Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3670

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Aki úgysem vesz ilyet, az minek kérdez? Eggyel több hozzászólás?
Tessék privátban kötözködni.

ez te így komolyan gondolod? A topic poszt feltétele a vásárlási szándék, vagy tulajdonlás?
Senki nem kötözködött ahogy olvasom. Ha neked van igény Entreq-re, bírod  is anyagilag, és élvezed akkor ennek mind örülünk, de ettől még nem kéne kötelezővé tenni.
Ha neked is van ilyen, mérd már meg amit hosszú is megmért, engem érdekel.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1306

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Szerencsére nekem nem kellenek ilye bűvészdobozok a jó zenéhez, de ahogy hallottam nálad neked sem.
Köszi. Ez jólesett!
De én is így érzem.
Persze attól még érdekes a dolog. Vagy inkább a miértek. Érvek, ellenérvek, vélemények.

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 315

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

Mondjuk azt sem értem miért kell sokat költeni kábelek rezgéscsillapítására , vagy mire?
Aztán meg Radnai hálózati kábelekkel meg egy ilyen Entreq- el (vagy nem tudom mennyivel) de eljön a Nirvána?!
Izgalmas!

Aki úgysem vesz ilyet, az minek kérdez? Eggyel több hozzászólás?
Tessék privátban kötözködni.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 163
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: DHT1 »

Mondjuk azt sem értem miért kell sokat költeni kábelek rezgéscsillapítására , vagy mire?
Aztán meg Radnai hálózati kábelekkel meg egy ilyen Entreq- el (vagy nem tudom mennyivel) de eljön a Nirvána?!
Izgalmas!

Szerencsére nekem nem kellenek ilye bűvészdobozok a jó zenéhez, de ahogy hallottam nálad neked sem.
72audio.com

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

A lócitrom és a veréb tipikus esete...
Izgalmas!

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 163
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: DHT1 »

Egy lp, futómű , dac, elô, végfok rendszerben pl akkor vagy 10-et?! Még ha "csak" 100ezer is.....
Az 1 millió?
A lócitrom és a veréb tipikus esete...
72audio.com

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Most akkor mennyi entreq doboz kell a maximális kényelemért egy rendszerben?Elvesztettem a fonalat teljesen,mondjuk nem szándékozom venni,de érdekel.
Nem hülyék ezek az entreqesek,tudják hogyan kell a lóvét kiszedni a zsebből,jó a marketing osztályuk.

Egy lp, futómű , dac, elô, végfok rendszerben pl akkor vagy 10-et?! Még ha "csak" 100ezer is.....
Az 1 millió?

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2250

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Az Entreq az ugyanazon virtuális földre való kötést ellenzi - ami igaz, egyben galvanikus kapcsolatot is jelent.
Tehát minden egyes hangszóró-kimenetre önálló Entreq dobozt kell kötni és mást nem. Az érintésvédelmi földre önálló dobozt kell kötni és mást nem.
Az RCA-csatlakozókból azonban több is köthető ugyanazon "virtuális" földre.

Most akkor mennyi entreq doboz kell a maximális kényelemért egy rendszerben?Elvesztettem a fonalat teljesen,mondjuk nem szándékozom venni,de érdekel.
Nem hülyék ezek az entreqesek,tudják hogyan kell a lóvét kiszedni a zsebből,jó a marketing osztályuk.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Hozzászólás Szerző: hosszu »

értem, tehát egy alacsony impedanciás ÉV földre kapcsolódik a virtuális föld jóval magasabb AC impedanciája. /de mintha korábban azt írtad, Entreq ajánlása szerint az a jó, ha nincs galvanikus kapcsolat a jelföld-gnd és ÉV föld között
Az Entreq az ugyanazon virtuális földre való kötést ellenzi - ami igaz, egyben galvanikus kapcsolatot is jelent.

Tehát minden egyes hangszóró-kimenetre önálló Entreq dobozt kell kötni és mást nem. Az érintésvédelmi földre önálló dobozt kell kötni és mást nem.
Az RCA-csatlakozókból azonban több is köthető ugyanazon "virtuális" földre.
longkft.hu/audioblog/

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Megnéztem
Az erősítőmnél az érintésvédelmi föld és a hangszóró mínusz, valamint az az RCA nulla galvanikusan össze van kötve - ebből következően a rendszerem minden készülékének az RCA nullája szintén "leföldelődik" az erősítő érintésvédelmi földjén keresztül.

