Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
Egy egyedileg összeállított (írt) válogatást hallgattunk, ami nem az enyém volt, s amin Laurie Anderson csak az egyik előadó volt - így kapásból nem tudom megmondani, melyik lemezének melyik számát írták ki rá.
Tartok majd egy Anderson-os hétvégét és ha megtalálom, megírom.
Úgy nézem még finom kis Audio Note rendszerbe is berakják, valószínűsítem ott is hatásos lehet.
Nem a hatását vitatom, bár még nem hallottam ilyet. Azonban nagyon sokmindentől függ egy rendszer hangminősége. Lehet előbb ott kell megkeresni a jó összeállítást és csak utána próbálkozni ilyesmikkel. Főleg, hogy mégis van akinek nem jött be. Másrészt fura , hogy a komoly kábelezést nem tartják fontosnak sokan, ilyenre meg szívesen költenek. Persze lehet nem nagy az átfedés a két halmaz között.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1216
Úgy nézem még finom kis Audio Note rendszerbe is berakják, valószínűsítem ott is hatásos lehet.
Nem a hatását vitatom, bár még nem hallottam ilyet. Azonban nagyon sokmindentől függ egy rendszer hangminősége. Lehet előbb ott kell megkeresni a jó összeállítást és csak utána próbálkozni ilyesmikkel. Főleg, hogy mégis van akinek nem jött be. Másrészt fura , hogy a komoly kábelezést nem tartják fontosnak sokan, ilyenre meg szívesen költenek. Persze lehet nem nagy az átfedés a két halmaz között.
- ajkamici
- V.I.P.
- Értékelés: 854
DCS Debussy / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Radnai kábelezés
Nos ritkán szólok hozzá, (akkor is minek) de ez az entreq dolog működik.
Nekem egyenlőre saját készítésű "dobozaim" vannak .
Hát... 3-4 nap mire kifejtette hatását.
Összegzem ami nálam hallható : elsőre valami halkulás ,(dinamikaveszteség????, vagy így utólag a csattogás hiánya,csitt-csatt milyen jó is a rendszerem, ezt is tudja, azt is tudja... )
bejön a szobába a hang (nem mint valami szférikus izé, amit előidézünk, hanem ott van!)
Előre -hátra a tér extrém módon kinyílik, oldalt magunk mellé is. Nem az effektes felvételekre gondolok, most mutasd meg mit tudsz, jeligére, hanem egy átlagos cd-re, lp-re. ( Egy jó ideje amúgy is hányásom van az ilyenektől, meg a preferált audiopfile lemezektől, de ez más téma.)
Telítődnek a hangok a két felszólalás között, egyfajta kitöltésérzetet ad.
Az énekhangokat külön jutalmazottak a doboz-ok által, az emberi hang fenomenális.
Torzításokat eliminálja, vagy másképp fogalmazva emberivé teszi, ami lehet ugye eleve a felvételen helyesen, és kiküszöböli a hibákat amit a lánc ad hozzá .Ki tudja.
Ui.: Azokat azért bírom, akik nem voltak még mély vízben, de megmagyarázzák hogyan is kellene úszni.
Nos ez így jól hangzik, de jó lenne tudni ezt milyen rendszerben képes megtenni? Amúgy ezt a hatást , pár alkatrész cseréjével a hangváltóban , vagy akár máshol , elő lehet idézni. Jóval olcsóbban. Igaz többet kell vele dolgozni. De a hatásra sem kell napokat várni, azonnal meghallani.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1216
Összegzem ami nálam hallható : elsőre valami halkulás ,(dinamikaveszteség????, vagy így utólag a csattogás hiánya,csitt-csatt milyen jó is a rendszerem, ezt is tudja, azt is tudja... )
bejön a szobába a hang (nem mint valami szférikus izé, amit előidézünk, hanem ott van!)
Előre -hátra a tér extrém módon kinyílik, oldalt magunk mellé is. Nem az effektes felvételekre gondolok, most mutasd meg mit tudsz, jeligére, hanem egy átlagos cd-re, lp-re. ( Egy jó ideje amúgy is hányásom van az ilyenektől, meg a preferált audiopfile lemezektől, de ez más téma.)
Az énekhangokat külön jutalmazottak a doboz-ok által, az emberi hang fenomenális.
