Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Nem arról van szó, hogy meg kell elégedni az occsóval mindenkinek. Vagy bolond, aki többet költ kábelre, mint pár 10e Ft. Inkább arról csak, hogy az igen elterjedt kábel őrület, ezoterikus csodák nélkül lehetetlen zenét hallgatni, stb, az az átlag hifist nagyon messze viszi a lényegtől. Én is ezek közé az átlag hifisek közé tartozom, engem is elvitt a kábeles dolog egy bizonyos szintig, ami teljesen indokolatlan volt, rosszul elköltött pénz. Amíg a készülék kapcsolástechnikája igen szerény, ne adj isten az alkatrészek is filléres gagyik, kár kábelekre 100e-ket költeni. Sajnos a jó mindenből drága, de attól, hogy drága, nem biztos hogy jó is.
És még Soundnak annyit, nem azt írtam, hogy a megvett motyóval ne hallgasson zenét az illető. Annak mi értelme lenne? Hanem amikor az ember nagyon rápörög egy adott dologra, ami lehet kábelezés, forrás kihegyezés, dacon vergődés, akármi, akkor érdemes picit elfordítani a figyelem középpontját az adott dologról átmenetileg, így később objektívebben tudunk megítélni valamit. Halkan mondom, figyelem elterelésre, a sport a legjobb. De nem a lötyögéses, mismásolós, hanem amikor becsülettel kifacsarod magad.

Nem kell féltened! Van már gyakorlatom. Mindig a lényegre figyelek.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Indy »

... Inkább arról csak, hogy az igen elterjedt kábel őrület, ezoterikus csodák nélkül lehetetlen zenét hallgatni, ...
Mint mindenhol, itt is a mérték a lényeg. Csak abban nem lesz egyezség, mi a mérték egysége. 
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én próbáltam egyszerűsíteni, fél évig bírtam is Belden 8412-vel. Mindent megtettem. 

Most 1 hs, 3 IC és 1 USB kábelben van pontosan 200k. Nem sok az, na. És amit ad, az igen jó. 

Nem arról van szó, hogy meg kell elégedni az occsóval mindenkinek. Vagy bolond, aki többet költ kábelre, mint pár 10e Ft. Inkább arról csak, hogy az igen elterjedt kábel őrület, ezoterikus csodák nélkül lehetetlen zenét hallgatni, stb, az az átlag hifist nagyon messze viszi a lényegtől. Én is ezek közé az átlag hifisek közé tartozom, engem is elvitt a kábeles dolog egy bizonyos szintig, ami teljesen indokolatlan volt, rosszul elköltött pénz. Amíg a készülék kapcsolástechnikája igen szerény, ne adj isten az alkatrészek is filléres gagyik, kár kábelekre 100e-ket költeni. Sajnos a jó mindenből drága, de attól, hogy drága, nem biztos hogy jó is.
És még Soundnak annyit, nem azt írtam, hogy a megvett motyóval ne hallgasson zenét az illető. Annak mi értelme lenne? Hanem amikor az ember nagyon rápörög egy adott dologra, ami lehet kábelezés, forrás kihegyezés, dacon vergődés, akármi, akkor érdemes picit elfordítani a figyelem középpontját az adott dologról átmenetileg, így később objektívebben tudunk megítélni valamit. Halkan mondom, figyelem elterelésre, a sport a legjobb. De nem a lötyögéses, mismásolós, hanem amikor becsülettel kifacsarod magad.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nekem hs kábel ~26k (VDC Hifi series), USB 8k (Supra), IC 5k (Hivox színezüst) vagy 12 (VDC Silver), táp 14(?) (Fapaci T1)
Na ez a nemsok, és amit ad az igen jó

Nem lesz egyetértés soha, mindenki más. Kihagytam 2 tápkábelt a büdzséből. 

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Most 1 hs, 3 IC és 1 USB kábelben van pontosan 200k. Nem sok az, na. És amit ad, az igen jó. 

Nekem hs kábel ~26k (VDC Hifi series), USB 8k (Supra), IC 5k (Hivox színezüst) vagy 12 (VDC Silver), táp 14(?) (Fapaci T1)
Na ez a nemsok, és amit ad az igen jó
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3194

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Én próbáltam egyszerűsíteni, fél évig bírtam is Belden 8412-vel. Mindent megtettem.

Könnyű "visszaesni"...
.

Vendég

Kábelezzünk

Teljesen érthető!
Ahogy említettem nálam igyanolyan kábel van mindenhol , mert minden készüléknél ugyanúgy / ugyanannyit hozott. Még akkor is amikor csak a lemezjátszó motorját hajtja 230v- ról!
Gondolom ez nem egyedi jelenség! Nem értem miért kell annyit válogatni ?!

Aztán az hogy van, hogy ugyanaz a kábel az egyik rendszer tonalitását lefele, a másikét felfele tolja?