Használom az Entreq-et és egyértelműen pozitív változást hozott a rendszeremben.

értem, tehát egy alacsony impedanciás ÉV földre kapcsolódik a virtuális föld jóval magasabb AC impedanciája. /de mintha korábban azt írtad, Entreq ajánlása szerint az a jó, ha nincs galvanikus kapcsolat a jelföld-gnd és ÉV föld között

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

engem valóban érdekel ez a mérés, tehát jelföld és EV érintkező össze van e kötve  galvanikusan aki használja és pozitív változást tapasztal az Entreq-el.?
Megnéztem
Az erősítőmnél az érintésvédelmi föld és a hangszóró mínusz, valamint az az RCA nulla galvanikusan össze van kötve - ebből következően a rendszerem minden készülékének az RCA nullája szintén "leföldelődik" az erősítő érintésvédelmi földjén keresztül.

Használom az Entreq-et és egyértelműen pozitív változást hozott a rendszeremben.
longkft.hu/audioblog/

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Lenne egy kérdésem a virtuális földelést hasznosnak hallóktól. Náluk a jelföld és hangfal kimenet negatív pólusa az galvanikusan kapcsolódik-e az érintésvédelmi földre?  (kikapcsolt állapotban ohmérővel DC-ben mérjék már meg!)
Mert ha igen, akkor a normál érintésvédelmi földre rákötök egy jóval nagyobb impedanciájú kapacitív, ládába zárt földet, az nehezen, vagy sehogy sem képes hatni. Másképpen, egy jó erős és zajmentes házi föld ebben az esetben feleslegesé teheti a ládába zárt virtuális földet.

engem valóban érdekel ez a mérés, tehát jelföld és EV érintkező össze van e kötve  galvanikusan aki használja és pozitív változást tapasztal az Entreq-el.?

jlc
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: jlc »

(nem kifejezetten a hozzászólásodra válaszolva szólok hozzá, csak hangosan gondolkozom, mert erről jutott eszembe)

Sokszor olvasni hasonlót a fent idézett mondathoz, sokszor úgy folytatódik hogy "... és nem is mondtam meg mikor kötöm be, de ő is egyből jónak találta, pedig nem is tudta miről van szó és amúgy is szkeptikusan állt a dologhoz", vagy valahogy hasonlóan. Sokszor ez olyan kontextusban hangzik el, vagy olyan a kicsengése, hogy lám egy kvázi vaktesztben is egyértelműen jobb valami valaminél.
Erről nekem mindig Okos Hans, a gyököt vonni tudó ló története jut eszembe.
https://ipon.hu/elemzesek/a_sakkozogept ... doi/2867/3

A lényeg:
"Mint kiderült, Hans egyáltalán nem tudott számolni, ellenben kiválóan olvasott a kérdező önkéntelen testi reakcióiból, ezért, ha az őt kikérdező „vizsgáztató” nem tudta a választ, vagy nem látta őt, akkor gyalázatosan szerepelt. Ellenben, ha a kérdező tudta, mi a megoldás és a ló ránézhetett, akkor szinte mindig helyes feleletet adott, mert megfigyelte, hogy melyik dobbantása után változik meg akaratlanul is az őt kérdező személy testtartása és arckifejezése. Hans tehát kétségtelenül okos volt és remek kombinációs készséggel bírt, de a számoláshoz nem értett. "

Ha egy ló képes olvasni az emberi testbeszédből akkor a "te figyelj, találtam "valamit", de nem mondom el mit, nehogy befolyásoljalak" és hasonló kezdetű történetek már befolyásolva vannak(mindegy milyen irányban). Az olyan "vaktesztek" se tiszták már szerintem ha van valaki a szobában aki tudja A vagy B van épp teszt alatt.
Szerintem már a "hazahoztam mert mások jókat mondtak róla, de én nem is hittem benne szkeptikus voltam, de még én is pozitív változást hallottam" történetek se teljesen befolyásmentesek. Persze igazából semmi sem, meg nem is biztos hogy annak kell lennie. Csak nem is kell ezeket a történeteket/tapasztalásokat függetlennek kezelni.

