Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Diy csöves (vagy hibrid) erősitő épités

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 187

Diy csöves erősitő épités

Hozzászólás Szerző: dys-cus »

Basszus, azt hittem monoblokk. Most látom, csak két GU50 van benne. PP-re vonatkozó megjegyzéseim reviziálandók. Bocs. Pechman8 bróbáld ezt az erősítőt megduplázni, és PP-t készíteni belőle.
Dys-cus, a DysCus kimenők, konstruktőre.
Trollok, guruk, és egyéb hozzá nem értők kíméljenek!

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég

Szerintem tévedsz, nem PP, 6N6P eleve kevés lenne egy PP meghajtásához. Feszültségerősítése  magában nem elegendő.
Ezt látod nem tudom, mert még kezemben nem voltak ilyen csövek, talán egyszer.

Pedo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Hozzászólás Szerző: Pedo »

Kedves pechman8 a következő kábelezés biztosan jobban fog sikerülni,mindenesetre a hölgyet ne kérd meg hogy segítsen...  
Inkább többet nem írok,nehogy kitörjön a háború. 

BÉKE...

CHZ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 253

Hozzászólás Szerző: CHZ »

Nagyon szép. De félő, hogy valaki le fogja szólni a szerelést. Úgy tűnik katodin fokozat az eleje? A kimenőket honnan szerezted? Egy mérés esetleg? Lajos bácsi jól ki szokta találni az erősítőit. Én tekerem neki a trafókat, onnan tudom. Annak is örülök, hogy PP-t csináltál. A GU50-ből szinte mindenki SE-t készít, készített.
Szerintem tévedsz, nem PP, 6N6P eleve kevés lenne egy PP meghajtásához. Feszültségerősítése  magában nem elegendő.

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég

Nagyon szép. De félő, hogy valaki le fogja szólni a szerelést. Úgy tűnik katodin fokozat az eleje? A kimenőket honnan szerezted? Egy mérés esetleg? Lajos bácsi jól ki szokta találni az erősítőit. Én tekerem neki a trafókat, onnan tudom. Annak is örülök, hogy PP-t csináltál. A GU50-ből szinte mindenki SE-t készít, készített. Pár évvel ezelőtti DIY talikon raklap számra voltak ilyen erősítők, mde a hangjuk borzalom volt. Azon építők inkább a dobozt cifrázták, nem az elektronikát, mert ahhoz nem értettek. Dícséretes, hogy egyből belevágtál egy PP-be. A következő erősítőd remélem már valami rendes audio csővel készül majd, mert bízhatsz abban, hogy nem fogod tönkre tenni. Tudod, akit a forrasztó ón füstje egyszer megcsapott...
Meg hát a hangminőség javításának nincsen felső határa. Annyi tanácsoot adnék, hogy próbálj ki jobb ellenállásokat, csatoló kondikat. A PRP ellenállás, amit én is használok, az nem drága, megfizethető, s meglehetősen jó ma hangja. A mágnes sem fogja. Csatolónak meg próbáld ki az Orange Drop kondit, vagy a Jantzen Z-cap-ot. Egy más világ nyílik meg előtted.

pechman8
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: pechman8 »

GU50 + 6N6P SE
Nos, elkészítettem A csöves erősítőm. Rakok fel pár képet róla. Miért is készítettem? Mert „vájtfülű” vagyok és annyira érdekelt hogyan szól egy igazi, rendesen megépített csöves erősítő, hogy elkészítettem, valamint én az építéskor odafigyeltem olyan részletekre is amin  egy mérnökember  inkább csak mosolyog.  A hangjáról annyit, hogy minden várakozásomat felülmúlja. Azóta egymásnak adják az ismerősök, barátok a kilincset, hogy meghallgassák a „csöveset”. Az egyik ismerősősöm építtet is velem egyet magának belőle csak szebb gyári házba.
Az áramkör Ágoston Lajos  által készített kapcsolás. Egy kisebb módisítással a fűtéspotenciál megemeléséhez, valamint az előfokcsövek váltóárammal való fűtéséhez. Itt jegyzem meg saját tapasztalatom , miszerint a rendesen megépített és jó minőségű alkatrészeknek hála az erősítő teljesen zajtalan. Pedig több ismerősöm is mondta, hogy az előfokokat muszáj egyenáramról fűteni  a brumm miatt. Hát nem muszáj! Valamint szerintem így van természetesebb hangja. Egyennel  fémesebb íze van. A Végcsövek GU50 válogatottak, 6N6P előfokcsövekkel amelyeket szintén párba válogattam. A kimenőtrafón van Ultralineár leágazás is, először így hallgattam, főként mert aggódtam a teljesítmény miatt. Teljesen alaptalanul. Most Triódaként van kötve nekem így tetszik jobban, a teljesítménye ugyan nagyon visszaesett de még így is fél hangerőn eléri a fájdalomküszöböm. A felépítés 2 teljesen független monoblock! Olyannyira, hogy ketté lehetne választani őket, mivel a hálózati transzformátor-fojtó-szűrés-egyenirányítás is teljesen külön készítettem a két csatornának. „Nem spóroltam semmin”! Hihetetlen is lett! Zeneisége nem fogható máshoz. Ja, roppant büszke is vagyok rá! J

