Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Kábel készités házilag
Kábel készités házilag
Így néz ki a végfok kábele:
így pedig az előfok kábele és a végfok együtt az összehasonlítás miatt:
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel
Kábel készités házilag
Az előfokban és a DAC-ban már ilyen van. A végfokban ugyanilyen alapanyagból készült, de az más szerkezeti megoldás, csillapítóanyaggal ellátva. Az 1 zoll átmérőjű.
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel
Kábel készités házilag
Ónötvözettel bevont réz . Nem egyeres huzal, de most nem számoltam meg hány szálból áll. Tényleg 30+ éves. Asszimetrikus kivitel, a fázishoz képest a nulla kétszer vastagabb.
A hangja a rendszeremben bevált, gyors és pontos basszus, jó hangszerpozícionálás, kellően széles és mély színpad.
Ez a konkrét kábel egy subhoz készült, 2.5 m hosszban.
Akkor lehet, hogy magadnak is faragsz...
.
Kábel készités házilag
Ónötvözettel bevont réz . Nem egyeres huzal, de most nem számoltam meg hány szálból áll. Tényleg 30+ éves. Asszimetrikus kivitel, a fázishoz képest a nulla kétszer vastagabb.
A hangja a rendszeremben bevált, gyors és pontos basszus, jó hangszerpozícionálás, kellően széles és mély színpad.
Ez a konkrét kábel egy subhoz készült, 2.5 m hosszban.
Kábel készités házilag
Lelkes amatőrként "faragtam" egy tápkábelt egy barátomnak.
Mivel van aki szereti a régi dolgokat is, a huzalok 30 év körüliek.
Új kábel.jpg
Milyen alapanyag? Milyen a hangja?
.
Kábel készités házilag
Lelkes amatőrként "faragtam" egy tápkábelt egy barátomnak.
Mivel van aki szereti a régi dolgokat is, a huzalok 30 év körüliek.
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1298
Kábel készités házilag
Az elmélyült zenehallgatásnak, és a hifizésnek semmi köze egymáshoz.
Régebbi forumokon volt egy kedvenc idézetem:
"Mindenki úgy élvez ahogy tud"
Észrevételem szerint az emberekben egyfajta "impotencia" alakul ki kellő mértékű hifizés után. Ez valahol azon a ponton kezd el megszületni amikor túlzott mértékben cserélgetünk kábeleket, és már a gyári készüléket is szétfaragjuk, mert máskülönben nem bírunk "elélvezni" (aka. elmélyülni zenehallgatás közben) .
Emiatt hadd ne nekem kelljen hobbit váltanom. Hadd évezzem a zenehallgatást gyári kábellel Nekem még "feláll"
Ide jobb lett volna a kedvenc idézeted!
- SoundMania
- Törzsgárda

Kábel készités házilag
Észrevételem szerint az emberekben egyfajta "impotencia" alakul ki kellő mértékű hifizés után. Ez valahol azon a ponton kezd el megszületni amikor túlzott mértékben cserélgetünk kábeleket, és már a gyári készüléket is szétfaragjuk, mert máskülönben nem bírunk "elélvezni" (aka. elmélyülni zenehallgatás közben) .
Emiatt hadd ne nekem kelljen hobbit váltanom. Hadd évezzem a zenehallgatást gyári kábellel Nekem még "feláll"
Ide jobb lett volna a kedvenc idézeted!
- Vintagehifi2
- Nincs visszaút

- Értékelés: -36
Kábel készités házilag
Az elmélyült zenehallgatást is felvehetnéd a hobbijaid közé a javítás meg gyártás mellé és akkor talán a gyári kábeles gyári készülékekröl is más véleményed lenne.
- SoundMania
- Törzsgárda