Erre alkalmazzák a kettős vak tesztet: Olyan kísérlet, melynek során sem a megfigyelő, sem a teszt vezetője nem tudja, hogy a vizsgálatban résztvevő személy mit tesztel. Ezzel a módszerrel ellenőrizhető, hogy egy adott "effektusnak" a placebo-hatáson felül is van-e pozitív hatása.
-

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

A harmadik kepet nezve aztan nekem senki ne mondja, hogy nalam kozel van a hangfal a hallgatasi helyhez kepest pedig abba a szobaban ugy nezem van hely boven.

Ez OFF, de a szoba akusztikáját és az ideális hallgatási pozíciót is az USA-ban nagyon neves Rives Audio tervezte (most olvasom, hogy időközben megszűnt ez a cég), de gondolom ez utóbbi azért nem volt kőbe vésve, mert hangfaltól is függ, az elején még Marten dobozok voltak, később Evolution Acoustics MM7, és azért sok minden megfordul nála, ilyen-olyan privát vagy szponzorált tesztelés céljából...

"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Jeleztem egy ismerősömnek, hogy találtam "valamit", aminek segítségével jelentősen javult hangrendszerem és házimozim élvezeti szintje. Nem mondtam meg, miről van szó...

(nem kifejezetten a hozzászólásodra válaszolva szólok hozzá, csak hangosan gondolkozom, mert erről jutott eszembe)

Sokszor olvasni hasonlót a fent idézett mondathoz, sokszor úgy folytatódik hogy "... és nem is mondtam meg mikor kötöm be, de ő is egyből jónak találta, pedig nem is tudta miről van szó és amúgy is szkeptikusan állt a dologhoz", vagy valahogy hasonlóan. Sokszor ez olyan kontextusban hangzik el, vagy olyan a kicsengése, hogy lám egy kvázi vaktesztben is egyértelműen jobb valami valaminél.
Erről nekem mindig Okos Hans, a gyököt vonni tudó ló története jut eszembe.
https://ipon.hu/elemzesek/a_sakkozogept ... doi/2867/3

A lényeg:
"Mint kiderült, Hans egyáltalán nem tudott számolni, ellenben kiválóan olvasott a kérdező önkéntelen testi reakcióiból, ezért, ha az őt kikérdező „vizsgáztató” nem tudta a választ, vagy nem látta őt, akkor gyalázatosan szerepelt. Ellenben, ha a kérdező tudta, mi a megoldás és a ló ránézhetett, akkor szinte mindig helyes feleletet adott, mert megfigyelte, hogy melyik dobbantása után változik meg akaratlanul is az őt kérdező személy testtartása és arckifejezése. Hans tehát kétségtelenül okos volt és remek kombinációs készséggel bírt, de a számoláshoz nem értett. "

Ha egy ló képes olvasni az emberi testbeszédből akkor a "te figyelj, találtam "valamit", de nem mondom el mit, nehogy befolyásoljalak" és hasonló kezdetű történetek már befolyásolva vannak(mindegy milyen irányban). Az olyan "vaktesztek" se tiszták már szerintem ha van valaki a szobában aki tudja A vagy B van épp teszt alatt.
Szerintem már a "hazahoztam mert mások jókat mondtak róla, de én nem is hittem benne szkeptikus voltam, de még én is pozitív változást hallottam" történetek se teljesen befolyásmentesek. Persze igazából semmi sem, meg nem is biztos hogy annak kell lennie. Csak nem is kell ezeket a történeteket/tapasztalásokat függetlennek kezelni.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 321

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Ja, és Joey Baron zseniális dobos.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 321

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Alul a kozremukodok listaja. Brian Eno treatmentjere gyanakodom.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Laurie Anderson - Speechless 
Igen! Köszönöm.

