Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

Roksan radiusba, Nima hangkarhoz van valakinek ötlete hangszedöre 100 ezer körüli kategóriàban?

sunsunny
Isten Hozott! :)
Értékelés: -6

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: sunsunny »

itt esetleg? http://audiokarma.org/forums/index.php? ... ue.207801/
több helyen is ezt a kondi cserét javasolják: C6 - 0,47 μF/25 V

Köszönöm a tippet.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Üdv Urak!

Egy akai ap-d33 lejátszóval van egy kis nyugdíjas probléma.A moci nem akar felpörögni csak sétál..
Előre is köszönet!

itt esetleg? http://audiokarma.org/forums/index.php? ... ue.207801/
több helyen is ezt a kondi cserét javasolják: C6 - 0,47 μF/25 V
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1226

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Üdv Urak!

Egy akai ap-d33 lejátszóval van egy kis nyugdíjas probléma.A moci nem akar felpörögni csak sétál.
A trfaó rendben, kondik cserélve, teljesítmény ellenállások oké, tranyók szintén, potik is, ic-ék szintén...voltok jók...
A motor lehetséges, hogy le lett fogva és behalt vagy csak az idő "megölte?
Valakinek, valami ötlete vagy tapasztalata?

Előre is köszönet!

Legvalószínűbb a motorvezérlő elektronika hibája!

sunsunny
Értékelés: -6

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: sunsunny »

Üdv Urak!

Egy akai ap-d33 lejátszóval van egy kis nyugdíjas probléma.A moci nem akar felpörögni csak sétál.
A trfaó rendben, kondik cserélve, teljesítmény ellenállások oké, tranyók szintén, potik is, ic-ék szintén...voltok jók...
A motor lehetséges, hogy le lett fogva és behalt vagy csak az idő "megölte?
Valakinek, valami ötlete vagy tapasztalata?

Előre is köszönet!

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Big »

Természetesen ajánlom minden kezdő lemezjátszósnak esti olvasgatásra, ha már hozzá lehet jutni online. 
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/DEGRELL/INDEX.HTM
2.5. A hanglemez mint információtároló
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Tegnap szkenneltem nagybácsi 78-as lemezét. Utólag tudtam meg, hogy kb. 3.5 perc anyag van egy oldalon. Így nem is tűnik olyan információszegénynek.
Az ott középen homokszem vagy bőrdarab lehet?
Hol lehetne elolvasni a mechanikai kódolás mikéntjét? x-y mozgás frekvencia jelerősség pl.

http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/DEGRELL/INDEX.HTM

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: józsibazsi »

Emlékszem még, amikor én voltam gimnazista, és én is kerestem a jó hangot... :-)

Hát én már nem vagyok távolról sem gimnazista, de én még mindig keresem. Ezidáig (ami persze nem jelent semmit) semmit nem hallottam ami felért volna egy lemezjátszóval. De olyan érzékeny mint egy nő. Foglalkozni kell vele, ápolni, megfelelő helyet biztosítani számára, az együttlétre keresni a megfelelő alkalmat. És meghálálja...

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 468
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Pointe »

Gondolom megér egy misét? Az ára szerint legalábbis megéri. Ebbe még akár egy AT95 hangszedő is beleférhet anyagilag. Akkor tényleg nincsen semmi különbség a Dual 505-as széria 1 2 3 modelljei között?

Szerintem nagyon is van különbség a Dual 505 generációi között, már csak kinézetre is.....

Az ilyen idősebb lemezjátszóknál az állapot iszonyú fontos paraméter. És most nem a plexi karcosságára gondolok: azt pár ezer forintért mindig újra lehet polírozni. De ha lötyög a hangkar csapágyazása.... az már fáj. Ne vegyél lemezjátszót hozzáértő támogatása nélkül. (Én sajnos holnap nem érek rá,)

Azt viszont felajánlom, hogy ha Audio-Technica hangszedőt akarsz venni, azt kétharmad áron megkapod tőlem. (Az AT95-öst féláron.)

Emlékszem még, amikor én voltam gimnazista, és én is kerestem a jó hangot... :-)

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: józsibazsi »

Sziasztok!

Egy kedves Fórumtárstól kaptam az alábbi linket: https://www.jofogas.hu/budapest/Dual_50 ... 819233.htm

Gondolom megér egy misét? Az ára szerint legalábbis megéri. Ebbe még akár egy AT95 hangszedő is beleférhet anyagilag.