Kábel készités házilag
Ezt gondolom nekem szántad.
Érdekes amúgy , mert például nemrég építettem magamnak (újra) egy hangfalat. Illetve néha egy erősítőt.
Persze annyira szarokat, hogy 1-2 napon belül több százezerért elviszik őket.
Hibás készülékeket is javítgatok néha.
Amiatt, mert például kiröhögöm ha valaki csokival köti be a hálózati tápkábelt, már egyből keressek új hobbit.
Nyílván való, hogy a hifinek nagyon sok ága van amitől a hideg is kiráz, de ettől még bizonyos pontjai élvezettel töltenek el.
Ellenben van más hobbim is. Fő a sokoldalúság.
Az elmélyült zenehallgatást is felvehetnéd a hobbijaid közé a javítás meg gyártás mellé és akkor talán a gyári kábeles gyári készülékekröl is más véleményed lenne.
- SoundMania
- Törzsgárda

Kábel készités házilag
Én ilyen készülékátalakításokkal nem foglalkozom. Ha nem tetszik a gép hangja veszek másikat. Nincs nekem időm, energiám értékcsökkentő (értelmetlen) tuningra.
Mennyi készüléket cseréltél eddig? Ha így csináltam volna, már a 40. Erősítőmél meg a 25. Hangdoboznál tartanék. Asszem ez sem lett volna kevesebb idő mint beletúrni a cuccokba.
- SoundMania
- Törzsgárda

Kábel készités házilag
Próbált már valaki fali aljzatot kihagyni úgy, hogy egyszerűen sorkapoccsal fixre kötötte a készülék tápkábelét?
Érdemes akár komolyabb/Furutech/ fali aljzatot így kihagyni?
Valószínű érdemes kihagyni a Furut is mert ahogy olvasgatni , bizony nem annyira hozza el az sem a nirvánát. Viszont jó sokba kerül.
- SoundMania
- Törzsgárda

Kábel készités házilag
Azért remélem azoknál az embereknél akik ennyire kardoskodnak a tápkábel mellett legalább normális ösvény van a villanyóráig, nem holmi alu kábel a falban. Ugye?
Nálam még alu van pedig. Kizárólag anyagi okok miatt. A beldenekkel meg lapp kábelekkel nem akarnám bekábelezni, inkább kivárok és majd egy jót rakok neki egy felújítás alkalmával.
- SoundMania
- Törzsgárda

Kábel készités házilag
Nyilván itt arról ment az eszmecsere, hogy egy normális!!!!! minőségű gyári kábeles készülék (régen még volt ilyen), megfelelően szól, és mi a fenének a hátulját szétfaragni egy hitvány IEC csatlakozóért.
Eddig ebből a nagy kábeles baromságból csak az jött le nekem, hogy 500 ezres tápkábellel is lehet f..s rendszert építeni.
Az ember az a faj aki képes nagyon sok mindent elb.....ni. Így akár az is megtörténhet. De akinek nincs érzéke ilyen szintekhez az ne húzza már le a kilógós kábelek szintjére a véleményével.
-
Vendég
Kábel készités házilag
Ha nagyon elszalad a hifiló az emberrel (sajnos velem is megesik), érdemes nemhogy megállni egy pillanatra, hanem hátrébb is lépni picit és onnan tekinteni a helyzetre és önmagunkra. Előfordulhat, hogy magunkat is megmosolyogjuk. Ez talán nem akkora baj. Ha erre nem vagyunk képesek, az nagyobb gond. Múltkor Viri (akit én nagyon tisztelek) írt nekem pár sort, mintegy kijózanítólag, itt is köszönöm Neki.
Tartok tőle, a felvetett "probléma" is megkívánná ezt.
Én idáig egyszerű, kicsi, réz sorkapoccsal próbálkoztam hálózati kábel toldásnál, nem éreztem különösebb negatívumot. De biztos minden sorkapocsnak meg van a saját hangja, itt is érdemes jót használni. Jelenleg négy készüléket használok, négy, egymástól távol levő fali aljzatba csatlakoztatva, jó minőségű, hosszú tápkábelekkel, Én inkább a csatlakozónál a felületi oxidációtól tartok.
Ha nem feltétlenül használunk egy aljzatot, akkor a fix bekötés nem lehet jó alternatíva?
Miért nem jó egy elosztó,egy aljzatról működtetve?
Kábel készités házilag
Én idáig egyszerű, kicsi, réz sorkapoccsal próbálkoztam hálózati kábel toldásnál, nem éreztem különösebb negatívumot. De biztos minden sorkapocsnak meg van a saját hangja, itt is érdemes jót használni. Jelenleg négy készüléket használok, négy, egymástól távol levő fali aljzatba csatlakoztatva, jó minőségű, hosszú tápkábelekkel, Én inkább a csatlakozónál a felületi oxidációtól tartok.
Ha nem feltétlenül használunk egy aljzatot, akkor a fix bekötés nem lehet jó alternatíva?
Miért nem jó egy elosztó,egy aljzatról működtetve?
- Vintagehifi2
- Nincs visszaút