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sokszor elhangzott itt hogy egyes készülékekhez több,akár 5-6 féle kábelből választják ki az oda leginkább megfelelőt.Erről az jutott eszembe,hogy az nem fordulhat elő hogy így mire körbe érünk a kábelezéssel,akkor akár kezdhetjük is előről mert annyi minden változott az első kábel kiválasztása óta?
Érthető?Lehet nem.
Szóval nem borulna e minden addigi eredmény ha újra kezdenénk az első kábellel,és így tovább a próbákat?

Teljesen érthető!
Ahogy említettem nálam igyanolyan kábel van mindenhol , mert minden készüléknél ugyanúgy / ugyanannyit hozott. Még akkor is amikor csak a lemezjátszó motorját hajtja 230v- ról!
Gondolom ez nem egyedi jelenség! Nem értem miért kell annyit válogatni ?!

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2197

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Sokszor elhangzott itt hogy egyes készülékekhez több,akár 5-6 féle kábelből választják ki az oda leginkább megfelelőt.Erről az jutott eszembe,hogy az nem fordulhat elő hogy így mire körbe érünk a kábelezéssel,akkor akár kezdhetjük is előről mert annyi minden változott az első kábel kiválasztása óta?
Érthető?Lehet nem.
Szóval nem borulna e minden addigi eredmény ha újra kezdenénk az első kábellel,és így tovább a próbákat?

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ez a Rega kábel kísértetiesen hasonlít a Lapp Ölflex átlátszó köpenyes kábelére...
Azért mert ugyanaz.A Pointe is faragott ebből a kábelből hálózati drótot anno,ponte 1.0 néven futott,és még az iec csati is ugyanaz volt rajta.Nem rosz kábel,3-4000ft-ból kijön egy,de azért a helyén kell kezelni,mint ahogy a mellékelt marketing szöveget is mellette.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ez a Rega kábel kísértetiesen hasonlít a Lapp Ölflex átlátszó köpenyes kábelére...
Na , ha abból van , akkor nagyon "Reference" !

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Leálltál a "szerrel"? Grat! Nem eccerű feladat.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 418

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Jó, hogy szóba került a hálózati kábel válogatás kérdés, mert én ezt nagyon fontosnak tartom, talán a legfontosabbnak a rendszerek kábelezésében. De nem a levegőbe beszélnék mindig a konkrét példák a legjobbak. A legutóbbit mondanám el.

P. J. rendszerébe válogattunk hálózati kábeleket. Amikor elkezdtük egyetlen elosztóból ment a rendszere, az egy mutatós Rega hálózati kábellel csatlakozott a fali konnektorba.

Regamainspowercable.jpg

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3194

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Jó ideje hátrébb léptem párat, kezdtem azzal hogy be se kapcsoltam a rendszert vagy 3 hétig. Tudatosan. Igen hasznos, kitisztul az ember fejéből ez a sok hifis baromság. Működik, a sok ezoterikus meg mindenféle helyességgel szemben, amikre vágyik az ember hifi szinttől függetlenül. Ez amolyan hifi detox.
ákos

Leálltál a "szerrel"? Grat! Nem eccerű feladat.
.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3581

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Az a válasz, hogy "mindent adott helyre kell válogatni" nem ad alapot arra, hogy a termék jellemzőit össze lehessen hasonlítani!
Minden helyre más szerkezet, fonás, izé, bigyó, stb.
Persze, vidd haza, próbáld ki. De melyiket könyörgöm???

Fordítsuk le Rudolf módszerét készülék választásra. Nincsenek paraméterek, nincs két teljesen egyforma produktum, nem lehet tudni igazából mit tud a termék, kereskedőnél sem lehet meghallgatni, mert nincs is demórendszer mert az úgysem releváns .. stb, stb. Csak vásárlói elégedettségi hírlevelek vannak.

Ha mégis rászánnánk magunkat ennek ellenére pl hangfal vásárlásra, akkor egy hangfalas cég felvonul egy 5tonnás furgonnal, rajta 15pár hangfallal, és egyenként közösen belepróbálják a rendszerbe? Aha. És ha 3 hónap után mégsem tetszik az eredmény és megunja, azt érzi, hogy a furgonnyi árukészlettel amit a lakására cipelt a kereskedő túlstresszelt volt a kiválasztás, és szabadulna a hangfaltól, akkor a kereskedő visszaveszi ? Ez nem várható el. Felkínálja az adok-veszek, vagy vaterás sitekon? Juj de nem fog ez így menni.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Értjük, amiről írsz, de nagyon nem egy szinten vagyunk...
Könyörgöm, Te milliós ic kábelről írsz!!!
Sajnos kénytelen vagyok asebestyen kollégával egyetérteni...

