Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Szerintetek ha le van zsugorcsövezve pl egy csavaros kábelrögzítésű BF banándugó,az garancia a rézkábel oxidáció ellen...
A zsugorcső nem véd az oxidáció ellen, de még a légnedvesség ellen sem - ezt tapasztalatból mondom/tudom.
Kábelezzünk
... a cable talk 3.1 ami legalábbis nálam nem volt jó semmire a punnyadt hangjával.
Ami a Cable Talk 3.1-t illeti, a kapott hang - más kábelek esetén is - erősen függ az erősítőtől (is).
Három ismerősöm használ Cable Talk 3.1 hangfalkábelt, (Marantz PM-66KI, Marantz PM-8005 és Exposure 2010) tény, hogy puhák a mélyek, de punnyadásról szó sincs - az árát mindenképpen megéri.
Kábelezzünk
Megoldás lehetne még a blankolt rész befuttatása rögzítés elött,de annyi erővel meg már fixre is forraszthatunk.
A befuttatás sajnos ront a hangon, igaz legalább minimálisat változik a későbbiekben. Akinek ez szempont, hát tegye. Fixre forrasztás hálózati kábelnél sztem kerülendő, jobb a hangja csupaszon, beszorítva. Időnként egy kis karbantartás szükséges lehet (kontakt tisztító/javító kezelés), ami nem egy macerás dolog.
.
Kábelezzünk
Másoknak is tetszik nálad a hang, vagy inkább csak magad hallgatod a rendszeredet?
Nincsenek mások,magam vagyok,de őszintén szólva nem is érdekelne mások véleménye.Kinőttem már a bizonytalanság korát a hifiben.
Kábelezzünk
Én olcsó drótot használok,de készülékeket nem cserélek,ilyen is van.
Nem azért mert nem hallom a spécibb drótok másságât,nagyon is hallani minden dróthangot a rendszeren,csak egyszerűen nem érzem úgy hogy drágább kábelek kellenek.Egy komplett heed rendszer nem az az átlagos hifi hang,és nem is kellenek hozzá a hifis élménynövelő kütyük.Más hang ez,de ezt csak az érti aki együtt él vele.
Úgy is fogalmazhatnék hogy nem azzal fogja meg az embert hogy nézd én ezt is meg azt is tudom,tehát szükségtelen is ezt még erőltetni is vele spécibb drótozással.
Másoknak is tetszik nálad a hang, vagy inkább csak magad hallgatod a rendszeredet?
Kábelezzünk
Amíg nem próbáltam a Sram XX1-et, azt hitem, hogy a Shimano a legjobb váltó....
Nincs olyan hogy a legjobb.Ehhez próba sem kell.Van jó,jobb,nekünk megfelelő stb,de olyan hogy a legjobb,olyan nincs.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5280
Kábelezzünk
Amíg nem próbáltam a Sram XX1-et, azt hitem, hogy a Shimano a legjobb váltó....
Kábelezzünk
Ha egy készüléken nem hallatszik/elenyésző a különbség egy spéci és egy öntött dugós pc power madzag között, az nem a készülék erénye, bármennyire is hajlamosak egyesek úgy gondolni.
De tessék megjegyezni: senki sem járhat jól.
Aki ócó kábelt használ, erősen hajlamos a gyakori készülék cserékre.
Aki már elköltött néhány tízezer forintot hálózati kábelre,nagy valószínűséggel kinyílik a világ előtte, hogy nem elég jók a készülékei. (és ez igaz is)
Aki drága készülékekhez drága kábeleket is vett, mégsem elégedett a hangzással, (mert máshol van a bibi, pl. akusztika, vagy éppen őbenne), az sem lesz elégedett egy pillanatig sem.
Aki megdumálja önmagát, hogy na most pont jó, na az a kivétel
Én olcsó drótot használok,de készülékeket nem cserélek,ilyen is van.Nem azért mert nem hallom a spécibb drótok másságât,nagyon is hallani minden dróthangot a rendszeren,csak egyszerűen nem érzem úgy hogy drágább kábelek kellenek.Egy komplett heed rendszer nem az az átlagos hifi hang,és nem is kellenek hozzá a hifis élménynövelő kütyük.Más hang ez,de ezt csak az érti aki együtt él vele.
Úgy is fogalmazhatnék hogy nem azzal fogja meg az embert hogy nézd én ezt is meg azt is tudom,tehát szükségtelen is ezt még erőltetni is vele spécibb drótozással.
-
Vendég
Kábelezzünk
Én is kipróbáltam pár kábelt az újonnan 200e-s kategóriáig (ami itt ugye nem sok). Jó nagy marhaság volt. ( az is )
Műszakilag korrekt, jól megépített készülékeket kellett volna venni, normális minőségű, de alap kábelekkel. Persze semmi újat nem mondtam ezzel. Csinál az ember sok hülyeséget, nah.