Akkor tényleg nincsen semmi különbség a Dual 505-as széria 1 2 3 modelljei között?

Azért kérdezem, mert holnap pont Budapesten leszek egy kiránduláson, és a szabadidőmbe belefér a megtekintése.

Köszönettel: Gergő

Jó lehet kezdésnek. Ez különben is úgy működik, hogy megérzed az ízét, és vagy később sokkal többet belefeccelsz, vagy hagyod a fenébe. Csak akkor vedd meg, ha az eladó normálisnak tűnik, és a játszó nincs kókányolva. Itt, és ebből Csak a gyári állapotot szabad megvenni! Utána pedig keress valakit, aki segít beállítani, itt nagyon jó fejek vannak, nekem, egy olyan kezdőnek, aki már fejleszt nagyon sokat segítettek.

Gergoland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Gergoland »

Sziasztok!

Egy kedves Fórumtárstól kaptam az alábbi linket: https://www.jofogas.hu/budapest/Dual_50 ... 819233.htm

Gondolom megér egy misét? Az ára szerint legalábbis megéri. Ebbe még akár egy AT95 hangszedő is beleférhet anyagilag.

Akkor tényleg nincsen semmi különbség a Dual 505-as széria 1 2 3 modelljei között?

Azért kérdezem, mert holnap pont Budapesten leszek egy kiránduláson, és a szabadidőmbe belefér a megtekintése.

Gergoland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

Így sokkal érthetőbb a problémád. Esetleg ha hagyod a francba a házimozit, és sztereóban nézed a filmeket, fel tudsz szabadítani némi készpénzt.Tavaly karácsonyra állt össze a házimozi, az is alap szintűbb készülékekből, például a frontok is a hifim két hangfala. Azon már fejleszteni nem szeretnék, mert nekem ez is elég. Felszámolni szintén nem tervezem, mert új elemekből lett összerakva, és én óriásit buknék rajta + nagyon megszerettem.  
Így marad az eredeti keret, illetve megvárom húsvétot, hátha sikerül még egy kicsit fejjebb tornázni a keretet, és akkor visszatérek rá.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Az tényleg látszik, hogy felmentek az árak, mert a régi, már zárt hirdetésekben voltak tényleg nagyon olcsók.

Én még gimnazista vagyok, szóval a zsebpénzemből próbálom mindig összespórolni a hifi komponenseket. Nincs lehetőségem nagyon többet férrerakni/spórolni. Húsvét-karácsony-születésnap stb pénzből rakom össze. Én a hifin/házimozin kívül másra nem is nagyon költök, főleg, hogy néhány éve már édességet sem ehetek betegség miatt.

Szóval egyenlőre marad a 35 ezres max keret, legrosszabb esetben még várok, hátha később több pénzem lesz vagy az árak csökkennek.

Így sokkal érthetőbb a problémád. Esetleg ha hagyod a francba a házimozit, és sztereóban nézed a filmeket, fel tudsz szabadítani némi készpénzt.

Gergoland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

Az utóbbi időben nagyon felmentek a lemezjátszó-árak. Az 505-ös sorozat korábban simán beszerezhető volt 20 körül, ma inkább a duplája, pláne ha szép, megkímélt állapotú.

Az előbb jöttem meg a feleségemmel. Egy budafoki kisvendéglőben vacsoráztunk. Egy-egy főételt ettünk (nagyon finom volt), megittunk egy üveg egyszerű fehér bort. A számla elérte a 10 ezer forintot.

Ha beáldozol két ilyen estét, sokkal jobb lemezjátszók között válogathatsz.

Az tényleg látszik, hogy felmentek az árak, mert a régi, már zárt hirdetésekben voltak tényleg nagyon olcsók.

Én még gimnazista vagyok, szóval a zsebpénzemből próbálom mindig összespórolni a hifi komponenseket. Nincs lehetőségem nagyon többet férrerakni/spórolni. Húsvét-karácsony-születésnap stb pénzből rakom össze. Én a hifin/házimozin kívül másra nem is nagyon költök, főleg, hogy néhány éve már édességet sem ehetek betegség miatt.

Szóval egyenlőre marad a 35 ezres max keret, legrosszabb esetben még várok, hátha később több pénzem lesz vagy az árak csökkennek.

Gergoland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

Sziasztok!

Tudom, hogy nagyon körülményes vagyok. De minden választás és kezdet nehéz nekem.

Szóval még egy kérdés:
Dualból akkor még melyeket érdemes nézegetni az 505-ön kívül? Teljesen mindegy, hogy milyen meghajtású, csak jó széria legyen. Hangszedőből milyet érdemes használni? Pontos típusokra is gondolok.