Kábel készités házilag
Annyi szép hobbi van...
Ezt gondolom nekem szántad.
Érdekes amúgy , mert például nemrég építettem magamnak (újra) egy hangfalat. Illetve néha egy erősítőt.
Persze annyira szarokat, hogy 1-2 napon belül több százezerért elviszik őket.
Hibás készülékeket is javítgatok néha.
Amiatt, mert például kiröhögöm ha valaki csokival köti be a hálózati tápkábelt, már egyből keressek új hobbit.
Nyílván való, hogy a hifinek nagyon sok ága van amitől a hideg is kiráz, de ettől még bizonyos pontjai élvezettel töltenek el.
Ellenben van más hobbim is. Fő a sokoldalúság.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11186
- Kapcsolat:
Kábel készités házilag
"Én inkább a csatlakozónál a felületi oxidációtól tartok."
Az efféle beteges félelmek ölik meg a nyugodt zenehallgatást....
Ez a topik sztem nem neked való!
.
- Vintagehifi2
- Nincs visszaút

Kábel készités házilag
"Én inkább a csatlakozónál a felületi oxidációtól tartok."
Az efféle beteges félelmek ölik meg a nyugodt zenehallgatást....
- hollohazi
- Törzsvendég

- Értékelés: 315
Kábel készités házilag
No de, milyen csoki?
Egyik ismerősöm Siltech ezüstből készíttetett magának sorkapcsot - sajnos, nagyon jól meghallani, hogy azzal, vagy sima rézhüvelyes csokival vannak közösítve a tápkábelek
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
Kábel készités házilag
Könyvespolc mögött nem mindegy, hogy Furutech aljzat van, vagy csoki?
No de, milyen csoki?
Egyik ismerősöm Siltech ezüstből készíttetett magának sorkapcsot - sajnos, nagyon jól meghallani, hogy azzal, vagy sima rézhüvelyes csokival vannak közösítve a tápkábelek
longkft.hu/audioblog/
- Vintagehifi2
- Nincs visszaút

Kábel készités házilag
Meg fogom csinálni a próbát, és majd beszámolok az eredményről.
Vajon ez a megoldás mennyit ront a hangon
Mondjuk azt még megérteném ha nulla csatlakozással felhoznál a villanyórától egy normális kábelt, és egy végső csatlakozó lenne a végén ami menni a készülék IEC aljzatába. Vagyis hazudok, mert nem látom értelmét, de ha már hifizünk és nem akarunk csatlakozást, akkor így kéne.
- hollohazi
- Törzsvendég

- Értékelés: 315
Kábel készités házilag
Ja igaz, mindig elfelejtem, hogy van aki nem érti az iróniát, és képes megcsinálni
Meg fogom csinálni a próbát, és majd beszámolok az eredményről.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
- Vintagehifi2
- Nincs visszaút

Kábel készités házilag
Ok, de ilyet akkor se írjunk már!
Ja igaz, mindig elfelejtem, hogy van aki nem érti az iróniát, és képes megcsinálni