Most meghallgatva, a tér a múltkori meghallgatáshoz képest kisebb (írom ezt panaszkodás nélkül, mert ezzel együtt is nagyon izgalmas és mellém befutó), az énekhangok több helyről szólnak (elől-hátul, bal-jobb), de a múltkor tisztán emberi hangnak hallott kórus(?) ami egy kicsit jobbra és nagyon hátul szólal meg, most megint nem tudom, hogy valójában micsoda
longkft.hu/audioblog/

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 945

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Gyenge kis rendszerekben is ott rejlik a háttérben sokszor ..
pedig nem nagyon tudom elképzelni, különösen az utolsó "hangstúdióban" hogy a normál földelés
ne lenne maximálisan kiépítve.

A harmadik kepet nezve aztan nekem senki ne mondja, hogy nalam kozel van a hangfal a hallgatasi helyhez kepest pedig abba a szobaban ugy nezem van hely boven.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

különösen az utolsó "hangstúdióban" hogy a normál földelés ne lenne maximálisan kiépítve.

Mike Lavigne high-end házában? Hát ott bezony nincs hiány!
Most ismét rákerestem, találtam egy élménybeszámolót, mely szerint a rendszerében az Entreq Silver Tellus "hatása" szerényebb ("subtle"), az előtte lévő Equitech 10wq elosztó/leválasztó trafó + a Tripoint Troy Signature passzív szűrő erősebb hatású az alacsony zajszint elérése tekintetében, de persze van ott egyéb nyalánkság is...

http://zero-distortion.org/mike-lavigne ... ustic-mm7/
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 892

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

Gyenge kis rendszerekben is ott rejlik a háttérben sokszor ..
pedig nem nagyon tudom elképzelni, különösen az utolsó "hangstúdióban" hogy a normál földelés
ne lenne maximálisan kiépítve.

DCS Debussy / Leben CS600 / Pro-Ject RS2T / Harbeth M40.2 Ton Trager - Entreq Olympus - Shunyata Research Sigma -RR

nt-1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: nt-1 »

Gondoltam, megosztom veletek.

Jeleztem egy ismerősömnek, hogy találtam "valamit", aminek segítségével jelentősen javult hangrendszerem és házimozim élvezeti szintje. Nem mondtam meg, miről van szó, csak kértem, jöjjön át, amikor ráér.

Ma átjött még nem igazán tértem magamhoz.

A leghosszabb idő, amikor nem beszélt, nem a saját rendszerének mindenhatóságát ecsetelte, nagyjából 7 (hét) másodperc volt. Folyamatosan beszélt akkor is, amikor leült (állítólag) zenét hallgatni. Az első megszólaló hang után 2 (kettő) másodperccel megkérdezte, hogy miért tettem fel monó lemezt - mondom neki, sztereó.
Gyorsan levetette, hogy ez így nagyon rossz, legyen másik. Jött a következő, amiről "kiderült", hogy szintén monó, ráadásul rendkívül rossz, sőt, már a második lemez (30 másodpercen belül), ami rosszul szól (?), így komoly gondok vannak a rendszerrel.

Ezután elővette a saját lemezeit, amelyek "segítségével" kijelentette, hogy a hangból hiányoznak az apró részletek, az apró rezdülések és kifejezetten monó, semmiféle térérzetet nem ad. Ekkor már némileg csodálkoztam és próbáltam rájönni, mire is gondol? Annyit tudtam kihámozni, hogy hiányzik a "prezensz" és a hangsugárzók semmiféle "sztereó keltésére" nem alkalmasak.

Miután pár perc alatt megállapította, hogy tulajdonképpen rendkívül rossz, amit hall, se részlet, se dinamika, se középsáv, se felbontás, az énekhangok pedig egyenesen hallgathatatlanok, megkérdezte, tulajdonképpen, mi a fenéért hívtam, mit akarok mutatni?

Vettem egy mély levegőt és rámutatva az Entreq dobozra, mondtam nagyjából 3 szót az első mondatomból, mire közölte, hülyeség. Ezután rámutattam a DIY "virtuális" földre", amivel kapcsolatban már egy majdnem fél mondatot is sikerült kimondanom, mire közbevágott, ha nem mérnök csinálta, hülyeség. Próbáltam jelezni, hogy valaki, aki erősen szkeptikus volt már a témával kapcsolatban (is), valami fontosra rájött, de látogatóm elakadt a nem mérnök és nem fizikus ismételgetésénél

Igaz, nagyon félénken, de jeleztem, nem kellene-e kipró... -idáig jutottam, amikor közölte, hogy baromság az egész, majd távozott.

