Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Kerékpározás
Ezt most nem értem, miért kell kiállva tekerni?
Amúgy nekem is L4-es porckorong sérvem van/volt. Engem műtöttek, ezt javasolták, mert nyomott valami ideget, aminek következtében zsibbadt a bal vádlim és ha ezzel mozogtam volna akkor félő lett volna nagyobb bajt okoz. Utána gyógytorna, még most is(sajnos csak 1szer tolom pedig heti 3szor kéne), azt nem lehet abbahagyni, meg úszni is kéne heti egyszer kétszer. Ezek mellett szerintem simán lehet kerékpározni, sőt a gyógytornászom javasolta is. Nyilván azt mondta hogy nem kéne nagyon alacsony kormánybeállítással menni, pl nekem a nyeregnél kb 10-12cm-el van alacsonyabban a kormány és nincs különösebb gond. Szerintem a lényeg hogy gyógytorna kétszer-háromszor legyen egy héten és úszás is egyszer kétszer, akkor utána nem kéne hogy gond legyen a kerékpározással, vagy más sporttal, de nyilván esetfüggő is a dolog.
"kelleni" nem kell.
a szokasos ajanlasok miatt (ugye Te is emlited a nyereg-kormany poziciot, evvel indikalod, hogy szamit a testtartas) de persze leginkabb: sajat tapasztalat alapjan: allva tekeres utan semmi kinom, szokasos üles, kormanyfogas es eröfeszites eseten "panasz jelentkezik"
nyilvan különböz esetek vannak es különbözö geometriak (hol, melyik iranyba tolodik ki odabent, mi van ott, az mit csinal ra, ...)
- dualcs5000
- Fórumlakó
- Értékelés: 378
Kerékpározás
Ovatosan megkezdtem en is az idei bicikli szezont...
Kerékpározás
ja-ja, amikor nalam "beütött" (korabban siman tekertem 1 nap 8 ora es/vagy 200km felett is), akkor kegyetlen vadlifajdalom, es alig tudtam leszallni.
aztan ultrahangos kezeles egy rövid ideig es gyogytorna - 1.5 even at gyakorlatilag minden nap nyomtam, tünetem nincs (...csak ha többet biciklizek orszagutival - varosival siman vegig allva tekerek, orszagutival felfele Pilisben ez is o.k., de lefele nem o.k. illetve sikon 100km-re nem birnam ...jo kis combremeges van hosszu allva tekeres utan)
arra gondolok, hogy "komoly sportoloknal" hallani gerincserv es mütet es utana sportol esetekröl
..es en szeretnek sokat biciklizni, de nyilvan nem az egeszseg terhere, erre keresek megoldast (ha nem lehet ...akkor szivszakadva tudomasul veszem)
Ezt most nem értem, miért kell kiállva tekerni?
Amúgy nekem is L4-es porckorong sérvem van/volt. Engem műtöttek, ezt javasolták, mert nyomott valami ideget, aminek következtében zsibbadt a bal vádlim és ha ezzel mozogtam volna akkor félő lett volna nagyobb bajt okoz. Utána gyógytorna, még most is(sajnos csak 1szer tolom pedig heti 3szor kéne), azt nem lehet abbahagyni, meg úszni is kéne heti egyszer kétszer. Ezek mellett szerintem simán lehet kerékpározni, sőt a gyógytornászom javasolta is. Nyilván azt mondta hogy nem kéne nagyon alacsony kormánybeállítással menni, pl nekem a nyeregnél kb 10-12cm-el van alacsonyabban a kormány és nincs különösebb gond. Szerintem a lényeg hogy gyógytorna kétszer-háromszor legyen egy héten és úszás is egyszer kétszer, akkor utána nem kéne hogy gond legyen a kerékpározással, vagy más sporttal, de nyilván esetfüggő is a dolog.
Kerékpározás
Sajnos gerincsérv nekem is beütött, 4-es 5-ös csigolya között. Nekem a műtétet nem tanácsolták, így maradt a csontkovács aki helyretette. Viszont azt is elmondta, hogy ez elmúlni nem fog csak tornával (mélyhátizmok erősítése, nyújtása) tudom tünetmentesíteni. Én azóta is focizok és mellette nagyon hobbi szinten cangázok.
ja-ja, amikor nalam "beütött" (korabban siman tekertem 1 nap 8 ora es/vagy 200km felett is), akkor kegyetlen vadlifajdalom, es alig tudtam leszallni.
