Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

Az Amazon most hozott létre egy Premium Audi Store nevű webáruházat!
Hátha valakit érdekel.
Csak egy kiragadott példa:
AKG K702 az Amazonról rendelve: 49 ezer Ft. + szállítás
Itthon a legolcsóbb ár: 73 ezer Ft.
Azért itt már nem csak a 27% ÁFA jelenti a különbséget....
Az ezen a felületen találhatónál persze sokkal több audió készülék van fent az Amazonon, de valami miatt ezeket egy helyre csoportosították.

Blogom

biokox
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: biokox »

Nos egy kis kedvcsináló nyárra, sokat utazóknak, vagy otthoni zene halllgatóknak egy különleges fülesről (fejesről?).

Tehát itthon is megjelent Nomono jóvoltából az Audeze Isine 10 és 20 füles, ebből a nagyobbat vettem meg...

Mielőtt a hangra térnék, egy sasszé...hát hogy mi is ez a dolog önmagában? (by Marcus Aurelius...elmélkedések).

Tulku mester minden szavával egyetértek ilyen szellős hangot fülesböl de még fejesböl sem nagyon hallotam aki ismeri az akg k1000-sét na az volt ilyen hasonlo hangu nagyon finom hangzàsu udvarol a fülednek.

Nyitott, planár fülhallgató...fülhallgató azért, mert illesztékkel (tip-pel) kapcsolódik a fülünkhöz, egy kis fülkampó segíti a tartásban és un 0.78mm-es 2pin-es szabvány (JH audio, UE, UM, Westone által is használt) csatlakozóval szerelt.
Na már most, ha valami nyitott az nem fülhallgató, illetve fordítva helyesebb; fülhallgatótól azt szoktuk meg, hogy izoláljon...nos ez nem fog...az illeszték szerepe a basszus visszaadásnál jelentkezik, 3 párat kapunk belőle és megfelelően zárnia kell a fülünk és a füles közötti részt, illetve át kell vinnie a megfelelő frekvenciákat (mélytartomány egyes részei) ennek hiányában erős mély hiányt érzékelünk, ami hiba ha Audeze termékről beszélünk.

Nem fog tehát mindenkinek tetszeni az összkép és már előre hallom a "hát ezt akkor hová viseljem?" kezdetű rigmusokat...de megnyugtatásul közlöm, hogy kifelé szinte semmit nem hall a sokaság (esetleg családtagjaink) és marha könnyű az egész szerkezet, tehát akiknél fejes használatakor a nyak és egyéb izmok elgémberedése jelentkezik, azoknál itt nem fog...

Otthon és csendes környezetben bárhol használható (park, természet...stb) tehát, nyilván tömegközlekedésre nem ajánlom...

És most a legfőbb vonzerő...a hang..

Stock kábellel érzek mákszemnyi középmagas kiemelést, de egyáltalán nem zavaró, viszont ahogy látom szereti ha a kábel megfelelően alacsony impedanciával rendelkezik, ezért én egy 40 éves erre rendelt és home made elkészített OFC Litz-el hajtom mostanság ami kb 18 AWG-s lehet...ennél teljesen sima a hangképem...

Végtelen tágasság, kiegyensúlyozottság és holokografikus hangszínpad...ez a legfőbb jellemző. Nincs túlburjánzó mély és magas tartomány (nekem a magasak pont elegek, mélyei dörgedelmesség az LCD2 pf alatt van, de szerintem a minőségük jobb).
Közepei nagyon részletesek, pontosak, természetesek.
Mosolyra fakaszt, ha felveszem, s meghallgatom régi bevált zenéim...persze újabb felvételeimnél is fellép a WOW effektus...nagyon nyitott valamit birtokolok, Biokox kollégát nagyon emlékeztette a K1000 terére, előadására.

A zenét hallom, minden mesterséges koholmány és mellékzönge nélkül, sokat nem tudok róla elmondani...úgy jó ahogy van.

Egy erősebb, komolyabb DAP meghajtja én egy AK320 segítségét veszem igénybe, nagyon sima hangképet biztosít balanced kimeneten az AKM dac chip számomra...

Aki kedvet érez egy mini fejhallgató megvásárlására, aminek csak külleme kicsi, hangja egyáltalán nem, az bátran tegye meg...én ajánlom...

biokox
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: biokox »

Nos egy kis kedvcsináló nyárra, sokat utazóknak, vagy otthoni zene halllgatóknak egy különleges fülesről (fejesről?)

