésre, a sport a legjobb. De nem a lötyögéses, mismásolós, hanem amikor becsülettel kifacsarod magad.
- Indy
- V.I.P.

Kábelezzünk
Nekem hs kábel ~26k (VDC Hifi series), USB 8k (Supra), IC 5k (Hivox színezüst) vagy 12 (VDC Silver), táp 14(?) (Fapaci T1)
Na ez a nemsok, és amit ad az igen jó
Nem lesz egyetértés soha, mindenki más. Kihagytam 2 tápkábelt a büdzséből.
Kábelezzünk
Most 1 hs, 3 IC és 1 USB kábelben van pontosan 200k. Nem sok az, na. És amit ad, az igen jó.
Nekem hs kábel ~26k (VDC Hifi series), USB 8k (Supra), IC 5k (Hivox színezüst) vagy 12 (VDC Silver), táp 14(?) (Fapaci T1)
Na ez a nemsok, és amit ad az igen jó
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Kábelezzünk
Én próbáltam egyszerűsíteni, fél évig bírtam is Belden 8412-vel. Mindent megtettem.
Könnyű "visszaesni"...
.
-
Vendég
Kábelezzünk
Teljesen érthető!
Ahogy említettem nálam igyanolyan kábel van mindenhol , mert minden készüléknél ugyanúgy / ugyanannyit hozott. Még akkor is amikor csak a lemezjátszó motorját hajtja 230v- ról!
Aztán az hogy van, hogy ugyanaz a kábel az egyik rendszer tonalitását lefele, a másikét felfele tolja?
- SoundMania
- V.I.P.

Kábelezzünk
Sokszor elhangzott itt hogy egyes készülékekhez több,akár 5-6 féle kábelből választják ki az oda leginkább megfelelőt.Erről az jutott eszembe,hogy az nem fordulhat elő hogy így mire körbe érünk a kábelezéssel,akkor akár kezdhetjük is előről mert annyi minden változott az első kábel kiválasztása óta?
Érthető?Lehet nem.
Szóval nem borulna e minden addigi eredmény ha újra kezdenénk az első kábellel,és így tovább a próbákat?
Teljesen érthető!
Érthető?Lehet nem.
Szóval nem borulna e minden addigi eredmény ha újra kezdenénk az első kábellel,és így tovább a próbákat?
Kábelezzünk
Érthető?Lehet nem.
Ez a Rega kábel kísértetiesen hasonlít a Lapp Ölflex átlátszó köpenyes kábelére...
Azért mert ugyanaz.A Pointe is faragott ebből a kábelből hálózati drótot anno,ponte 1.0 néven futott,és még az iec csati is ugyanaz volt rajta.Nem rosz kábel,3-4000ft-ból kijön egy,de azért a helyén kell kezelni,mint ahogy a mellékelt marketing szöveget is mellette.
Kábelezzünk
Ez a Rega kábel kísértetiesen hasonlít a Lapp Ölflex átlátszó köpenyes kábelére...
Azért mert ugyanaz.A Pointe is faragott ebből a kábelből hálózati drótot anno,ponte 1.0 néven futott,és még az iec csati is ugyanaz volt rajta.Nem rosz kábel,3-4000ft-ból kijön egy,de azért a helyén kell kezelni,mint ahogy a mellékelt marketing szöveget is mellette.
- SoundMania
- V.I.P.

Kábelezzünk
Na , ha abból van , akkor nagyon "Reference" !
- Indy
- V.I.P.

Kábelezzünk
Leálltál a "szerrel"? Grat! Nem eccerű feladat.
Kábelezzünk
Jó, hogy szóba került a hálózati kábel válogatás kérdés, mert én ezt nagyon fontosnak tartom, talán a legfontosabbnak a rendszerek kábelezésében. De nem a levegőbe beszélnék mindig a konkrét példák a legjobbak. A legutóbbit mondanám el.
P. J. rendszerébe válogattunk hálózati kábeleket. Amikor elkezdtük egyetlen elosztóból ment a rendszere, az egy mutatós Rega hálózati kábellel csatlakozott a fali konnektorba.
Regamainspowercable.jpg