Most kaptam tőle egy levelet, amelyben diadalittasan megírta, hogy utánanézett a DIY doboz készítőjének, aki tényleg nem mérnök, tényleg nem fizikus, tehát igaza van, az Entreq is, a DIY változat is tévút, abszolút hülyeség.

Ugye nem kell bizonygatnom, nem azért "fogtam padlót", és nem azért írtam meg a történetet, mert valakinek nem tetszett a nálam hallható hang.

Azért ne keseredj el.
Vannak ilyen fazonok, nem is érdekli őket más magukon kívül, de ez hagy legyen az ő bajuk. Amit leírtál az ismerősöddel kapcsolatban nem a hifizésről szól, hanem az emberről. Az meg, a mérnök tud valamit a többi semmit, szindróma, hát ja . Jó pár mérnöknek marha nagy kihívást jelentene egy M8-as menet készítése, egy 5-ös laposvasba. Hozzá sem tudnának szagolni. Azt sem tudnák hogyan kell pozicionálni a furatot.(Persze lehet tévedek , majd megnéznék a youtubon) Tokmánykulcsot nem láttak, a tolómérőt hírből ismerik ,leolvasni nem tudják, de hogy egy fúrót megköszörüljenek és befogjanak az esélytelen. Fordulatszámot sem tudnák kiválasztani, a kenésről,hűtésről nem is beszélek, a menetfúrót nem adnám a kezükbe... túl drága ahhoz )  Van két mérnök lányom, őket sokmindenre "kitanítottam" (műszakilag)
van képem a felsőoktatásról. ( Persze a mérnököknek nem kell ilyen apróságokkal foglalkozni, és én nem gondolom magam félmérnöknek sem, sok dolog van amihez hozzá sem tudnék szagolni.)

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Az Enreq direkt felhívja a figyelmet, hogy a negatív hangsugárzó kimeneteket sem egymással, sem a készülékek kisjelű ki- és bemeneteivel, sem a "valódi" földeléssel nem szabad összekötni "virtuális" földön keresztül. Létezik Entreq doboz, amit kifejezetten a "normál" érintésvédelmi földre kell kötni - ez talán választ ad a kérdésedre.

...és egy javaslat, ne csak kapacitásban gondolkodj, képzelj abba a dobozba sok-sok párhuzamos rezgőkört

Ez azért nem egyéni választás kérdése. A félvezető erősítők, főleg teljesítmény erősítők 75%-a jelföld készüléken belül érintésvédelmi földdel összekötött, azt saját kedvre nem szabad szétválasztani, nem csak garanciavesztés okán. Csöves erősítők bemeneti GND-je 99% test-védőföldelt, kimenőtrafó oldalon lehet kis kockázattal elválasztani a hangszóró "mínusz" potenciált a test-védőföldről.
Tehát ha egy rendszerben végerősítő védőföldelt a jel-gndvel, akkor minden készülék az lesz, kivéve ahol optika, vagy GND nélküli szimmetrikus összekötés van.

"..ne csak kapacitásban gondolkodj.." na ehhez nem kell ezoterikus mágusnak lenni. Abban a kristály halmazban csak és kizárólag AC energia disszipáció van, leszámítva azt, hogy minden atom, minden kristály valamilyen GHz feletti tartományban rezonálni képes, de ehhez nagy energiával meg kell őket lökni. Pl ez alapján működik CT, még inkább, MRI, tudományos kategóriában NMR. Ezen hifi-virtuális "lebegő" földön mikrovoltok, nanoamperek folyhatnak, ez nem rezonáltat semmit. 

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Látszik az aláírásomban. Inkább privátban kételkedj.Bocs! Mobilon nem látszik. De megnéztem teljes nézetben , úgy igen.

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 315

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

Laci, Neked akkor most Entreq kábeleid is vannak ehhez a dobozolt földeléshez?
Látszik az aláírásomban. Inkább privátban kételkedj.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”