Tehát itthon is megjelent Nomono jóvoltából az Audeze Isine 10 és 20 füles, ebből a nagyobbat vettem meg...

Mielőtt a hangra térnék, egy sasszé...hát hogy mi is ez a dolog önmagában? (by Marcus Aurelius...elmélkedések)

Nyitott, planár fülhallgató...fülhallgató azért, mert illesztékkel (tip-pel) kapcsolódik a fülünkhöz, egy kis fülkampó segíti a tartásban és un 0.78mm-es 2pin-es szabvány (JH audio, UE, UM, Westone által is használt) csatlakozóval szerelt.
Na már most, ha valami nyitott az nem fülhallgató, illetve fordítva helyesebb; fülhallgatótól azt szoktuk meg, hogy izoláljon...nos ez nem fog...az illeszték szerepe a basszus visszaadásnál jelentkezik, 3 párat kapunk belőle és megfelelően zárnia kell a fülünk és a füles közötti részt, illetve át kell vinnie a megfelelő frekvenciákat (mélytartomány egyes részei) ennek hiányában erős mély hiányt érzékelünk, ami hiba ha Audeze termékről beszélünk.

Nem fog tehát mindenkinek tetszeni az összkép és már előre hallom a "hát ezt akkor hová viseljem?" kezdetű rigmusokat...de megnyugtatásul közlöm, hogy kifelé szinte semmit nem hall a sokaság (esetleg családtagjaink) és marha könnyű az egész szerkezet, tehát akiknél fejes használatakor a nyak és egyéb izmok elgémberedése jelentkezik, azoknál itt nem fog...

Otthon és csendes környezetben bárhol használható (park, természet...stb) tehát, nyilván tömegközlekedésre nem ajánlom...

Stock kábellel érzek mákszemnyi középmagas kiemelést, de egyáltalán nem zavaró, viszont ahogy látom szereti ha a kábel megfelelően alacsony impedanciával rendelkezik, ezért én egy 40 éves erre rendelt és home made elkészített OFC Litz-el hajtom mostanság ami kb 18 AWG-s lehet...ennél teljesen sima a hangképem...

Végtelen tágasság, kiegyensúlyozottság és holokografikus hangszínpad...ez a legfőbb jellemző. Nincs túlburjánzó mély és magas tartomány (nekem a magasak pont elegek, mélyei dörgedelmesség az LCD2 pf alatt van, de szerintem a minőségük jobb).
Mosolyra fakaszt, ha felveszem, s meghallgatom régi bevált zenéim...persze újabb felvételeimnél is fellép a WOW effektus...nagyon nyitott valamit birtokolok, Biokox kollégát nagyon emlékeztette a K1000 terére, előadására.

A zenét hallom, minden mesterséges koholmány és mellékzönge nélkül, sokat nem tudok róla elmondani...úgy jó ahogy van.

Egy erősebb, komolyabb DAP meghajtja én egy AK320 segítségét veszem igénybe, nagyon sima hangképet biztosít balanced kimeneten az AKM dac chip számomra...

Aki kedvet érez egy mini fejhallgató megvásárlására, aminek csak külleme kicsi, hangja egyáltalán nem, az bátran tegye meg...én ajánlom...

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Aki kedvet érez egy mini fejhallgató megvásárlására, aminek csak külleme kicsi, hangja egyáltalán nem, az bátran tegye meg...én ajánlom....

Magam is vizuális vagyok így lehet, hogy jól jön egy fotó a remek leírás mellé.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Tulku1
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 165

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Tulku1 »

Nos egy kis kedvcsináló nyárra, sokat utazóknak, vagy otthoni zene halllgatóknak egy különleges fülesről (fejesről?)

Mielőtt a hangra térnék, egy sasszé...hát hogy mi is ez a dolog önmagában? (by Marcus Aurelius...elmélkedések)

Stock kábellel érzek mákszemnyi középmagas kiemelést, de egyáltalán nem zavaró, viszont ahogy látom szereti ha a kábel megfelelően alacsony impedanciával rendelkezik, ezért én egy 40 éves erre rendelt és home made elkészített OFC Litz-el hajtom mostanság ami kb 18 AWG-s lehet...ennél teljesen sima  a hangképem...