Torzításokat eliminálja, vagy másképp fogalmazva emberivé teszi, ami lehet ugye eleve a felvételen helyesen, és kiküszöböli a hibákat amit a lánc ad hozzá .Ki tudja.
Ui.: Azokat azért bírom, akik nem voltak még mély vízben, de megmagyarázzák hogyan is kellene úszni.
Nos ez így jól hangzik, de jó lenne tudni ezt milyen rendszerben képes megtenni? Amúgy ezt a hatást , pár alkatrész cseréjével a hangváltóban , vagy akár máshol , elő lehet idézni. Jóval olcsóbban. Igaz többet kell vele dolgozni. De a hatásra sem kell napokat várni, azonnal meghallani.
- dominique29
- V.I.P.
- Értékelés: 235
a sólámpa állítólag az lp lemezek lejátszásánál is hatásos, mert kevésbé pattog a lemez, meg a elektromos szmog ellen is, de közben olvastam olyat is, hogy xart sem használ, de legalább hangulatos
Utóbbi
Kb. egy sóbarlang kéne ahhoz, hogy a feltöltődés ilyen "passzív" módon csökkenjen.
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Melyik lemezéről melyik szám az, amelyikben vokóder helyett kórus szólt?
Egy egyedileg összeállított (írt) válogatást hallgattunk, ami nem az enyém volt, s amin Laurie Anderson csak az egyik előadó volt - így kapásból nem tudom megmondani, melyik lemezének melyik számát írták ki rá.
Tartok majd egy Anderson-os hétvégét és ha megtalálom, megírom.
longkft.hu/audioblog/
Nagyjából 30 éve hallgatok Laurie Anderson-t. Szeretem, albumai megvannak. Hallottam élőben, felvételeit kívülről ismerem, azokat a legkülönfélébb rendszereken hallgattam, melyek között több-tízmilliósak is voltak.
Az ekkor megszólaló Laurie azonban számomra eddig teljesen ismeretlen volt, mintha korábban nem hallottam volna több százszor...
Megállt előttem, nekem énekelt, nekem mozgott, miközben a zenekar, a vokalisták már-már holografikus valósággal körbevettek. Sőt ekkor derült ki számomra először, hogy nem vokóder, hanem kórus szól.
Melyik lemezéről melyik szám az, amelyikben vokóder helyett kórus szólt?
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Mint nálam a sólámpa?!
a sólámpa állítólag az lp lemezek lejátszásánál is hatásos, mert kevésbé pattog a lemez, meg a elektromos szmog ellen is, de közben olvastam olyat is, hogy xart sem használ, de legalább hangulatos
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
ahogy észrevettem sokan használnak sokféle kütyüket, mint az kiderül idővel, főleg akkor, ha vki feldob egy adott témát és jön a felismerés, sokaknak van, de nem tartják fontosnak, hogy leírják, hiszen annyira természetes, hogy ott van a rendszerben
Mint nálam a sólámpa?!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
ahogy észrevettem sokan használnak sokféle kütyüket, mint az kiderül idővel, főleg akkor, ha vki feldob egy adott témát és jön a felismerés, sokaknak van, de nem tartják fontosnak, hogy leírják, hiszen annyira természetes, hogy ott van a rendszerben
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- hollohazi
- Törzsvendég
- Értékelés: 308
Egészen hátborzongató mit produkál nálam az Entreq.
Lehet hinni, hitetlenkedni, fanyalogni, mindent tudni és ítélkezni saját tapasztalat nélkül, de a kütyü működik bizony elképesztő hatásfokkal.
Nekem is volt elég sokféle alátét, lemágnesező, schumann generátor, negativ ion generátor, rezgéscsökkentő stb stb, ezeknek a hangra gyakorolt hatása azonban nem összehasonlítható az Entreq-el.
És még valami, az Entreq nem azt csinálja mint sok kiegészítő kütyü, hogy ad is ,visz is valamit., itt nincsenek "mellékhatások", nem nyúl bele a hangképbe, nem emel ki semmit és nem rendezi át a tónusokat.
Ha jogosan megkérdezitek, de hát akkor mi is történik, ami annyira tetszik.. mint sokszor megtörténik nyilván nálatok is a hifiben, nehéz szavakkal körülírni a változást, egyszerűen beindul a zenehallgatás, nyugodtan ömlik a zene, és nem akaródzik felkelni a kanapéból.