Itt pont elerhető dolgok voltak. AN p1se meg S kábel meg L. Jó , ezek sem filléresek. De ha még ezeket sem hallgatja az ember ?!
Szerencsére már hallgatja.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Erről a tudatosságról az jut eszembe, hogy egyik ismerősöm mindig szokta mondani , nagyon szereti a rendszere hangját és nem akar változtatni mert egyben van. Szoktam neki pedig mondani hogy mik nem tetszenek benne de nem állt kötélnek évekig. Aztán egyszer valamiért mégis belement, hogy csináljunk valamit vele. Pár alkatrész meg kábel cseréje után most azt mondta , hogy érdemes volt. Kiderült most lényegesen többet hallgatja a rendszerét. Addig hetekig be sem kapcsolta. Most hetente többször is. Mindezt kb 50 ezerért sem. Most akkor mit érdemes? Sztem ha már van az embernek egy drágább cucca, akkor úgy éri meg, ha használja is. Szerintem. Azért kár tartani pár 100- ért rendszert, ha nem is használja! Pedig zenész a srác, de most összehangoltabb és sokkal jobb hangú a rendszere. Bízott pedig magában, de csa elvesztegetett vele éveket!
Értjük, amiről írsz, de nagyon nem egy szinten vagyunk...
Könyörgöm, Te milliós ic kábelről írsz!!!
Sajnos kénytelen vagyok asebestyen kollégával egyetérteni...

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Persze, minden fontos, kábelek is. Sajnos az általam felvázolt kategóriáig az történik, hogy van olyan paraméter, ami adott kábellel nagyot javul, cserében egy másik legalább annyit romlik. Fölötte Te tudod mi van, engem meg nem is érdekel. :-) Ha növelni szeretném a hifire költött pénzt, biztosan nem drága ösvényre és kábelekre költeném, de nem akarom. Jó ideje hátrébb léptem párat, kezdtem azzal hogy be se kapcsoltam a rendszert vagy 3 hétig. Tudatosan. Igen hasznos, kitisztul az ember fejéből ez a sok hifis baromság. Működik, a sok ezoterikus meg mindenféle helyességgel szemben, amikre vágyik az ember hifi szinttől függetlenül. Ez amolyan hifi detox. Jó is az mikor az ember saját régebbi hsz-ein is csak röhög már. Persze akinek az egója ezt engedi... :-)
ákos

Erről a tudatosságról az jut eszembe, hogy egyik ismerősöm mindig szokta mondani , nagyon szereti a rendszere hangját és nem akar változtatni mert egyben van. Szoktam neki pedig mondani hogy mik nem tetszenek benne de nem állt kötélnek évekig. Aztán egyszer valamiért mégis belement, hogy csináljunk valamit vele. Pár alkatrész meg kábel cseréje után most azt mondta , hogy érdemes volt. Kiderült most lényegesen többet hallgatja a rendszerét. Addig hetekig be sem kapcsolta. Most hetente többször is. Mindezt kb 50 ezerért sem. Most akkor mit érdemes? Sztem ha már van az embernek egy drágább cucca, akkor úgy éri meg, ha használja is. Szerintem. Azért kár tartani pár 100- ért rendszert, ha nem is használja! Pedig zenész a srác, de most összehangoltabb és sokkal jobb hangú a rendszere. Bízott pedig magában, de csa elvesztegetett vele éveket!

Vendég

Kábelezzünk

Kérdés , milyen készülékek voltak amihez kipróbáltad a kábelt? Egy 20 ezer forintoshoz tényleg felesleges. De pár 100ezer forintosakhoz már van némi alapja. Pl Heedak. Meg nem újan 200ezerbe kerülőt kellet volna , hanem használtan.
Teszteltem mostanában pár kábelt, mert épp volt rá alkalom és gondoltam frissítem a tapasztalatokat , meg szerzek vele újakat. Nos , sajnos a mai 1 milliós ic kábelek rosszabbak mint a régi, most 230-250ezresek. De a jó tápkábelek nagyon fontosak lennének. ( jó alatt a most frissen legalább 1 milliósakat, vagy e körülieket értem. ) persze csak egy bizonyos szint felett hozza a hatást, de pl a már említett Heedak szintje ide tartozik. Az egyre magasabb kategóriákban meg egyre fontosabbak. Nélkülük nem lesz soha jó a rendszer. Aztán mindenki dönthet, hogy mire költ inkább ( ha van rá) de sajnos a kábelek , nagyon fontos részei a rendszernek! Tápkábelek is! Majdnem, hogy főleg azok! Egészen a biztosítékoktól már. Nem olcsó kábelekből levő ösvényekkel, amik csak az olcsó kategóriás készülékeket tudják kiszolgálni. A pár 100 ezresek már nem tudják kifutni vele magukat. Rengeteg pénzt lehet rá költeni.