Gergoland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

Dualokban egy idegesítő dolog van, de az nagyon az: fordítva működik a lift karja, mint mindenki másnál. Képtelenség megszokni.Nekem ez lesz az első lejátszó, szóval nekem mindegy, mert nem egy másikról szokok át.

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

Van egy maximális limit ár, ami nálam 25-30 ezer hangszedő nélkül, 35 ezer normális hangszedővel. [...] Azért néztem ennyire a Dual 505-3 lemezjátszót, mert ezt ajánlották itt a fórumon a Dual márkából.

Az utóbbi időben nagyon felmentek a lemezjátszó-árak. Az 505-ös sorozat korábban simán beszerezhető volt 20 körül, ma inkább a duplája, pláne ha szép, megkímélt állapotú.

Az előbb jöttem meg a feleségemmel. Egy budafoki kisvendéglőben vacsoráztunk. Egy-egy főételt ettünk (nagyon finom volt), megittunk egy üveg egyszerű fehér bort. A számla elérte a 10 ezer forintot.

Ha beáldozol két ilyen estét, sokkal jobb lemezjátszók között válogathatsz.

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 464
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: stx »

Dualokban egy idegesítő dolog van, de az nagyon az: fordítva működik a lift karja, mint mindenki másnál. Képtelenség megszokni.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Szia! Köszönöm szépen a választ!
Nézegettem eredeti, nem modifikált NAD/Tesla rút kiskacsát, de egyszerűen ez a műanyag design nagyon nem jön be.
Egyébként mi a különbség a Dual 505- 1 2 3 között?

Még mindég nem vettél semmit? Amiket küldtem linken azokat már elvitték, nem véletlenül. A szomorú helyzet az, hogy 35e Ft-ért normális hangszedővel, rendbe tett gépet nehéz lesz találni.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Leginkább csak a szám az 505 után. A DD Dualok , 600-as, 700-as sorozat mindegyike sokkal jobb hangú, mint az 505-ös, és lényegesen precízebb szerkezetek, de a könnyű kar miatt jobb MM hangszedővel érdemes párosítani őket.

Gergoland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

Nem tudom mennyit szánsz az ügyletre, nézd meg ezt a hármat is, a Nad ebben az állapotban nem rosszabb mint a Dual 505-ős, a másik kettő meg sokkal jobb.

Szia! Köszönöm szépen a választ!

Van egy maximális limit ár, ami nálam 25-30 ezer hangszedő nélkül, 35 ezer normális hangszedővel.
Az első az ár miatt esik ki.
A második azért, mert hibás, én nem tudok lemezjátszót szerelni, és alkatrészt beszerezni. Plusz Szombathelyen nem nagyon van szerelő. Az az egy, aki ért is ezekhez pedig annyira teli van munkával, hogy csak nagyon hosszú határidővel vállal munkát. Emiatt csak a hibátlan állapotban lévő érdekel.
A harmadik egyszerűen a design-ja miatt nem az én asztalom. Valamiért a klasszikus fa kávás készülékek jönnek be. Ezek a modern kinézetűek hülyén mutatnának a torony tetején.

Nézegettem eredeti, nem modifikált NAD/Tesla rút kiskacsát, de egyszerűen ez a műanyag design nagyon nem jön be. Nem is értem, hogy az elején egyáltalán miért ragaszkodtam annyira a tojáshéj Onkyo-hoz. Amiből lehet, próbálok a klasszikus felé húzni.

Azért néztem ennyire a Dual 505-3 lemezjátszót, mert ezt ajánlották itt a fórumon a Dual márkából. Nem tudom, melyiket érdemes még számításba venni. Nem ragaszkodom az 505-höz, a többi Dual is tetszik. Sőt, a direkt driveok pedig a kevesebb karbantartás miatt. Csak annyi, hogy a hibátlan állapotban lévő jó egyedül.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Köszönöm szépen!

AM Denmark bejött: https://cleansoundam.com/products/vinyl-brush

Bartfay
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Bartfay »

Tudnátok ajánlani jó és megfizethető lemeztisztító kefét? Jenleg egy (reloop khm. ) kefét használok. 
AM Denmark bejött: https://cleansoundam.com/products/vinyl-brush
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Tudnátok ajánlani jó és megfizethető lemeztisztító kefét? Jenleg egy (reloop khm. ) kefét használok. 

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”