Ami még borzolhatja a kedélyeket, hogy csak a saját drága kábeleivel működik igazán együtt.
Én igen nagy összeget költöttem készülékenkénti, kábelenkénti rezgésmentesítésre a torzítások, felrakódások minimalizálásáért, azért, hogy minél inkább élvezni tudjam az adott felvételt. Azonban volt egy határ, amit nem tudtam átlépni, ami megállított. Mikor megvettem az Entreqet, akkor ez a határ köddé vált. Egy átlagos, vagy annál jobb rendszerben szerintem megkerülhetetlen a virtuális föld. Kár kísérletezni, a saját kábeleivel működik csak jól az Entreq. Nagyon jók azok a kábelek. Mindenben egyetértek ajkamici által leírtakkal, én is féltem, hogy lesznek negatívumok, miután látatlanban vettem meg a dobozkát. Nincsenek, az Entreq az egyik legjobb ár-érték arány, amit hallottam.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
- ajkamici
- V.I.P.
- Értékelés: 854
Egészen hátborzongató mit produkál nálam az Entreq.
Lehet hinni, hitetlenkedni, fanyalogni, mindent tudni és ítélkezni saját tapasztalat nélkül, de a kütyü működik bizony elképesztő hatásfokkal.
Nekem is volt elég sokféle alátét, lemágnesező, schumann generátor, negativ ion generátor, rezgéscsökkentő stb stb, ezeknek a hangra gyakorolt hatása azonban nem összehasonlítható az Entreq-el.
És még valami, az Entreq nem azt csinálja mint sok kiegészítő kütyü, hogy ad is ,visz is valamit., itt nincsenek "mellékhatások", nem nyúl bele a hangképbe, nem emel ki semmit és nem rendezi át a tónusokat.
Ha jogosan megkérdezitek, de hát akkor mi is történik, ami annyira tetszik.. mint sokszor megtörténik nyilván nálatok is a hifiben, nehéz szavakkal körülírni a változást, egyszerűen beindul a zenehallgatás, nyugodtan ömlik a zene, és nem akaródzik felkelni a kanapéból.
Ami még borzolhatja a kedélyeket, hogy csak a saját drága kábeleivel működik igazán együtt.
DCS Debussy / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Radnai kábelezés
- hollohazi
- Törzsvendég
- Értékelés: 308
Az én rendszeremben ezidáig a virtuális föld hozta a legtöbbet, megint csak azt mondom, bár előbb találkoztam volna vele. Nálam a teremakusztika és a rezgésmentesítés rendben van, a tápellátás nem végleges állapotú még. Amikor meghallottam, mire képes az Entreq, nyilván valóvá vált: ezt kerestem !
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
vajon mekkora esellyel volt a varakozas miatti erzekeles-becsapodas-...
miert nem vakon ?
A "virtuális" földeknek a működésükből adódóan van egy olyan tulajdonságuk, hogy maximális hatásuk hosszabb idő alatt alakul ki, s azt hosszabb idő alatt veszti el.
Azonban:
Earforce csoporttársunk - aki alapvetően a szkeptikusok közé tartozik - leírta tapasztalatait a DIY "virtuális" földdel kapcsolatban.
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy miközben ő lelkesen ki-be dugdosta a "föld" csatlakozóját, én többször is kimentem wc-re. A wc-ben is, a fürdőszobában is egyértelműen lehetett hallani a kétféle hangkép közötti különbséget.
Szerintem, ezt nyugodtan lehet vaktesztnek tekinteni (bár nem tudom, melyik hang volt az A és melyik a B állapot), ráadásul sem venni, sem eladni nem akartam semmit.
longkft.hu/audioblog/
....Na akkor gondoltam kössük ki azt a voodoo fadobozt, elsőre nem feltűnő változás, valami elveszett, de nem volt vészes, és nem tudtam hogy mi.