Persze, minden fontos, kábelek is. Sajnos az általam felvázolt kategóriáig az történik, hogy van olyan paraméter, ami adott kábellel nagyot javul, cserében egy másik legalább annyit romlik. Fölötte Te tudod mi van, engem meg nem is érdekel. :-) Ha növelni szeretném a hifire költött pénzt, biztosan nem drága ösvényre és kábelekre költeném, de nem akarom. Jó ideje hátrébb léptem párat, kezdtem azzal hogy be se kapcsoltam a rendszert vagy 3 hétig. Tudatosan. Igen hasznos, kitisztul az ember fejéből ez a sok hifis baromság. Működik, a sok ezoterikus meg mindenféle helyességgel szemben, amikre vágyik az ember hifi szinttől függetlenül. Ez amolyan hifi detox. Jó is az mikor az ember saját régebbi hsz-ein is csak röhög már. Persze akinek az egója ezt engedi... :-)
ákos

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Én is kipróbáltam pár kábelt az újonnan 200e-s kategóriáig (ami itt ugye nem sok). Jó nagy marhaság volt. ( az is )
Műszakilag korrekt, jól megépített készülékeket kellett volna venni, normális minőségű, de alap kábelekkel. Persze semmi újat nem mondtam ezzel. Csinál az ember sok hülyeséget, nah.

Kérdés , milyen készülékek voltak amihez kipróbáltad a kábelt? Egy 20 ezer forintoshoz tényleg felesleges. De pár 100ezer forintosakhoz már van némi alapja. Pl Heedak. Meg nem újan 200ezerbe kerülőt kellet volna , hanem használtan.
Teszteltem mostanában pár kábelt, mert épp volt rá alkalom és gondoltam frissítem a tapasztalatokat , meg szerzek vele újakat. Nos , sajnos a mai 1 milliós ic kábelek rosszabbak mint a régi, most 230-250ezresek. De a jó tápkábelek nagyon fontosak lennének. ( jó alatt a most frissen legalább 1 milliósakat, vagy e körülieket értem. ) persze csak egy bizonyos szint felett hozza a hatást, de pl a már említett Heedak szintje ide tartozik. Az egyre magasabb kategóriákban meg egyre fontosabbak. Nélkülük nem lesz soha jó a rendszer. Aztán mindenki dönthet, hogy mire költ inkább ( ha van rá) de sajnos a kábelek , nagyon fontos részei a rendszernek! Tápkábelek is! Majdnem, hogy főleg azok! Egészen a biztosítékoktól már. Nem olcsó kábelekből levő ösvényekkel, amik csak az olcsó kategóriás készülékeket tudják kiszolgálni. A pár 100 ezresek már nem tudják kifutni vele magukat. Rengeteg pénzt lehet rá költeni.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 384

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Milyen igaz.

Én is kipróbáltam pár kábelt az újonnan 200e-s kategóriáig (ami itt ugye nem sok). Jó nagy marhaság volt. ( az is )
Műszakilag korrekt, jól megépített készülékeket kellett volna venni, normális minőségű, de alap kábelekkel. Persze semmi újat nem mondtam ezzel. Csinál az ember sok hülyeséget, nah.

NADEger
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 26

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: NADEger »

Nem csak a politikát érte utol...  
https://www.youtube.com/watch?v=3UQDTZcpsDE

Sajnos felenk is hasonlo jelenetek jatszodnak le otthon a kabelezessel, mint a bunkerben..

Amatőr61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 121

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Amatőr61 »

Időnként egy kis karbantartás szükséges lehet (kontakt tisztító/javító kezelés), ami nem egy macerás dolog. 

A drtótvégeket, dugókat, csatlakozókat (a hálózati kábelekét is) stb. denaturált szesszel szoktam évente megtisztítani.
Többnyire tiszta pamut anyagra löttyintek egy kis szeszt, s azzal dörzsölöm át kontaktusokat, a nehezebben hozzáférhető helyeken használok fülpiszkát és egyébb segédanyagokat.

Amatőr61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 121

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Amatőr61 »

Ha  úgynevezett vékony falú zsugorcsővel van ellátva, az nem véd az oxidáció ellen hosszútávon, de a vastag falú, ragasztóval ellátott zsugorcső sokkal jobban véd.
Dolgoztam un. viaszos zsugorcsővel, amivel - ha szakszerűen van kivitelezve - (0,5 bar nyomásig) vízhatlan állapotot lehet elérni, ám hosszú távon (5-6 év után) ez sem biztosít megfelelő védelmet. 
Sajnos egyre szennyezettebb a levegő, az ötvenes-hatvanas években könnyebb volt a hifisták dolga...

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A zsugorcső nem véd az oxidáció ellen, de még a légnedvesség ellen sem - ezt tapasztalatból mondom/tudom.
Köszi.Akkor marad a forrasztás,vagy az évenkénti kurtítás.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”