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég

Már volt róla szó , hogy hallotta pár illető a holmimat. Akkor ebben egyelőek vagyunk? De én nem fogok erősítőt gyártani. Semmi okom rá , hogy ide betegyem. Nem feltételeztem, hogy gyáva vagy. Pusztán kiváncsiskodtam miért nem hallottuk amit hoztál? Ja, hogy nem tudta volna kifutni magát? Hm. A többieket ( velem együtt ) ez sztem nem zavart volna. Ha annyival többet tud, az átjött volna. Sok minden átjött így is. Amire kiváncsiak voltunk meghallhattuk így is egyértelműen.
Ne haragudj, de úgy unom már. Semmi értelme nincs az erőlködésnek.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1191

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Én hibát? Meg titkolom a hangját? Ne vádolj olyannal, amit te követsz el. Nos amit vittem, azt is sokan hallották már, igaz nem kínai cucc, de ott akkor az volt a sláger. A másik amit vittem, azt is sokan hallották már, és hát ott azokban a láncokban nem is tudta volna kifutni magát. Viszont én elvittem, hátha... Gyáva nem voltam, hogy szégyelleném bemutatni. Pont ezért nem is éreztem magam jogosultnak más dolgairól véleményt mondani. Az egyszerűen tisztességtelen lett volna. Most erősítőről nem beszéltem, azt kritizálhatom, mivel az első 5-6 talira vittem erősítőt is.
Már volt róla szó , hogy hallotta pár illető a holmimat. Akkor ebben egyelőek vagyunk? De én nem fogok erősítőt gyártani. Semmi okom rá , hogy ide betegyem. Nem feltételeztem, hogy gyáva vagy. Pusztán kiváncsiskodtam miért nem hallottuk amit hoztál? Ja, hogy nem tudta volna kifutni magát? Hm. A többieket ( velem együtt ) ez sztem nem zavart volna. Ha annyival többet tud, az átjött volna. Sok minden átjött így is. Amire kiváncsiak voltunk meghallhattuk így is egyértelműen.

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég

Adós vagyok még a két négyszögjeles mérés közzétételével. Az egyik a 100Hz, magazinokban ezt szokták közzétenni a készülékekről, és a nem sok értelmű 20kHz-s jelet. 

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég

Elegen látták már. Meg hallották is. De ettől még nem fogom kitenni közszemlére. És nem érdekel ki mit gondol erről. Nem építek úgysem senkinek.
Max ha kell átépítek. Ha lehet. Meg ha érdemes.
Lett volna értelme pedig biztosan bekapcsolni azt a valamit amit hoztál. Így most sajnos erre lehet azt mondani hogy miért titkoltad a hangját?!
Lett volna rá fület vető közönség. Eredménytől függetlenül. Szóval sztem hibát követtél el.

Én hibát? Meg titkolom a hangját? Ne vádolj olyannal, amit te követsz el. Nos amit vittem, azt is sokan hallották már, igaz nem kínai cucc, de ott akkor az volt a sláger. A másik amit vittem, azt is sokan hallották már, és hát ott azokban a láncokban nem is tudta volna kifutni magát. Viszont én elvittem, hátha... Gyáva nem voltam, hogy szégyelleném bemutatni. Pont ezért nem is éreztem magam jogosultnak más dolgairól véleményt mondani. Az egyszerűen tisztességtelen lett volna. Most erősítőről nem beszéltem, azt kritizálhatom, mivel az első 5-6 talira vittem erősítőt is. 