...Újra kértem, hogy vegyük ki
...ezek után már nem akartam többet kivetetni, csak hallgatni, kalandozni a zenei stílusok között. Na ennyi történt
vajon mekkora esellyel volt a varakozas miatti erzekeles-becsapodas-...
miert nem vakon ?
ha még mindig a virtuális föld a "napi csoda kütyü", akkor inkább legyen már nem virtuális az a föld. Ennek tudományos-technikai optimális megoldása, persze szigorúan megszállott hifistánál, ha minden készülékről elvezet a hifi ösvényben, de megfelelő távolságban egymástól és főleg a feszültségvezető szálaktól készülékenként egy-egy valódi földelő szálat a ház talajba ásott földszondájához. Ezzel garantáltan és minden más földáramtól független rendkívül tiszta valódi földet képez.
Egy baj, nagy baj azért itt is keletkezhet, akkor, ha a készülékek jelföldjei így földhurkot képeznek. Oké, legyen erre is megoldás. A talajszondákat egymástól szigetelten ássuk a földbe, és 2-3méter hosszan egy szigetelt pvc csőbe húzzuk, úgy hogy az nedvesség által se érintkezzen a talajjal galvanikusan, csak és kizárólag kapacitíve. /lehet úgy is, hogy a vezetéket nem csupaszítjuk, vége leszigetelendő. Így viszont érintésvédelmi földet továbbra sem helyettesít/
Aztán aki ekkora energiát fektet a hifi földelésébe, az biztosan meg fogja hallani, egyébként is sokkal hatásosabb mint a virtuális csodakristályos földelőkkel szarakodás.
ha még mindig a virtuális föld a "napi csoda kütyü", akkor inkább legyen már nem virtuális az a föld. Ennek tudományos-technikai optimális megoldása, persze szigorúan megszállott hifistánál, ha minden készülékről elvezet a hifi ösvényben, de megfelelő távolságban egymástól és főleg a feszültségvezető szálaktól készülékenként egy-egy valódi földelő szálat a ház talajba ásott földszondájához. Ezzel garantáltan és minden más földáramtól független rendkívül tiszta valódi földet képez.
Egy baj, nagy baj azért itt is keletkezhet, akkor, ha a készülékek jelföldjei így földhurkot képeznek. Oké, legyen erre is megoldás. A talajszondákat egymástól szigetelten ássuk a földbe, és 2-3méter hosszan egy szigetelt pvc csőbe húzzuk, úgy hogy az nedvesség által se érintkezzen a talajjal galvanikusan, csak és kizárólag kapacitíve. /lehet úgy is, hogy a vezetéket nem csupaszítjuk, vége leszigetelendő. Így viszont érintésvédelmi földet továbbra sem helyettesít/
Aztán aki ekkora energiát fektet a hifi földelésébe, az biztosan meg fogja hallani, egyébként is sokkal hatásosabb mint a virtuális csodakristályos földelőkkel szarakodás.
- dominique29
- V.I.P.
- Értékelés: 235
Nincs új a nap alatt...
Anno amikor piacra került az Acoustic Revive RGC-24 "föld-kondicionálója", úgy kb. 10 éve, nagyon hasonló eszmefuttatásokat lehetett olvasni, talán még én is beleszálltam, (akkor még jóval többet hifiztem a neten s ha nem éppen egy költözési projektben lettem volna, talán én is elcsábultam volna.) Van egy olyan sanda gyanúm, hogy az AR kütyü előtt is léteztek már hasonló virtuális földek.
Egy ismerősömnél találkoztam ezekkel, sok komponense miatt impresszív mennyiségű RGC-24 csüngött a rendszerén, s minél több volt bekötve, annál érezhetőbb volt a hatás. Saját (aszimmetrikus) rendszerben nem volt, de az ismerősöm olyan hifista, akinek a véleményében vakon megbíztam.
Anno meglepődöttséggel olvastam a SixMoons-on, az A.R. kütyü tesztjében, hogy japánban nincs védőföld, ezért az ottani hifistáknál jobban elterjedt a mindenféle valós vagy virtuális, DIY és egyéb földelés megteremtése.
