Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- komolyalma
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Lemezjátszó
Sziasztok!
Van egy B&O Beogram 2200-as lemezjátszóm, kiváló állapotban, jó kocsival, tűvel, karcmentesen(polirozva). Valakinek lenne ötlete arra, hogy mennyiért lehetne eladni körülbelül?
A segítséget előre is köszönöm!
Elfelejtettem, MMC20E van benne.
- komolyalma
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Lemezjátszó
Sziasztok!
Van egy B&O Beogram 2200-as lemezjátszóm, kiváló állapotban, jó kocsival, tűvel, karcmentesen(polirozva). Valakinek lenne ötlete arra, hogy mennyiért lehetne eladni körülbelül?
A segítséget előre is köszönöm!
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Van egy jó erős nagyítóm. Arra pont jó , hogy a tűn meglátni koszos-e.
Nekem eddig mindent levitt a szerem.
Pedig volt már néhány nagyon koszos a kezemben.
Tisztítás után meg kereste a tulaj a tűt.
Koszosan még "látta".
Nem mondom, hogy általános a ráégés a tűre, de volt már pár esetben. Azt vegyszer már nem távolítja el.
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1299
Lemezjátszó
Van az az eset, amikor a szerek már hatástalanok. Ráadásul nem is látod, hogy rá van égve valami a tűre. Látszólag tiszta, csak éppen nem szól jól. Itt mikronokról beszélünk.
Van egy jó erős nagyítóm. Arra pont jó , hogy a tűn meglátni koszos-e.
Nekem eddig mindent levitt a szerem.
Pedig volt már néhány nagyon koszos a kezemben.
Tisztítás után meg kereste a tulaj a tűt.
Koszosan még "látta".
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Azt a ráégett koszt , el lehet könnyen távolítani, csak jó szer kell hozzá.
Van az az eset, amikor a szerek már hatástalanok. Ráadásul nem is látod, hogy rá van égve valami a tűre. Látszólag tiszta, csak éppen nem szól jól. Itt mikronokról beszélünk.
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Meg kell nézetni olyan helyen, ahol meg tudják állapítani az állapotát. Tű kopása, felfüggesztés állapota, csillapítás állapota, mérőlemezzel az átvitele, követési képessége....Ehhez kell mikroszkóp, mérőlemez, oszcilloszkóp.... Enélkül orosz rulett a vásárlás. Ráadásul a hangszedők egy év alatt annyira összeszedik a levegőből a szálló vasport, hogy elképesztő állapotba tudnak kerülni. Az pedig nem távolítható el hagyományos módszerekkel. A másik a tűre ráégő szennyeződés, ami a használt lemezekről kerül rájuk. Azt se lehet eltávolítani, csak mikroszkóp alatt "levésni". Nagyon tudja rontani a hangminőséget mindkettő. Évente nem ártani minden hangszedőt tisztességesen megtisztíttatni. A képen egy VDH DDT tisztítás előtt és után. És ez egy teljesen zárt hangszedő, amibe mégis bemegy a szennyeződés a nagyon kis résen az évek alatt.
Nagyon jó lenne, ha alap lenne mindez amit leírsz. Legalább az átvizsgálàsok eladás előtt, eladáskor.
Azt a ráégett koszt , el lehet könnyen távolítani, csak jó szer kell hozzá.
Mennyi idő kellett a DDT- nek , hogy így járjon?
Nekem a nyitott EMT - m 10+ év alatt a töredékét sem szedte össze.
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Radius 3.
Roksan Regàval?! Ajjaj!
Mondom én, Tabriz Zi!
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Meg kell nézetni olyan helyen, ahol meg tudják állapítani az állapotát. Tű kopása, felfüggesztés állapota, csillapítás állapota, mérőlemezzel az átvitele, követési képessége....Ehhez kell mikroszkóp, mérőlemez, oszcilloszkóp.... Enélkül orosz rulett a vásárlás. Ráadásul a hangszedők egy év alatt annyira összeszedik a levegőből a szálló vasport, hogy elképesztő állapotba tudnak kerülni. Az pedig nem távolítható el hagyományos módszerekkel. A másik a tűre ráégő szennyeződés, ami a használt lemezekről kerül rájuk. Azt se lehet eltávolítani, csak mikroszkóp alatt "levésni". Nagyon tudja rontani a hangminőséget mindkettő. Évente nem ártani minden hangszedőt tisztességesen megtisztíttatni. A képen egy VDH DDT tisztítás előtt és után. És ez egy teljesen zárt hangszedő, amibe mégis bemegy a szennyeződés a nagyon kis résen az évek alatt.
Egy másik (Linn Arkiv). Ez is egy zárt hangszedő. Így tud kinézni belülről. És csodálkozik a tulaj, hogy nem szól jól.
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Ha van hifi-termék, amiből kizárólag az újat tartom értelmes vételnek, az éppen a hangszedő. Egy féláron megvett hangszedő lehet kitűnő vétel - de lehet kukába szórt pénz is.
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
Ha összeszámolod a kar meg a fejlesztései áràt , már nem sok kell hozzá.
Majd jövőre. Nem szeretek kapkodni.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- TurboSteve
- Fórumlakó