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

de csak ha mqa-t hallgatsz (bocsánat, nem hagyhattam ki)

Hallgatok rajta mást is 
De az tény, ma már mp3-at csak nagyon ritkán, néha egy-egy kedvenc zenémet az otthoni tárolóról meghallgatom, de bántó a különbség...vagy inkább legyünk pozitívak, sokkal jobbak az új formátumok.
Blogom

silwus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: silwus »

Ez mit jelent? Sok vagy keves?

Sok, nagyon sok... 

NAD C545BEE --> NAD C352 --> Epos M12.2
PC --> Musical Fidelity V-DAC --> BVaudio Headamp --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER
Ipad Air (TIDAL) --> Oppo HA-2 --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 885

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: tottyi »

De valahogy nem tudtam megbarátkozni a mélyeivel...
Ez mit jelent? Sok vagy keves?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

silwus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: silwus »

Én visszaküldtem 29 napot töltöttünk együtt. Járattam több, mint 100 órát, kipróbáltam 4 erősítőt, 3 különböző zene forrást, és 2 DAC-ot...  De valahogy nem tudtam megbarátkozni a mélyeivel...
Ezt leszámítva egy nagyon jó fejhallgató, még a visszaküldés előtti utolsó percekben is gondolkodtam rajta, hogy maradjon-e...

Tudtommal eddig soha senki nem küldte vissza...

NAD C545BEE --> NAD C352 --> Epos M12.2
PC --> Musical Fidelity V-DAC --> BVaudio Headamp --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER
Ipad Air (TIDAL) --> Oppo HA-2 --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 694

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Számomra nem kérdéses a válasz:
Meze 99 Classics!
Ebben az árkategóriában szerintem "szinte" verhetetlen.
Abszolút hordozható, használtam már repülőn és Ázsiai út során.
Épp ma írtam le, hogy az új párnákkal már nagyon jól kizárja a külső zajokat és nagyon kényelmes is.
Adnak hozzá egy remek hordozó tokot (keményt).
A kritériumaid alapján legalább azt javaslom, hogy hallgasd meg.
Én nagyon szeretem a hangját, de egyre több fórumtársunk vált rá, és eddig még senki nem írta, hogy lecserélné

de csak ha mqa-t hallgatsz (bocsánat, nem hagyhattam ki)
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1038

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: tonya »

Többször is. A HD800 egyértelműen sokkal kényelmesebb, hangra viszont nekem mindig a T1 jött ki győztesen. Természetesebb, szellősebb, hosszabban hallgatható. Viszont iszonyú kényes a meghajtásra, a fejhallgató erősitők többsége csak erőlködik a 600 ohmos impedanciával.
Szia !
Köszönöm a választ, jelenleg jó magam is T1-et használok csöves fejhallgató erősítővel(Little DOT IVSE) csak hát a kíváncsiság.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

Sziasztok!

Mostanaban tervezek tovabblepni az utkozbeni zenehallgatas teruleten az eddigi iPod-rol egy minosegibb es lossless iranyba.

Lejatszokent egy Fiio X5-re gondoltam, szeleskoru formatumkinalata es nagy tarhelye miatt.

Fejhallgatoban viszont nem tudom mivel jarnek jol. Sokszor fogom zajos kornyezetben hallgatni, pl. repulon, hurcolasznam sokat, tehat ne legyen tul nagy, de otthon is hasznalnam, ahol inkabb az lenne a fontos, hogy masokat ne zavarjak vele, ezert valamilyen zart tipusra gondoltam. Emellett persze szoljon jol! Zenei izlesem: Pink Floyd! Arban pedig max. 150 ezer, de ha persze kijon egy jo szint 50-bol is, akkor nem ragaszkodom hozza.

Felmerult bennem a Sennheiser Momentum Over ear vagy az Oppo PM-3, de meg egyiket sem teszteltem, nem tudom merre induljak. Barmilyen tanacsot szivesen fogadok!