aztan ultrahangos kezeles egy rövid ideig es gyogytorna - 1.5 even at gyakorlatilag minden nap nyomtam, tünetem nincs (...csak ha többet biciklizek orszagutival - varosival siman vegig allva tekerek, orszagutival felfele Pilisben ez is o.k., de lefele nem o.k. illetve sikon 100km-re nem birnam ...jo kis combremeges van hosszu allva tekeres utan)
arra gondolok, hogy "komoly sportoloknal" hallani gerincserv es mütet es utana sportol esetekröl
..es en szeretnek sokat biciklizni, de nyilvan nem az egeszseg terhere, erre keresek megoldast (ha nem lehet ...akkor szivszakadva tudomasul veszem)
Kerékpározás
kimerült az aksi a vázban.
rossz tablettakat vett be.
kicsit romlott verkonzervet kapott.
...
sajnos felö, hogy tenyleg barmelyik lehet, csak remelhetem/jük, hogy nem ilyen az ok. pl. altat, hogy a fö versenyen, a TdF-on meglepöbb legyen, mikor robbant.
en szurkolok a jo kerekparsportnak, szeretem a jo versenyeket, a (valos) teljesitmenyt*, a hajtast, az akarat es edzesek diadalat
*: Lance Armstrong-ot - es korszakat - sem itelem el annyira (a munkajat, akarasat pedig egyertelmüen elismerem ...masokeval együtt), illetve nyilvan a szer is segitette a gyözelmeket, de a szer csak egy kis összetevö (ez persze versenyzötarsai közül azon kevesnek aki nem/kevesebb szerrel elt, talan nem szamit, de kivülallobnak szerintem erdemes tudatositani)
magam mar nehany ev ota gerincserv - L4 es L5 csigolyak között - es annak tekeres utan fokozott jelentkezese miatt sajnos mar kevesbe merem, pedig NAGYON szeretnem. ha valaki ebben tanacsot tud adni (pl. mar atszenvedte es ez es ez segitett, vagy mütetet XY-nal be lehet vallalni,...nekem ha keveset es szinte csak allva tekerek, akkor panaszmentes, biciklizes nelkül is panaszmentes), köszönöm
Sajnos gerincsérv nekem is beütött, 4-es 5-ös csigolya között. Nekem a műtétet nem tanácsolták, így maradt a csontkovács aki helyretette. Viszont azt is elmondta, hogy ez elmúlni nem fog csak tornával (mélyhátizmok erősítése, nyújtása) tudom tünetmentesíteni. Én azóta is focizok és mellette nagyon hobbi szinten cangázok.
Mozi:HTPC;Denon DVD2930;Pioneer N50A;Denon AVC A1SR;Quad 11 Classic
Zene:Rpi3;Philips Cd150; GoldNote 7Dac;Cayin Mt-35;Dynaco A25
Zene:Rpi3;Philips Cd150; GoldNote 7Dac;Cayin Mt-35;Dynaco A25
Kerékpározás
Ez mi volt, Chris?
kimerült az aksi a vázban.
rossz tablettakat vett be.
kicsit romlott verkonzervet kapott.
...
sajnos felö, hogy tenyleg barmelyik lehet, csak remelhetem/jük, hogy nem ilyen az ok. pl. altat, hogy a fö versenyen, a TdF-on meglepöbb legyen, mikor robbant.
en szurkolok a jo kerekparsportnak, szeretem a jo versenyeket, a (valos) teljesitmenyt*, a hajtast, az akarat es edzesek diadalat
*: Lance Armstrong-ot - es korszakat - sem itelem el annyira (a munkajat, akarasat pedig egyertelmüen elismerem ...masokeval együtt), illetve nyilvan a szer is segitette a gyözelmeket, de a szer csak egy kis összetevö (ez persze versenyzötarsai közül azon kevesnek aki nem/kevesebb szerrel elt, talan nem szamit, de kivülallobnak szerintem erdemes tudatositani)
magam mar nehany ev ota gerincserv - L4 es L5 csigolyak között - es annak tekeres utan fokozott jelentkezese miatt sajnos mar kevesbe merem, pedig NAGYON szeretnem. ha valaki ebben tanacsot tud adni (pl. mar atszenvedte es ez es ez segitett, vagy mütetet XY-nal be lehet vallalni,...nekem ha keveset es szinte csak allva tekerek, akkor panaszmentes, biciklizes nelkül is panaszmentes), köszönöm
Kerékpározás
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Kerékpározás
Volt ez laza körünk, elsején nagyobbat megyünk.
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6194
Kerékpározás
Ez mi volt, Chris?
A management majd jól megmondja, hogy ez csak amolyan bemelegítő kanyarnak számított náluk, a formaidőzítés a Tour-ra van belőve...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Kerékpározás
Ez mi volt, Chris?