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Nem haragszok én rád, csak ez a titokzatosság nem tetszik, hogy hú de jó, de senki nem láthatja.
Kisszékelyre én nem viszek erősítőt, mert felhagytam az SE és triódás PP erősítők építésével. Vittem mást, de be se kapcsoltam. Nem láttam értelmét. Viszont jókat eszek, iszok, s mikor itthon bekapcsolom a cuccom, piszok jó érzéssel tölt el, hogy milyen a hangminőség.
Most gondolkodok rajta, hogy az új TC-re elhívok pár embert meghallgatni.

Elegen látták már. Meg hallották is. De ettől még nem fogom kitenni közszemlére. És nem érdekel ki mit gondol erről. Nem építek úgysem senkinek.
Max ha kell átépítek. Ha lehet. Meg ha érdemes.
Lett volna értelme pedig biztosan bekapcsolni azt a valamit amit hoztál. Így most sajnos erre lehet azt mondani hogy miért titkoltad a hangját?!
Lett volna rá fület vető közönség. Eredménytől függetlenül. Szóval sztem hibát követtél el.

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég

OFF!
A "kinyilatkoztatás" pontosan úgy szólt, hogy aki az analóg lemezjátszó hallgatása után átkapcsol a cd játszóra, akkor ne legyen teljesen más a kapott hangzás. Ennek az igénynek pedig a felsorolt Philips alkatrészek tökéletesen megfelelnek...
Üdv: TJ.
ON!

Az 1540-es DAC egy nagyon jó DAC. A maiak szerintem a közelébe sem érnek a szúrós hangjukkal. De nefeledjük ez csöves erősítő topic.

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég

Olyan sok helyre jársz?! Ahova nem erősítővel mész?
Kisszékely?! Így már ismerősebb?

Nem haragszok én rád, csak ez a titokzatosság nem tetszik, hogy hú de jó, de senki nem láthatja. 
Kisszékelyre én nem viszek erősítőt, mert felhagytam az SE és triódás PP erősítők építésével. Vittem mást, de be se kapcsoltam. Nem láttam értelmét. Viszont jókat eszek, iszok, s mikor itthon bekapcsolom a cuccom, piszok jó érzéssel tölt el, hogy milyen a hangminőség.
Most gondolkodok rajta, hogy az új TC-re elhívok pár embert meghallgatni. 

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2740

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Kicsit emlékeztet ez a korábban tomboló Philips cd304 magasztalásra, egy hazai guru kinyilatkoztatására miszerint csak a tda1540 14  bit és a cdm 1 mechanika a létező legjobb cd hang, minden más gagyi.

OFF!
A "kinyilatkoztatás" pontosan úgy szólt, hogy aki az analóg lemezjátszó hallgatása után átkapcsol a cd játszóra, akkor ne legyen teljesen más a kapott hangzás. Ennek az igénynek pedig a felsorolt Philips alkatrészek tökéletesen megfelelnek...
Üdv: TJ.
ON!
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Hol is volt ez az alkalom? Szerintem összekeversz valakivel.
Olyan sok helyre jársz?! Ahova nem erősítővel mész?
Kisszékely?! Így már ismerősebb?

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Valamit nagyon benéztél, vagy más írta azt, amit nekem tulajdonítasz. Én csak azt írtam, hogy legalább olyan írjon ide, aki már épített, és tudja azt bizonyítani fotóval, és csak akkor kezdje el baszogatni a másikat, ha az övé legalább mérve jobb, mint a másé. Ez nem jelenti azt, hogy ki szólhat hozzá. Csak behatárol egy kört, aki csak beszél, dícséri a saját dolgait, de ugye semmit sem láttunk, hallottunk belőle. Na ezeknek kár itt írogatni, meg fikázni. Remélem most már érted.

Nos erre gondoltam. Valaki már írt ilyet valahol: "Nem azért csináltam, hogy mindenki lássa!"
De akkor mi a fenéért osztja az észt? Mi alapján?