http://www.acoustic-revive.com/english/ ... 24_01.html
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Rudolf, a másik végletről te még olyat nem tapasztál magadon, másokon, ha valamit meg akar hallani a hifis, akkor meghallja? Az ilyen ezókütyük nagyobb része pont ilyen. Ha van is valami változás, annak megítélés nagyobb része a pozitív várakozás szerint fog minősülni. Akkor ez egyértelmű és tudomány egzakt? Aztán aki több tíz-száz ilyen apró ezó változásból építi fel a hangzását, akkor vastagon benne úszik a hifimocsárban, onnan kimászni egyedül már soha nem fog, újabb hifiezó baromsággal csak mélyebbre kerül.Újra olvastam a hozzászólásom, és úgy látom félreérthető, tehát hozzá teszem, hogy azért nem a dobozka miatt lett nálam No.1 a hangzás, hanem a Vienna után most hallottam először az MBL-eket! Utána a próba amit tettünk pontosan úgy volt ahogy leírtam, szerintem a végén már vaktesztben is ment volna. Van igazság abban amit írsz, az egymásra hatás, a pszichológiai elvárások (speciel semmit nem vártam, nem ezért mentem, nem is érdekelt) de ennyi erővel akkor két tápkábel között sem tudnál dönteni.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Azt meg teljesen abszurdnak tartom, hogy valaki meghallgatás nélkül vitázzon valamiről, amit mások hallottak.
Rudolf, a másik végletről te még olyat nem tapasztál magadon, másokon, ha valamit meg akar hallani a hifis, akkor meghallja? Az ilyen ezókütyük nagyobb része pont ilyen. Ha van is valami változás, annak megítélés nagyobb része a pozitív várakozás szerint fog minősülni. Akkor ez egyértelmű és tudomány egzakt? Aztán aki több tíz-száz ilyen apró ezó változásból építi fel a hangzását, akkor vastagon benne úszik a hifimocsárban, onnan kimászni egyedül már soha nem fog, újabb hifiezó baromsággal csak mélyebbre kerül.
Azt meg teljesen abszurdnak tartom, hogy valaki meghallgatás nélkül vitázzon valamiről, amit mások hallottak.
Rudolf, a másik végletről te még olyat nem tapasztál magadon, másokon, ha valamit meg akar hallani a hifis, akkor meghallja? Az ilyen ezókütyük nagyobb része pont ilyen. Ha van is valami változás, annak megítélés nagyobb része a pozitív várakozás szerint fog minősülni. Akkor ez egyértelmű és tudomány egzakt? Aztán aki több tíz-száz ilyen apró ezó változásból építi fel a hangzását, akkor vastagon benne úszik a hifimocsárban, onnan kimászni egyedül már soha nem fog, újabb hifiezó baromsággal csak mélyebbre kerül.
Amennyiben szubjektív dolgokról beszélünk, akkor igen. Bár az ízlés is tanulható. Nem kell minden ételt megkóstolni, minden zenét meghallgatni, minden képet megnézni ahhoz, hogy eldöntsük, tetszeni fog-e nekünk.
De igen! Meg kell kóstolni, meg kell hallgatni, meg kell nézni!
Amennyiben egzakt dolgokról, akkor nem. Ma csak nagyon keveseknek adódik meg az a lehetőség, hogy empirikus módszerekkel hozzanak létre új ismereteket. Átlag ember számára ma már minden ismeretanyagot régen felfedeztek, rögzítettek, dokumentáltak. Neki csak azokból kell levonni a következtetéseket, már ha képes rá.
A legfontosabb dolgokról még semmit sem tudunk!
Amennyiben szubjektív dolgokról beszélünk, akkor igen. Bár az ízlés is tanulható. Nem kell minden ételt megkóstolni, minden zenét meghallgatni, minden képet megnézni ahhoz, hogy eldöntsük, tetszeni fog-e nekünk.
De igen! Meg kell kóstolni, meg kell hallgatni, meg kell nézni!
Amennyiben egzakt dolgokról, akkor nem. Ma csak nagyon keveseknek adódik meg az a lehetőség, hogy empirikus módszerekkel hozzanak létre új ismereteket. Átlag ember számára ma már minden ismeretanyagot régen felfedeztek, rögzítettek, dokumentáltak. Neki csak azokból kell levonni a következtetéseket, már ha képes rá.
A legfontosabb dolgokról még semmit sem tudunk!
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Ugye ezt viccnek szántad?
"Az emberi fejlődés korai szakaszában (kb. 3 éves korig) van csak szükség közvetlen megtapasztaláshoz ahhoz, hogy véleményt alkossunk valamiről."
Ugye ezt viccnek szántad?