Dolgozó: Audiolab M-DAC Mini DSD DAC - Genelec 8020A - Genelec F One
Nappali: Auralic Vega G1 - Primare Pre32 - 2x Primare A34.2 - Antony Gallo Nucleus Reference 3
Nappali: Auralic Vega G1 - Primare Pre32 - 2x Primare A34.2 - Antony Gallo Nucleus Reference 3
Kerékpározás
Katalán kör, Uraim!
Itt az oldal, érdemes figyelni.
http://www.cyclingstage.com/volta-a-catalunya-2017/
Középtájon videó, ahogy Sagan elé a Tirreno-Adriatico időfutamán beúszik egy kutyasétáltató a zebrán, a legnagyobb lelki nyugalommal... Sagan nagyon későn veszi észre, de briliáns helyzetfelismeréssel megmenti a helyzetet...
KÉÉÉÉÉÉSZ...
Nem tudom, h nincsenek ilyenkor sehol rendezők, akik legalább arra odafigyelnének, h ne legyen emberhalál a versenyen?
http://www.cyclingstage.com/volta-a-cat ... ie2wsxhr1b
Kerékpározás
Műanyag váz, műanyag kormány, műanyag alkatrészek, műanyag kerék stb...
http://bikemag.hu/magazin/hirek/margina ... szet-video
Sokszor eszembe jut Pajtibá, most be nem idézett mondata a karbonról.
huhh, nem semmi. szerencse, hogy csak itt es igy törtent, nem tömegben es/vagy hegyröl lefele kritikus helyen.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
Kerékpározás
Műanyag váz, műanyag kormány, műanyag alkatrészek, műanyag kerék stb...
http://bikemag.hu/magazin/hirek/margina ... szet-video
Sokszor eszembe jut Pajtibá, most be nem idézett mondata a karbonról.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Kerékpározás
erdeklödnék reakciokra, ki mit hasznal, milyen gyakran tisztit közuton hasznalt orszagutit, ennek kapcsan aktualis:$
http://bikemag.hu/magazin/hirek/tereges ... las-a-z-ig
http://bikemag.hu/magazin/hirek/mossuk- ... enoanyagok
..bevallom en csak a mozgaspontoknal tisztitom, pl. lancot 2-300 km utan többször at- / letörlöm, persze a lanckerekeket is - föleg az elsöket, a hatso sort ritkan tisztitom teljesen csillogora; varrogepolajszerüvel szemenkent megcseppentem, es 2-3 nap utan többször atforgatva attörlöm;
fekek forgaspontjaira minimalis olajat teszek szezononkent 1-2-szer,
de a vaz reszeit eleg hanyagul tisztitom, nem csillog, de nem is csurom redva a gep
..valoszinü több kellene, de erdemes "speci es draga" szereket beszerezni ? (mondjuk évi 3500 km-hez) vagy megteszi a mosogatoszer is ?
A hátso sorra azért érdemes jobban odafigyelni.gyorsabban kopik,mint az első tányérok.a lánc az átmérője miatt jobban terheli és a por segíti a kopást. A fék forgópontokra jó a VD40 is. Kimossa a dzsuvát,kenést ad,víztaszító és kevésbé gyűjtibe a port,mintaz olaj. De ez is ingványos terület,talán parázslóbb vitákat gerjeszt,mint néha a hifi a láncot van,aki faggyús vízben főzi ki,így imitálva a gyári faggyús kenést. Én meg pl az első kör után kimosom a gyári faggyút,idgesít Általában ha időben cserélsz láncot,egy hátsó sor elmegy 2láncnyit. Ekkorra kb a 2legtöbbet hazsnált,főleg enyhe keresztbeváltást igénylő lánckerék kopik el (nálám 17 és 19),amicserélhető,de majd annyiba van a csere,amiből a Rosebike-on adnak egy új sort. Lánc nálam KMC. Jó,fürge lánc,azonnal reagál. X10SL DLC. Általábanegy szezont rugdosós,kemény üzemmódban kibír. Kb 10.000km. Ekkor 0,75nyúlás alatt van hangyafaszával
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Kerékpározás
Szerintem fölösleges 2-300anként. Én inkább azt mondom,havonta 1 a nyárin,haesőt nem kap.
http://dksi.hu/team/2015/12/vaar-buli-utan-a-takaritas/
Ez főleg téliről szól,de lehet adoptálni és vna benne egy kis nyári is
erdeklödnék reakciokra, ki mit hasznal, milyen gyakran tisztit közuton hasznalt orszagutit, ennek kapcsan aktualis:$
..bevallom en csak a mozgaspontoknal tisztitom, pl. lancot 2-300 km utan többször at- / letörlöm, persze a lanckerekeket is - föleg az elsöket, a hatso sort ritkan tisztitom teljesen csillogora; varrogepolajszerüvel szemenkent megcseppentem, es 2-3 nap utan többször atforgatva attörlöm;
de a vaz reszeit eleg hanyagul tisztitom, nem csillog, de nem is csurom redva a gep
..valoszinü több kellene, de erdemes "speci es draga" szereket beszerezni ? (mondjuk évi 3500 km-hez) vagy megteszi a mosogatoszer is ?