Ne haragudj de nem értem mi a bajod. Én nem gyártok erősítőt. Az hogy mégis eladtam? Azért történt mert a mostani volt a nagy álom, de amig álom volt addig is kellett egy amivel éltem. Nem azért adtam el mert szar volt. De nincs miért publikálnom sem mert nem is akarok gyártani. Max ha valaki megkeres , javítás vagy átalakítás , vagy fejlesztés miatt akkor annak megcsinálom közös elképzelések alapján. Kivàrtam azt is amig az ismerősöm önszántából eladta az arc- it
Azért meg semmiképp nem haragudhatsz meg , hogy felhívom a figyelmet a csövezés buktatóira is. Mert van neki. Azt meg sztem többen látják hogy némi tapasztalat kell hogy ebben tudjon az ember jót mondani. És néha talán pontatlanság vagy benézés miatt mondok nem odavalókat, de sztem még senkinek nem kellett csalódnia ha kipróbálta amit mondtam. Illetve ilyet még nem jelzett vissza.
Bár tény hogy nagyon szeretik az emberek ha valaki meggyözi őket , hogy neki van igaza.
Arra én már mondhatok bármit. Hiába volt előtte 20 dolog amiben meg azt kapta amit előre mondtam.
Na de még most sem tudjuk miért nem hoztál erősítőt?
Én vittem a cd-t mert érdekelt jól pozicionáltam-e.

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég

Nyugi! Diy cuccaim vannak amennyire csak lehet. Ami mégis gyári volt, már elkezdtem átformálni. Pl futóművek. Dac , előfok , végfok, hangfal mind maszek. Ugyhogy nem kell annyira undorkodnod.
A cd- met hallhattad a múltkor. Meg hogy mennyivel volt jobb mint a szintén eladó AN cd3.1. Szerintem bőven nem kicsit!
Neked nem tudom miért nem volt módod bemutatni az erősítőd ott pl. ?

Hol is volt ez az alkalom? Szerintem összekeversz valakivel. 

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég

Otto! Szerinted itt csak az szólhat hozzá, aki évente összerak legalább egy DIY csövest? Oké, azok is szólhatnak, akik pályáznak pl a te alkotásaidra? Pár nappal korábban nem éppen azt panaszoltad, egy évig senki nem posztolt ide semmit rajtad kívül? akkor hogy is legyen?
Valamit nagyon benéztél, vagy más írta azt, amit nekem tulajdonítasz. Én csak azt írtam, hogy legalább olyan írjon ide, aki már épített, és tudja azt bizonyítani fotóval, és csak akkor kezdje el baszogatni a másikat, ha az övé legalább mérve jobb, mint a másé. Ez nem jelenti azt, hogy ki szólhat hozzá. Csak behatárol egy kört, aki csak beszél, dícséri a saját dolgait, de ugye semmit sem láttunk, hallottunk belőle. Na ezeknek kár itt írogatni, meg fikázni. Remélem most már érted.

Inkább meg sem mondom. Leszólnák lehet mert nincs benne még nvcs sem. De ez már nem az az erősítő.
Nos erre gondoltam. Valaki már írt ilyet valahol: "Nem azért csináltam, hogy mindenki lássa!"
De akkor mi a fenéért osztja az észt? Mi alapján?

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

A témában való tapasztalatod elismerésre méltó. Én leginkább az olyan ex katedra kijelentéseken "húztam" fel magam mint pl.: csak a Nos lehetőleg amerikai csövek a jók, csak Black Gate stb.
Kicsit emlékeztet ez a korábban tomboló Philips cd304 magasztalásra, egy hazai guru kinyilatkoztatására miszerint csak a tda1540 14 bit és a cdm 1 mechanika a létező legjobb cd hang, minden más gagyi.

Sajnos csövekkel elfogult vagyok. De tapasztalataim alapján tényleg ezekkel érni el a legjobb hangot. Sajnálom ha ezzel a nézetemmel egyedül maradok. Bár tudom vannak akik kezdik érteni már ezr az álláspontot is.
A többi alkatrészre azt írtam hogy lehetséges opciók fejlesztésre. Kondikban szerencsére van alternativa. Ellenállásban azért kételkedem.
Csak említés szinten: Philipsekért nem vagyok oda. Meg a 40,41,43 stb dacokért sem.

dongo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: dongo »

Mivel abból indult ki a dolog inkább, hogy kinek "való" csöves erősítő , így lényegtelen nekem mi van. Dyscuséval meg nem lett összehasonlítva. Nem is áll szándékomban.
Örülj neki , hogy próbálom felhívni a figyelmet általánosságban a buktatókra. Ugyanezt szoktam tenni pl lemezjátszókeresés esetén is. Megértem nem vághat bele mindenki a lecsóba, de legalább mérlegeljen és hibáztassa majd magát.