Kábelezzünk
Tévedés! Lehet, hogy Te azt szereted, de a Heed nagyon tud szeretni mást! Mondjon bárki bármit!
Én is ezt mondtam még nem lett teljes a lánc,de mióta full heed a cucc megváltozott a véleményem.
- fülelek
- V.I.P.

Kábelezzünk
Ha egy készüléken nem hallatszik/elenyésző a különbség egy spéci és egy öntött dugós pc power madzag között, az nem a készülék erénye, bármennyire is hajlamosak egyesek úgy gondolni.
De tessék megjegyezni: senki sem járhat jól.
Aki ócó kábelt használ, erősen hajlamos a gyakori készülék cserékre.
Aki már elköltött néhány tízezer forintot hálózati kábelre,nagy valószínűséggel kinyílik a világ előtte, hogy nem elég jók a készülékei. (és ez igaz is)
Aki drága készülékekhez drága kábeleket is vett, mégsem elégedett a hangzással, (mert máshol van a bibi, pl. akusztika, vagy éppen őbenne), az sem lesz elégedett egy pillanatig sem.
Aki megdumálja önmagát, hogy na most pont jó, na az a kivétel
Kábelezzünk
Ha úgynevezett vékony falú zsugorcsővel van ellátva, az nem véd az oxidáció ellen hosszútávon, de a vastag falú, ragasztóval ellátott zsugorcső sokkal jobban véd.
Hát nem tudom,én már nem bízom a csavaros kötésben,forrasztani fogom.Azt vettem még észre hogy ezek a zsugorcsövek is egy idő után kilazulnak,mondjuk ragasztósat még nem próbáltam.
Megoldás lehetne még a blankolt rész befuttatása rögzítés elött,de annyi erővel meg már fixre is forraszthatunk.
- fülelek
- V.I.P.

Kábelezzünk
Szerintetek ha le van zsugorcsövezve pl egy csavaros kábelrögzítésű BF banándugó,az garancia a rézkábel oxidáció ellen,vagy így is időnként újra kell szerelni?Fura dolgokat tud produkálni ha nincs időnként újraszerelve az ilyen dugókban lévő kábel,gondoltam megkérdezem,hátha ez megoldás lehet hosszabb távon is.
Ha úgynevezett vékony falú zsugorcsővel van ellátva, az nem véd az oxidáció ellen hosszútávon, de a vastag falú, ragasztóval ellátott zsugorcső sokkal jobban véd.
Kábelezzünk
Ejj, az a fránya oxidácijó, ez a kép netes
Kábelezzünk
Tévedés! Lehet, hogy Te azt szereted, de a Heed nagyon tud szeretni mást! Mondjon bárki bármit!
Ezzel maximálisan egyetértek, nálam is mást szeret
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1290
Kábelezzünk
Ez így jó és kész,pc zsinór a heed-nek,mert azt szereti.
Ja és a tiszta csatlakozásokat,kötéseket.
Kábelezzünk
Megviccelt az oxidáció a hangfalkábelemen,pedig azt hittem hogy ilyen gyerekbetegséget már nem fogok elkapni,aztán mégis.
Linn k20-as drótom van átlátszó BF banándugóban vagy 3 éve,és az időnkénti puceváláskor nem látszott azon semmi oxid,meg aztán a szekrényben is van ebből blankolt darab,és az is mint az új úgy néz ki,szóval eszembe sem jutott hogy problémás lehet.
Mostanában viszont észrevettem hogy mintha súlytalanabb,mélyben is szegényebb lenne a hangzás,nem tudtam mire vélni a dolgot,aztán eszembe ötlött hogy megvizsgálom ezt tüzetesebben.Hát volt a kötéseknél oxid rendesen,és ez okozta a gondot.
Először furcsálottam hogy a szekrényben lévők miért nem,aztán erre is találtam magyarázatot.Ott kb ugyanaz a klíma mindig,viszont a rendszernél azért csak fel van mosva a padló időnként,és a környezeti hatások is jobban érik.
Basszus már majdnem elkezdtem kábelezni tápfronton,mert van itthon elfekvőben egy pár régebbről,és azzal mintha jobb lett volna,de hála az égnek most már nem kell.Ez így jó és kész,pc zsinór a heed-nek,mert azt szereti.
Ja és a tiszta csatlakozásokat,kötéseket.
Kábelezzünk
Közben jobban megvizsgálva látom hogy nem tuti így sem.Jobb lesz ez forrasztva.
Most szereltem újra a hangfaldrótomat,és mellé téve egy frissen blankolt kábelt,hát közel sem azonos a kinézet.