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Kerékpározás
Kerékpározás
bocsi,csak pm-ben volt érdeklődés mr Wheel ügyben,de oda nem tudok képet csatolni. vagy csak én vagyok béna,stb...
szóval még van egy szett,de ez sajna esztitikai hibás. felület sérült,amit elsimítottak. nem tört,nem repedt, nem üt,nem nyolcas, csak felületi. ide teszem ezt a fotót, jobb,híján....
halfnote.hu
halfnote.hu
Kerékpározás
Pont idevágó friss hír az Abu Dhabi Tourról. Kittel egyedül ment tárcsafékes kerékpárral, nyilván bukás, nyilván szétvágott ezt-azt.
http://index.hu/sport/bringa/2017/02/24 ... habi_tour/
- Vinkler
- Adminisztrátor
Kerékpározás
Nekem volt mindkettő, de már egy jó ideje a tárcsát használom. Öcsém vett egy Patkofékest multkorában és kipróbáltam a bingáját, egyszerűen félelem érzetem volt a bringán, annyira nullának éreztem a fékerőt a tárcsához képest. Pedig nem rosszak a Shimano patkofékei, de valahogy nem tudtam visszaállni rá azóta sem.
Én is használok ilyet is, olyat is, de az országútin még hagyományos van.
Kerékpározás
Nekem spec semmi bajom a tárcsafékkel. Szebb kereket lehet bele rakni.
Nekem volt mindkettő, de már egy jó ideje a tárcsát használom. Öcsém vett egy Patkofékest multkorában és kipróbáltam a bingáját, egyszerűen félelem érzetem volt a bringán, annyira nullának éreztem a fékerőt a tárcsához képest. Pedig nem rosszak a Shimano patkofékei, de valahogy nem tudtam visszaállni rá azóta sem.
Kerékpározás
Ezaz. Nekem már nem kötelező edzenem, így akkor megyek, amikor kedvem tartja. Ezeken a nyálkás utakon inkább futok, de ha nagyon csúszik, akkor azt sem. Öreg vagyok már, nem gyógyulok olyan gyorsan, mint régen
én is kifele farolok már a versenyzésből. 16-ban többet voltam MC,mint versenyző végül is,ott voltam minden OB-n vagy nevesebb versenyen... max speaker voltam,vagy csapatkísérő
halfnote.hu
halfnote.hu
- Vinkler
- Adminisztrátor
Kerékpározás
azu nerm túl jó. bár mi mentünk mindig,ha esett,ha fújt,de mostanra meguntam. még decemberben kifázott a torkom. normál eetben nicns vele baj,de szárazak voltak az utak és sokan nyáribicajjal jöttek ki. a végén verettük 40el,amit persze télikeróval nem nagy élmény. pulzus 190,lihegés,és torok kifázott.azóta is tolom...
Ezaz. Nekem már nem kötelező edzenem, így akkor megyek, amikor kedvem tartja. Ezeken a nyálkás utakon inkább futok, de ha nagyon csúszik, akkor azt sem. Öreg vagyok már, nem gyógyulok olyan gyorsan, mint régen
Kerékpározás
na,keresni akartam esős képet,de nem sikerült de van itt egy kis nedvs,párás,de legalább sokan voltunk és senki nem nyáribicajjal az nagy kibaszás. a télikerók azért sokakl lassabb régi vasak de már annyira rondák,hogy szinte szépek
halfnote.hu
halfnote.hu
Kerékpározás
Várom már én is a jobb időt, de most is ónos eső esik
azu nerm túl jó. bár mi mentünk mindig,ha esett,ha fújt,de mostanra meguntam. még decemberben kifázott a torkom. normál eetben nicns vele baj,de szárazak voltak az utak és sokan nyáribicajjal jöttek ki. a végén verettük 40el,amit persze télikeróval nem nagy élmény. pulzus 190,lihegés,és torok kifázott.azóta is tolom...
halfnote.hu
halfnote.hu