Számomra nem kérdéses a válasz:
Meze 99 Classics!
Ebben az árkategóriában szerintem "szinte" verhetetlen.
Abszolút hordozható, használtam már repülőn és Ázsiai út során.
Épp ma írtam le, hogy az új párnákkal már nagyon jól kizárja a külső zajokat és nagyon kényelmes is.
Adnak hozzá egy remek hordozó tokot (keményt).
A kritériumaid alapján legalább azt javaslom, hogy hallgasd meg.
Én nagyon szeretem a hangját, de egyre több fórumtársunk vált rá, és eddig még senki nem írta, hogy lecserélné 
Blogom

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3313
Kapcsolat:

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: alto »

Sziasztok !
Azt szeretném megkérdezni, hogy valaki hasonlította össze a Beyerdynamic T1-et és a Sennheiser HD800-at ? Előre is köszönöm a választ.
Üdv:
Antal

Többször is. A HD800 egyértelműen sokkal kényelmesebb, hangra viszont nekem mindig a T1 jött ki győztesen. Természetesebb, szellősebb, hosszabban hallgatható. Viszont iszonyú kényes a meghajtásra, a fejhallgató erősitők többsége csak erőlködik a 600 ohmos impedanciával.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3313
Kapcsolat:

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: alto »

Sziasztok!

Mostanaban tervezek tovabblepni az utkozbeni zenehallgatas teruleten az eddigi iPod-rol egy minosegibb es lossless iranyba.

Lejatszokent egy Fiio X5-re gondoltam, szeleskoru formatumkinalata es nagy tarhelye miatt.

Fejhallgatoban viszont nem tudom mivel jarnek jol. Sokszor fogom zajos kornyezetben hallgatni, pl. repulon, hurcolasznam sokat, tehat ne legyen tul nagy, de otthon is hasznalnam, ahol inkabb az lenne a fontos, hogy masokat ne zavarjak vele, ezert valamilyen zart tipusra gondoltam. Emellett persze szoljon jol! Zenei izlesem: Pink Floyd! Arban pedig max. 150 ezer, de ha persze kijon egy jo szint 50-bol is, akkor nem ragaszkodom hozza.

Felmerult bennem a Sennheiser Momentum Over ear vagy az Oppo PM-3, de meg egyiket sem teszteltem, nem tudom merre induljak. Barmilyen tanacsot szivesen fogadok!

Az oppo PM-3-t tudom ajánlani. Nagyon nem szeretem a zárt típusú fejhallgatók hangját, a PM-3 a kevés kivétel egyike. 
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1038

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: tonya »

Sziasztok !
Azt szeretném megkérdezni, hogy valaki hasonlította össze a Beyerdynamic T1-et és a Sennheiser HD800-at ? Előre is köszönöm a választ.
Üdv:
Antal

Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

dszabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 20

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: dszabi »

Sziasztok!

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

A Meze 99 classics tényleg nagyon jó fejhallgató. Én is megijedtem a mélyétől először, de 1 hét járatás után ez normalizálódott. Nem is értem, miért nem írják rá nagy piros betűkkel valahol, szerintem sokan visszaküldik első ijedtségből.
Nálam egy Beyer T90-et váltott (az meg sok minden egyebet korábban), és high-end ide vagy oda, ezt sokkal jobb hallgatni. Nem beszélve a körítésről, táska, vezetékek, stb. ami szintén sokkal jobb, mint a beyer.

Tegnap próbáltam ki contaxg fórumtársunk jóvoltából az új, nagyobb fülpárnákat, mivel első "hivatalos" hazai vásárlóként nekem még a kisebb párnák jutottak.
Mondhatom szuper a Meze az új párnákkal, nagyon kényelmes, és szinte teljesen kizárja a külvilág zajait, jótékonyan körülölelve a füleimet.
Gyorsan veszek is az új párnákból, amint lesz belőle raktáron.
A Meze egy nagyon jó fejhallgató, most még többet hallgatom, mióta az Audioquest Dragonfly Red (ADR)-em egy firmware frissítés által képes kibontani az MQA zenéket és a kettő együtt mondhatom olyan hangminőség, amit érdemes kipróbálni a TIDAL Masters-ről.
Ha valaki eddig egy számítógépről direktben hallgatott zenét, és most közbeiktatja az ADR-t, vagy az ADB-t (Black) meg fog döbbenni mennyivel minőségibb zenét hall.
Ja és most meg lehet vásárolni a "szitakötőket" 20%-al olcsóbban...
Blogom

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: contaxg »

, szerintem sokan visszaküldik első ijedtségből.

Tudtommal eddig soha senki nem küldte vissza...

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Drako
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 22

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Drako »

A Meze 99 classics tényleg nagyon jó fejhallgató. Én is megijedtem a mélyétől először, de 1 hét járatás után ez normalizálódott. Nem is értem, miért nem írják rá nagy piros betűkkel valahol, szerintem sokan visszaküldik első ijedtségből.
Nálam egy Beyer T90-et váltott (az meg sok minden egyebet korábban), és high-end ide vagy oda, ezt sokkal jobb hallgatni. Nem beszélve a körítésről, táska, vezetékek, stb. ami szintén sokkal jobb, mint a beyer.

Olyan nagyon itthon, illetve a közvetlen környezetemben sem lepne ez meg senkit - talán olykor én is álmodozom ilyesmiről lefekvés előtt
Viszont a mindennapi használhatóságuk túl korlátozott, ezért egy ideig még valószínű nem esem vissza. Persze, fogadhatunk, az is segít visszafogni magam

Az, hogy ezt félelem nélkül hurcolászom a munkahelyem és az otthonom között (töök baba gyári tokjában), hogy nem kell spéci front-end a meghajtásához, telefonálni is tudok vele (melóban az íróasztalnál ez óriási előny!), kényelmes, számomra nagyon-nagyon szerethetően szól, jó Spotify-ról is, mellesleg még jól is néz ki és csomó pénzem is maradt.. Maga a szabadság életérzés

Plusz kis adalék:
Korábban a fejhallgatós és a szobai rendszerem hangjai erősen eltértek. Nyilván, almát a körtéhez, de tonalitásban azért vannak összevethető pontok. A Meze ellenben nagyon hasonló karakter, mint a Martin Logan sztatikusaim. Nincs az az érzés, hogy húha, ez mennyire máshogy szólt a fülesen, mennyivel kevesebb volt úgy a mély, milyen szikrázó a magas és a többi és a többi.. Nem ugyanaz, de az irány, amit képviselnek (dögösebb, mégis lágy, érzelmesebb hang), merőben hasonló.

habazutty
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 13

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: habazutty »

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a segítséget. Végül a "kis" Audio Technica lett. Már egy éve nem gyártják így egészen jutányos áron jutottam hozzá és tetszik is amit hallok (illetve látok).

Tök korrekt volt a csapat ahonnan rendeltem, le a kalappal   http://hangszer1.hu

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Számomra a HD 800 a zenehallgatásban egy új dimenziót nyitott.
Álmomban sem gondoltam ilyen magas hangminőségre 1992-1998 között.

Most be kellene húzni a féket, hogy ne próbálgassak további kábeleket, pl. XLR-t.
Nehéz megállni.

Majdnem 2 hónapja nem beszéltünk, ezek márciusi vásárlások.

Egy hónapig nem beszélünk, aztán tessék, több új cucc is besikerül?

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1261

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Tul »

Egy hónapig nem beszélünk, aztán tessék, több új cucc is besikerül?

Sok igazság van abban, amit leírtál.

Én is vettem a HD 800- hoz egy ilyen Furutech kábel Kácsánál, és valóban dob a hangon.
Ami meglep, hogy vannak felvételeim, amelyeknek a gyári kábel jobban áll.

Hangulatomtól is függ, hogy melyik kábel hangja tetszik jobban.
A Furutech jobban szétszedi a zenét, sokkal valósághűbbek a hangszerhangok.
A gyári kábel egyben tartja a zenét, egy barátom szerint maszatos hangú.
Mondjuk egy nagyzenekar esetében a gyárival hasonlít jobban a hang a valósághoz, szerintem.
Egy Pavarottival, vagy egy 1 -2 hangszeres zenével, 1-2 énekessel sokkal jobb a Furu hangja.

Cserélgetem a két kábelt.

Nagyjából ott tartok, hogy több mint 1 éve élek együtt a HD 800- al,
és maximálisan elégedett vagyok a hangjával.
Egyáltalán nem érzem úgy, hogy kevés a mélye.

Olyan hang jön ki belőle, amilyen bemegy.
Vacak kiszolgálással szerény,
vacak felvétellel nagyon vacak,
nem javítja fel, nem takargatja a hibákat, arcomba tolja.

Amióta hajlandó vagyok a szintjének megfelelően kiszolgálni, azóta nagyon jól szól.
Ehhez kellett azért vennem egy mély levegőt, meg egy Antelope dac-ot, egy VIO 281- est,
az említett Furutech kábelt, meg új tápkábeleket.

Viszont hatalmasat javult a hang,
és a kényelme fejedelmi,
nem fájdul meg a nyakam, ha reggeltől estig a fejemen van..

habazutty
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 13

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: habazutty »

Nálam pontosan ez történt,...