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek (saját DIY), EWA LS-40
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Azt nem állítom, hogy minden szavával egyetértek, de ugye szabályos bekötés esetén földhurok amit említettél sincs!
Egyébként mindenki számára van lehetőség ilyen dolgok meghallgatására, megtapasztalására és saját vélemény alkotására!
De úgy ne írjunk véleményt, hogy nem is hallottuk!
Nincs, mivel a működése olyan, hogy nem egy mesterséges föld potenciált generál, vagyis összeköti a készülékek hideg pontjait. Számomra az volt a megtévesztő, hogy egyetlen dobozba több eszköz hideg pontját is be lehet dugni és a leírása szerint egy időben le lehet földelni:
being able to Ground your Pre-amp or Dac at the same time
Ebből a leírásból azért az jön le, hogy az előfokot és DAC-ot egyidőben le lehet földelni. A föld pedig normál esetben közös és egy van. Akkor pedig földhurok keletkezik. Mindegy, ez is csak egy pongyola megfogalmazás a készülék leírásában, ami félre vezető. A valóság az, hogy nincs egy közös föld, ami a föld lényege lenne, hanem minden készüléket egy saját szeparált "földbe" vezetik. Aztán onnan valahova távozik a nagyfrekvencia. Galvanikus közös földet nem képeznek az eszközök.
Természetesen van, ha van affinitása hozzá. Nekem nincs. Ahogy számos más woodoo kütyü sem érdekel. Piros pöttyök, meg sárgák.... stb.
Nekem ez már túl sok. Az időm meg túl kevés. Azt a keveset meg inkább értelmesebb dolgokkal, pl. zene hallgatásával töltöm.
Ahhoz, hogy megmondjam, hogy a forrasztópáka forró, nem kell mindig megnyalnom. Az emberi fejlődés korai szakaszában (kb. 3 éves korig) van csak szükség közvetlen megtapasztaláshoz ahhoz, hogy véleményt alkossunk valamiről. Később elégséges a felhalmozott ismeretekből levonni a következtetéseket. Ezért tanulunk. És a tanultakat felhasználjuk a vélemény alkotásunkban.
- zozoweb
- V.I.P.
- Értékelés: 115
Elolvastam.
Még csak nem is arról van szó, hogy egy erősebb equipotenciális felületet hoznak létre a készülékek jelföldjei között a földeléssel, hanem diszkréten minden kütyü jelföldjére ráakasztanak egy dobozkát egy darab vezetékkel, aminek nincs másik vége. Pontosabban eltemetik valamibe, ami a dobozban van. Ezzel tulajdonképpen létrehoznak egy kondenzátort, aminek az egyik fegyverzete a dobozka, a másik viszont egy ismeretlen és a helyi adottságoktól függő felület, például a padló, kő, amire rakják. Vagyis a rendkívül kis kapacitáson keresztül megszűrik a jelföldön lévő nagyfrekvenciás zavarjeleket. Ez még akár működhet is.
A hozzáfűzött blabla viszont néhol "enyhén" pongyola.
Kezdjük ott, hogy mi az a "stay voltage", amit gyakran emleget. Sajnos ilyen nincs. Srtay voltage van, de stay voltage nincs. Tudjuk be nyelvtani hibának. De nem ezzel van a nagyobb gond, hanem azzal, amit aztán állít: "Moreover, these stay voltages often generate very large magnetic fields", ami nagyon jól és főleg fenyegetően hangzik, csupán nem igaz. Mágneses mezőt nem a potenciál különbség hoz létre, hanem az áram. Nagyon nagy mágneses mezőt nagyon nagy áram képes létrehozni, amiről itt szó sincs. Vagyis pusztán a tudatlanok riogatására való, hogy félelmükben az ismeretlentől megtalálják a megváltójukat, amit persze meg is kapnak a riogatótól. Tipikus eset. Évezredek óta bevett szokás ez.
Azt nem állítom, hogy minden szavával egyetértek, de ugye szabályos bekötés esetén földhurok amit említettél sincs!
Egyébként mindenki számára van lehetőség ilyen dolgok meghallgatására, megtapasztalására és saját vélemény alkotására!
De úgy ne írjunk véleményt, hogy nem is hallottuk!
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: AudioPhysic Virgo 3, Focal Clear
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: AudioPhysic Virgo 3, Focal Clear
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio