Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
igen.
Örülök, hogy egyetértünk. Azért írtam Józsibácsinak, hogy nézze meg VTA-t, mert Dual 704-nél én is belefutottam már ebbe.
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Lemezjátszó
Magasra állított VTA-nál előfordulhat feszes karkábel...
igen.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Lemezjátszó
Ilyet feszes karkábel is csinálhat, én a VTA-t csak akkor gyanúsítanám, ha a lift hozzáér lejátszás során a karhoz.
Magasra állított VTA-nál előfordulhat feszes karkábel...
Lemezjátszó
Azért az igazán jóktól (Basis,VPI,Roksan,stb.)nagyon messze vannak!
Gyuri
Hát még ha jó lemezjátszót,phono-erősítőt,ill.kábelt egy klasszis hangszedővel hallanál!
Gyuri
Valahol ezt is el kell kezdeni, nemde ? -.)
egyből meg em akartam ilyen fél milliós - földrengésbiztos talapzaton álló - 5 centis gránittalapzaton álló masinát megvenni..
hiszen azért az én mozim a mozira van kihegyezve...
Én meg ugye imádom Jamiroquai zenéjét..és elkezdtem bakeliteket is gyűjteni tőle..igy hát kell valami amin lehet hallgatni..
Ez azért egy elég ritka lejátszó, ahogy elnézem...
egész eBay -en nincs egy sem...októberben adtak el egyet el 300 Euróért...
én szheretem az ilyen ritkaságokat - amik méghozzá elég szépen szólnak is...
Ennek a lejátszónak a Quadrofónikus extrái miatt is van érdekessége...persze ez csak amolyan kuriózum...
de ha majd meg akarok válni tőle, nagy haszonnal tudom továbbadni (én sokkal olcsóbban vettem), és tudok majd feljebb lépni ha szeretnék. :-)
Megfogadom majd a tanácsotokat hogy egy jobb előerősítő kell majd legelőször.
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect
Lemezjátszó
Jól néz ki és biztos a hangja is jó! Gratulálok!!
Köszönöm a segítségeteket...hogy sikerült akkor igy beüzemelni :-)
aztán majd alkalomadtán fejlesztgetek is...
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Segítség kellene. A dual 704.-es lemezjátszóm a lemez elejére rendesen leteszi a tűt, de ha a 2. 3. számra akarom leereszteni a kart, a süllyedés közben vehemensen elindul befelé a kar. Ha a lemezt elölről hallgatom, ugyanúgy a 2. 3. számtól rendszeresen ugrik, siet befelé. Mi lehet a probléma?
Ilyet feszes karkábel is csinálhat, én a VTA-t csak akkor gyanúsítanám, ha a lift hozzáér lejátszás során a karhoz.
Lemezjátszó
Segítség kellene. A dual 704.-es lemezjátszóm a lemez elejére rendesen leteszi a tűt, de ha a 2. 3. számra akarom leereszteni a kart, a süllyedés közben vehemensen elindul befelé a kar. Ha a lemezt elölről hallgatom, ugyanúgy a 2. 3. számtól rendszeresen ugrik, siet befelé. Mi lehet a probléma?
Helo!
Ha minden lemeznél megtörténik, szerintem a karmagasság nincs rendesen beállítva. Ugyanakkor meg kellene nézni az antiscatinget is. Nálam segített a VTA tisztességes beállítása.
- józsibazsi
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 143
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Nekem van egy BA-300 annak is imádom a hangját. Nagyon remek masinák a CEC lemezjátszók.
Azért az igazán jóktól (Basis,VPI,Roksan,stb.)nagyon messze vannak!
Gyuri
Rakok be egypár képet.
ilyen lett a hátulja most :
Klotz MC 5000 -es kábel.
és a másik képen a HAMA erősítő...
nagyon jól szól...leteszteltük...nem hittem volna hogy például FLAC fájlnál is ennyire jobban szól egy Vinyl. :-)
Hát még ha jó lemezjátszót,phono-erősítőt,ill.kábelt egy klasszis hangszedővel hallanál!
Gyuri
- Bartfay
- V.I.P.
- Értékelés: 90
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Nekem van egy BA-300 annak is imádom a hangját. Nagyon remek masinák a CEC lemezjátszók.
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio
Lemezjátszó
Jól néz ki és biztos a hangja is jó! Gratulálok!!
Rakok be egypár képet.
Klotz MC 5000 -es kábel.
nagyon jól szól...leteszteltük...nem hittem volna hogy például FLAC fájlnál is ennyire jobban szól egy Vinyl. :-)
www.nanoenergizer.hu
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Sonofer SF6 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Sonofer SF6 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Lemezjátszó
Rakok be egypár képet.
Klotz MC 5000 -es kábel.
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 162
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Meg akarom őrizni maga a lejátszó eredeti jellegét.
Vagy még esetleg akkor azt lehetne hogy szétszedni, és az eredeti kábel helyére berakni valami RCA -sat...
(elaádskor meg hozzá lehetne adni az eredeti gyárit. mindegy...először beüzemelem.....
már nézegetek egyébként jobb Phono előerősítőket is.
erre gondoltam :
Linn Kairn ( csak kell hozzá fél év míg normális áron le lehet vadászni valamelyik oldalról...Ebay, Willhaben, stb...Bécsben éppen hírdetnek egyet most..az csak 1.5 óra innen....csak drága..600 Euró ) nekem 380-400 -ért kéne..
mi a véleményetek ha ilyen előfokot vennék ?
vannak lényegesen olcsóbb és jobb diy riaak.
72audio.com
Lemezjátszó
Szintén vannak teszthangszedőink az Audio-Technica és a Goldring MM-ek szinte teljes választékából, 40-től 200 ezer forintig.
Addig egy kis olvasnivaló:
http://audioworld.blog.hu/2017/03/10/be ... z_o_csapat
http://ear.hu/?p=5911
Addig is olvasgatom, nézegetem őket..köszi..
meg fogom fontolni, mielőtt veszek valamit..Köszönöm.
- Pointe
- V.I.P.
- Értékelés: 468
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Sziasztok.
Megoldódott a probléma.
Kivettük a régi DIN -es kábelt, és beforrasztottunk egy Klotz MC 5000 -es kábelt a régi helyére, és egy földelést is....és most nagyon szépen szól...
leteszteltem... igazán remek hangzás, szépen működik..
megolajoztuk a lejátszót is akkor már ha szét volt szedve...megtisztogattuk a szíjat és a tányért...
majd rakok be képet ha lesz időm..
a régi kábelt meg elrakom...és ha egyszer el lesz adva akkor mellé adom.
Most még csak az alap HAMA előerősítővel szól...
azt tervezem hogy majd szerzek egy Linn Kairn előerősítőt is...abban van RIAA korrekció úgytudom...legalábbis ehhez a lejátszóhoz nekem anyagiakba még az fér bele körülbelül... vagy ha valakinek van valami ötlete kb. 500 Euróig..az szívesen meghallgatom...
Esetleg majd később lecserélném ezt a Shure M95 ED handszedőt valami komolyabbra...ha valaki ajánlana valamit, szívesen elmentem és majd levadászok egyet..
pl : Ortofon 2M Red ?
Van nekünk egy ügyes csöves phono-erősítőnk, abból szívesen adok egyet próbára.
Szintén vannak teszthangszedőink az Audio-Technica és a Goldring MM-ek szinte teljes választékából, 40-től 200 ezer forintig.
Addig egy kis olvasnivaló:
http://audioworld.blog.hu/2017/03/10/be ... z_o_csapat
http://ear.hu/?p=5911
Lemezjátszó
Mivel vszínű, hogy tényleg földelés és árnyékolás probléma van a háttérben, én sem foglalkoznék az átalakítóval, hanem kiforrasztanám és betennék normális "rca"-s kábelt a régi helyére.
Sziasztok.
Megoldódott a probléma.
Kivettük a régi DIN -es kábelt, és beforrasztottunk egy Klotz MC 5000 -es kábelt a régi helyére, és egy földelést is....és most nagyon szépen szól...
leteszteltem... igazán remek hangzás, szépen működik..
megolajoztuk a lejátszót is akkor már ha szét volt szedve...megtisztogattuk a szíjat és a tányért...
majd rakok be képet ha lesz időm..
a régi kábelt meg elrakom...és ha egyszer el lesz adva akkor mellé adom.
Most még csak az alap HAMA előerősítővel szól...
azt tervezem hogy majd szerzek egy Linn Kairn előerősítőt is...abban van RIAA korrekció úgytudom...legalábbis ehhez a lejátszóhoz nekem anyagiakba még az fér bele körülbelül... vagy ha valakinek van valami ötlete kb. 500 Euróig..az szívesen meghallgatom...