Ha agyonütsz se jutott volna eszembe a szobaakusztika, mint hibalaehetőség kizárása  , pedig kézenfekvő.
Nem tudom meddig fajul a dolog. A Hifi-t sikerült kordában tartani, egy kis sztereo rendszerem van. Azt is ritkán használom.

Viszont egyre biztosabb vagyok, hogy szerencsésnek érezhetem magam, mert a párom nem zavarja a zene, a hangfalak. Most sem kell hallgatnom, hogy "már megint mi a sz*rt akarsz venni".

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Nálam pontosan ez történt,
sokat hallgattam a feleségem, hogy
hangos a zene,
miért pont most hallgatod,
halkabban nem lehetne, stb.

Persze, rengeteg pluszt is ad.
Nem torzít, nem szól bele a hangzásba az akusztika.
Az igaz, hogy kell hozzá egy fejes erősítő is, de az még mindig sokkal olcsóbb, mint
a sztereó rendszerben egy jó hangfal meghajtásához szükséges végfok.

Jól gondold meg, én is csak a fejes vásárlását terveztem be, de nehéz megállni a további fejlesztéseket.

Egyébként ilyen szintű fülesbe, minta a HD800 (meg úgy általában a fejhallgatós rendszerbe), azért vág bele valaki, mert a körülmények nem teszik lehetővé egy sztereo rendszer hallgatását, vagy pedig tud adni valami plusszt?
Gondolom ehez már tartozik egy jó füles erősítő, esetleg előfok- a jelforrást már nem számolva, hiszen az a sztereo-nak is lényeges eleme.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Sok igazság van abban, amit leírtál.

Én is vettem a HD 800- hoz egy ilyen Furutech kábel Kácsánál, és valóban dob a hangon.
Ami meglep, hogy vannak felvételeim, amelyeknek a gyári kábel jobban áll.

Hangulatomtól is függ, hogy melyik kábel hangja tetszik jobban.
A Furutech jobban szétszedi a zenét, sokkal valósághűbbek a hangszerhangok.
A gyári kábel egyben tartja a zenét, egy barátom szerint maszatos hangú.
Mondjuk egy nagyzenekar esetében a gyárival hasonlít jobban a hang a valósághoz, szerintem.
Egy Pavarottival, vagy egy 1 -2 hangszeres zenével, 1-2 énekessel sokkal jobb a Furu hangja.

Cserélgetem a két kábelt.

Nagyjából ott tartok, hogy több mint 1 éve élek együtt a HD 800- al,
és maximálisan elégedett vagyok a hangjával.
Egyáltalán nem érzem úgy, hogy kevés a  mélye.

Olyan hang jön ki belőle, amilyen bemegy.
Vacak kiszolgálással szerény,
vacak felvétellel nagyon vacak,
nem javítja fel, nem takargatja a hibákat, arcomba tolja.

Amióta hajlandó vagyok a szintjének megfelelően kiszolgálni, azóta nagyon jól szól.
Ehhez kellett azért vennem egy mély levegőt, meg egy Antelope dac-ot, egy VIO 281- est,
az említett Furutech kábelt, meg új tápkábeleket.

Viszont hatalmasat javult a hang,
és a kényelme fejedelmi,
nem fájdul meg a nyakam, ha reggeltől estig a fejemen van..

Nekem volt ilyen 4 tűs XLR-es Furutech ADL kábelem - de az önmagában 90eFt (1,2m). HD800-hoz használtam, de egy 120eFt-os HD600-hoz kevés ember vesz ilyesmit szerintem. Gazdaságilag hibádzik a képlet
A kábel egyébként valóban klasszis volt, nekem nagyon sokat hozott a hangon, s tette ezt úgy, hogy nem billent semerre a balansz.

Nem tudom ki hogy van vele, de én azért tettem le a nagyon komoly fejhallgatókról és a rendszerépítésről, mert arra jöttem rá, amit itt 3 sorban leírtál: veszek egy drága cuccot az amúgy nagyon tisztességes közepes helyett, amitől nem kerülök a mennybe, hanem előjön az igény, miszerint "tessék venni" bitang drága kábelt, erősítőt, DAC-ot és a többi.. Aztán a rendszer egyre kényesebb a zenékre is, úgyhogy "tessék őket 24 bit studio master-rel etetni". Fura dolog ez a hifizés :)

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”