- Értékelés: 88
Lemezjátszó
Nem Rega a futómű.
Azonnal áruld el milyen lemezjátszód van !
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Ha adsz rá pénzt, elfogadom a választ.
Ha összeszámolod a kar meg a fejlesztései áràt , már nem sok kell hozzá.
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Nem Rega a futómű.Hanem mi ?
- Indy
- V.I.P.

Lemezjátszó
Csak az ellensúlyra koncentrálsz ? Esetleg a többi tuning elem már megvan ?
( Új tányér alátét , új szíj , akril tányér ...stb ? )
Nem Rega a futómű.
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 836
Lemezjátszó
Több hifistánál - köztük nálam is - a Michell TechnoWeight ellensúly hozta a legjobb hangot.
http://www.michell-engineering.co.uk/to ... hnoweight/
+1 szavazat a Michell-nek! Minden forintját megéri! És pontosan, egyszerűen állítható, nem mozdul el...
- TurboSteve
- Fórumlakó

- Értékelés: 88
Lemezjátszó
Segítsetek kiigazodni a számtalan tuning ellensúly között: Rega RB300-as karhoz melyikkel próbálkozzam? Árban elég széles a skála. 15-től 50 ezer forintig sokféle van a piacon. Ami fontos lenne az a tűnyomás nagyon pontos állíthatósága és annak stabil megtartása. Vagy ezt mindegyik tudja?
Csak az ellensúlyra koncentrálsz ? Esetleg a többi tuning elem már megvan ?
( Új tányér alátét , új szíj , akril tányér ...stb ? )
- Indy
- V.I.P.

Lemezjátszó
Néha, nem a kérdésre adott válasz hasznosabb lehet.
Ha adsz rá pénzt, elfogadom a választ.
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Tőled pontosan ezt a választ vártam, csak nem ezt kérdeztem.
Néha, nem a kérdésre adott válasz hasznosabb lehet.
- Indy
- V.I.P.

Lemezjátszó
Megfontolásra javaslom a Roksan Tabriz Zi kart inkább.
Tőled pontosan ezt a választ vártam, csak nem ezt kérdeztem.
Lemezjátszó
Segítsetek kiigazodni a számtalan tuning ellensúly között: Rega RB300-as karhoz melyikkel próbálkozzam? Árban elég széles a skála. 15-től 50 ezer forintig sokféle van a piacon. Ami fontos lenne az a tűnyomás nagyon pontos állíthatósága és annak stabil megtartása. Vagy ezt mindegyik tudja?
Több hifistánál - köztük nálam is - a Michell TechnoWeight ellensúly hozta a legjobb hangot.
http://www.michell-engineering.co.uk/to ... hnoweight/
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Megfontolásra javaslom a Roksan Tabriz Zi kart inkább.
- Indy
- V.I.P.

Lemezjátszó
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 163
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Azért a jó trafóról sem szabad el feledkezni, hiába a jó futómű, kar, meg MC ha a trafó gyenge vagy középszerű, ofa a nirvána.
72audio.com
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Persze, de mi az olcsó és mi a drága. A Sumiko Blue Point Special 4-500 Euro újan, most kínálnak itt egyet 80-ért. Az a helyzet, hogy egy relatíve olcsó hangszedő mint pl a Sumiko BP 2 amit 160 fontért vettem (akkor egész jó árfolyamon) baromi jól szól a Kuzmában és alsó középszar volt egy korábbi futóműben. Takival néztünk mint a hülyék, amikor beállítottuk az új futót a régi tűvel. Szerintem a futómű sokkal fontosabb, mint akár egy-két-több kategóriát lépni felfelé a hangszedővel egy gyengébb futóműben.
Hát nem tudom. Én mást tapasztalok. Elég sok lemezjátszó megfordult nálam. Meg pár hangszedő is. Szerintem már írtam , de leírom újra. Egy Pio pl200 a saját hangszedőjével szinte hallgathatatlan. Ezután egy Eroicaval már egész jó. Jobb mint egy Projekt Debut om 5- tel. De talán még mint egy at 440- el is. Ezt az Eroicát egy Regába áttéve persze sokkal jobb. De lényegesen többe is kerül már ez az összeállítás.
De hallottam már Systemdekben is EMT hangszedőt pl egy Denon dl 160 után és bizony nagy volt a javulás. Szóval szerintem bőven van létjogosultsága a drága hangszedőnek is egy olcsóbb lemezjátszóban is.