Esetleg majd később lecserélném ezt a Shure M95 ED handszedőt valami komolyabbra...ha valaki ajánlana valamit, szívesen elmentem és majd levadászok egyet..
pl : Ortofon 2M Red ?
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Üdv!
Egy régi problémát kellene felderíteni, azt hittem a pickup a ludas, de most teljesen új tű van a technics lejátszóban.
Szóval a lemezjátszó van összekötve a NAD PP phonoval (RCA + GND ugye), eddig nincs is gond, mivel fejhallgatóval teszteltem a jobb meg a bal csatornát és korrektül szól, de ahogy az NAD phonto-t rákötöm a Vincent SV-129 stereó erősítőre elkezd búgni és csak az egyik csatorna szól.
Mitől lehet és mi rá a megoldás?
Köszönöm!
A fejhallgatót mi hajtja? A phono vagy az erősítő?
Üdv!
Egy régi problémát kellene felderíteni, azt hittem a pickup a ludas, de most teljesen új tű van a technics lejátszóban.
Szóval a lemezjátszó van összekötve a NAD PP phonoval (RCA + GND ugye), eddig nincs is gond, mivel fejhallgatóval teszteltem a jobb meg a bal csatornát és korrektül szól, de ahogy az NAD phonto-t rákötöm a Vincent SV-129 stereó erősítőre elkezd búgni és csak az egyik csatorna szól.
Köszönöm!
Ez javítás lesz! Sajnos ezek a Nadok ilyenek.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1215
Lemezjátszó
Üdv!
Köszönöm!
Ez javítás lesz! Sajnos ezek a Nadok ilyenek.
Lemezjátszó
Üdv!
Köszönöm!
Lemezjátszó
Mivel vszínű, hogy tényleg földelés és árnyékolás probléma van a háttérben, én sem foglalkoznék az átalakítóval, hanem kiforrasztanám és betennék normális "rca"-s kábelt a régi helyére. Ezt bármikor vissza lehet alakítani, ha valaki úgy kívánja!
Én előfok helyett inkább a külön RIAA korrektort preferálom, ebből sokféle van személy szerint Clearaudio-t használok! Természetesen bármi más is jó lehet, pénztárcafüggő a dolog!
Köszönöm a tanácsokat..tényleg sokat segített...
Akkor azthiszem felveszem a kapcsolatot a helyi szerelőmmel...és veszek bele valami RCA -s kábelt...
a régit meg elrakom...hátha a következő tulaj vissza akarja alakíttatni.
Lemezjátszó
Mivel vszínű, hogy tényleg földelés és árnyékolás probléma van a háttérben, én sem foglalkoznék az átalakítóval, hanem kiforrasztanám és betennék normális "rca"-s kábelt a régi helyére. Ezt bármikor vissza lehet alakítani, ha valaki úgy kívánja!
Én előfok helyett inkább a külön RIAA korrektort preferálom, ebből sokféle van személy szerint Clearaudio-t használok! Természetesen bármi más is jó lehet, pénztárcafüggő a dolog!
Vagy még esetleg akkor azt lehetne hogy szétszedni, és az eredeti kábel helyére berakni valami RCA -sat...
(elaádskor meg hozzá lehetne adni az eredeti gyárit. mindegy...először beüzemelem.....
erre gondoltam :
Linn Kairn ( csak kell hozzá fél év míg normális áron le lehet vadászni valamelyik oldalról...Ebay, Willhaben, stb...Bécsben éppen hírdetnek egyet most..az csak 1.5 óra innen....csak drága..600 Euró ) nekem 380-400 -ért kéne..
www.nanoenergizer.hu
Lemezjátszó
Akár lehet ez is de miért ragaszkodol a rajta levő din csatihoz? Én levágnám vagy leforrasztanám és tennék rá rendes rca dugókat.
erre gondoltam :
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 162
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
kicsit olvasgattam még a témában, azt írják mindenhol hogy az 5 pólusú DIN kábelnél a 2. pin - a 2.es számú kábel a földelés...
tehát olyan csatlakozó kell nekem ezek szerint, aminek 2 RCA a vége és van rajta földelés is, pldául ez ? :
https://www.amazon.co.uk/d/460/Vivanco- ... B001D69QQE
Akár lehet ez is de miért ragaszkodol a rajta levő din csatihoz? Én levágnám vagy leforrasztanám és tennék rá rendes rca dugókat.
72audio.com