A témában való tapasztalatod elismerésre méltó. Én  leginkább az olyan ex katedra kijelentéseken "húztam" fel magam mint pl.: csak a Nos lehetőleg amerikai csövek a jók, csak Black Gate stb.
Kicsit emlékeztet ez a korábban tomboló Philips cd304 magasztalásra, egy hazai guru kinyilatkoztatására miszerint csak a tda1540 14  bit és a cdm 1 mechanika a létező legjobb cd hang, minden más gagyi.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Azért kedves Mánia! Ha ez a tökéletesség, aminek birtokában vagy, akkor ha az nem DIY cucc, tök feleslegesen koptatod a festéket a billentyűkről, mivel ez a DIY csöves erősítők topicja. Ha DIY építésű, akkor mind addig hiteltelen vagy, még nem teszel fel róla fotót, és méréseket. Ha gyári, akkor itt senkit sem érdekel, mert ez nem a gyári erősítőkkel rendelkező egyének fikázós topicja. Szóval elő a farbával!
Nyugi! Diy cuccaim vannak amennyire csak lehet. Ami mégis gyári volt, már elkezdtem átformálni. Pl futóművek. Dac , előfok , végfok, hangfal mind maszek. Ugyhogy nem kell annyira undorkodnod.
A cd- met hallhattad a múltkor. Meg hogy mennyivel volt jobb mint a szintén eladó AN cd3.1. Szerintem bőven nem kicsit!
Neked nem tudom miért nem volt módod bemutatni az erősítőd ott pl. ?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3464

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Azért kedves Mánia! Ha ez a tökéletesség, aminek birtokában vagy, akkor ha az  nem DIY cucc, tök feleslegesen koptatod a festéket a billentyűkről, mivel ez a DIY csöves erősítők topicja.  Ha DIY építésű, akkor mind addig hiteltelen vagy, még nem teszel fel róla fotót, és méréseket. Ha gyári, akkor itt senkit sem érdekel, mert ez nem a gyári erősítőkkel rendelkező egyének fikázós topicja. Szóval elő a farbával! 
Otto! Szerinted itt csak az szólhat hozzá, aki évente összerak legalább egy DIY csövest? Oké, azok is szólhatnak, akik pályáznak pl a te alkotásaidra? Pár nappal korábban nem éppen azt panaszoltad, egy évig senki nem posztolt ide semmit rajtad kívül? akkor hogy is legyen?

dongo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: dongo »

nincs mit, én így gondolom.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Így viszont a nagyközönség semmit nem tud Sound rendszeréről, csak annyit, hogy vintage amerikai csöveket tartalmaz.

Mit hasonlítunk mihez? Így ez véleményem szerint ködösítés.

Nézzük meg Dyscus-t: az alkatrészkészlete nyomon követhető, munkái fotókkal illusztráltak. Nincs mellébeszélés.

Mivel abból indult ki a dolog inkább, hogy kinek "való" csöves erősítő , így lényegtelen nekem mi van. Dyscuséval meg nem lett összehasonlítva. Nem is áll szándékomban.
Örülj neki , hogy próbálom felhívni a figyelmet általánosságban a buktatókra. Ugyanezt szoktam tenni pl lemezjátszókeresés esetén is. Megértem nem vághat bele mindenki a lecsóba, de legalább mérlegeljen és hibáztassa majd magát.

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég

Így viszont a nagyközönség semmit nem tud Sound rendszeréről, csak annyit, hogy vintage amerikai csöveket tartalmaz.

Mit hasonlítunk mihez? Így ez véleményem szerint ködösítés.

Nézzük meg Dyscus-t:  az alkatrészkészlete nyomon követhető, munkái fotókkal illusztráltak. Nincs mellébeszélés.

Köszi! Amit tudok, bemutatom, adok megépítésre is tanácsot. A meg nem ismerhető rencer állandó hypolása meg visszataszító. Mondhatjuk úgy is, ahogy írtad: mellébeszélés.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”