Nem jó ez a csavaros rögzítés.
Kábelezzünk
Szerintetek ha le van zsugorcsövezve pl egy csavaros kábelrögzítésű BF banándugó,az garancia a rézkábel oxidáció ellen,vagy így is időnként újra kell szerelni?Fura dolgokat tud produkálni ha nincs időnként újraszerelve az ilyen dugókban lévő kábel,gondoltam megkérdezem,hátha ez megoldás lehet hosszabb távon is.
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Jó lenne látni egy gyári specifikációt a NAC A4-ről. A NAC A5 valóban más vezetőkből épül fel. Kevesebb és vastagabb elemi szálak, mint a K20-ban.
Az a NAC A4 volt, nem az 5 és még csak az sem teljesen.
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Megnéztem.A k20 vezetőerei több mint dupla annyi szálból állnak mint a naca 5.
Hangban lágyabb is a linn,de ezt kiegyenlítetten és tisztán adja,nem úgy mint a cable talk 3.1 ami legalábbis nálam nem volt jó semmire a punnyadt hangjával.
Igen, több és vékonyabb szál van benne, most én is megnéztem.
A kábel geometria nagyon hasonló. A régebbi NAC A4-et tartják azonosnak a K20-al.
Ha valakit érdekel, itt a K20 gyári adatlapja és két kép a kábelekről.
A NAIM kábelekről nem találtam specifikációt.
k20_info.pdf
Kábelezzünk
Megnéztem.A k20 vezetőerei több mint dupla annyi szálból állnak mint a naca 5.
Hangban lágyabb is a linn,de ezt kiegyenlítetten és tisztán adja,nem úgy mint a cable talk 3.1 ami legalábbis nálam nem volt jó semmire a punnyadt hangjával.
Kábelezzünk
A k20 lágyabb szigetelésű,nem olyan merev mint a naca5,és vékonyabb szálakból is áll,tehát közel sem lehet ugyanaz.
A k20 egyébként egy jó kis iparos kábel,jól teljesít szinte minden rendszerben,a naca 5 sokkal háklisabb,és ezért válogatósabb is.
Szigetelésben a cable talk 3.1 hasonlít a naimre,az is olyan merev,de az is csak ebben hasonlít a naimre,más a huzalátmérő,vezetőszálak,meg még ki tudja mi
A lényeg az hogy tök más hang mindegyik.
Kábelezzünk
Az a NAC A4 volt, nem az 5 és még csak az sem teljesen.
További infó magától a gyártótól itt, a többi már történelem vagy urban legend:
http://forums.naimaudio.com/topic/nac-a ... 8608036490
RICHARD DANEADMINISTRATOR
2010.06.22.10:21
"A bit of history:
NACA4 was a Naim design and was made for Naim by BICC. Unfortunately due to an alleged change of staff and premises, BICC thought it was their design and started to supply a similar cable to other manufacturers, including Linn.
When it was pointed out to BICC that they were effectively supplying illegal copies of NACA4 to other manufacturers, the case was settled out of court in Naim's favour. According to Naim's Julian Vereker, "We then spent the money on designing a new and better cable with another supplier under a secrecy agreement, and this is the NACA5"
Incidentally, JV reckoned the insulation on the illegal copies was different (a softer material?) to NACA4 and hence performance was not identical."
A Linn K20-as kábele gyakorlatilag azonos a NACA 5-el.
Kábelezzünk
Az a szép ebben a szédítően komplex világunkban, hogy bőven ad teret a különböző interpretációknak! Ami az egyikünk számára "tervezési hiba", meg "kimeneti abnormalitás", a gyártó számára lehet hogy - talán nem is egészen megalapozatlan - törekvés arra, hogy a hangzás milyenségét kézben tartsák a hangsugárzó bemenetéig. Így aztán nem kell számolni a hangfalkábel saját hangjával - ami vagy van ugye, vagy nincs is!
Való igaz, borzasztóan megnehezítik a szegény audiofilek életét a sajátos csatlakozó megoldásaikkal, jómagam is csak nagy nehézségek árán tudtam a csöves előerősítőmről megoldani a Naim végfok meghajtását, ráadásul kétszer is, mert a korábbinak 4-pólusú DIN bemenete volt, az újabb meg XLR-rel rendelkezik. De hát globalizált világunk nagy előnye, hogy szinte karnyújtásnyira vannak olyanok, akik felismervén az ilyen irányú igényeket felkészültek azok kielégítésére!
Viszont talán kevésbé udvarias hozzáállás mások sok-sok évnyi próbálkozás tapasztalatai, valamint saját ízlése, preferenciái alapján meghozott döntését elvakult hitnek állítani be, ha esetleg nem egyeznek a sajátoméval!
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene